Skapa undersökningar för WordPress med gravitationsformulär

Jag är tillbaka med mer om Gravity Forms! Om du är en användare av plugin vet du att såväl som kärnformulärens funktionalitet, Rocket Genius, författaren till Gravity Forms har släppt ett antal tillägg för att utöka plugin.


Tidigare har tilläggarna varit det slag du förväntar dig; integration med Mailchimp, AWeber, Freshbooks – allt utformat så att när ett formulär har fyllts i kan du skicka data till tredje partstjänsten. Jag har använt alla dessa och de är bunnsolid. Andra tillägg har varit kring WordPress-integration, vilket gör att ett formulär kan skapa ett WordPress-användarkonto eller tillhandahålla ett visuellt captcha-verktyg.

Så mer nyligen när “Polls”, “Survey” och “Quiz” släpptes i snabb följd fanns det en känsla av att något förändras; kärnfunktionaliteten i Gravity Forms har mognat och det är nu dags att titta runt på andra funktionella möjligheter.

Just denna månad finns det ny information om ett “add on framework” som precis runt hörnet och en ännu nyare tillägg som integreras med webbtjänstföretaget Zapier. I själva verket spännande tider om du är en tyngdekraft bildar nörd; och jag är!

Att bli bekant med gravitationsformer – Undersökningar

Så låt oss gå in i undersökningarna lägga till och se vad den kan göra. Liksom de flesta andra Gravity Forms-tillägg i faktiskt ett separat plugin som du måste installera. En gång gör du det men integrationen är mycket sömlös.

I den enklaste formen är allt du vill ställa in en snabb enkät för att ställa en fråga och samla resultaten. Utan krångel kommer plugin att leverera och levererar bokstavligen på cirka 60 sekunder – det handlar om hur lång tid det tar att skapa en ny form, visa en frågeformulär där och sedan testa ut.

Låt oss se hur man gör det

Gravity Forms: Skapa en ny formBörja med att skapa en ny form; får du sedan ett tomt formulär som kommer att ligga till grund för din första enkät.

I det här exemplet låt oss bara ställa in för att ställa en enkel fråga och ge användarna ett par val av hur de ska svara (ja det är enkelt men i många fall är detta allt som krävs).

När tillägget är installerat finns en ny fälttyp tillgänglig under rubriken “Avancerade fält” – se skärmbilden nedan.

Gravity Forms: Poll Field

Klicka på Opinionsundersökningar lägger till ett specialfält till din nya form. Eftersom detta bara är en enkätundersökning, är detta faktiskt det enda fältet vi behöver! (Jag sa att det var snabbt !!).

Som standard läggs fältet till med radioknappar som standard, eftersom det är vad vi vill att vi bara kan lägga till frågan och alternativen som en användare kan välja som svar.

Gravity Forms: Poll Field Setup

Klick redigera på det nya fältet och du får möjlighet att ställa frågan och svaren.

Gravity Forms: Ställ enkätfrågor

När du är klar här, spara formuläret. Vi måste nu lägga till formuläret på en sida eller inlägg på vår WordPress-webbplats. Detta görs på vanligt sätt, välj från WordPress-postredigeringsskärmen Lägg till formulär och välj din nyskapade enkätformulär.

Gravity Forms: Sample Poll

Besök nu fronten på din webbplats och kolla in den.

Ganska cool va? Höll du tid? Jag är säker på att jag har lyckats uppfylla löften om en omröstning på 60 sekunder eller mindre.

Som du kan förvänta dig när du presenterar en användare med en enkät ska de kunna kolla in resultaten. Du kommer att märka att länken automatiskt placeras där.

Klick Se Resultat och det är precis vad du får med en ganska spiffy animation också.

Gravity Forms: Poll Results

(Uppenbarligen är R2 tillbaka för!).

Undersökning av uppgifter i WordPress-instrumentpanelen

Så du har en enkät när du är på språng, och du vill se vad dina användare tänker, tillägget kommer med några enkla men effektiva verktyg för att hjälpa.

Gravity Forms: Poll EntriesNormalt för att se poster i ett formulär du besöker Form menyn, klicka inlägg och du är där. Det är exakt samma för en form som innehåller en enkät.

Klicka därifrån se på någon av posten och du får samma display som en användare i frontend.

Det finns ett nytt menyalternativ som går över toppen av Entries-gränssnittet, klicka på Undersökningsresultat och du hittar en fin uppsättning filter för undersökningsdata.

Gravity Forms: Poll FiltersHär kan du välja ett av dina svar, filtrera efter ett datumintervall och vanligtvis gå in i resultaten och mäta hur de har förändrats under en tidsperiod.

Enkla grejer men ändå effektiva för att snabbt analysera data som samlas in.

Allt ganska coolt, särskilt om du är en aktuell användare av tyngdkraftsformer, är inlärningskurvan för valmöjligheterna inte brant.

Vad annat kan göra?

Okej, så det är undersökningar 101 men det finns mer åt det. Här är några idéer för att få dig att tänka.

Du kan placera ett omröstningsfält i en större form och få intressanta resultat. Jag är säker på att du har sett en förfrågan från några där det ställer frågan “Hur hörde du om oss” – tänk på det som ett omröstningsfält. Gör ditt liv enkelt genom att du då och då kan granska statistiken för den frågan.

Du behöver inte göra opinionsundersökningar lika uppenbara som mitt enkla exempel. Du kan dölja det faktum att frågan i själva verket är ett undersökningsfält så att informationen bara är tillgänglig för dig.

Det finns en komplett uppsättning kontroller som är tillgängliga för dig för varje enkät. Vid sidan av andra forminställningar som Meddelanden och bekräftelser ser du ett nytt alternativ för omröstningar.

Härifrån kan du:

 • Välj att dölja Se Resultat alternativ för användare
 • Växla procent och räkna med resultaten
 • Välj ett annat färgschema
 • Ett alternativ att ha ett cookie-baserat system som inte tillåter flera röster

Se nedan för en skärmdump av omröstningsinställningarna.

Gravity Forms: Poll Settings

Ett sista tips

Jag är säker på att jag precis har tappat din uppmärksamhet, du är utanför dörren för att installera tillägget och börja polla dina användare om alla slags saker. Det finns ett tips till. Alla rimliga statistiker säger att du måste slumpa ordningen eller svaren, annars kommer du att svänga dig mot svaren längst upp eller ned.

Det finns ett alternativ också.

När du ställer frågorna (dvs. redigerar omröstningsfältet) ser du att det finns ett alternativ att slumpmässigt välja val.

Gravity Forms: Poll Randomizing

Gertrude Cox skulle vara stolt!

Så där har du det, en snabb kraschkurs i Gravity Forms-tillägget “Polls”. Håll utkik efter kommande inlägg med enkäter och frågesporter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map