VikAppointitions: Boka och schemalägga möten som en chef

VikAppointitions: Boka och schemalägga möten som en chef

Om du driver ett servicebaserat företag är det en utmanande och tidskrävande att schemalägga och hantera dina möten manuellt. Dessutom innebär bokning av möten manuellt att du är benägen att mänskliga fel som kan kosta ditt företag.


Vad ska man göra? Du kan effektivisera processen med ett plugin som VikAppointments. VikAppointments är den perfekta lösningen för alla serviceföretag som bokar möten. Packad till randen med alla funktioner du behöver för att hantera bokningar som en proffs; plugin är en av de bästa utnämningarna plugin för WordPress.

Och i dagens inlägg täcker vi funktionerna som gör VikAppointments till ett fantastiskt WordPress-bokningsprogram. För att söta upp affären installerar vi PROFFS version och testkör plugin. På så sätt vet du exakt vad du kan förvänta dig och kan slå marken igång.

Hur låter det? Om det låter utmärkt, rulla upp ärmarna och låt oss börja arbeta.

Vad är VikAppointments?

vikappointments tjänster bokning kalender wordpress plugin

Info & nedladdningVisa demonstrationen

VikAppointments är ett kraftfullt mötehanteringssystem som ursprungligen skapades för Joomla. Men vi är inte intresserade av Joomla. Vi täcker WordPress-versionen, som förresten är en av de mest avancerade plugin-programmen för WordPress.

När det gäller klick hjälper plugin-programmet dig att boka möten och hantera dem snabbt på din WordPress-webbplats. Dessutom erbjuder plugin skräddarsydda alternativ som är perfekta för olika företag som läkare, advokater, medicinska centra, spa och salonger, bland andra.

Men även med en miljon och en funktion förblir VikAppointments otroligt lätt att konfigurera och använda. I slutet av dagen hjälper plugin dig att spara mycket tid som du kan kanalisera för att växa ditt företag. Istället för att slösa tid på att boka möten manuellt kan du fokusera helt på dina kunder.

Låt oss täcka flera funktioner som gör VikAppointments till ett av de bästa WordPress-plugins för att hantera möten på din webbplats.

VikAppointments funktioner

VikAppointments-insticksprogrammet gör inte besviken vad gäller funktioner, vad med en imponerande lista som kommer att imponera både nybörjare och utvecklare. I följande avsnitt markerar vi några av funktionerna som finns tillgängliga i VikAppointments. Svett inte det; vi ser de flesta funktioner i aktion när vi testar driva plugin.

Det ur vägen, plugin-programmet VikAppointments kan skryta med funktioner som:

 • Möjlighet att skapa flera tjänster med olika varaktigheter och priser
 • En central instrumentbräda för att hantera anställda
 • Sömlös frontbokning av bokning av möten
 • Månads- eller veckokalendrar som visar tillgänglighet för varje anställd eller tjänst
 • Kupongsystem som erbjuder rabatter för bokningar
 • Möjlighet att skapa manuella reservationer i WordPress admin-instrumentpanelen
 • Sök widget som hjälper kunder att hitta och boka möten enkelt
 • Utökade arbetsdagar med anpassade skift
 • Frontpanelen för anställda
 • Anställdes platser via Google Maps
 • Alternativ att lägga till köp för servicepaket
 • Kundvagnssystem för att schemalägga flera möten samtidigt
 • Anpassade betalningsportar
 • E-post, SMS och ICS-aviseringar
 • Flera widgetar för att förbättra hur ditt bokningssystem ser ut i framsidan
 • Integrerat kundhanteringssystem
 • Och mycket mer

Sammanfattningsvis erbjuder plugin-programmet VikAppointments dig tillräckligt med funktioner för att hantera dina möten effektivt. Med en beskrivning av funktionerna som leder oss, låt oss installera och testa VikAppointments.

Hur man installerar VikAppointments

Att installera VikAppointments-plugin är extremt enkelt, eftersom det är gratis att ladda ner på WordPress.org. För att kunna njuta av premiumfunktioner måste du dock köpa en PROFFS licens för cirka $ 108 dollar på den officiella VikAppointments webbplats. Licensen är giltig i ett år, och även om förnyelser inte är obligatoriska behöver du en aktiv licens för att få uppdateringar.

Låt oss nu installera och konfigurera VikAppointments för att börja schemalägga och hantera möten på vår testplats.

Navigera till i din WordPress-adminmeny plugins och klicka Lägg till ny som vi markerar på bilden nedan.

hur man installerar ny wordpress-plugin

Om du gör det leder du till Lägg till plugins skärm, där du antingen kan installera ett plugin från din dator eller det officiella WordPress-arkivet. Skriv in “VikAppointments” i sökordsrutan, och när du hittat plugin, tryck på Installera nu -knappen som vi detaljerar i följande bild.

installera vikappointments-plugin

Klicka sedan på Aktivera knappen som visas nedan för att få bollen att rulla.

aktivera vikappointments wordpress-plugin

Nu kommer vi någonstans. Allt du behöver göra nu är att konfigurera plugin, vilket är enkelt, så låt oss komma igång.

Hur du konfigurerar VikAppointments

När du aktiverar plugin läggs det till en vacker VikAppointments till din WordPress-adminmeny. Klicka på knappen för att ställa in ditt bokningssystem VikAppointments menypost, som visas nedan.

ställa in vikappointments wordpress-plugin

Menyalternativet leder dig till den attraktiva VikAppointments instrumentpanelen som visas nedan.

vikappointments instrumentbräda

Aktivering av PRO-licens

Vi använder PRO-versionen för självstudien, så jag måste aktivera licensen först. Klicka på för att göra det Uppgradera till PRO, som vi visar nedan.

uppgradering till vikappointments pro-version

Bläddra till nästa sida på nästa sida, klistra in din licensnyckel och tryck Validera och installera, enligt nedanstående. Om du inte har en licensnyckel klickar du på Få din licensnyckel knapp.

lägga till pro-licensnyckel till vikappointments

Plugin startar och uppgraderas automatiskt till pro-versionen. Klicka sedan på Uppdateringen är klar, klicka här för att fortsätta som visas nedan.

Pro-versionen är nu låst och klar. Btw, nedan är hur VikAppointments administrationspanel ser ut efter att ha uppgraderat till pro-versionen.

vikappointments admin instrumentpanel

Inget mycket att se här, så nu vad? Det är okej ändå eftersom vi inte bokar möten ännu. Låt oss lägga till några anställda, tjänster och simulera en live-bokningswebbplats.

Skapa grupper i VikAppointments

grupper i VikAppointments liknar kategorier i blogginlägg. Grupper hjälper dig att kategorisera anställda och tjänster, så att du kan hålla saker ordnade, särskilt om du har många anställda eller tjänster. Samtidigt är det inte obligatoriskt att lägga till grupper i VikApointments.

Bortsett från, låt oss lägga till en grupp för våra fem tjänster, som för illustrationsändamål är advokatkonsulting, affärsrådgivning, livscoaching, tandhälsa och spa. Vi ska kalla gruppen “Betalda tjänster.”

Klick Förvaltning och då grupper, som vi beskriver nedan.

lägga till ny servicegrupp i vikappointments-plugin

Klicka sedan på Ny som vi visar på bilden nedan.

lägga till nya servicegrupper

Åt sidan: Lägg också märke till Visa medarbetargrupper knappen till höger om skärmen. Genom att klicka på knappen kan du skapa, redigera och visa medarbetargrupper.

Tillbaka till att skapa en servicegrupp.

Klicka på Ny -knappen leder dig till följande skärm.

Allt du behöver göra på sidan ovan är att lägga till servicegruppens namn och beskrivning. Klicka sedan på Spara & stäng, enligt nedanstående.

Med en tjänstegrupp på plats kan vi nu kategorisera våra fem tjänster under Betalda tjänster. Låt oss nu lägga till några anställda och sedan de faktiska tjänsterna.

Lägga till anställda i VikAppointments

Vi lägger till anställda först så att vi kan tilldela tjänster till dem senare. Dessutom måste du lägga till minst en anställd för att få bokningar online.

Kom ihåg att du kan representera en anställd som person, rum, objekt eller något annat. I de flesta fall är emellertid en anställd en person, t.ex. tandläkare, massör, ​​advokat, tränare osv.

Klicka på VikAppointments-instrumentpanelen Förvaltning och då anställda som vi markerar nedan.

lägga till nya anställda i vika utnämningar

Klicka sedan på Ny som vi markerar i skärmdumpen nedan.

lägga till en ny anställd i vikappointments

Lägg sedan till dina anställdas detaljer. Klicka sedan på Spara & stäng knapp.

Om du vill lägga till fler anställda upprepar du tills du har angett alla anställda i systemet. Du kan till och med klona anställda enkelt, så ja!

Jag använder bara två anställda för illustrationsändamål, men du kan lägga till så många du vill. Kom ihåg att ställa in varje anställds skift under Arbetssätt dagar fliken finns på skärmen ovan.

Gå vidare snabbt, låt oss nu lägga till våra tjänster.

Lägga till tjänster i VikAppointments

Välj i din VikAppointments instrumentpanel Förvaltning och klicka tjänster, som visas på bilden nedan.

lägga till tjänster i vika utnämningar

Efter det, slå på Ny som vi markerar nedan.

lägga till nya servicevikamöten

Det bör leda dig direkt till Ny tjänst skärm, där vi kan se dig Nae Nae du kan lägga till alla slags detaljer. Se bilden nedan för mer information.

Här några anteckningar för ovanstående bild (vår numrerade lista motsvarar de markerade objekten ovan).

 1. Service – Lägg till nödvändiga serviceinformation här. Du vet, servicenamnet, prissättningen, kapaciteten och så vidare. Btw, ange en sökmotorvänlig (SEF) snigel i Alias fält
 2. Beskrivning – Här lägger du till din tjänstbeskrivning
 3. Uppgifter – Under den här fliken kan du tilldela tjänster till olika anställda
 4. metadata – Fliken är särskilt viktig för SEO. Du kan lägga till din sidtitel, metabeskrivningar och meta-nyckelord.

När du har lagt till dina tjänster, glöm inte att klicka på Spara & stäng knapp. Du kan klicka Spara, Spara & Nytt, eller Avbryt beroende på var du befinner dig i ditt arbetsflöde.

Förresten, jag har fem tjänster i vårt system nu, som ser ut så här:

vikappointments services admin sida

Inte illa, eller hur? Observera att jag redan har tilldelat tjänsterna till olika anställda, men du kan inte se det från ovanstående bild. Om du har frågor om vad jag gjorde är jag tillgänglig för att svara på alla frågor under de kommande 24 timmarna, så håll inte tillbaka.

Nu när jag har grupper, anställda och tjänster på plats, låt oss visa ett formulär i front-end så utsikterna kan boka möten direkt.

Vik-möten i front-end

Kan vi börja boka möten eftersom vi har grupper, anställda och tjänster för oss? Ja det kan vi!

Allt vi behöver göra är att skapa och lägga till en bokningskodkod på en enkel sida. Men hur gör vi det?

Starta VikAppointments instrumentbräda och klicka på kortkoder som vi markerar nedan.

vikappointments kortkodknapp

Klicka sedan på Ny som visas i följande bild.

lägga till ny kortkod i vikappointments

Vi ska skapa ett kortnummer för vår företagskonsulttjänst som exempel. Efter det ska vi visa servicedetaljer så att kunder kan börja boka.

Lägg till ditt (1) kortkodnamn, (2) välj Serviceinformation från rullgardinsmenyn och (3) välj din tjänst (vår är affärsrådgivning), som visas på bilden nedan.

skapa ny kortkod

Glöm inte att klicka på Spara & stäng knapp.

Andra VikAppointments-kortkodstyper

VikAppointments levereras med olika kortkodstyper inklusive:

 • Alla beställningar Visa – Lägg till kortkoden på en sida så att inloggade användare kan se alla sina beställningar
 • Bekräftelse – Kortkoden visar en kassaformulär om det finns en artikel i vagnen
 • Anställdas område – Här kan de anställda se sin ledande panel. De kan hantera sina profiler, arbetsdagar, tilldelade tjänster och platser
 • Information om anställda – Genom kortkoden kan du visa informationen om en vald anställd
 • Medarbetarlista – Gör att du kan visa en lista över anställda som kunder kan boka
 • Ordervy – Kortkoden visar sammanfattningen av valfri ordning
 • paket – Visar alla paket som kan köpas, grupperade efter kategori
 • Serviceinformation – Kortkoden visar detaljsidan för valfri tjänst (HINT: det är kortkoden som vi använder för att visa vår företagskonsulttjänst)
 • Tjänstelista – Den mest kritiska kortkoden enligt utvecklarna. Kortkoden visar en lista över alla tjänster som kunder kan boka

Hur man lägger till VikAppointments Shortcode till WordPress-sidan

Att lägga till kortkoden du skapade på din WordPress-webbplats är så enkelt som A, B, C. Navigera först Sidor> Lägg till nytt som visas i screengrab nedan.

lägga till ny sida i wordpress

Namnge din sida, klicka på plus (+) och välj VikAppointments Shortcode som visas nedan.

skapa ny tjänstssida via kortkoder

Välj sedan kortkoden du skapade tidigare, som visas på bilden nedan.

Välj vika utnämningar kortkod i Gutenberg

Om du använder den klassiska redigeraren kan du lägga till kortkoden genom att klicka på VikAppointments Shortcodes List som visas på bilden nedan.

lägga till vikappointments i klassisk redaktör

Klicka sedan på Publicera knapp. Här är vad jag fick:

Inte illa, eller hur? Sidan levereras komplett med en funktionell Boka nu knapp. Allt som klienten behöver göra är att välja datum och tid och slå på Boka nu knapp.

När din klient träffar Boka nu, plugin leder dem till följande sida för att se och bekräfta bokningen.

vikappointments beställningsöversikt

Ganska söt, håller du inte med? Ah, jag glömde att ta bort min e-postadress; plugin fyller ut formuläret automatiskt om du har bokat möten tidigare.

Nu när vi har grunderna ur vägen låt oss utforska VikAppointments instrumentbräda för andra alternativ.

Andra VikAppoinments-funktioner

VikAppointments Hjälp

Om du står fast av en eller annan anledning kan du få hjälp direkt från VikAppointments instrumentbräda. Klicka på Hjälp som visas på bilden nedan.

vikappointments hjälp

Fliken för möten

flik för möten

De utnämningar fliken som visas på bilden ovan innehåller ett par alternativ, som vi beskriver i listan nedan.

 • Bokningar – Här kan du se alla bokningar
 • kunder – Den här sidan visar en lista över dina kunder
 • kuponger – Eftersom vem som inte älskar en snabbt rabatt?
 • Kalender, som visar hela ditt kalenderår och totala intäkter från bokningar

Portalflik

Då har du Portal som visas på bilden nedan.

portalfliken i vikappointments

De Portal fliken har flera alternativ, inklusive:

 • Länder – Där du kan lägga till, redigera och ta bort länder
 • recensioner – På sidan kan du lägga till recensioner till dina tjänster
 • Prenumerationer– Här kan du skapa återkommande prenumerationer
 • Subscr. Order – Visa alla prenumerationsorder som kunder köper

Global Tab

vikappointments globala flik

Som du kan se på bilden ovan, Global fliken låter dig hantera ett par alternativ, nämligen:

 • Anpassade fält – Du kan lägga till anpassade fält till dina beställningsformulär så att du kan samla all information du behöver från dina kunder
 • betalningar – Gör att du kan aktivera betalningsportar
 • fakturor – Du kan se alla dina fakturor här
 • Media Manager – Det här alternativet låter dig hantera alla mediefiler som du laddar upp via plugin VikAppointments

Konfigurationsflik

De Konfiguration fliken hjälper dig att hantera ett par alternativ. Under fliken har du:

 • anställda – Hantera dina anställdes alternativ och behörigheter
 • Stängningsdagar – Ställ in dagar då ditt företag förblir stängt. Kan inkludera helger och helgdagar
 • SMS API: er – Konfigurera dina SMS API-alternativ så att du kan skicka textmeddelanden till dina kunder. Du kan till och med skicka automatiska meddelanden
 • CRON jobb – Inställningar för VikAppointments CRON-jobb

VikAppointments Widgets

VikAppointments-pluginet kommer med ett par widgets som gör ditt arbete ännu enklare. För att visa och använda widgets, navigerar du bara till Utseende> Widgets, som vi markerar på bilden nedan.

vikappointments-widgetar

Och där har du det; Vik-utnämningar i sin fulla ära.


Mellan dig och mig är VikAppointments en vacker tidtabell för WordPress. När du har installerat plugin-programmet tar det över bokningar på din webbplats, vilket sparar mycket tid och pengar.

Plugin är enkel att använda; Jag kollade in dokumentationen en eller två gånger för att bekräfta ett par saker, men det var det. På kort tid böjde jag VikAppointments för att göra mitt bud.

När du försöker pluginprogrammet är jag övertygad om att du inte letar efter en annan bokningsprogram för ditt företag. Den är full av alla funktioner du behöver för att schemalägga och hantera möten på din webbplats.

Har du problem, frågor eller förslag? Vänligen dela i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map