The Best GridBuilderWP Review: Flexibla rutnät och filter

The Best GridBuilderWP Review: Flexibla rutnät och filter

När du sätter dig ner för att titta på en fotbollsspel kan du enkelt hitta superstjärnorna från en mil bort.


Deras eleganta och polerade spel skiljer dem från varandra och ändrar ofta resultatet av matchen. Fans och chefer älskar dem för när de spelar är de på sitt absolut bästa.

Detsamma gäller för superstjärnor i musikbranschen. Vanligtvis lägger de in arbetet, serenade oss med träffar och fortsätter fortfarande. Stjärnorna är mästare i sin handel och driver vår fantasi till gränserna.

Du vet, precis som Gridbuilder WP, ämnet för dagens granskning.

Här är en grundare: Vi vet att bygga rutnätlayouter inte är för de som är hjärtligt, mer som en nybörjare. Det är en utmanande uppgift även för ganska erfarna användare.

Ändå är rutnätlayouter ett fantastiskt sätt att visa och filtrera innehåll på din WordPress-webbplats. Något som det här:

gridbuilder e-handelsdemo

Gridbuilder WP e-handelsdemo

Eller det här:

gridbuilder WordPress plugin portfolio demo

Gridbuilder WP Portföljdemo

Men tyvärr är det inte enkelt att skapa rutlayouter för din WordPress-webbplats. Eller så var det tidigare innan tillkomsten av WordPress-nätverksplugins.

För att skapa fantastiska rutnätlayouter utan att bryta svett, behöver du a enkelt men kraftfullt WordPress rutnät plugin.

Om du letar efter ett sådant plugin, Gridbuilder WP passar räkningen perfekt.

Och i dagens artikel / hur man gör artikeln upptäcker du varför Gridbuilder WP är det raster- och filterplugin som du väljer för ett växande antal WordPress-användare. Vi tittar under huven och leker med plugin, så du vet redan att det kommer att bli kul.

Låt oss rulla upp ärmarna och bli smutsiga.

Vad är Gridbuilder WP?

gridbuilder

Även känd som WP Grid Builder, Gridbuilder WP är ett vackert WordPress-plugin som gör att du snabbt kan skapa avancerade rutnätslayouter. Den har ett intuitivt användargränssnitt som är ganska trevligt att använda.

Plugin kommer med en vacker svit med funktioner perfekt för både nybörjare och utvecklare. För nybörjare är WP Grid Builder en komplett lösning för att skapa flexibla och filtrerbara rutnätslayouter och att filtrera dem utan kodningskunskap. Om du är en utvecklare kommer nätverksbyggaren med många åtgärder och funktioner för att hålla dig upptagen.

Det fungerar med alla WordPress-teman och integreras sömlöst med de flesta av dina favoritverktyg. Ovanpå kommer plugin-programmet med tillägg som överladdar dina rutnätslayouter och sökfiltren (känd som fasetter).

I skrivande stund erbjuder de bara en premiumversion av WP Grid Builder, men det kan komma att förändras i framtiden. Eller som Loic Blascos – utvecklaren – säger i ett e-postmeddelande som han skickade omedelbart efter min förfrågan:

wp grid builder support e-post

Samtidigt har de tre planer som kostar mellan $ 49 och $ 249 per år. Välj den plan som passar dina behov.

Om du inte är nöjd med ditt köp erbjuder WP Grid Builder dig en 14-dagars moneyback-garanti. Dessutom kaster de in några utmärkta rabatter på förnyelser (20% för basplanen, 30% för premiumplan och 40% för den ultimata planen) för bra mått.

För att söta upp affären berömmer WordPress-experter WP Grid Builder. Här är en nöjd kund:

Både användar- och utvecklarvänligt, Gridbuilder ᵂᴾ är en fantastisk produkt och ett nytt paradigm för den här typen av funktioner. Den är väl integrerad med WordPress Core och ger en fin Admin UX och en snabb snabb front-end-upplevelse. – Jb Audras, WordPress Core Developer.

Även Chris Lema, ett av de största namnen i WordPress-kretsar, har inget annat än beröm för WP Grid Builder:

chris lema berömmer gridbuilder wp

Dessutom får du snabbt support i världsklass och detaljerad dokumentation som hjälper dig att installera och konfigurera WP Grid Builder i stor utsträckning.

Nu vet vi vad vi arbetar med, låt oss få en snabb inblick i WP Grid Builder WP-funktioner.

Gridbuilder WP Funktioner

gridbuilder funktioner

WP Grid Builder levereras med alla funktioner du behöver för att piska upp rutnätlayouter som en proffs. Till skillnad från konkurrenter, gör plugin det alltför enkelt att skapa layouter för din e-butik, portföljwebbplats, blogg och katalog, bland andra.

Du kan förvänta dig följande funktioner i din kopia av WP Grid Builder:

 • Smidig integration med WooCommerce, Easy Digital Downloads, SearchWP, Relevanssi, Polylang, WPML, Advanced Custom Fields och Gutenberg
 • 100% lyhörd och mobil redo med touchstöd för lightbox och karusell
 • SEO-vänlig – WP Grid Builder är W3C-kompatibel och använder de bästa SEO-metoderna
 • Blixtsnabb prestanda tack vare anpassade AJAX-slutpunkter
 • Ett avancerat filtreringssystem som gör att du effektivt kan sortera WordPress-innehåll efter (anpassade) taxonomiförhållanden, postfält eller anpassade fält effektivt
 • 15+ facettyper inklusive radioapparater, kryssrutor, reglage, markeringar, klassificeringar, reglage, klassificering, laddningsknappar, återställningsknappar med mera, vilket gör att dina användare kan begränsa sökresultaten
 • Importera och exportera funktionalitet så att du enkelt kan flytta dina WP Grid Builder-inställningar till en annan webbplats
 • Inbyggd lightbox
 • Dra och släpp nätverksbyggare
 • 20+ färdiga och enkla att anpassa rutnätkort. Vidare kan du skapa dina kort från början
 • 900+ Google-teckensnitt
 • 250+ SVG-ikoner för att dekorera dina rutkort när du vill
 • Socialt stöd för att dela innehåll på sociala nätverk direkt från dina nät
 • Stöd för bild, video (inklusive inbäddningar från webbplatser som YouTube), galleri och ljudpostformat
 • 3+ rutnätlayouter inklusive murverk, Justified och Metro
 • Lat laddning, vilket förbättrar sidhastigheten
 • 20+ laddningsanimationer, vilket minskar upplevd laddningstid av användare
 • 20+ avslöjar animationer
 • RTL-stöd för språk skrivna i höger till vänster-riktning
 • En intuitiv admin-instrumentbräda
 • Och många fler inställningar

Vilken imponerande lista med funktioner? Låt oss nu installera WP Grid Builder och testa vad vi kan uppnå med en nätverksbyggare som ingen annan.

Hur man installerar Gridbuilder WP

Nu den roliga delen ��

Att installera WP Grid Builder är lika enkelt som A, B, C. Om du vet hur du installerar ett premium-plugin bör du inte ha några problem med att installera WP Grid Builder. När du har köpt insticksprogrammet kan du hitta WP Grid Builder ZIP-mappen i ditt konto eller köpmeddelandet.

Ladda ner först WP Grid Builder ZIP-fil till din dator. Logga sedan in på din WordPress admin-instrumentpanel och navigera till Plugins> Lägg till nytt, enligt nedanstående.

hur man installerar ny wordpress-plugin

Klicka sedan på Ladda upp plugin , välj WP Grid Builder ZIP-fil som du laddade ner och tryck på Installera nu för att få saker i rörelse. Här är en skärmdump som beskriver processen:

installera gridbuilder wordpress plugin manuellt

Aktivera sedan WP Grid Builder:

aktivera gridbuilder wp-plugin

Aktivering av plugin lägger till en Gridbuilder WP till din WordPress-adminmeny. Navigera sedan till Gridbuilder WP > Kontrollpanelen, som vi beskriver nedan.

wp grid builder menypost

Därefter anger du din licensmail och licensnyckel och klickar på Aktivera plugin knapp:

wp grid builder licensaktivering

För att dra nytta av automatiska uppdateringar kan du aktivera din licens, som finns tillgänglig i din e-postbekräftelse för orderbekräftelse eller din kontosida:

licensnyckel

Nu när vi har installerat och aktiverat WP Grid Builder kan vi skapa vår första rutnätlayout.

Hur man konfigurerar Gridbuilder WP

I följande avsnitt lär du dig att skapa ett funktionellt rutnät. Jag kommer att göra mitt bästa för att täcka de flesta (om inte alla) inställningar. Den utmärkta nyheten är att WP Grid Builder-funktioner har tydliga beskrivningar i admingränssnittet. Vi måste börja med att namnge vårt nya rutnät för framtida referens.

Namnge ett nytt rutnät

Navigera till om du vill skapa en ny rutnätlayout Gridbuilder WP > Alla rutnät på din WordPress admin-meny:

Om du gör det leder du till Alla rutnät skärmen, som är tom för nu. Klicka sedan på Skapa ett rutnät knapp:

skapa nytt rutnät

Alternativt kan du importera demos från wpgridbuilder.com. Observera dock att demoerna bara är avsedda för layoutinställningar. Innehållet som visas i dina rutor beror på dina inlägg, media, produkter osv.

För våra teständamål gick jag med det första alternativet och skapade ett nytt rutnät från början. De Skapa ett rutnät knappen leder dig till följande sida:

namnge ett nytt rutnät i wp-nätverksbyggare

På skärmen ovan kan du:

 • Namnge ditt rutnät. Jag använder “Testgalleri” för vårt exempel
 • Lägg till och generera anpassad CSS-klass, så att du kan lägga till anpassade stilar i ditt rutnät om du så önskar
 • Definiera felmeddelandena som användare ser om de inte hittar några resultat

Välj Media för att visa i ditt rutnät

Det är dags att välja media du vill visa i ditt rutnät. För det navigerar du till nästa avsnitt, dvs.., Rasterinställningar> Källinnehåll, enligt nedanstående.

källinnehållsinställningar

Som visas ovan har du tre typer av källor under Typ av källa:

 • Inläggstyp – Du kan dra innehåll från dina inlägg, sidor, mediebibliotek eller någon annan anpassad inläggstyp
 • Termin – Du kan hämta material baserat på kategorier, taggar eller andra anpassade taxonomivillkor.
 • Användare – Det här alternativet låter dig källa till innehåll från specifika WordPress-användare

Under det kan du ställa in antalet objekt per sida. Använd värdet “-1” för att visa alla inlägg. Noll (0) är standard för antalet inlägg per sida i WordPress-inställningar.

Avsnitt om frågesposter

Under det har du Fråga inlägg sektion:

frågade inläggPå skärmen ovan kan du göra flera saker enligt följande:

 • Välj dina inläggstyp (er) under Inläggstyp (er) som markerat på bilden. Om du vill skapa ett rutnät för dina blogginlägg väljer du inlägg. Om du skapar ett rutnät för ditt media (säg att du vill skapa en visuell portfölj) väljer du Media, som i vårt exempel ovan. Den andra tillgängliga posttypen är sidor.
 • Under inläggstyper kan du välja inläggsstatus för det innehåll du vill visa i ditt rutnät. Du har ett par alternativ, men jag rekommenderar att du håller dig med Publicerad. Dessutom kan du välja postförfattare, mimtyper och inkludera / utesluta specifikt innehåll från ditt rutnät.
 • Som visas med artikel nummer tre (3) i bilden ovan kan du inkludera andra media direkt, vilket kan spara mycket tid, särskilt när du vill distribuera ett rutnät snabbt.

När du bläddrar till botten av skärmen noterar du alternativ som hjälper dig att beställa ditt rutnätinnehåll efter värden, taggar och anpassade fält. Du behöver bara dessa alternativ när du finjusterar ditt rutnät:

Åt sidan: För att undvika att förlora dina framsteg av misstag, klicka på Spara ändringar när du skapar ditt rutnät. Låt oss skapa mediaformat.

Mediaformat

Navigera till Rasterinställningar> Mediaformat:

gridbuilder mediaformat

Du kan välja medieformat som du vill använda i dina rutnät. WP Grid Builder stöder gallerier, videor och ljud. Mot skärmens botten kan du ställa in en miniatyrbild på varje rutnätkort (eller kakel) om innehållet saknas.

På samma skärm kan du välja att fånga det första mediet i dina inlägg automatiskt (om innehållet saknas). Du kan också aktivera galleri-bildspel i rutnätkort, använda affischer från inbäddade videor och öppna videor i en lightbox istället för rutnätkortet.

Rutnätstil

Gå till Rasterinställningar> Rutnätstil för att anpassa ditt rutnät, som visas ovan. Som standard har du tre rutnätstilar: Murverk, tunnelbana och motiverade. Jag använder murverk för illustrationsändamål. Dessutom hade jag publicerat bilder till mitt mediebibliotek tidigare. WP Grid Builder lägger automatiskt till fotona till rutnätet.

Utöver det kan du styra andra alternativ som rutnätsbeteende, åsidosätta kortstorlekar och kontrollresponsivitet. Spara för att välja en rutnätstil och åsidosätta kortstorlekar, du kommer knappt att röra inställningarna. Välj din rutstil och låt oss gå till nästa avsnitt.

Rutnätslayout

wp grid builder grid layout

Det finns inget mycket att se här. Du har två typer av layouter för dina rutnät; standard vertikal design och karuselllayout. Dessutom kan du göra dina rutor i full bredd. Jag arbetar med standardkonstruktionen och mitt rutnät är i full bredd.

Vi går vidare.

Grid Composer

rutnätkomponist

Rutnätkomponisten är praktiskt när du anpassar dina rutnät med fasetter, t.ex. ett filter, betyg, sökning, kryssrutor, ladda mer, pagination och så mycket mer.

Längst ner på skärmen hittar du en drag-and-drop-nätverkslayoutbyggare. Till exempel nedan, se mitt exempel med tre aspekter: Filtrera efter datum, Sök, och Ladda mer knapp.

Om jag publicerar mitt rutnät vid denna tidpunkt, ser jag följande rutnät, komplett med mina tre (3) fullt funktionella fasetter:

Inte illa �� Inte dåligt alls. Jag hoppas att du får saker och ting, förutom att vi inte är klara. Låt oss gå tillbaka till administrationsområdet för WP Grid Builder.

Kortstilar

Avsnittet Kortstil som visas ovan låter dig anpassa dina rutnätskort. Rasterkort är helt enkelt de rektangulära eller fyrkantiga brickorna som utgör nätet. När du börjar använda WP Grid Builder kan du behöva importera demos, som visas på bilden ovan. Du kan dock, skapa dina kort från grunden, vilket låser upp oändliga möjligheter.

Så jag gick vidare och importerade alla kort och tilldelade ett standardkort till mina rutnät. Efter det valde jag ett kort för varje typ av inlägg, inklusive mitt media. Jag använder Beryll som mitt standardkort. Här är mitt testnät i aktion nu:

Ser ganska mycket pålitlig, denna WordPress-nätverksbyggare, färg mig imponerad. Därefter har vi animationer.

animationer

gridbbuilder-animationer

Återigen, inget mycket att se här; bara ett par animationer för att avslöja kort i rutnätet när en användare rullar eller klickar på Ladda mer knapp. Funktionen är otroligt enkel att använda och ger vackra effekter som ökar användarnas engagemang.

Läser in

Därefter har du laddningsalternativ, som vi beskriver ovan. På skärmen kan du växla på lat laddning för att öka hastigheten på dina rutor enormt. Lat laddning laddar bara media när det finns i användarens vy, vilket kan minska tiden dina rutnät tar att ladda.

Å andra sidan minskar en lastningsfält eller ikon användarnas upplevda laddningstid. Laddaren visas när en användare laddar en uppsättning inlägg. Det visas vid laddning av rutnätssidan och när användaren filtrerar eller sorterar ett rutnät. Det är ett bekvämt och användarvänligt sätt att hålla användare på din webbplats.

anpassning

Kommer du ihåg den anpassade CSS-klassen som vi lagt till i vårt rutnät tidigare? Du använder klassen för att ändra plugin-CSS-stilar i Rasterinställningar> Anpassning fönster. Om du inte känner dig runt CSS, är det bättre att anställa hjälp utanför om det behövs.

Gridbuilder WP Add-ons

gridbuilder tillägg

Tillägg tillåter dig att utöka funktionaliteten för ett WordPress-plugin. WP Grid Builder levereras med ett par tillägg som du enkelt kan installera genom att navigera till Gridbuilder WP > Tillägg. För närvarande kommer WP Grid Builder med fyra tillägg, nämligen:

 • Map Facet – Gör att du kan lägga till kartor från Google Maps, Mapbox eller Broschyr och visa markörer
 • Caching – För att påskynda rutnätet genom att cache-innehåll och fasetter
 • LearnDash – Visa kursinformation på kort
 • Flerspråkig – Integrera WP Grid Builder med Polylang och WPML

Andra Gridbuilder WP inställningar

gridbuilder wp globala inställningar

Gå till WP Grid Builder allmänna inställningar Gridbuilder WP > Inställningar. På skärmen hittar du alternativ som:

 • Låt WP Grid Builder återge block i Gutenberg
 • Aktivera stöd för inläggsformat
 • Visa alternativ för post och termin (postformat och termfärger)
 • Rensa cache och rensa stilark
 • Ändra globala färger
 • Ställ in ytterligare bildstorlekar
 • Konfigurera din Lightbox-plugin
 • Återställ globala inställningar för plugin

Slutsats

WP Grid Builder är ett fantastiskt WordPress-nät och filterplugin som passar både nybörjare och utvecklare. Det levereras med en omfattande lista med fantastiska funktioner som gör att skapa responsiva rutnätlayouter en bris. Dessutom erbjuder de dig en flexibel prissättningstruktur och snabbt stöd.

Vad tycker du om Gridbuilder WP? Missade vi något? Vänligen meddela oss i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map