5 saker du måste undvika att göra i WordPress

WordPress-backend kan vara en farlig mark att trampa på som nybörjare. Allt som erbjuder sådan kraft måste också fördela ansvaret till användaren, det är där vissa människor kan gå fel när de kommer igång.


Utan att vilja skrämma dig för mycket finns det vissa saker du kan göra i WordPress som helt enkelt kommer att bryta det. På en mindre oroande (men också viktig) anmärkning finns det andra saker du kan göra som jag säkert skulle råda mot – oavsett om det utgör en potentiell säkerhetsrisk eller helt enkelt något som har en negativ inverkan på användarupplevelsen.

Med det ovanstående i åtanke, i det här inlägget vill jag täcka fem saker som du måste undvika att göra i WordPress. Med följande rekommendationer implementerade kommer din webbplats att vara mycket säkrare, pålitlig, funktionell och roligare för besökare.

1. Använd inte kodredigerarna

Det finns ett par landminor i WordPress-backend; du kan komma åt dem via Utseende> Editor och plugins> Editor i sidofältet.

Vid första anblicken är dessa redaktörer ganska intressanta – full tillgång till baksidan av din webbplats! Föreställ dig möjligheterna.

Min bloggs rubrikfil öppnas via Theme Editor.

Min bloggs rubrikfil, nås via Theme Editor.

Föreställ dig möjligheterna verkligen – med ett felaktigt tangenttryckning kan du plötsligt hitta din webbplats väl och verkligen trasig:

Lämna arbetet bakom

Jag var bara tvungen att ta bort tre tecken från PHP-filerna för mitt tema för att helt ändra hudens ansiktsdel, som ses ovan.

Men det är inte det värsta av det – det är alldeles för lätt att av misstag inaktivera åtkomst till backend på din WordPress-webbplats, vilket inte ger dig några omedelbara möjligheter att återställa ordningen till din webbplats.

På grund av detta rekommenderar jag att du bara någonsin kommer åt och redigerar webbplatsens PHP-filer med en FTP-applikation som filezilla (min personliga favorit och WordPress.org rekommendation). Du bör göra en kopia av alla PHP-filer som du har för avsikt att redigera innan du börjar så att du snabbt kan växla tillbaka till en fungerande version om du av misstag gör förödelse på din webbplats. Det är mycket bättre att vara säker än ledsen!

2. Håll inte avaktiverade teman installerade

Enligt min erfarenhet finns det tre typer av WordPress-användare:

 1. De som driver ett mycket tätt fartyg
 2. De som håller sak ganska snyggt och snyggt
 3. De som har lite hänsyn till backend på sin webbplats

Om du tillhör den andra eller tredje typen bör du noga tänka på de teman du för närvarande har installerat på din WordPress-webbplats. Jag talar inte om det aktiva temat, men de som du har installerat och inaktiverat.

Även om dessa teman är inaktiverade finns de fortfarande i din WordPress-installation och alla säkerhetsfel eller sårbarheter kan fortfarande utnyttjas. Till exempel är det mest kända WordPress-temahacket TimThumb-utnyttjandet, som fortsätter att påverka vissa bloggar till denna dag..

Generellt sett, om du använder teman av god kvalitet och ser till att de hålls uppdaterade, bör du inte stöta på några problem. Men om du har gamla teman som ligger oanvända på din webbplats backend, skulle min rekommendation vara att ta bort dem omedelbart. På grund av dess enorma användningsskala är WordPress ett stort mål för hackare. Gör dig inte till ett enkelt mål.

3. Använd inte ditt temas SEO-funktionalitet

Denna rekommendation är mindre än en “du måste gör detta ”och mer av ett förslag som jag starkt uppmanar er att följa.

Beroende på vilket tema du har kan du upptäcka att det har inbyggda SEO-funktioner. Jag rekommenderar att du undviker att använda dessa funktioner av två skäl:

 1. Om du någonsin bestämmer dig för att ändra teman kan SEO-data inom ditt tema gå förlorade (eller svåra att extrahera)
 2. Det fria WordPress SEO av Yoast plugin har den bästa SEO-funktionaliteten för alla tillgängliga plugin eller teman

Det är ett djärvt påstående men att det allmänt accepteras av några av WordPress-communityns mest respekterade användare och utvecklare. Från och med den 31 oktober 2012 avskrev WooThemes SEO-funktionalitet inom sina teman på grund av att SEO av Yoast var “mer fördelaktigt” för WordPress-användare. WooThemes överlämna SEO-tömningar till en annan utvecklare är ett djärvt tecken på deras tro på Yoasts plugin och en indikation på hur älskad den är.

Om du vill veta mer om SEO av Yoast, kolla vår guide om vanliga WordPress SEO-misstag.

4. Kategorisera och tagg inte i princip

Det är få saker jag kramar mer än dålig användning av kategorier och taggar inom WordPress.

Låt oss få en sak rakt fram – kategorier och taggar kan båda spela på din webbplats. Till skillnad från vad vissa tror, ​​är taggar inte en föråldrad taxonomityp som inte har någon relevans i den moderna bloggtiden. Dessutom är kategorier inte där för att användas och missbrukas.

Min favoritdefinition av kategorier och taggar kommer från Lorelle:

Kategorier är din webbplats innehållsförteckning [och] taggar är webbplatsens indexord.

Tänk nu på detta – visas samma text i en bok i olika kapitel? Självklart inte. Detta format bör överföras till din blogg. Vad jag menar med detta är att ett inlägg sällan bör tilldelas mer än en kategori. Om du känner behovet av att tilldela det till två eller fler, har du antagligen för många överlappande kategorier (7-10 är min tumregel för ett optimalt antal).

Kategorier bör representera de breda ämnena som täcks på din blogg (t.ex. “middagsrecepter”) och taggarna bör vara mer specifika (t.ex. “kyckling”). Innehåll ska endast märkas när taggarna i fråga är direkt relaterade och relevanta för innehållet. Generellt sett skulle jag säga att du bara ska använda högst 50 taggar.

Min poäng är detta: både kategorier och taggar bör användas för att gynna användaren. Det är deras primära syfte. Om du tappar det ur sikte blir navigeringen på din webbplats en besvärlig upplevelse. Se åtminstone till att dina kategorier är tydligt definierade och välfyllda. Om du inte är säker på hur du taggar kan du antingen läsa mer om ämnet eller lämna dem i fred.

5. Lämna inte kommentarer Moderation på

Jag ska sluta med en riktig hat hos mig. Det är inget mer frustrerande för mig när jag kommenterar en blogg när jag står inför följande meddelande:

Bildkredit: WPMU

Om du måste vänta på att din kommentar ska modereras innan den går live, känner du dig uppmuntrad att kommentera? Känner du dig värderad av bloggaren? Jag antar att svaret på båda frågorna är nej.

Enligt min mening representerar kommenteringsmoderering en brist på respekt från bloggarens sida för kommentarens tid och bör undvikas till varje pris. Det roliga är att du ofta hittar kommentarer moderation på mindre bloggar – sällan används det på större (som sannolikt får mer skräppost). Jag skulle spekulera i att det beror på att större bloggare vet att inte motverka sina mest lojala supportrar (dvs de som kommenterar).

I verkligheten är spam inte så stort problem – plugins som Akismet göra ett bra jobb med att stoppa mest spam. Jag skrev en artikel här på WPExplorer om förebyggande av skräppost. Och när en blogg blir stor och får många kommentarer blir individuellt moderering av var och en en onödigt enorm uppgift. Stäng av kommenteringsmoderering via skärmen Inställningar> Diskussion tillgänglig från sidofältet.

Vad gör Du Rekommendera undvika?

Ovan har jag redogjort för fem saker som jag tycker att du bör undvika att göra i WordPress – från allvarliga säkerhetsbrister till hat hos husdjur. Det finns naturligtvis många fler varningar och rekommendationer man kan göra om att använda WordPress, varför jag vill öppna det för dig.

Så berätta – vad rekommenderar du att vi undviker att göra i WordPress för att hålla våra webbplatser säkra och enkla och roliga att använda? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map