WPForms-granskning: det bästa premiumkontaktformuläret Plugin?

WPForms-granskning: Plugin för bästa kontaktformuläret

Varje webbplats måste erbjuda ett sätt för besökare att komma i kontakt. Ett kontaktformulär tenderar att vara den bästa lösningen – de är snabba, intuitiva att använda och du får hålla besökare på din webbplats.


Som en sådan integrerad del av framgångsrika webbplatser är det inte förvånande att lära sig att det finns ett överflöd av högkvalitativa kontaktformulär plugins tillgängliga för WordPress-användare. I mars 2016 gick en annan konkurrent till arenan: WPForms.

WPForms

När det gäller en plugins stamtavla kan få tävla. WPForms grundades av det högprofilerade samarbetet mellan Syed Balkhi och Jared Atchison – Syed är bäst känd som mastermind bakom WPBeginner, OptinMonster och MonsterInsights.

Med massor av konkurrens i kontaktformerna utrymme – upptar både det fria (Kontaktformulär 7) och premium (Gravity Forms) slut på spektrumet – behöver vi verkligen en annan kontaktformulär plugin, dock?

Tja, WPForms lovar att vara allt som en kontaktformulär plugin skall vara: kraftfull och vansinnigt användbar. Men lever WPForms upp till förväntningarna eller är utvecklarens löften bredare? Idag granskade vi pro-versionen av WPForms för att ta reda på det.

Prissättning

Men innan vi börjar låt oss prata pengar. WPForms erbjuder fyra prisplaner:

 • Grundläggande ($ 39 / år) – Bara kärnans plugin. Kan användas på en enda webbplats.
 • Plus ($ 99 / år) – Core plugin, plus en samling autoresponder-tillägg. Gäller på tre webbplatser.
 • Pro ($ 199 / år) – Kärnans plugin och hela utbudet av tillägg, inklusive integration av betalningsportar och villkorad logik. Använd den på upp till 20 webbplatser.
 • Elite (299 $) – Obegränsad, livslicens till core-plugin och komplett uppsättning tillägg.

I den här recensionen testar vi kärnans plugins funktioner isolerat, så att du kan se vad Grundläggande licens kan. Vi kommer också att titta separat på vad WPForms kan göra med tillägg installerade.

Använda WPForms

Låt oss börja denna recension genom att visa hur lätt det är att bygga en grundform med bara kärnans plugin. Efter att ha köpt din licens är det första steget att ladda ner kärnplugin från WPForms webbplats – filen heter wpforms.zip.

Installera plugin genom att navigera till plugins > Lägg till ny > Ladda upp plugin och sedan bläddra och välja wpforms.zip fil. Klick Installera nu > Aktivera plugin.

WPForms installation

För att använda din glänsande nya plugin, gör dig till WPForms > Lägg till ny. Detta öppnar det skräddarsydda WPForms-gränssnittet.

WPForms-gränssnitt

Om du känner dig igenom WordPress-instrumentpanelen, kan det från början orsaka viss oro. Du behöver dock inte oroa dig, eftersom användargränssnittet för WPForms är rent och okomplicerat att använda.

WPForms-mallar

Plugin levereras med en samling av sex mallar som du kan arbeta med.

 • Enkelt kontaktformulär
 • Begär ett offertformulär
 • Förslag form
 • Formulär för nyhetsbrev – för Plus användare och högre.
 • Fakturerings- / beställningsformulär – för Proffs användare och högre.
 • Donationsform – för Proffs användare och högre.

Dessa mallar är en användbar funktion eftersom de ger dig en förbyggd form att arbeta med, vilket kan visa sig vara en realtidssparare. Om du till exempel bara behöver ett grundläggande kontaktformulär kan du klicka på Enkelt kontaktformulär alternativ.

WPForms enkelt kontaktformulär

Detta kommer bara med de väsentliga fälten: namn, e-post och meddelande. Om detta är allt du behöver är ditt formulär redo att bädda in omedelbart – det tog totalt 15 sekunder.

Naturligtvis finns det också Tom form som låter dig bygga ett formulär från grunden. För den här granskningen kommer vi att testa plugin-programmets hela utbud av funktioner, börja med drag-and-drop-formulärbyggnadsfunktionen. För detta behöver vi en tom duk, så klicka Tom form.

WPForms-fält

WPForms stöder 22 fält med varierande komplexitet och delas in i tre kategorier: standardfält, snygga fält och betalningsfält – vissa av dessa fält måste dock integreras med premiumtillägg, men.

WPForms Blank Form

Här är några av de viktigaste fälten för att ge dig en uppfattning om vad core plugin kan göra:

 • Enstaka text – ett grundläggande textfält för korta svar.
 • Punkt text – ger extra utrymme för att skriva hela meddelandet.
 • Falla ner – välj ett alternativ från en listruta.
 • Kryssrutor – välj flera alternativ.
 • Flera val – Kontrollera valet från radioboxar.
 • Lösenord – Välj ett lösenord.
 • Filuppladdning – skicka en fil via ditt kontaktformulär.
 • Sidbrytning – förvandlar en-sidas kontaktformulär till ett flersidesformulär.

Du kan lägga till så många fält du vill använda plugins drag-and-drop-funktion. Du kan också använda detta för att ordna fälten igen.

Varje fält har en omfattande uppsättning alternativ – dessa alternativ är specifika för det fält du redigerar. Klicka bara på fältets titel för att få fram alternativpanelen, som visas till vänster på skärmen.

WPForms-inställningar

Alternativpanelen är uppdelad i två. Med standardalternativen kan du ange etiketten för varje fält (ovanför texten), en beskrivning (förklara vad fältet betyder och visas under texten), och även om en besökare måste fylla i fältet.

Längre ner i avsnittet med alternativ kan du klicka för att öppna Avancerade alternativ. Dessa låter dig konfigurera fältets storlek och eventuella standardvärden / platshållartekst. I det här avsnittet kan du också bearbeta CSS-magi för att anpassa formen på din form.

Forminställningar

Innan ditt formulär kan användas finns det flera ytterligare inställningar du kan konfigurera – detta görs genom att navigera till inställningar panel.

WPForms-forminställningar

Inställningarna är uppdelade i tre avsnitt med flikar, och alla är extremt intuitiva att använda.

 • Allmän – ge ditt formulär ett namn och en beskrivning, välj din skicka-text och aktivera anti-spam honeypot för att minska skräppost.
 • anmälningar – ange vilken e-postadress inlämningarna skickas till.
 • Bekräftelse – skriv ett kort bekräftelsemeddelande eller omdirigera besökare till en särskild URL efter en framgångsrik inlämning.

När du är klar, glöm inte att klicka på Spara -knappen längst upp till höger på skärmen. Din form är nu bra att gå!

Bädda in formuläret

WPForms gör det oerhört enkelt att lägga till ditt formulär i alla inlägg, sidor eller anpassade inläggstyper. Det finns tre alternativ tillgängliga.

WPForms Bädda in form

Den första är att klicka på Bädda in -knappen högst upp i WPForms-gränssnittet. Detta får upp en lightbox som innehåller en WPForms-kortkod. Kopiera detta och klistra sedan in det i WordPress-visuella redigeraren på det relevanta inlägget / sidan.

WPForms Text Editor

Om du glömmer att kopiera kortkoden är det inte något problem – det andra alternativet låter dig bädda in din form direkt från WordPress-textredigeraren. Allt du behöver göra är att klicka på Lägg till formulär direkt bredvid Lägg till media.

Detta tar också upp en liten lightbox, från vilken du kan välja relevant formulär – du kan också välja om du vill visa formulärets titel och beskrivning. När du är lycklig klickar du på Lägg till formulär, och plugin kommer att lägga till relevant kortkod till ditt innehåll.

WPForms-widget

Det sista alternativet är att använda den dedikerade WPForms-widgeten – Utseende > widgets. Dra bara en WPForms-widget till det relevanta widgetområdet, då kan du välja det formulär du vill visa från en listruta..

WPForms-tillägg

För att få tillgång till WPForms fullständiga funktioner måste du uppgradera din licens. Detta låser upp tillägg som utvidgar funktionen till kärnans plugin – de tillägg som är olåsta beror på din licenstyp.

Detta konverterar WPForms från en lättanvänd kontaktformulär-plugin till ett helt annat odjur – du kan skapa formulär för många smarta och innovativa ändamål.

Hittills har WPForms en samling av sju tillägg. Dessa är uppdelade i fyra kategorier:

 • Auto-responder-tillägg (Aweber, MailChimp och GetResponse) – växa din e-postlista genom att skapa snygga opt-in-formulär.
 • Tillägg till kassan (PayPal Standard och Stripe) – bygg helt fungerande kassaformulär.
 • Villkorat tillägg för logik – visa / dölja fält baserade på användarens tidigare svar.
 • Tillägg för användarregistrering – bygg anpassade registreringsformulär för din WordPress-webbplats.

Du kan ladda ner zip-filerna för varje tillägg från nedladdningssektionen på ditt WPForms-konto. Det är dock tråkigt att ladda upp dem en efter en; lyckligtvis finns det ett enklare sätt att installera dem.

WPForms licensnyckel

Först måste vi aktivera vår licens, så WPForms vet vilka tillägg som finns tillgängliga för oss. För att göra detta, gå till WPForms > inställningar, klistra in din licensnyckel i det tomma fältet och slå sedan Spara.

WPForms installerar tillägg

Nu kan du navigera till WPForms > addons. Du kan se de tillägg som är tillgängliga för dig och du kan installera de du vill genom att klicka på Installera Addon knappar. Några sekunder senare kan du aktivera tillägg och sedan är du fri att använda dem.

Auto-responder-tillägg

Att växa en e-postlista har länge betraktats som den heliga gralen för internetmarknadsföring. Som sådan har de flesta framgångsrika webbansvariga installerat ett plugin-program för tilläggsformulär – se några av de bästa här.

Men WPForms kan bygga sina helt egna opt-in-formulär, vilket sparar kostnaden för en dedicerad plugin. Det finns tre tillägg tillgängliga som gör att du kan integrera tre av de mest populära e-postmarknadsföringstjänsterna – Aweber, MailChimp och GetResponse. Det finns också en specialmall som kan användas för att växa din e-postlista – för att maximera konverteringar består den endast av viktiga fält: namn och e-postadress.

WPForms Autoresponder Integration

Du kan integrera ditt formulär med dina autosvarstjänster genom att navigera till marknadsföring flik. Välj önskad tjänst och klicka sedan på Lägg till ny anslutning alternativ. Du måste lägga till din tjänsts API / behörighetskod och sedan är du bra att gå.

WPForms widgetformulär

Opt-in-formerna ser relativt enkla ut men konverterar bra i widgetområden.

Kassa tillägg

Dessa är mina favorit tillägg, så att du kan tjäna pengar på din webbplats genom att förvandla dina formulär till e-handelsutcheckningar. Det finns två tillägg för betalningsportar – Stripe och PayPal Standard.

WPForms faktureringsformulär

WPForms erbjuder en särskild mall för beställningsformulär. Det finns också fyra avancerade betalningsfält:

 • Enstaka artikel – bifoga ett monetärt värde till ett fält som besökare kan välja.
 • Flera artiklar – lägg till en rad olika objekt i ett fält och ange sedan värdet på varje.
 • Total – räknas upp värdet på besökarens val.
 • Kreditkort – låter besökare mata in sina kortinformation för att betala.

WPForms Payment Gateways

Betalningsgrindarna konfigureras genom att navigera till betalningar flik. Du kan synkronisera ditt formulär med din valda betalningsport genom att ange din PayPal-e-postadress eller Stripe API-kod.

Villkorligt tillägg för logik

Det villkorliga tillägget för logik är ytterligare ett extremt användbart tillägg. Det låter dig skräddarsy dina formulär baserat på besökarens val, för att undvika överflödiga fält.

Till exempel och sedan följa kassatillägget kan du erbjuda besökaren ett urval av antingen PayPal- eller kreditkortsutcheckning. Om en besökare väljer “PayPal” finns det uppenbart inget behov av att be om kreditkortsinformation.

WPForms villkorlig logik

Med det villkorliga tillägget för logik installerat får varje fält en extra panel i inställningsavsnittet – villkors. Om du markerar kryssrutan för att aktivera villkorad logik visas fältet bara om vissa villkor är uppfyllda. Du kan till exempel välja att visa / dölja ett fält om en besökare ger ett visst svar på ett av de föregående fälten.

Domen

Sammantaget är WPForms ett utmärkt plugin som verkligen lever upp till utvecklarens löften om ett plugin som är lätt att använda med en kraftfull funktionsuppsättning.

I den nedre änden av prisspektret är kärnplugin perfekt förfinad för dem som vill lägga till enkla formulär till sin webbplats. Det skräddarsydda gränssnittet är väldigt intuitivt och är ett steg uppåt på många av dess konkurrenter. Det finns ett antal mallar tillgängliga, plus ett bra urval av grundläggande och avancerade fält, så att du kan få ett formulär konfigurerat och fungera på några minuter.

Mer avancerade funktioner finns med premiumlicenser, och det här är show-stealers för mig. Dessa premiumtillägg integreras sömlöst i dina formulär och lägger till kraftfulla och innovativa funktioner som låter dig skapa skräddarsydda formulär för specialkrav – inklusive registrerings-, opt-in- och kassaformulär.

WPForms är utan tvekan en av de bästa tillgängliga kontaktformulärens plugins och rekommenderas starkt. Ladda ner Lite-versionen gratis om du vill testa några av dess funktioner för dig själv innan du öppnar din plånbok!

Vad tycker du om WPForms? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map