Hur man testar WordPress-säkerhetskopieringar

Hur man testar WordPress-säkerhetskopieringar

Om du hanterar WordPress-webbplatser länge, är du medveten om vikten av att ta regelbundna säkerhetskopior. Säkerhetskopior sparar dig från en hel del problem i händelse av någon oförutsedd katastrof.


Förutom att ta regelbundna säkerhetskopior är det också viktigt att hantera dina säkerhetskopior på ett säkert sätt. Varför? Eftersom ett antal saker kan gå fel, som –

  • Servern har slut på lagringsutrymme
  • Säkerhetskopior kan bli otillgängliga
  • Säkerhetskopior kan skadas, skadlig kod infekteras
  • Säkerhetskopiering kan vara ofullständig osv

Alla dessa problem gör säkerhetskopiering värdelös.

Föreställ dig att din webbplats går ner och sedan är de enda säkerhetskopiorna du har skadade eller ofullständiga. Låter frustrerande, eller hur? När allt kommer omkring är att ta säkerhetskopior att kunna återställa dem när behovet uppstår.

Det är här testning av säkerhetskopior är praktiska. Att testa dina säkerhetskopior innan du återställer kan rädda dig från mycket nöd i framtiden. Vi rekommenderar att du testar en integrerad del av din övergripande säkerhetsstrategi. Testa säkerhetskopior av din webbplats bör göras då och då, istället för att spara den för när katastrofer inträffar. På så sätt är du beredd och kan snabbt återställa en fungerande säkerhetskopia för att få din webbplats igång.

Hur hjälper testning av WordPress-säkerhetskopior?

WordPress är ett komplext ekosystem som består av många kärnfiler tillsammans med plugins och teman. Livet är bra när din webbplats fungerar korrekt. Men när ett problem uppstår kan det vara en enorm smärta att räkna ut orsaken. Allt du vill göra är att få din webbplats återställd till normal så snart som möjligt. En snabb lösning som att återställa din webbplats verkar frestande. Men att återställa en säkerhetskopia utan att först testa det kan göra saken värre om säkerhetskopian är skadad eller ofullständig.

Om du ägnar tid åt att testa dina säkerhetskopior först uppnår du följande:

  • Diagnostisera varför din webbplats gick ned (med kopian av säkerhetskopian som togs rätt innan webbplatsen gick ner).
  • Om du upptäcker ett fel i säkerhetskopian kan du hoppa över den kopian och leta efter en bättre kopia.
  • Säkerhetskopior gör det också möjligt för användare att testa modifieringar utan att påverka live-webbplatsen.
  • Du kan leta efter problem med inkompatibilitet osv.

Det finns många många fördelar med att testa säkerhetskopior, men processen kan vara tidskrävande och svår att genomföra. Låt oss utvärdera de viktigaste utmaningarna i samband med att utföra säkerhetskopieringstest.

Utmaningar med WordPress Backup Testing

Du måste först skapa en testmiljö. Detta kan vara ganska tekniskt, särskilt om du har flera reservversioner som måste testas. Du kan behöva skapa olika testmiljöer. Verktyg som WampServer eller DesktopServer kan hjälpa dig att skapa en lokal miljö på ditt system. Eller om du använder en bra hanterad plan för WordPress-värd kan du kanske skapa iscenesättningssidor att testa på.

Men när du har en testmiljöinstallation måste du testa dina säkerhetskopior. Du kan antingen göra detta manuellt eller med ett plugin. Låt oss ta en titt på båda!

Hur man testar dina säkerhetskopior manuellt

Det första alternativet är att manuellt testa WordPress-säkerhetskopior på webbplatsen själv. Det finns två huvudsakliga steg som du behöver göra.

1. Skapa och ladda ner en säkerhetskopia av din webbplats.

För att säkerhetskopiera din WordPress-webbplats måste du i princip göra en kopia av alla dina filer. Du kan säkerhetskopiera din webbplats manuellt antingen med cPanel File Manager för att ladda ner din WordPress-mapp eller via SFTP för att se och ladda ner dina filer. Den här guiden om säkerhetskopiering av WordPress täcker alla steg och verktyg för att få jobbet gjort.

2. Ladda upp säkerhetskopian på din lokala webbplats.

Nu på ditt lokala system måste du skapa en tillfällig WordPress-webbplats för att ladda upp och testa din säkerhetskopia.

Använd Desktopserver eller liknande programvara för att skapa en WordPress-webbplats lokalt. När du är klar kan du ladda upp säkerhetskopian till den lokala webbplatsen med alternativet ‘Exportera eller importera en webbplats’. (Observera att den här funktionen är uteslutande tillgänglig för DesktopServer Premium-användare.)

DesktopServer-säkerhetskopior

När du har laddat upp säkerhetskopian och webbplatsen är klar kan du börja testa den lokala webbplatsen.

Mer om DesktopServer

Som du kan se är manuell testning inte precis lätt och kräver att du använder verktyg. Utöver allt detta måste du ha teknisk kunskap för att hantera problem som uppstår under testning. Det är mycket lättare att använda ett plugin.

Hur man testar dina säkerhetskopior med ett plugin

Att manuellt testa säkerhetskopiering kan vara svårt. Det är därför många användare föredrar att använda ett verktyg eller plugin för att testa säkerhetskopior. Med hjälp av plugins kan du skapa en testmiljö med ett klick på en knapp. Om ditt WordPress-backup-plugin erbjuder en testmiljö som är ännu bättre eftersom du inte behöver ladda ner och sedan ladda upp dina säkerhetskopior till din testmiljö om och om igen.

I det här avsnittet visar vi hur man testar säkerhetskopior med BlogVault Backup Services.

Skaffa BlogVault

Det finns många backup-tjänster att välja mellan, men BlogVault är den enda som skapar en testmiljö på sin egen server. Byrden för att köra processer bärs av BlogVault-servrar och inte din, vilket innebär att din live-webbplats förblir opåverkad. Och med dess Teståterställning funktionalitet återställer BlogVault automatiskt säkerhetskopian i en testmiljö (vanligtvis kallad iscensättning). Testmiljön löper ut under en vecka under vilken du kan undersöka säkerhetskopieringar och när du är nöjd kan du återställa säkerhetskopieringen du väljer utan att bryta svett.

Så låt oss testa!

1. Skapa och konfigurera ditt Blogvault-konto.

Skapa ett konto och lägg till din webbplats till instrumentpanelen.

Skapa ett BlogVault-konto

När du har lagt till en webbplats till BlogVault-instrumentpanelen tar plugin-filen en säkerhetskopia av din webbplats. Det kan ta ett tag och du får ett meddelande när det är gjort.

2. Välj din säkerhetskopia för att testa.

Välj sedan den webbplats du väljer (om du har lagt till mer än en webbplats) och klicka på instrumentpanelen från instrumentpanelen Säkerhetskopior sektion.

Blogvault-säkerhetskopior

Klicka sedan på nästa sida på ett alternativ som ser ut som ett moln. Det är Teståterställning knapp.

Blogvault Test Restore

Du måste också välja Backupversion och den PHP-version du vill testa. Glöm inte att slå Submit.

Blogvault Backup & PHP-version

Testbackupen återställs inom några minuter och nu är det dags att kontrollera om säkerhetskopian är i fungerande skick.

Blogvault Restored Backup

3. Gå till testen!

Klicka på Besök Teståterställning knapp.

Blogvault Visit Test Restore

Du blir ombedd att ange dina referenser från föregående sida.

Blogvault Credentials

När du har loggat in bör du kunna se säkerhetskopian återställas på din webbplats.

Om du vill testa en annan säkerhetskopia raderar du bara testplatsen och skapar en ny. Börja från början och välj helt enkelt en annan backupversion som ska testas.

När du hittar säkerhetskopian du letar efter klickar du på för att aktivera och återställa den specifika versionen.

Automatiserade verktyg som BlogVault eliminerar krångel och risker förknippade med manuell testning av säkerhetskopior. Det är lika enkelt som att klicka på några knappar! Och som nämnts tidigare finns det inte stress på din server (eftersom allt görs i Blogvaults slut).

LÄR MER OM BlogVault


Katastrof slår när du minst förväntar dig det. Bättre vara säker än ledsen, rätt!

Testa säkerhetskopior då och då rekommenderas starkt. När saker går söderut vet du att du har ett säkerhetsnät att falla tillbaka på. Och du kan vara säker på att det är en utan hål.

Har du några fler tips för att testa säkerhetskopiering av webbplatser? Eller andra verktyg du skulle rekommendera? Låt oss veta i kommentaravsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me