SendinBlue: den bästa nya e-postmarknadsföringstjänsten för WordPress-användare?

E-postmarknadsföring är en hörnsten i de mest framgångsrika onlineföretagen. Som sådan är e-marknadsföringstjänster storföretag. Och även om du kanske luras att tänka att bara sådana som AWeber och MailChimp är värda din övervägande, finns det alternativ.


SendinBlue är ett sådant alternativ. SendinBlue är offentlig sedan september 2012 och har gjort det till sitt uppdrag att erbjuda “den enklaste och mest pålitliga marknadsföringslösningen för alla” – det är både nybörjare och avancerade användare.

Jag är inte en för underkonkurrenterade eller monopoliserade marknader, så jag är alltid angelägen om att kolla in alternativ till e-postmarknadsföring “vanliga misstänkta.” Lyckligtvis besviken SendinBlue inte. I den här artikeln kommer jag att introducera dig för tjänsten tillsammans med dess fantastiska gratis WordPress-plugin, men min kärna är denna: ge SendinBlue en go.

Vad är SendinBlue?

SendinBlue hemsida

I ett nötskal är SendinBlue en leverantör av onlinemarknadsföringstjänster. Om det är ganska för tvetydigt för din smak, täcker SendinBlue-tjänsten e-postmarknadsföring, transaktionella e-postmeddelanden (t.ex. köpbekräftelser och påminnelser om lösenord) och mobila textmeddelanden. Efter att ha firat sin andra födelsedag precis förra månaden, har de redan 20 000 användare; inte ett nummer som ska snusas på.

Men vad gör dem bättre än tävlingen, kan du rimligen fråga? När det gäller mitt beslut beror beslutet på tre faktorer:

 1. Service. Vad erbjuder de att tävlingen inte gör? Hur jämför deras tjänster?
 2. Pris. Är de mer eller mindre dyra än tävlingen?
 3. WordPress integration. Hur bra integreras deras tjänster med WordPress via deras plugin?

Jag kommer att ta itu med var och en av dessa faktorer i tur och ordning.

SendinBlue-tjänsten

Den första funktionen som skiljer SendinBlue från många av sina konkurrenter är dess helt gratis medlemsalternativ. Det finns bara två begränsningar:

 1. Du kan bara skicka 9 000 e-postmeddelanden per månad (300 per dag)
 2. Nyhetsbrevbyggaren är endast tillgänglig i 60 dagar

Det finns ingen verkligt kapabel e-postmarknadsföringstjänst som jag är medveten om som erbjuder ett helt gratis permanent medlemskap för ingenting, så SendinBlue erbjuder är lika bra som (eller bättre) än något annat. Om du är redo att ge SendinBlue en gång är registreringsprocessen snabb och smärtfri: ange bara ett företagsnamn, e-postadress och lösenord. Nästa skärm du ser är din instrumentpanel:

SendinBlue Dashboard

Jag blev allvarligt imponerad av hur enkelt gränssnittet är. Jag är AWeber-fan, men gränssnittet är allvarligt rörigt och kan vara förvirrande för nybörjare. SendinBlue är en annan typ av fisk totalt: intuitiv är det ord som kommer till minnet. SendinBlue erbjuder en mängd funktioner, de flesta du förväntar dig. Det finns dock några mer intressanta tillägg:

 • Obegränsad “Kontakter” (dvs prenumeranter). Det är rätt; Du kan ha så många prenumeranter du vill utan extra kostnad. Mer om detta i prissättningsavsnittet.
 • Dedikerad IP. Dessa måste köpas mot en extra kostnad, men gör att du kan logga av dina e-postmeddelanden med ditt domännamn.
 • “Trigger marketing”. Detta är SendinBlues version av autosvarfunktionalitet.
 • Värmekarta. Se var dina prenumeranter klickar på dina e-postmeddelanden.
 • Google Analytics-integration.
 • Spårning av data i realtid.

Du skulle bli förlåten för att tro att SendinBlue bara är en annan tjänsteleverantör för e-postmarknadsföring, men ovanstående funktionalitet antyder något annat. Emellertid är det möjligt att SendinBlues viktigaste försäljningsförslag är att det ger tre tjänster – e-postmarknadsföring, transaktionella e-postmeddelanden och SMS-messaing – tillsammans under ett tak. Vissa människor kommer inte att bli särskilt blåst bort av detta, medan det kommer att ses som en Godsend av andra. Men det är inte allt. Enligt min mening är det prissättningen som verkligen skiljer SendinBlue.

Hur mycket kostar SendinBlue?

Variation och flexibilitet i kostnader verkar vara de viktigaste försäljningspunkterna när det gäller SendinBlue prissättningsalternativ:

SendinBlue-prissättning

Som vi redan har diskuterat (och som du rimligen skulle förvänta dig), Fri planen är gratis och fullt funktionell (under en begränsad tid). De Micro plan erbjuder samma funktionalitet som dess Fri landsman; du kan bara skicka mycket fler e-postmeddelanden. Det är Brons planera och där saker blir intressanta. De erbjuder alla samma uppsättning funktioner som varandra; det finns bara två skillnadstillverkare:

 1. Ju mer du betalar, desto fler e-postmeddelanden kan du skicka
 2. Du får en gratis dedicerad IP när du prenumererar på Guld plan eller högre

Det är vad Brons och upp erbjudande över Fri och Micro planer som utan tvekan är av mer intresse. Först och främst är nämnda värmekarta. Det andra är öppna och klickfrekvensdata. För det tredje är borttagningen av SendinBlue-logotypen från dina e-postmeddelanden; något som många kommer att betrakta som ett måste för varumärkesändamål.

Det mest intressanta med prissättningen är att det beräknas med antalet e-postmeddelanden du skickar, inte antalet prenumeranter du har. Detta är konstigt i motsats till hur både AWeber och Mailchimp beräknar sina avgifter, och jag gillar det. Att ha prenumeranter är ju passivt; att skicka dem e-post är vad som verkligen räknas. Jag har alltid ogillade det faktum att jag debiteras av AWeber för personer som har tecknat sig. något som SendinBlue inte gör.

Hur väl integreras SendinBlue med WordPress?

SendinBlue WordPress-plugin

Alla e-postmarknadsföringstjänster som är värda sitt salt har sitt eget WordPress-plugin. Men enligt min erfarenhet är många av dem inte värda sin vikt i byte. Så hur går det SendinBlue erbjudande biljettpris? Med ett ord: mycket bra. (Vänta, det är två ord …)

Det känns som ett plugin som har skapats som en kärndel i SendinBlue’s, som inte har ansetts som en eftertanke (jag tittar på dig, AWeber). Det är inte bara ett enkelt plugin för anmälningsformulär; SendinBlue-plugin är en fullfjädrad WordPress-centrerad e-postmarknadsföringslösning med alla funktioner du hoppas på. Jag har inkluderat några skärmdumpar nedan från plugins officiella sida. Jag kunde erbjuda mina egna, men de visar inte mycket vad gäller kampanjaktivitet!

SendinBlue WordPress-instrumentpanelen.

SendinBlue WordPress-instrumentpanelen.

Skicka SendinBlue-kampanjer

Skärmen för SendinBlue-kampanjer.

SendinBlue global statistik sida.

SendinBlues globala statistik-sida.

Du kommer att märka att en del av texten i ovanstående skärmdumpar är på franska. SendinBlue är ett franskt företag, så du kan förvänta dig lite pidgin engelska i gränssnittet och bland dokumentationen, men du bör inte låta det försämra kvaliteten på plugin och tjänsten. Med tanke på storleken och tillväxten av SendinBlue kan man förvänta sig att en mer professionell översättning kommer att införas innan länge.

Ställa in plugin är en bit kaka; kopierar och klistrar du bara in dina API och hemliga nycklar från ditt SendinBlue-konto. När du har konfigurerat kan du köra hela din e-postmarknadsföringskampanj från din WordPress-webbplats; även via din önskade SMTP-server om du så önskar. Det är den bästa integrationen jag någonsin har sett mellan en helt professionell leverantör av e-postmarknadsföringstjänster och WordPress, period.


SendinBlue är ett livskraftigt alternativ till sina konkurrenter, görs desto mer livskraftigt för WordPress-användare tack vare dess fantastiska plugin. Om du vill föra dina online-marknadsföringsinsatser under ett tak och du letar efter ett billigare alternativ till AWeber och Mailchimp, kan SendinBlue vara rätt för dig. Jag får intrycket av att de är ett ungt och hungrig företag; inte begränsat av uppblåsningen av att vara en väletablerad juggernaut, och redo att göra saker annorlunda.

Tjänsten är kanske inte för alla, men jag tror att de flesta WordPress-användare skulle göra sig själva en tjänst genom att registrera sig för ett gratis konto och ge SendinBlue (och dess WordPress-plugin) en testkörning.

Registrera dig för SendinBlue    Hämta SendinBlue-plugin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map