SiteGround WordPress Hosting Startup Guide

SiteGround är ett populärt webbhotellföretag som också erbjuder fantastisk WordPress-värd. I det här inlägget ska vi titta på vad SiteGround har att erbjuda och ge dig en topp på vad som ligger under huven på deras toppklassiga GoGeek Hosting-plan.


Visa WordPress-värdplaner

Vad man ska leta efter i en WordPress-värd

Vi älskar WordPress och vi vet att du gör det, så det är viktigt att hitta värd som uppfyller dina WordPress specifika behov. Oavsett om du är nybörjare eller proffs, det finns mycket att tänka på – upptid, support, säkerhetskopior och mer. Här är några viktiga komponenter att leta efter när du väljer din WordPress-värd.

Värdkostnad

Prissättning är förmodligen en av de största problemen för de flesta bloggare och företag. Trots vad du kanske vill kommer dina värdalternativ antagligen att begränsas av din budget. Tack och lov är alla SiteGrords fantastiska webb- och WordPress-värdplaner fantastiska. Dessutom, om du klickar här för att se SiteGround-värdplaner, kan du få värd från $ 3,95 per månad – vilket är 60% rabatt på deras standardpriser.

Installation med ett klick

Om du är ny inom WordPress eller bara är ny när det gäller att bygga webbplatser är det en bra idé att hitta webbhotell som har enkel WordPress-installation med ett klick så att du inte behöver göra något manuellt. SiteGround har en fantastisk installationsguide som gör att installera WordPress så enkelt att du kan göra det på bokstavligen bara några minuter.

Autouppdateringar

Med lanseringen av WordPress 3.7 kom automatiska uppdateringar för underhåll och säkerhet, men större uppdateringar är fortfarande upp till dig att komma ihåg att installera. Men om du hittar en värd som kommer att komma ihåg att göra detta åt dig kommer du aldrig att missa en uppdatering. SiteGround har automatiska uppdateringar till WordPress så att du alltid vet att din installation är uppdaterad.

Säkerhetskopior

Om du inte är säker på dina egna förmågor är det bäst att hitta en värd som tillhandahåller säkerhetskopior eller återställningspoäng åt dig. SiteGround inkluderar till exempel gratis dagliga säkerhetskopior med alla sina värdplaner – ett bra alternativ till tredjeparts tjänster eller plugins som Backup Buddy.

24/7 support

Det här är en stor. Du vet aldrig när du får problem med din webbhotell, så att ha tillgång till support när du behöver det är nyckeln. SiteGround erbjuder support dygnet runt via telefon, chatt och biljetter så även om du har problem med en dålig gateway kl. 2 kan du be om hjälp. Dessutom har SiteGround specialutbildad personal som också kan hjälpa dig med WordPress och plugin-specifika problem som du kan stöta på, så att du vet att du får exakta svar på alla dina frågor.

Uptime-garanti

Många värdar, inklusive SiteGround, har 99,9% drifttidsgarantier. Detta innebär att din webbplats bara bör vara nere 0,1% av tiden (vanligtvis är detta för serverunderhåll), så det stör inte dig eller dina läsare.

Besök per månad

När du väljer en plan från en värd, se till att du väljer den som uppfyller dina behov, särskilt vad gäller trafik. SiteGround erbjuder tre huvudplaner (StartUp, GrowBig & GoGeek) var och en med olika planerade trafiknivåer (10k, 25k respektive 100k). Detta är tänkt att hålla din webbplats snabbt, se till att välja den plan som är rätt för din trafik. Om du får mycket trafik men köper en plan som inte är byggd för att hantera den kommer din webbplats att bli långsam, så skimpa inte på din webbhotell!

Bandbredd

För en ny webbplats är 5 GB gott om utrymme för att vara värd för ditt innehåll. Men när din webbplats växer behöver du mer. SiteGrands planer börjar på 10 GB och går upp därifrån. Återigen är det viktigt att bestämma vilken plan som har de funktioner du behöver. Om du vill tillhandahålla mycket nedladdningsbart innehåll till dina användare kommer du att behöva en plan med mycket mer utrymme.

Fart

Oavsett vilken värd eller plan du väljer, är hastighet ett enormt problem för alla WordPress-användare. Du vill ha en värd med snabba servrar. Detta innebär solid hårdvara och fantastisk caching. SiteGround ligger långt framåt med den här, och de erbjuder till och med sitt eget SuperCacher-plugin som innehåller 3 nivåer av cachning. Kolla in deras artikel till lära sig mer, men i grunden lyckades WordPress-användare (som du) lyckas eftersom de kan dra full nytta av detta fantastiska plugin och det är dynamiskt caching.

säkerhet

Det är viktigt att hålla din webbplats säker, och en del av den striden inkluderar att använda en säker och säker server. Många värdfunktioner ökar din säkerhet (som säkerhetskopior, mjukvaruuppdateringar, övervakning och mer) – och SiteGround erbjuder många lager av skydd för alla deras användare. Titta på deras video för att se några av de sätt som SiteGround ger sinnesfrid till sina kunder.

Det finns andra funktioner du kanske vill ha, som gratis överföringar / migreringar, e-postkonton, dataöverföringar, flera datacenter, säkerhetsåtgärder (som plugins), caching osv. Allt råkar tillhandahållas av SiteGround och är alla bra att se ut för om du behöver dem, men jag skulle överväga dessa bonusfunktioner som inte är avgörande för vad som utgör en bra värd (men de utgör en stor värd ��). Om du vill läsa mer om vad du bör leta efter när du överväger värdar, kolla in dessa inlägg från våra författare:

 • WordPress Hosting: Hur man väljer det bästa
 • Hur man väljer rätt WordPress Hosting
 • Vad du behöver veta om hanterad WordPress Hosting

SiteGround WordPress Hosting

Klart är SiteGround en stor värd. De erbjuder alla funktioner vi täckte och sedan några. En riktigt bra funktion hos SiteGround som ett värdföretag är att de har hittat den söta platsen mellan prisvärda (men begränsande) traditionella delade hosting och dyrare, funktionsrik förvaltad WordPress-värd. SiteGround har hittat ett sätt att erbjuda sina kunder många av de fantastiska funktionerna i en hanterad WordPress-värd (autouppdateringar, cache, säkerhet osv.) Samtidigt som de fortfarande upprätthåller budgetvänliga priser.

För att ge dig en bättre uppfattning om vad som ingår i deras premiumhotellplaner, låt oss titta på SiteGround GoGeek-plan eftersom det kommer med alla fantastiska klockor och visselpipor. När du först loggar in på ditt användarområde finns det ett flertal användbara flikar för allt och allt. Om du någonsin behöver din DNS-information, IP-konto eller andra tjänster klickar du bara på fliken Mina konton. Härifrån kan du komma åt alla slags extrafunktioner från SiteGround.

Under din kontosida finns det en flik för WordPress-installationer. Det är här som dina webbplatser listas, tillsammans med ett par användbara länkar. Det finns en snabblänk till din webbplatsadministratörspanel, men ännu viktigare finns det en länk till SiteGrords WordPress Toolkit. Klicka bara på den här knappen för att gå till din cPanel X som är fullastad med snabba alternativ.

SiteGround-kontosida

SiteGround WordPress Toolkit

Verktygssatsen innehåller en snabb återställningsknapp för ditt WordPress Admin-lösenord, ett alternativ för att göra din WordPress administratörspanel säker genom att begränsa åtkomst till att bara tillåta specifika IP-adresser, fixa filtillstånd (ett snabbt och enkelt sätt att återställa om du får tillåtelsefel) , Ändra webbplatsdomän (eller underdomän) om du vill överföra din webbplats, flytta installationen till / från en ny mapp, konfigurera SSL-certifikat (om du har ett privat SSL-certifikat) och ta bort applikation om du av någon anledning beslutar att ta bort helt din hemsida. Dessa är alla supernyttiga i specifika situationer, så du kanske behöver eller inte behöver använda dem beroende på din utvecklare.

SiteGround WordPress Toolkit

SiteGround Extra-tjänster

Under Mina konton finns också fliken Extra tjänster. Det är här du kan se och få tillgång till många av de premiumfunktioner som finns tillgängliga från SiteGround.

SiteGround Extra-tjänster

Premium-säkerhetskopior
Att återställa din webbplats är enkelt när du använder SiteGround. Dagliga säkerhetskopior ingår gratis med alla planer, men GrowBig & GoGeek inkluderar också ett lättanvänt inbyggt återställningsverktyg. Klicka bara på återställningsknappen för att skicka en biljett så att din webbplats återställs till en tidigare säkerhetskopia. Båda planerna innehåller 30 lagrade säkerhetskopior av din webbplats, och GoGeek-planen innehåller också obegränsade manuella återställningar av SIteGround-supportteamet.

SiteGround-säkerhetskopior

Standard AlphaSSL
SiteGrounds GrowBig & GoGeek-planer inkluderar båda 1 års gratis för ett standard SSL-certifikat. Det här är bra om du planerar att acceptera betalningar med kreditkort eftersom det gör att du kan skapa en säker anslutning mellan din kund och din server. Om du planerar att skapa en installation med flera platser med olika underdomäner måste du använda WildCard SSL – men SiteGround erbjuder detta också, och uppgradering är lika enkelt som att klicka på en knapp.

SiteGround AlphasSSL

HackerAlert Malware
Vi är stora på säkerhet här på WPExplorer och tror fast att du aldrig kan lägga till tillräckligt med lager av skydd på din webbplats. SiteGround’s Hacker Alert är en premiumuppgradering men det är väl värt $ 1 per månad. Den här funktionen genomsöker din webbplats efter skadlig programvara och ger dig en heads-up via e-post om den hittar någonting (och den ger dig även tips om hur du städar din webbplats). I samarbete med andra WordPress-säkerhetstekniker är HackerAlert en bra tjänst att tänka på.

Dedikerad IP-adress
Även om fliken Extra tjänster kan du uppgradera till en särskild IP-adress. Även om detta inte är ett nödvändigt steg för de flesta bloggar eller affärssidor, kanske du vill överväga att få en om du planerar att använda SSL eller komma åt din webbplats via FTP.

CloudFlare Plus
Nästan alla SiteGround-planer inkluderar CloudFlare bakad direkt i. Detta är fantastiskt eftersom CloudFlare verkligen kan påskynda din WordPress-webbplats. De använder datacenter över hela världen för att leverera statiska filer (som bilder eller annat innehåll) med hjälp av datacentret närmast var och en av dina läsare. I vissa fall kan detta påskynda din webbplats med så mycket som 50% och spara upp till 60% av din bandbredd. Genom att uppgradera till CloudFlare Plus får du också timstatistik, SSL-stöd, två nivåer av bildkomprimering, optimerad bildstorlekstorlek och mer.

SuperCacher-plugin

Om du väljer en SiteGround GoGeek WordPress Hosting-plan har du också tillgång till alla tre nivåer i det kraftfulla SuperCacher Plugin (statisk, memcached och dynamiskt). Plugin installeras automatiskt när du väljer WordPress som din webbplatsprogram. Denna snygga plugin påskyndar din webbplats genom att cache-statisk innehåll, databasfråtresultat och dynamiska kopior av dina webbsidor. Redigera dina cache-inställningar genom att klicka på SuperCacher-menyalternativet i din WordPress-instrumentpanel.

SiteGround SuperCacher

WordPress Staging

SiteGround erbjuder också gratis uppsättningssajter till sina GoGeek-kunder. Detta är ett bra verktyg att använda om du utvecklar en webbplats för någon annan eftersom du kan finjustera ditt tema och lägga till innehåll innan du går live. När du är redo klickar du bara på en knapp för att flytta din iscenesättning till din live-webbplats (och säkerhetskopiera automatiskt din live-webbplats om du vill återvända).

Välja en SiteGround WordPress Hosting Plan

Så du har sett vilka funktioner som SiteGround innehåller, men hur väljer du en plan som passar dig? SiteGround erbjuder tre enkla att använda värdplaner – StartUp, GrowBig och GoGeek. Och stress inte för mycket om du väljer en plan och senare upptäcker att du behöver mer kraft, SiteGround gör det enkelt som paj att uppgradera ditt konto med bara några klick på en knapp.

SiteGround WordPress-värdplaner

Börja

Om du är ny inom WordPress eller om du planerar att vara värd för en personlig blogg (eller annan liten webbplats) kan SiteGrounds StartUp-plan bara vara rätt för dig. Denna plan är utformad för webbplatser med låg trafik och gör att du kan vara värd för en webbplats som får cirka 10 000 träffar per månad. Det är perfekt för att bara börja.

GrowBig

När din webbplats växer uppgraderas till GrowBig-planen. Denna SiteGround-plan, som är lämplig för måttlig trafik, låter dig vara värd för ett obegränsat antal webbplatser så att du kan vara värd för ditt eget nätverk av webbplatser (så länge trafiken är ungefär 25 000 per månad) eller bara en populär. Dessutom, när du uppgraderar får du fler funktioner inklusive WordPress SuperCacher, grundläggande säkerhetskopiering och återställningar, prioritetsstöd och dubbelt webbutrymme.

GoGeek

Om din webbplats bara fortsätter att bli större (eftersom du är super cool), eller om du letar efter solid hosting för din företagswebbplats, är GoGeek-planen ett bra alternativ. Med premiumfunktioner inklusive 1-klick-iscensättning, SG Git github-integration, premium-säkerhetskopior, obegränsad professionell restaurering av webbplatser och gratis PCI-efterlevnad för onlinebutiker är denna värdplan från SiteGround en av de bästa planerna de erbjuder.

Nu när du har tittat på vad SiteGround har att erbjuda låt oss ta en titt på hur du faktiskt konfigurerar din webbhotell med dem. Så gå över till SiteGround och välj en WordPress Hosting-plan och gå vidare till vår installationsguide.

Komma igång med SiteGround WordPress Hosting

Innan du ens börjar tänka på ditt WordPress-tema eller något av dina inlägg måste du köpa din värdplan och välja ett domännamn. Tur för dig, varje WordPress-värdplan från SiteGround innehåller ett GRATIS domännamn. Det sparar inte bara lite pengar, utan det gör att du kan skapa en webbplats ännu snabbare eftersom du inte behöver rikta ditt domännamn från en annan server. Så välj en av planerna vi talade om ovan så låt oss komma igång!

Installationsguiden för SiteGround

Mitt råd är att dra nytta av installationsguiden för SiteGround – det kommer att göra installationen av din WordPress-webbplats super enkel och huvudvärkfri. Först måste du logga in på ditt SiteGround-användarområde, det bör finnas en prompt som liknar den nedan. Välj bara det alternativ som gäller för din situation; i den här handledning kommer vi att leda dig hur du ställer in en helt ny webbplats.

Installationsguiden för SiteGround

NOTERA: Det finns ett manuellt installationsalternativ om du hellre vill gå den vägen, men eftersom det är mer komplicerat kommer vi inte att täcka här.

Därefter väljer du vilken typ av webbplats du skapar samt vilken programvara du vill använda. Naturligtvis väljer du WordPress för den andra, eftersom det trots allt är det bästa CMS.

SiteGround webbplatsinställningar

Och sedan, baserat på vad du valde i föregående steg, blir du ombedd att skapa dina inloggningsuppgifter. Vi valde WordPress (duh) och lade till vår info. Du har också möjlighet att välja ett gratis tema som tillhandahålls av SiteGround. Detta är valfritt. Om du inte ser ett du gillar, eller om du redan hittat ett premium WordPress-tema någon annanstans, behöver du inte välja ett.

SiteGround-programvaruinstallation

Det är det – ditt konto är det redo att använda! Hurra! Avsnittet “Vad är nästa” är ett bra ställe att börja om du är intresserad av den inre funktionen för din värd. Du kanske vill ta en titt på turnén i ditt kundområde för att bekanta dig med ditt konto i SiteGround och länken för att skapa e-postadresser om du använder dem.

SiteGround-installationen är klar

Ställa in din WordPress-webbplats

Dags att dyka in i att bygga din webbplats och lägga till innehåll! Om du valde ett tema under installationsguiden kommer du att märka att det redan är installerat och aktivt. Men om du vill ladda upp ditt eget tema nu är det en bra tid att göra det.

Gå till din-webbplats.com/wp-admin och logga in med hjälp av de uppgifter du skapat tidigare. Tah-dah! Din webbplats är redan konfigurerad och redo att gå. Om du väljer att använda ett av de gratis teman från SiteGround är du redo att börja lägga till innehåll, men om du vill ladda upp ditt eget tema är det nu en bra tid att göra det. Navigera bara till Utseende> Teman> Lägg till nytt. Härifrån kan du antingen bläddra efter ett gratis tema från WordPress.org. Eller klicka på Ladda upp tema -knappen och följ anvisningarna för att lägga till ditt eget WordPress-tema. Vi har också en videoguide för att ändra ditt WordPress-tema som du kan följa tillsammans med.

Installera och aktivera ditt nya WordPress-tema

När du har installerat och aktiverat ditt WordPress-tema kanske du ser ett meddelande om att installera ytterligare funktioner. Exempelvis rekommenderar Total WordPress-temat att du installerar de inkluderade premium-plugins (Layer Slider, Slider Revolution, Visual Composer) samt gratis plugins (Kontaktformulär 7, WooCommerce) för att använda alla tematets kraftfulla alternativ. Klicka bara för att installera plugins eller avvisa meddelandet.

Totalt temainkännande

Nu är du redo att lägga till ditt innehåll. De flesta premium WordPress-teman inkluderar exempeldata som du kan installera för att göra installationen av din webbplats snabbare. För att ladda upp din exempeldatafil, navigerar du till Verktyg> Importera och klickar på WordPress-alternativet. Detta kommer att be dig installera WordPress Importer. Klicka för att installera det och klicka sedan på länken för att aktivera & köra importören. Bläddra efter exempeldatafilen (den ska vara en .xml-fil), klicka för att ladda upp den och tilldela sedan exempelposterna till en av dina användare.

Dina nästa steg skulle vara att ändra dina permalänkinställningar, lägga till / spara dina menyer, ändra dina widgetar och göra andra tweaks till din webbplats med alla adminalternativ för Total WordPress Theme innan du delar din webbplats med andra.

Slutsats

Om du är ute efter marknaden för WordPress-kvalitet med bra support, många funktioner och enkel installation kan SiteGround vara rätt för dig. Titta på några av deras planer – se till att använda vår länk för att spara 50% + på SiteGround WordPress Hosting. De erbjuder fantastiska planer som fungerar bra för alla användarnivåer, och tack vare sin installationsguide kan till och med någon som aldrig har använt WordPress tidigare ha en webbplats igång på kort tid alls.

Har du använt SiteGround-värd? Låt oss veta vad du tycker i kommentarerna nedan. Vi skulle gärna höra vad din erfarenhet har använt dem som WordPress eller allmän webbhotell.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map