Skapa och publicera böcker med WordPress & PressBooks

Observera att Pressböcker har avbrutit stöd för deras plugin och inte längre är kompatibla med WordPress.


Om du letar efter ett enkelt och enkelt verktyg för att skapa, redigera och publicera dina böcker ser du inte längre, använd Pressböcker och njut av att skapa din bok med hjälp av det älskade WordPress.

Pressböcker ger dig alla viktiga verktyg för att skapa e-böcker och till och med tryckta böcker. Det låter dig exportera dina böcker i alla större dataformat så att dina böcker enkelt kan gå i alla e-bokformat för Amazon Kindle, Apple iBooks, Nook, Kobo och andra. Du kan exportera din bok i PDF för att skriva ut den på papper, och när du skapar dina böcker på WordPress kan du också få en bekant XML-export.

BookPress är faktiskt en WordPress MultiSite (WPMS); Användare kan registrera sig i nätverket för att skapa ett obegränsat antal böcker, och varje bok är en webbplats i WPMS-nätverket.

PressBooks WordPress-plugin

BookPress MultiSite drivs av PressBooks Open Source Plugin. Vem som helst kan ladda ner plugin-programmet från Github och aktivera det på en ny, multisite WordPress-installation för att göra det till en bokutgivningsplattform.

Utvecklaren föreslår att använda PressBook.com som en redo och hanterad plattform. Jag måste säga att jag håller med honom, eftersom publicering av e-böcker inte bara skapar exportfilen finns det en ny fas av komplexa verk som väntar på att författarna ska distribuera sin bok på flera stora marknadsplatser som Amazon eller iBook. Låt oss nu titta på vad Pressböcker faktiskt är.

Vad är pressböcker?

Ett kapitel i Pressböcker liknar WP-standardformat och inkluderar

Ett kapitel i Pressböcker är mycket likt WP-standardpostformat och innehåller “kapitel metadata” utan taxonomier

Pressböcker innehåller alla väsentliga funktioner i en bok, inklusive:

Front Matters, Back Matters, Parts and Chapters och standardböcker och kapitel metadata. Då kan författare organisera sina böcker och göra de fina efterbehandlingarna.

Författare får skapa sina böcker privat och exportera dem, men de har också möjlighet att publicera sina böcker offentligt och användare kan läsa böckerna på en WordPress-webbplats som är installerad på en underdomän till PressBooks. Det finns tre tema att välja som duk för böckerna, alla teman är minimala och inspirerade av tryckta böcker:

Pressböcker-temalternativ

Pressböcker-temalternativ

På framsidan ser Pressböcker mycket ut som en pappersbok:

Pressbok Frontend

Pressbok Frontend

Pressböcker För- och nackdelar

Pressböcker är pålitliga, snabba och solida. Den gör som den säger och gör det smidigt, men det gör för lite i jämförelse med möjligheterna och förväntningarna. Jag inser att Pressböcker i grunden har en översikt. Det viktigaste är att exporterade filer är kompatibla med respekterade distributionsplattformar. Detta är ett mycket legitimt mål, men som ett resultat är PressBooks långt efter de senaste trenderna för publicering av innehåll och det är mycket svårt att få pengar och vara mycket lönsamma. Låt oss se varför.

Enkla responsiva mönster

Låt oss se på den klassiska Kindle som pionjären för e-bokplattformar. Amazon skapade Kindle, och genom att få tillgång till ny dataanalys och teknikmedvetenhet visste de smarta killarna i Amazon att åldern på tryckta medier var över. Det är bara tidsfråga tills majoriteten av läsarna vänder sig till webbaserade publikationer.

Nåväl, Amazon har gjort ett bra jobb genom att omvandla läsningsteknologi och ännu viktigare förändra människors vanor. Det är ett av de tuffaste arbetena att ändra gamla vanor.

Pressböcker utnyttjar den trend som Amazon startade. Att skapa elektroniska e-böcker i ett pocketbokliknande format gör böcker lättlästa och bekanta för äldre läsare (som kanske inte är lika öppna eller villiga att använda teknik som yngre generationer).

Pressböckerna är lyhörda och håller sig till en enkel layout i en kolumn med vänster / höger pilnavigering. Detta är effektivt, men inte nödvändigtvis den mest attraktiva layouten du kan begära. Om du gillar den minimala designen, borde du vara inställd med en av de medföljande PressBooks-mallarna. Men vill du ha något med lite mer stil eller blixt kanske du vill överväga att anställa en webbutvecklare för att anpassa utseendet på din webbplats.

Lokala bara videoinbäddningar

Pressböcker tillåter inte författare att bädda in tredjepartsvideo i sitt innehåll. Detta innebär att du måste vara värd för dina egna videor i ditt eget mediebibliotek om du vill använda dem (ingen Vimeo eller YouTube iframes tillåten).

Men vad händer med videon i en PDF-expert? Det finns många sätt att hantera det, jag tror att det enklaste är att ersätta videon med en kort URL-adress som är länkad till en YouTube- eller Vimeo-version av videon, i PDF-format. Hur som helst att begränsa användaren till self-host media är lite av en utmaning PressBooks har skapat för sig själv, särskilt i en tid då YouTube är den gyllene standarden för video.

Micro-formatering

PressBooks har antagit metadata för böcker och kapitel, det är nödvändigt men inte tillräckligt. Mikroformat som Schema.org bör vara minimipraxis för att strukturera olika data.

Anta att jag skriver en kokbok på PressBooks-plattformen. Jag behöver metadata för böcker, jag behöver metadata för recept också. Dessutom gillar jag att ha en anpassad taxonomi med hierarki för mina ingredienser. De översta kategorierna kan vara objekt som: grönsaker, kryddor, kött osv. Och alla ingredienser kan organiseras i underkategorier.

Då kan jag visa en lista över ingredienser på framsidan för läsarna eller så kan jag låta mina läsare söka efter recept som filtreras efter anpassade fält, och de kan välja att se alla rätter som innehåller fisk eller Capsicum. WordPress har omfattande verktyg för att strukturera data med anpassade metadata, anpassat fält, anpassade taxonomier, inläggsformat och anpassade inläggstyper.

Det finns också funktioner som geo-tagging, som kan revolutionera böcker som skapas av PressBooks. Föreställ dig att när du läser en bok på din surfplatta, om du ser namnet på en plats i texten och knackar på den, omedelbart ser du Google Street View-bilden av den platsen i en lightbox.

För närvarande stöder PressBooks inte dessa funktioner, men det skulle vara en stor fördel om de gjorde det. Detta skulle göra det möjligt för en helt ny grupp av innehållsskapare att komma in på marknaden. Förhoppningsvis är det något de kommer att överväga att lägga till, men fram till dess är det något du behöver konsultera med en webbutvecklare för att se om ett anpassat tema kan utformas för dina behov.

Med Evernote som ett annat exempel är den här appen populär eftersom den hjälper användare att skriva anteckningar med taggar, lägga till bilder och spela in ljud i samma not. Detta är den typ av innehåll som användare förväntar sig. Evernote gjorde det för att organisera anteckningar, föreställ dig hur fantastiskt det skulle vara om PressBooks lägger till liknande funktioner för att berika sina böcker.

Social delning

PressBooks stöder sociala delningsknappar för Twitter, Google+ och Facebook inom webbversionen av dina böcker. Detta är ett bra sätt för dina läsare att dela sina favoritkapitel och få dig lite extra exponering. Men dessa är ganska enkla, och för närvarande är det enda alternativet du har att aktivera eller inaktivera delningen på alla dina sidor som helhet. Det skulle vara trevligt att se stylingsalternativ samt fler sociala nätverk inkluderade.

monetarisering

För närvarande kan PressBooks skapa en webbaserad e-bok som också kan exporteras till PDF-, MOBI- eller EPUB-filer. Men jag är inte medveten om sätt att tjäna pengar på böckerna du skapar utan att lägga till ytterligare plugin.

Ett alternativ skulle vara att skapa ett premium-e-medlemskap med Restrict Content Pro. På så sätt kan du göra kapitel 1-sidorna i dina böcker offentliga och låsa resten av ditt innehåll för medlemmar. Obs! Jag har inte testat kompatibiliteten för dessa två plugins, men jag förväntar mig att det skulle fungera bra.

Alternativt kan du sälja dina böcker på Amazon, iBooks osv. PressBooks-format korrekt så att du bör ha problem med att ladda upp din fil till salu. Eller så kan du använda WooCommerce eller ett liknande plugin för e-handel för att sälja PDF-versioner av dina e-böcker på din egen webbplats. Många scenarier kan definieras eller övervägas för att tjäna pengar på applikationen.

PressBooks Pro

Just nu är PlugBooks plugin helt gratis, men de erbjuder 3 premiumplaner om du vill låta dem hantera din online-bok eller bokplattform åt dig. Om du vill ta bort vattenmärken från din ebook-PDF-export måste du uppgradera till en av dessa planer, som börjar på $ 19.99 (en engångsavgift per bokbok).

Pressböcker utskrift

PressBooks erbjuder utskriftstjänster om du vill att en pocketbokversion av din e-bok producerar. Det finns en uppsättningsavgift på 50 $ och en minsta beställning på 50, men det är det. Det är viktigt att notera att självskrivna böcker från Pressböcker inte innehåller ett ISBN, bara en generisk streckkod. Så om du vill distribuera till återförsäljare eller bibliotek måste du sortera vårt ISBN innan du skriver ut så att koden finns på ditt omslag.

Alternativt kan du använda med BookBaby för att skriva ut och distribuera din bok. De erbjuder massor av alternativ, paket och tilläggsliknande tryck på begäran från 199 $, ISBN-tjänster eller till och med enstaka boktryck för $ 19. Kolla in deras prissida för att lära dig mer.

BookBaby tar inga avgifter för försäljningen, men ger ändå en funktionell instrumentbräda för författarna för att hantera sin försäljning över olika kanaler. För tryckböcker kan författare valfritt beställa små cirkulationer så låga som 25 volymer, och det kan kosta bara några dollar per tryck.

Avslutar

Pressböcker är ett bra koncept och kan vara ledande inom skapande och publicering av e-bok. Det finns mycket potential att skapa gratis och premiumböcker för att marknadsföra din webbplats eller tjäna pengar på din blogg. Förhoppningsvis kommer du att försöka eftersom Pressböcker är ett ganska enkelt sätt att skapa e-böcker med WordPress (och när du kombinerar detta med vår guide för att sälja e-böcker med WordPress kommer du att vara på väg till framgång).

Så vad tycker du om Pressböcker? Har du provat det? Vilka funktioner gillar du? Eller finns det några funktioner du önskar att Pressböcker hade? Låt oss veta och få en konversation igång i kommentarerna nedan!

Artikel Skrivet av Pooria Asteraky. Du kan följa Pooria på Twitter eller LinkedIn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map