WP Compress Review: Enkel och snabb bildoptimering för WordPress

Bilder är en grundläggande del av varje blogg och med WordPress att lägga till så mycket som 5 till 10 miniatyrer till varje bild vi laddar upp, hantera och komprimera dessa bilder har blivit något verkligen viktigt, särskilt om vi vill hålla upp webbplatsens prestanda.


Komprimering av WordPress-bilder efter överföring har blivit något av en standardteknik när man försöker påskynda WordPress. Fram till nu hade vi få val för att göra det. Antingen genom att använda specialverktyg i Linux eller genom att installera ett plugin på WordPress och använda vår server för att göra jobbet. Detta var ingen brainer för systemadministratörer och personer med en hel del CPU-resurser, men hur är det med den “typiska” WordPress-användaren? Någon som just har köpt en ny värdplan och inte har obegränsade CPU-resurser? Det är här WP Compress spelar in.

Möt WP Compress

WP Compress är en kraftfull bildoptimeringsplugin för WordPress som alla webbplatsägare kan använda för att krympa bildstorlekar och förbättra sidbelastningstider. WP Compress lindrar uppgiften att komprimera bilder i farten genom att använda molnet, så att du kan komprimera bilder utan att använda resurser från din egen värdplan (hålla din webbplats snabb).

Men WP Compress minskar inte bara filstorlekar. Det finns också användbara alternativ för att ändra storlek på dina bilder medan du komprimerar för ännu större minskningar, smarta komprimeringsinställningar (förinställningar från förlustfri till ultra), automatiserade Otto-bakgrundskomprimeringar och obegränsade säkerhetskopior till molnet (så att du alltid kan “ångra” en bild om det behövs) . Detta plus förstklassiga stöd gör WP Compress till ett bra alternativ för bildkomprimering för alla webbplatser. Och sedan deras version 4-uppdatering erbjuder WP Compress också CDN, anpassningsbara bilder, lat laddning, vitmärkt rapportering för byråplaner och mer.

Vad kostar det?

WP Compress är gratis för dina första 100 bilder. Detta gör det till ett fantastiskt alternativ för bloggare eftersom det inte kommer att bryta banken. Men för webbplatser med massor av bilder erbjuder WP Compress ett antal månatliga premiumplaner för att komprimera valfritt antal bilder.

WP komprimera månatliga planer

Månadsplaner börjar på bara $ 5 för 500 bilder per månad, upp till $ 25 per månad för 10.000 bilder per månad. Dessa plans erbjuder massor av optimeringar för de flesta webbplatser, från bloggar till fotodelningssidor eller större företag.

Det bättre sättet att komprimera bilder

WP komprimera livslängdsplaner

Det bättre (vågar jag säga bäst) sättet att komprimera dina bilder är att dra nytta av ett WP Komprimera livstidsmedlemskap. När du tar en speciell livstid betalar du ett lågt pris för en bokstavlig livstid för bildkomprimering. Så istället för att betala månad för månad kan du betala bara $ 149 för livet för att få 1k bildkomprimeringar (eller mer) varje år, evigt. Vad finns att inte älska?

Hur fungerar WP-komprimering?

WP Compress är ett plugin som är bundet till en tjänst. Plugin kan installeras på alla WordPress-bloggar – du kan hitta den via din instrumentpanel om du går till Plugins> Lägg till nytt och sök efter WP-komprimering). Eller så kan du ta tag i det direkt från WordPress.org-lagret:

Skaffa WP-komprimering

Då behöver du bara länka din WordPress-webbplats till ditt WP Compress Cloud API-konto för att validera din plugininstallation och du är redo att gå!

När du har klickat på knappen “Kom igång” kommer du att uppmanas att ange din e-postadress för att skapa ett konto (oroa dig inte – du kan börja med de gratis 100 bilderna först och uppgradera senare). När du registrerar dig med WP Compress skapas en unik API-nyckel och skickas till dig via e-post. När du har fått din API-nyckel är detta huvudskärmen.

Flera alternativ är inaktiverade som standard och med gratisplanen kan du testa tjänsten men kom ihåg att den är begränsad till 1000 bilder utan powerups inkluderade. När du har konsumerat alla dina krediter ser du en varning för att uppgradera. Tips: detta är en fantastisk tid att anmäla sig till en livstidsplan eftersom det börjar på bara $ 29 (eller hänvisa till en vän).

WP komprimera premiumfunktioner

För den här recensionen kommer jag att analysera hur tjänsten fungerar med Gold Membership. Det här abonnemanget har snabbare hastighet än normalt och alla powerups är aktiverade, inklusive det användbara Otto-funktionalitet (även känd som Otto the Image Optimizing Owl). Det här är en snygg tjänst som gör att plugin-programmet automatiskt kan komprimera bilder på flera olika tider under dagen, så att du får snabbare uppladdningshastigheter för dina bilder och bakgrundskomprimering utan att använda dina egna serverresurser.

De optimeringsnivå kan ställas in från Ultra till Intelligent hela vägen ner till Förlust mindre. Enligt min erfarenhet går Ultra lite för långt med komprimeringen, vilket gör att dina bilder ser något suddiga ut, särskilt om de är med. De intelligent nivå är där de flesta kommer att känna sig bekväma med och Lossless tar bara bort icke-vitala delar av bilden utan att göra någon förlorad kompression alls. Möjliggör bevara EXIF-data kommer nästan att avskaffa Lossless-komprimering och det rekommenderas i allmänhet inte eftersom de flesta bloggar inte behöver den informationen ändå.

Använda WP Compress för att optimera vårt mediebibliotek

För det här testet har jag beslutat att installera plugin-programmet på min WordPress-blogg, som innehåller inte mindre än 2 miljoner bilder och det är en mycket aktiv blogg där mer än 8 år är online. Du kan säga att det här är lite extremt men att systemet fungerar på en blogg av den storleken innebär goda nyheter för alla andra.

WP Compress har lagt till en fin knapp i mediebiblioteket som låter dig göra en manuell komprimering, vilket är användbart om du har otto inaktiverad eftersom ingen optimering kommer att göras i bakgrunden. Med Otto aktiverad behöver du inte manuellt komprimera bilder eftersom de kommer att komprimeras flera gånger under dagen, vilket gör kompressionen till en automatiserad process.

Komprimeringsprocessen kan vara långsam om du, som jag, har en mycket aktiv blogg. Pluginet måste ansluta till molnet och skicka / ta emot information om varje bild. Om du efter att ha komprimerat vill att din ursprungliga bild inte ska svettas – plugin har en Återställ inbyggd funktionalitet. Detta är mycket användbart när du inte gillar hur en viss bild komprimeras och vill gå tillbaka.

Med WP Compress kan du också göra det tagga bilder att hoppa över komprimering – ett användbart tillägg för när du vill bibehålla bilder med hög kvalitet / upplösning men vill komprimera allt annat för att spara utrymme. Kom bara ihåg att att ha massor av faktiskt lagringsutrymme på din värd inte betyder att du kommer att få en snabb webbplats. Det är viktigt att minska bildstorleken om du vill ha en snabb webbplats. Oavsett hastighet eller lagringsutrymme du har, bilder måste resa genom nätet och inte alla har supersnabba anslutningar (varför vi också rekommenderar att du använder en gratis cdn).

Med WP Compress kan du bearbeta upp till två bilder samtidigt. Något mer och du måste vänta eftersom inga ytterligare anslutningar till molnet kommer att göras tills en av dessa bilder är klar. Det är därför vi rekommenderar att Otto är aktiverat och bara märka bilder för att hoppa över komprimering. Det är mycket snabbare (och lättare) än manuellt komprimera varje bild.

Intelligent

Standardinställningen för komprimering är Intelligent. Jag har provat flera bilder med Intelligent och processen sparar mycket utrymme. I genomsnitt slimmas bilderna cirka 38 till 44% men komprimeringsartifakterna är synliga, särskilt om du har ett bra öga. Om du, som jag, är en designer kommer du att märka komprimeringsföremålen på nära håll men din genomsnittliga bloggläsare kommer sannolikt inte att se någon stor skillnad.

Genom att granska den resulterande bilden och jämföra storlekar har jag funnit att WP Compress minskar JPEG-kvaliteten till cirka 77. Det är därför som mindre artefakter kan vara synliga. Den allmänt accepterade regeln är att 85 är mer än tillräckligt, något mindre än det kommer att börja införa synliga artefakter. Naturligtvis hindrar ingenting WP Compress från att lägga till fler alternativ i framtiden för att bättre passa fler kompressionsnivåer.

Förlust mindre

De Förlust mindre förinställning är där jag är mest bekväm med. Jag har aldrig använt någon komprimeringsnivå som kan minska kvaliteten på bilder och alla designer som älskar presentation kommer att göra detsamma. Den förlustfria förinställningen raderar alla EXIF-data och tillåter i allmänhet WP-komprimering att remsa cirka 15 till 34% av storleken.

Jämför WP-komprimering med EWWW Image Optimizer Jag har funnit att de ger identiska resultat när du använder Lossless-metoden, så båda är bra alternativ om du bara vill bli av med onödiga data.

Prestanda

När det gäller prestanda införde WP Compress vissa latensproblem på min blogg. Kom bara ihåg att det här är en mycket stor blogg med mer än 2 miljoner bilder. Den första testen hade en mycket stor latens läggs till och jag fick reda på att det tog mer än 9 sekunder att öppna blogginlägg och mediebiblioteket.

WP Compress-supportteamet var mycket hjälpsamma när det gällde att diagnostisera detta problem och de lyckades minska den latens från 9 till 3 sekunder, vilket bevisar den nivå av engagemang de har för sin produkt. Från att ha plugin inaktiverat till aktiverat är fördröjningen från den senaste versionen enligt följande:

 • Från 1,5 till 3 för att öppna blogginlägg
 • Från 1s till 2s laddar upp en bild
 • Cirka 6s för att komprimera en enda bild i manualen

Du kommer naturligtvis ha mycket komprimering att göra till en början, men en som du har fångat upp är att de flesta bloggar laddar upp mindre än 100 bilder per dag (och det är generöst) och om du har aktiverat Otto auto-komprimeringar borde du inte märker mycket försening.

Naturligtvis, om du kör en mycket kraftfull server (som min med 24 trådar och 48 GB RAM, kan köra under nginx och PHP 7.2 till Plesk Onyx med massor av resurser till ditt förfogande än en gratis plugin med dina egna resurser kan vara snabbare. exempel, WP Compress lyckades få bra tider men var vanligtvis 1-2 sekunder efter EWWW på min egen server.

Men för den genomsnittliga bloggaren eller webbansvarig som använder en värdplan från Bluehost eller Flywheel eller något annat värdföretag med en viss mängd resurser vänder situationen upp och ner. WP-komprimering kommer konsekvent att ge bättre komprimeringstider än alternativ som EWWW-bildoptimeraren och utan lokal resursanvändning.

Otto Frälsaren

Strax efter att ha läst den sista raden kanske du tänker, varför använder jag WP Compress alls om jag kan installera EWWW image optimizer gratis? Det är inte så enkelt. Det finns en mycket viktig biverkning av att använda EWWW varje dag.

Som standard komprimerar WordPress bilder när du lägger till ett komprimeringsplugin som EWWW och som ger en extra latens för varje bilduppladdning tillsammans med ökad CPU-användning. Så för varje bild du laddar upp använder du extra resurser på din värd för att komprimera dessa bilder. Det finns flera problem som kan uppstå genom att göra det. Vissa biverkningar inkluderar: långsammare uppladdningstid, möjliga HTTP-fel vid uppladdning, timeouts om du inte har PHP korrekt konfigurerad och så vidare.

Detta är inte fallet när du använder WP Compress som det gör inte komprimera bilder i farten. Plugin erbjuder två lägen för komprimering, vare sig det är manuellt från mediebiblioteket eller genom att aktivera Otto. Det senare alternativet komprimerar bilder flera minuter efter att du har laddat upp dem till din blogg och på flera olika tider under dagen. Detta är ett mycket bättre alternativ än att göra det i farten eftersom du hoppar över nästan alla möjliga biverkningar och använder noll lokala resurser i processen.

Avslutar

WP Compress är en fin lösning för dem som omedelbart vill använda en bildkomprimeringstjänst och inte har lokala resurser eller expertis för att implementera en lösning. För icke-experter (och bloggare i allmänhet) är WP Compress en bra idé. Det är snabbt, enkelt och det fungerar bara. Otto är en av de bästa egenskaperna hos tjänsten eftersom den låter dig konfigurera komprimering och glömma den. För experter eller grafiska formgivare med sina egna VPS och högdrivna planer kan EWWW Image Optimizer fortfarande vara det bättre valet.

Spara 30% på WP-komprimeringsplaner

Säljs fortfarande inte på WP Compress? Tänk om vi berättade för dig med kod WPEXPLORER du kan spara 30% på alla plan, paket eller tillägg. Utnyttja denna fantastiska affär och få arbeta med att optimera dina bilder idag!

Spara 30% på WP Compress

Men oavsett vilken expertis du är, är WP Compress en solid tjänst som tar bort begränsningarna för att behöva använda värdbearbetningskraft för att komprimera dina bilder. Plus återställningsalternativet, Otto-funktioner och förmågan att tagga / hoppa över komprimeringar utgör en bra totalupplevelse. Teamet strävar efter att förbättra och optimera plugin ännu mer och teknisk support är vänligt och hjälpsamt.

För mycket stora webbplatser kan du förvänta dig lite latens läggs till men för normala bloggar märks inte någon mindre latens alls och fördelarna med att ha en molntjänst som automatiskt komprimerar alla dina bilder är bara fantastiskt, priset är ungefär rätt.

Har du några frågor om WP Compress? Eller bildoptimering i allmänhet? Lämna dina tankar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map