WP RSS Aggregator Review: Skapa anpassade RSS-flöden för automatisk bloggning

WP RSS Aggregator Review: Skapa anpassade RSS-flöden för automatisk bloggning

Om du letar efter massor av information om något ämne, är det inte tråkigt att besöka hundratals webbplatser för att hitta den? Skulle det inte vara mycket lättare om du kan komma åt allt på ett ställe? Det är exakt vad RSS-webbplatser för nyhetssamling gör – de samlar in och visar artiklar (titlar + utdrag) relaterade till alla ämnen på ett ställe för läsarnas bekvämlighet. De gör detta genom att prenumerera på flöden från olika bloggar, importera innehållet i dessa bloggar och sedan visa dem på ett attraktivt och bekvämt sätt på sin egen aggregatorwebbplats. Naturligtvis är inläggen länkade tillbaka till den ursprungliga källan, där läsarna kan komma åt hela innehållet. I det här inlägget får vi veta mer om ett plugin som hjälper dig att bygga en sådan webbplats utan problem – WP RSS Aggregator.


WordPress-förvaret har ett antal plugins för att importera och spara flöden till din webbplats. Och WP RSS Aggregator är bland de bästa i partiet.

WP RSS Aggregator Plugin

Till att börja med låter det dig bygga vilken lista du vill – från fastighetslistor och aktiekurser, till sportevenemang och Instagram-inlägg. Det låter dig importera flöden från flera källor och visa dem på din webbplats. Du kan granska din webbplats med kvalitetsinnehåll importerat från olika källor och göra dem sorterbara. Och när du definierar inställningarna händer resten nästan på en automatisk pilot. Dessutom kan du anpassa visningen med hjälp av kortkoder och göra den attraktiv med miniatyrbilder och utdrag.

De gratis WP RSS Aggregator-plugin hjälper dig lägga till flöden på din webbplats på nolltid alls. Till exempel kunde jag lägga till WPExplorer RSS-flöde (hej, det är vi!) På nolltid på min webbplats.

Feed Display Frontend

På samma sätt kan jag lägga till flera flöden av olika WordPress-bloggar och göra min webbplats till platsen för allt WordPress (precis som WPNewsDesk). Okej, det kan vara alltför förenklade saker, men du får driva?

Kärnpluginet är gratis att ladda ner och kommer med ett gäng med fem premiumtillägg och två buntar som förbättrar prestanda och visning.

Nu när vi vet lite om plugin-funktionerna, låt oss gå vidare till en handledning som täcker dess användning och sedan se hur premiumtillägg kan hjälpa oss att förbättra flödena.

Ställa in och konfigurera WP RSS Aggregator

Att installera och aktivera core plugin och alla dess tillägg var en smidig affär.

Efter aktivering navigerar du till plugins och leta efter det nya alternativet “WP RSS Aggregator”, till vänster om din WordPress-instrumentpanel. Här är en skärmdump av menyalternativen som dyker upp när du klickar på den här …

Menyalternativ

…. och en snabb skrivning om vad dessa menyalternativ betyder:

 • Feed Källor: En lista över alla matningskällor du lägger till visas här
 • Lägg till ny: Det är härifrån som du kan lägga till nya flöden
 • Foderobjekt: Här visas alla foderartiklar som du importerar via dina flöden
 • Svartlista: Du kan hoppa över importera valfritt flöde genom att lista det här
 • Import Export: Den här funktionen hjälper dig att importera flera flöden samtidigt och exportera flöden
 • inställningar: Här kommer du att konfigurera ett antal inställningar för plugin
 • felsökning: Detta hjälper till att uppdatera eller radera flödesobjekt
 • Flera funktioner: Ett antal premiumtillägg finns tillgängliga och du kan ta reda på dem här, samt köpa och installera dem
 • Hjälp och support: Ger dig tillgång till dokumentationen, vanliga frågor och premiumstöd

Nu när du har en översikt, låt oss fortsätta att konfigurera plugin.

1. Allmänna inställningar för WP RSS Aggregator

Genom att arbeta från sidan Allmänna inställningar kan du kontrollera alternativ för att optimera import och visning av dina flöden i linje med dina webbplatsinställningar. Du kan ange den maximala åldern för de foderartiklar som importeras samt det maximala antalet objekt per flöde.

Allmänna insticksinställningar

Du kan också kontrollera många saker här – importfrekvensen (var som helst mellan var 15 minuter till en gång varje dag), ordningen på import av foderartiklar eller ställa in en anpassad feed-URL (som du kan lära dig mer om här) samt titel.

2. Lägg till flöden i WordPress

När du klickar RSS Aggregator> Lägg till nytt, kommer du fram till skärmen nedan. Här måste du lägga till webbadresserna till de bloggar vars innehåll du vill importera till din WordPress. I detta inlägg kommer jag att använda WPExplorer-flödet som källa.

I de flesta fall fungerar webbplatsens URL, men för bästa resultat rekommenderar plugin-författarna att du använder webbadressen till RSS-flödet. Om du inte är säker på om du hittar en flödeskälla, se till denna dokumentation.

Lägga till nytt flöde

Så här hjälper inställningarna på den här skärmen att göra:

 • Du kan kontrollera om flödesadressen fungerar bra genom att klicka på ‘Validera foderAlternativet
 • Vidare kan du begränsa antalet objekt från det importerade flödet som ska lagras, utöver vilket de äldre artiklarna kommer att raderas automatiskt. Om du markerar “Länk till kapsling“Alternativet, du kan komma åt länkar till bilder, ljud, video, bilagefiler och flashinnehåll
 • Endast unika titlar“Alternativet är användbart för att undvika dubblering när det finns flera permalänk för samma artikel eller när permalänk ändras
 • Du kan också aktivera att länka matningskällan till RSS-flödes källsajt
 • När du når denna punkt, skicka din uppmärksamhet till panelerna till höger. I foderbearbetningsrutan kan du pausa ett flöde, ta bort gamla flödesobjekt och ställa in uppdateringsintervall

För att testa om fodret fungerar bra, tryck på Publicera knapp. Förhandsvisningsrutan för flödet visar de senaste artiklarna med artikelrubrik, URL, publiceringsdatum och källa. På mindre än en minut drogs mina foderobjekt och de dykte automatiskt upp i Förhandsgranska rutan såväl som i Feed Items-menyn enligt nedanstående.

Foderobjekt

Och när du klickar på Feed Källor på sidan, ser du en lista över alla flöden du har lagt till på din webbplats.

Feed Källor

3. Importera och exportera

För att lägga till variation i ditt innehåll kommer du säkert att importera inlägg med flera flöden. Annars erbjuder du verkligen inget värde.

Importfunktionen i WP RSS Aggregator är användbar för att köpa innehåll från många olika källor. Om du till exempel är en nyhetswebbplats kanske du vill visa en kuraterad lista från 50+ nyhetskällor. Den här funktionen hjälper dig att importera dem alla på en gång.

Import av massfoder

Du måste ange namnet och webbadresserna för dina flöden och separera dem med komma på varje rad. Till exempel, Feed Name, http://www.myfeed.com

Dessutom kan du importera och exportera flödeskällor genom att använda funktionen för att importera och exportera WordPress. Om du vill exportera dina flaskällor, besök Verktyg> Export, kontrollera radioknappen mot Feed Källor och klicka sedan på Ladda ner Exportfil knapp. WordPress skapar sedan en XML-fil som innehåller alla matningskällor. Besök även om du vill importera foderkällor Verktyg> Importera.

Du kan också exportera alla inställningar används av WP RSS Aggregator. På den andra WordPress-webbplatsen kan du importera filen och trycka på knappen Importinställningar, och WordPress gör resten åt dig.

Importera och exportera inställningar

4. Svartlista

Det kan hända att du vill hoppa över vissa objekt medan du importerar flöden. I sådana fall är allt du behöver göra att ange titeln på artikeln och den kommer att utelämnas medan du hämtar artiklar. Alla foderobjekt som du listar här kommer att bortses från när du importerar nya objekt från dina flödeskällor.

5. Visa feeds på en sida, inlägg eller widget

Det räcker inte att lägga till flaskällor och konfigurera import av flödesartiklar till din webbplats. Du måste också ställa in hur de visas på din WordPress. Alternativen under Allmänna skärminställningar kontrollera hur foderartiklarna visas på din webbplats.

Allmänna skärminställningar

Här kan du ställa in den maximala titellängden och länka den till det ursprungliga inlägget, visa författarnamnet för varje foderobjekt och ställa in för länkar att öppna i en ny flik. Det finns ett alternativ att länka till videoobjekt eller bädda in videon på din sida, begränsa antalet objekt som ska visas och välja “Äldre inlägg ”/“ Nyare inlägg”Pagination.

De Källvisning inställningar gör det möjligt för dig att visa matningskällnamnet för varje flödesobjekt, samt koppla foderkällans namn till den ursprungliga webbplatsen.

Källvisningsinställningar

När det gäller visning av datum är standarddatum publiceringsdatum för inlägget i GMT. Du kan också välja datumformat och den tid sedan när foderobjektet publicerades.

Vad händer om du inte gillar standard visningsstil? Plugin kan du använda din egen anpassade CSS för att utforma skärmen. För att kunna göra detta markerar du kryssrutan för att inaktivera alla stilar som används i detta plugin.

Styles

För att visa foderobjekt i ett inlägg, tillhandahåller WP RSS Aggregator kortkoder. Du kan komma åt denna kortkod genom att klicka på RSS-ikonen i Visual Editor för inlägget.

Lägg till kortnummer

Lägg till den genererade kortkoden till ditt inlägg, och det visar automatiskt alla flödesobjekt i ett inlägg. Om du använder kortkoden wp-rss-aggregator utan att lägga till något till det, visas alla flödesartiklar. Så här visas WPExplorer-flödet i ett inlägg på min webbplats.

Feed Display Frontend

Alla dina feed-artiklar kommer att visas i inlägget på ett organiserat sätt och länkade till källan. Du kan också visa ett specifikt flöde genom att använda källattributet i kortkoden. Antalet artiklar kan också begränsas.

6. Felsökning

Med dessa funktioner kan du uppdatera alla flöden med ett enda klick. Den kontrollerar alla matningskällor för nya flödesartiklar och kommer inte att ändra några befintliga flödesobjekt.

Denna sida hjälper dig också att lösa eventuella problem du stöter på med plugin-programmet. Du måste dock komma ihåg att uppdatering är en resurskrävande aktivitet, särskilt om du importerar via flera flöden.

felsökning

Du kan också ta bort alla importerade feedartiklar och importera dem igen genom att klicka på en knapp.

Tillägg till WP RSS Aggregator

Som jag sa tidigare, även om det är välorganiserat, visas visningen av flödesartiklar i ditt inlägg ganska grundläggande. Tillägg hjälper dig att göra många fler saker med plugin som

 • Visa importerade objekt som inlägg
 • Tvinga hela flödet för att importera direkt till din egen webbplats
 • Filtrera flödesobjekt med nyckelord
 • Lägg till kategorier i matningskällor
 • Förbättra flödesvisningen genom att lägga till miniatyrbilder och utdrag

Fem tillgängliga tillägg tillgängliga. Och om du inte är säker på vilka tillägg du behöver behöver du använda det här verktyget att få reda på.

Visa WP RSS Aggregator-tillägg

Här är en ögonblicksbild av premiumtillägg:

WP RSS Premium-tillägg

Låt oss ta en snabb titt på hur var och en av de fem tilläggarna kan förbättra plugin-funktionerna.

1. Feed to Post

Om du är en ivrig autoblogger eller vill lägga till mer värde på din webbplats med relaterat innehåll är tillägget Feed to Post definitivt åt dig. Det låter dig importera RSS-flödesobjekt som WordPress-inlägg eller någon annan anpassad inläggstyp, inklusive media, navigationsmenyobjekt, oEmbed Response och TablePress-tabeller. Det skapar blogginlägg automatiskt från feedartiklar.

Add-on Feed för att publicera allmänna inställningar

Det finns många inställningar som hjälper till att kontrollera innehållet som visas i de importerade inläggen.

 • Inläggsstatus: utkast, publicerad, schemalagd, papperskorgen, privat eller pågående (eller någon annan status som används på din webbplats)
 • Kategorier och författare
 • Postformat för att tilldela det importerade flödet: standard, chat, länk, offert, bilder, video, ljud (eller andra anpassade format som används)
 • Postdatum: originalt postdatum eller importerat datum
 • Länk tillbaka till det ursprungliga inlägget i början av inläggets innehåll
 • En premiumtjänst för att konvertera ditt RSS-flöde till fulltext RSS-flöde

Dessutom tillåter detta tillägg dig att konfigurera hur du hanterar bilder som finns i flöden, förkorta URL: er och aktivera kommentarer. Du kan också ställa in författaren till de importerade inläggen som en befintlig författare, eller till och med automatiskt skapa författare i ditt system baserat på relevant information i flödet – om det finns.

2. RSS-feeds i fulltext

Fulltext RSS-feeds-tillägget förbättrar autobloggningsfunktionen för det tidigare tillägget. Genom att ansluta till en premium fulltexttjänst kan du importera hela postinnehållet för ett obegränsat antal flödesartiklar per flödeskälla, även om flödet inte tillhandahåller det. Om du vill kan du också välja att använda ditt eget RSS-textsystem för fulltext.

När du har valt Premium Full Text Service från en rullgardinsmeny på inställningssidan, navigerar du till Feed Source, hitta RSS-flödeskällan och klicka på Redigera. Bläddra sedan ner och markera kryssrutan Tvinga hela innehållet. Avsluta med att uppdatera flödet. Dina befintliga flödesobjekt påverkas inte – du måste ta bort dessa inlägg från den aktuella flödeskällan och sedan klicka på Hämta inlägg (var bara försiktig eftersom gamla inlägg som inte längre finns i RSS-flödet inte kan importeras igen). Din webbplats kommer nu att visa det fullständiga originalinnehållet tillsammans med en länk tillbaka till det ursprungliga inlägget.

Fullständig RSS-inställning för tillägg

Plugins standard gratistjänst är begränsat till 5 flödesartiklar per matningskälla. Detta innebär att när du använder alternativet “Tvinga fullt innehåll” med alternativet “Gratis tjänst” som är valt i Allmänna Inställningar, kommer du bara att kunna importera de senaste 5 inläggen från varje feedkälla, oavsett hur många flödesobjekt som finns i själva flödet. Inte bara det, resultat lagras också i 20 minuter.

Om du behöver obegränsade flödesartiklar och ingen caching måste du köpa tillägget Full Text RSS Feeds tillsammans med Feed to Post.

3. Nyckelordfiltrering

Om du anger nyckelord, fraser eller taggar som en artikel ska innehålla, garanterar sökordsfiltrering att endast relevant innehåll importeras via flödena.

Tilläggsnyckelordfiltrering

I avsaknad av nyckelord och / eller taggar importeras inte en artikel. På det här sättet kan du hoppa över artiklar som inte är viktiga för din webbplats.

4. Utdrag och miniatyrer

Miniatyrbilder på vilken lista som helst ger alltid en mer attraktiv skärm. Detta tillägg tar en bild inifrån foderobjektet och visar den tillsammans med ett utdrag mot foderartiklarna. Titel, datum och källa för varje flödesobjekt visas också när du använder WP RSS Aggregator-kortkoden (i motsats till alternativet Feed to Post eller Full Text som kommer att ta utformningen av ditt tema).

Miniatyrinställningar för tillägg

Vad händer om det inte finns någon bild i det importerade objektet? Du kan välja vilken bild som ska visas som en miniatyrbild som standard.

5. Kategorier

Kategoriserar dina flödeskällor och låter dig visa foderobjekt från en viss kategori på din webbplats med hjälp av kortkodsparametrarna.

Tilläggskategorier

Detta tillägg hjälper dig att tilldela matningskällor till kategorier och kan vara riktigt användbart om du har ett antal flöden på din webbplats.

Prissättning för tillägg till WP RSS Aggregator

Alla betalningar är årliga för att fortsätta få uppdateringar och support. Medan du kan köpa tilläggen individuellt kommer du att spara lite pengar genom att köpa dem som paket. Som nämnts tidigare finns två buntar tillgängliga:

1. Enkel matningsbunt som inkluderar tre tillägg: Utdrag & miniatyrer, kategorier och sökordfiltrering. Dessa tillägg tjänar till att filtrera ditt flöde, dela det i kategorier och visa flödesobjekt tillsammans med utdrag och miniatyrer med hjälp av kortkoden.

Det är vettigt att köpa de tre tilläggena i ett paket eftersom det resulterar i betydande besparingar. Individuellt kommer du att dela ut $ 30 (en enda webbplats), $ 60 (upp till fem webbplatser) och $ 180 (upp till tjugo webbplatser) för varje tillägg. Men som ett paket betalar du bara $ 70 för en enda webbplats, $ 140 för upp till fem webbplatser och $ 280 för upp till tjugo webbplatser.

Som du kan se finns det 20 $, 40 $ och 260 $ som du kan spara.

2. The Advanced Feeds Bundle innehåller tre tillägg: Flöde till post, RSS-feeds i fulltext och sökordfiltrering. Dessa tre tillägg är vad du behöver om din webbplats förlitar sig på autobloggtjänst för innehåll, med sökordsfiltrering så att du kan filtrera innehållet som importeras.

Återigen kan det vara ett bättre alternativ att köpa dem som ett paket. Individuellt har de två autobloggtilläggena en prislapp på $ 80 (en enda webbplats), $ 160 (upp till fem webbplatser) och $ 300 (upp till tjugo webbplatser) vardera. Nyckelordsfiltrering är 30 dollar för en enda webbplats, $ 60 för upp till fem webbplatser och $ 180 för upp till tjugo webbplatser. Samtidigt kan du köpa paketet till $ 150 för en enda webbplats, $ 300 för upp till fem webbplatser och $ 600 för upp till tjugo webbplatser.

Även här sparar du pengar – $ 40, $ 80 respektive $ 180.

Visa WP RSS Aggregator Bundles

WP RSS Aggregator Fördelar och nackdelar

Fördelar – Du hittar att det är många saker som går med plugin:

 • Lätt att installera och konfigurera, fungerar sedan på autopilot
 • Gör det enkelt att hantera RSS-flöden på WordPress-webbplatser
 • Du kommer att kunna pausa och starta om importen via flödeskällor
 • Det är möjligt att schemalägga foderimporten för enskilda källor
 • Det fungerar perfekt med Lightbox och kan även hantera videor från YouTube, DailyMotion och Vimeo
 • Ett tillägg – Feed to Post – ger en inställning för Canonical Link. Detta gör att du enkelt kan ange den kanoniska länken för importerade inlägg, som kommer att peka tillbaka till den ursprungliga resursen. Detta hjälper dig att meddela sökmotorerna vad som är den ursprungliga källan till innehållet och därmed lösa problemet med “duplicerat innehåll”
 • Plugin uppdateras ständigt med kontroller för uppdateringar var 12: e timme ända ner till några minuter – det är upp till dig!

Nackdelar – Jag skulle inte riktigt kalla dessa “nackdelar”, mer som serverproblem som måste åtgärdas:

 • Importera tusentals artiklar från hundratals foderkällor är resurskrävande och kan påverka webbplatsens prestanda. Du kan lösa problemet i viss utsträckning genom att använda insticksinställningarna för att schemalägga import av flöden eller pausa och starta om dem.
 • Du kan behöva justera WordPress-minnesresursen för att hantera samtidig import via flera flödeskällor.

Avslutar

Detta nära möte med WP RSS Aggregator kan ha övertygat dig om att det är en allt-i-ett-lösning för innehållssamling och autobloggswebbplatser.

Core plugin gör ett bra jobb med att importera via flera flöden och visa foderobjekt på ett grundläggande sätt, nästan helt på autopilot. Vissa användare kan ta lite tid att bekanta sig med kortkoder. Men när du först förstår dem är de ganska enkla att arbeta med.

Men för en fullständig webbplats för sammanställning av innehåll är det tillägg som tillåter dig att uppleva hela omfattningen av fördelarna med autoblogging. Från att konvertera ett flödesobjekt till ett inlägg, kategorisera och filtrera flöden, lägga till utdrag och miniatyrbilder till flödesvisningen – tilläggen omvandlar innehållssamling och visning till en smidig process. Även på annat sätt tillägg gör det möjligt för dig att erbjuda bättre värde för läsarna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map