Visual Composer: En guide för att dra och släppa sidbyggning

WordPress är fantastiskt, och att kunna anpassa din WordPress-run webbplats är bara glasyren på kakan. Men inte alla av oss kodar guruer. Heck, vissa WordPress-älskare vet inte något om HTML eller CSS. Men detta bör inte hindra dig från att kunna anpassa ditt WordPress-tema. Det är här sidbyggare kommer in.


Drag & drop-sidbyggare är allmänt tillgängliga som plugins och är inbyggda i många populära teman. De gör det möjligt för användare på alla nivåer att göra ändringar i den allmänna layouten för ett tema, och det kan göra att lägga till extra blomstrar (ikoner, färdighetsfält, prissättningstabeller osv.) Superlätt. Vi vill specifikt presentera vår nya favorit-sidbyggande WordPress-plugin – Visual Composer.

Skaffa Visual Composer gratis! Visual Composer-plugin ingår gratis vid köp av vårt Total WordPress Theme och det innehåller några fantastiska förlängningar för plugin för användning med temat..

Vad är den visuella kompositören

Visual Composer är en fantastisk plugin utvecklad av WP Bakery som lägger till en drag & drop-sidbyggare till ditt WordPress-tema. Vi poppade det i vårt Total Multipurpose WordPress Theme, men du kan också se det i nästan alla nya toppsäljare på Themeforest. Det ger dig de verktyg du behöver för att kunna skapa komplexa sidlayouter utan att behöva röra en enda rad med kod.

Hur Visual Composer fungerar och vad den kan göra

Det är en plugin, så bara installera och aktivera för att dra nytta av alla dess underbara funktioner. När Visual Composer är aktiverad ger du kontroll över sidans layout. Lägg bara till en ny sida så ser du nya knappar så att du kan växla mellan klassiskt läge och byggmoderläge samt en knapp för att ta dig till live front-end editor.

visual-kompositör-knapp

Härifrån är möjligheterna endast begränsade av din (eller dina kunders) fantasi. Du kan lägga till rader, kolumner, knappar, text, bilder och så mycket mer med alla Visual Composers alternativ. Dessutom finns det ett alternativ att spara dina layouter som mallar som ska återanvändas om och om igen.

rader

Ingår i byggaren är sidbyggnadselement. Du kan använda dessa element som bokstavliga byggstenar för din sida. Först Lägg till en rad. Rader gör det möjligt att lägga till kolumner med ett klick. Håll bara muspekaren på den gula styckefliken längst upp till vänster på din rad och välj en layout. Raden bryts automatiskt upp i kolumner enligt den layout du väljer.

total-add-rad

Sidelement

total-add-element

Nästa steg är att börja lägga till sidfunktioner. Klicka bara på Lägg till element för att öppna en popup-meny. Det finns många alternativ för att lägga till textrutor, rubriker, social delning, bilder och gallerier, växlar eller flikar, dragspel, senaste inlägg (som också fungerar med de anpassade inläggstyperna för ditt tema förutom blogginlägg), knappar och till och med sidofältwidgets.

Beroende på WordPress-tema och kompatibla plugins som du använder med Visual Composer kommer du att se mer eller mindre sidelement. Ovanstående exempel kommer från vårt Total Drag & Drop WordPress-tema, så det finns ytterligare 30 sidor för byggare som vi skapade och utformade exklusivt för Total. Detta inkluderar anpassade avdelare, ikonlådor, milstolpar, karuseller och mer.

Klicka på valfritt element för att öppna alternativen för det elementet. Nedan följer ett exempel på ”alternativen” för vår ikonboxmodul i Totaltema. Som du ser kan varje modul ha många inställningar och till och med flera flikar med inställningar.

ikon-box-settings

Byggaren stöder också fyra fantastiska tredjepartsplugin: Layer Slider, Revolution Slider, Gravity Forms och Contact Form 7. Om du har installerat någon av dessa plugins kommer ett sidelement automatiskt att visas för tema. När du väljer att infoga ett sidelement för ett av dessa plugins, visar Visual Composer en rullgardinsmeny för respektive skjutreglage / formulär som du har skapat, eller visar en postruta för dig att lägga till ditt skjutreglage-ID. Inga fler kopiering och klistra in kortkoder!

Dra och släpp

visual-kompositör-editor

När som helst i designprocessen kan du dra och släppa valfri rad eller sidelement för att ordna om dem. Du kan också duplicera vilken rad eller element som helst, vilket gör att lägga till repetitivt innehåll snabbt och enkelt (utmärkt för liknande kolumner, vanliga frågor, växlar etc.).

När du har skapat en design som du älskar kan du spara den som en mall. Detta är praktiskt när du skapar en anpassad sidlayout eller sidfält som du vill återanvända. Klicka bara på mallar -knappen, ge din layout ett namn och tryck på spara. När du använder din mall kommer den automatiskt att fylla i din sida med den layout och element som du sparat.

Radalternativ: Formatera, klona och radera rader

Det finns tre tillagda funktioner i det yttersta vänstra hörnet av varje rad som kan användas för att klona eller duplicera en hel rad och allt dess innehåll, lägga till nya moduler, redigera kolumnerna osv. Håll bara muspekaren på vilken rad du behöver redigera för att komma åt dessa inställningar:

total-visual-kompositör raden-inställningar

Återigen, beroende på vilket tema du använder med Visual Composer, kan formateringsalternativen som är tillgängliga för dig vara annorlunda. Medan vissa temautvecklare väljer att lämna Visual Composer som de är, anpassar många pluginprogrammet så att de passar behoven eller stilen i deras tema.

Frontend Editor

Den kraftfulla Visual Composer innehåller nu en frontend-redigerare, vilket gör det lättare än någonsin att komma igång med att bygga egna sidor och layouter. Det enda förbehållet är att inte alla teman stöder front-end editor ännu. Se till att du dubbelkontrollerar ett temas funktionslista eller om du kontaktar tematutvecklaren direkt för att se om Visual Composer frontend-redigeraren är kompatibel med ditt WordPress-tema. Vår Totalt WordPress-tema är 100% kompatibelt med front-end-redigeraren så om ditt nuvarande tema inte är det, kanske du vill överväga att “uppgradera” till vårt tema.

Extensions

Den sista funktionen jag skulle vilja beröra är Visual Composers utdragbarhet. Om du råkar vara en avancerad kodare eller temautvecklare kan du integrera dina egna kortkoder i plugin. I själva verket har vi lagt till i vår egen Symple Shortcodes Premium för att ge Total-användare ytterligare sidbyggnadselement. Detta ger användarna ännu fler alternativ när man bygger sidor!

Om du inte är en kodare, kolla in CodeCanyon och leta snabbt efter Visual Composer-tillägg. Det finns massor av fantastiska premium-plugins som lägger till extra funktioner i Visual Composer och till och med några bra gratis sådana som vår Symple Shortcodes-plugin.

Inställningsalternativ för Visual Composer

Jag hänvisar hela tiden till Visual Composer som en sidbyggare, men det fungerar bra med inlägg och anpassade inläggstyper också. Allt du behöver göra är att aktivera alternativet. Navigera till Inställningar> Visual Composer. Du bör se en skärm som liknar den här:

Inställningar för visuell kompositör

Plugin kommer automatiskt att visa de olika innehållstyperna som ingår i ditt WordPress-tema. Välj bara vilken du vill använda med Visual Composer-sidbyggaren. Exemplet ovan är från vårt Total-tema, varför det finns tillagda alternativ för portfölj, personal och vittnesmål (alla anpassade inläggstyper) samt forum, ämnen, svar och produkter (relaterade till plugins bbPress och WooCommerce som stöds av Total).

Du kan också kartlägga eventuella kortkodsplugins till Visual Composer som du redan har installerat på din WordPress-webbplats. Under inställningssidan klickar du på fliken Mina kortkoder längst upp och klickar på knappen för att kartlägga kortkod. Detta bör lägga till dina kort från tredje part till dina kompositörelement. Lätt!

Se det i aktion

Som jag sa, vi älskar Visual Composer så mycket att vi byggde det in i vårt mest sålda Total WordPress-tema (ingår gratis i ditt köp). Ta en titt på de olika sidorna på någon av våra live-demonstrationer för Total-temat. De flesta sidor du ser i våra live-demonstrationer skapades med Visual Composer! Lägga till bakgrunder, rubriker, text, bilder, ikoner … etc. Det är allt en “bit kaka”.

totalt-demos

Komplett bruksanvisning för visuell kompositör

Om du redan äger plugin och letar efter en guide för hur du använder den, titta på vår fullständiga bruksguide för Visual Composer som leder dig igenom steg för steg och visar dig hur du använder plugin.

Där du kan få det

Visual Composer är tillgängligt på CodeCanyon om du vill skaffa det själv. Det är också helt integrerat med vårt premium WordPress Theme Total (tillsammans med två andra premium-plugins för ett totalt värde av $ 67 – vilket är mer än vad du betalar för temat!).

Få totalt Get Visual Composer

Låt oss veta vad du tycker om plugin nedan. Vi är verkligen imponerade av Visual Composer, och vi skulle gärna höra ditt tag på det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map