Introduktion till HTTP / 2 för WordPress

Introduktion till HTTP / 2 för WordPress

HTTP / 2 är en av de viktigaste milstolparna som introducerades på den moderna webben. Den här artikeln belyser det aktuella tillståndet för HTTP och introducerar de viktigaste fördelarna (och vissa icke-tekniska koncept) med HTTP / 2. Vi kommer också att lära dig hur du implementerar HTTP / 2 för WordPress 2018.


En kort historia om HTTP

HTTP står för Hypertext Transfer Protocol, som skapades av Tim Berners Lee år 1991. Tims är mannen vi måste tacka för World Wide Web. HTTP är en av de mest allestädes närvarande och allmänt antagna applikationsprotokoll på internet. Men det är inte den enda.

Håll i en sekund. Jag har markerat frasen applikationsprotokoll. Varför är det så? Du förstår, Internet är faktiskt en sammansättning av fyra hierarkiska lager av protokoll. Varje lager består av ett antal protokoll och ansvarar för kärnfunktion.

Letar efter lite, det finns fyra lager i Internet Protocol (IP) -sviten:

 1. Appliceringslager
 2. Transportlager
 3. Internetlager
 4. Länklager
Protokoll för internetapplikationslager

Internetprotokollskikt. Källa: Wikipedia

Utan att gå för mycket i detaljer är de tre sista lagren (dvs transport, internet och länklager) ansvariga för att upprätta en tillförlitlig anslutning för data som ska utbytas.

Det översta skiktet kallas Applikationslager, som tjänar alla tillämpningar på internet.

 • Att visa webbsidor är en applikation på Internet – vilket möjliggörs av HTTP-protokollet.
 • E-post är en annan applikation på Internet – möjliggjort av POP- eller IMAP-protokollet.

Det finns flera protokoll i applikationsskiktet på Internet som gör saker som YouTube Live Videos och Sammandrabbning av klaner möjlig.

Födelsen av HTTP / 2

HTTP / 2 för WordPress-början

HTTP är det vanliga språket mellan klienter och servrar, vilket möjliggör den moderna webben. Från dess enkla början som ett enda nyckelord och dokumentväg har det blivit ett val av protokoll, inte bara för webbläsare, utan för praktiskt taget alla Internet-anslutna program och hårdvaruapplikationer.

Detta väcker frågan – hur ofta uppdaterar vi denna avgörande programvara? Tja, som det visar sig – inte så ofta

Faktum är att sista gången HTTP-protokollet fick en uppdatering var 1997 – tio år innan den första iPhone startades! Det var HTTP-version 1.1 och 20 år senare är det fortfarande den mest använda HTTP-versionen idag!

Allt som händer på Internet – från strömmande kattvideor, till livevideochatt som levererats från International Space Station och biljoner online-transaktioner – sker över tekniken som inte har uppdaterats i över två decennier. Under åren har vi gjort enorma framsteg med att skapa nya applikationer för Internet. Men vi gjorde allt detta genom att skapa lösningar från begränsningarna av HTTP / 1.1

Jag menar inte att säga att HTTP / 1.1 är allt dåligt. Men det kan använd säkerligen en uppdatering. Och det är därför 2015 Internet Engineering Task Force fördubblats när du skapade ett bättre protokoll för HTTP.

Resultatet var ett nytt protokoll som sömlöst fungerade med allt det som kördes på HTTP / 1.1, samtidigt som det gjorde några allvarliga förbättringar av den underliggande tekniken. Det nya protokollet kallades HTTP / 2.

Vad förändrades i HTTP / 2?

Många saker faktiskt. Men vi tänker inte täcka dem alla här. Ganska säker på att du kommer att bli uttråkad av då och ännu mer säker på att jag inte kommer att kunna förklara sakerna på ett icke-geeky sätt. Men när det gäller HTTP / 2 för WordPress, här är några viktiga punkter.

Multiplexing

I HTTP / 1.1 behövde servern och klienten upprätta enskilda anslutningar för att begära resurser. Låt mig förklara med denna vackra illustration från UpWork:

HTTP / 2 för WordPress: Multiplexing

Illustration av multiplexering med Odesk

En webbplats består av HTML, CSS, JavaScript, bilder och andra filer. Dessa filer kallas kollektivt resurser. I det här exemplet finns en webbplats som består av tre resurser – en JavaScript-fil, en CSS-fil och en bildfil.

Vi ser att i HTTP / 1.1 kräver webbläsaren tre TCP-anslutningar med servern för att begära dessa resurser. Varför? Eftersom i HTTP / 1.1 kan varje anslutning bara begära en begäran. Ett större antal anslutningar resulterar vanligtvis i vad som bäst kan beskrivas som resursstoppning – vilket i slutändan leder till en långsam webbplatsupplevelse.

HTTP / 2 stöder Multiplexing

Multiplexing är en teknik som gör det möjligt för servrar att skicka flera filer över en enda anslutning. Som ett resultat, när samma webbplats använder HTTP / 2, kan alla de tre resurserna skickas över en enda anslutning. Följaktligen skulle belastningstider och förbrukning av nätverksresurser minska avsevärt. I enklare termer skulle du kunna göra mer med mindre. Så HTTP / 2 för WordPress är ett bra sätt att (potentiellt) påskynda din WordPress-webbplats.

Domänavskärmning och andra förbättringar

Kommer du ihåg hur nyare applikationer kräver “lösningar” för att övervinna vissa begränsningar av HTTP / 1.1? Domänavskärmning är en sådan lösning. Låt oss titta på varför domänavskärmning krävs.

Vanligtvis begränsar HTTP / 1.1 det maximala antalet öppna anslutningar mellan en server (domän) och klient. De flesta webbplatser har flera resurser som kan laddas parallellt. I ett försök att få webbplatser att ladda snabbare började webbplatser att betjäna sina resurser från flera underdomäner. Detta kallas domänavskärmning.

HTTP / 2 för WordPress: Domänavskärmning

Illustration av domänskärning av UpWork

Nu med HTTP / 2 behöver du inte dela domäner. Inte för att HTTP / 2 inte sätter en gräns för det maximala antalet öppna anslutningar. Men eftersom HTTP / 2 stöder multiplexering. Alla resurser kan skickas direkt i en anslutning!

Tack vare multiplexering i HTTP / 2 krävs det inte längre många av dessa lösningar. Dessa inkluderar CSS-sprites, inline bilder i CSS med data-URI: er, och sammankoppling av CSS och JavaScript. Att sätta in det Smashing MagazineOrd:

HTTP-förfrågningar är billiga i världen av HTTP / 2. Att organisera dina tillgångar under utveckling enligt de sidor som de kommer att användas på kommer att bli mycket bättre. Därefter kan du bara visa upp den kod som besökaren behöver. Att ladda ner många små stilark spelar ingen roll. Du kan också organisera utifrån hur ofta saker förändras; tillgångar med lång livslängd kan då ta hand om längre.

Stöd för binära protokoll

Vi vet att datorer pratar i 0s och 1s, eller hur? Det var inte så HTTP / 1.x brukade prata. HTTP1.x används för att bearbeta textkommandon för att slutföra cykler med förfrågningssvar.

HTTP / 2 stöder konvertering från ett textprotokoll till ett binärt protokoll. Detta gör det möjligt för servern och klienten att prata i 0s och 1s istället för faktisk text – och därmed minska mängden tid och energi som krävs för att slutföra samma förfrågesvarcykler..

HTTP / 2 Server Push

Den här funktionen kan bli lite komplicerad att förklara, men jag ska försöka hålla det enkelt. I det klassiska HTTP / 1.1-scenariot skickar en server (eller webbplats) endast resurser till klienten (webbläsaren) endast när klienten begär resursen. Detta är det typiska scenariot med begäran.

Emellertid introducerar HTTP / 2 konceptet med en server push, där servern för första gången kan skicka resurser (eller information) till klienten utan att klienten måste uttryckligen begära resursen. Den här mekanismen sparar en förfrågesvar runt resan och minskar nätverksfördröjningen.

Webbutvecklare kan bygga applikationer som utnyttjar Server Push och skickar ytterligare resurser / information till klienten genom att förutse förfrågningar. Slutresultat? Snabbare, mjukare applikationer.

Header Compression

HTTP / 2 använder något som kallas HPACK-huvudkomprimering vid utbyte av data mellan klienten och servern. Innan vi undersöker varför detta är viktigt är det dags att lära sig lite mer om protokoll.

En dataenhet i valfritt protokoll (inklusive HTTP) består av tre kärnkomponenter – sidhuvud, nyttolast och sidfot.

 1. Header: Header innehåller information om dataenheten
 2. Nyttolast: Detta är den faktiska informationen som denna transporteras från servern till klienten
 3. Sidfot: Detta är en typ av en checklista som säkerställer att dataenheten levererades framgångsrikt utan några fel.

Header-komprimering fungerar är ett ganska enkelt sätt – servern komprimerar rubrikinformationen innan överföra det till klienten. Vid mottagning av dataenheten (eller paketet) dekomprimerar klienten rubriken och visar (eller använder) den till (eller för) användaren.

När medierika webbplatser (som Netflix eller New York Times) blir normen idag kan HTTP / 2s HPACK-headerkomprimering spara mycket bandbredd när dataöverföring från servern till klienten överförs.

Förbättrad TLS

TLS står för Transport Layer Security, som är den bit av teknik som krypterar anslutningar mellan server och klienter. Vi vet att det har HTTPS. Det är tekniken som hjälper till att förhindra hackare från att stjäla vår kreditkortsinformation och annan personlig information under online-transaktioner.

HTTP / 2 fungerar felfritt med den befintliga TLS-tekniken och får in massor av avancerade funktioner som färre TLS-handskakningar, låg resursförbrukning på både klient- och serversidan och förbättrade funktioner för att återanvända befintliga webbsessioner samtidigt som vissa sårbarheter som är kopplade till HTTP / 1 elimineras .x.

Är världen redo för HTTP / 2?

Det beror. De flesta moderna webbläsare inklusive Chrome och Firefox stöder HTTP / 2-protokollet. Om du har resurser för att implementera HTTP / 2-protokollet – bör du gå vidare och göra det.

Kompatibilitetskontroll för HTTP / 2 bland stora webbläsare.

CanIUse.com ger en aktuell kompatibilitetskontroll för HTTP / 2 bland stora webbläsare

Hur du kommer igång med HTTP / 2 för WordPress?

HTTP / 2 för WordPress

Att implementera HTTP / 2 på din WordPress-värd kräver mycket teknisk kunskap. Om du är en utvecklare eller nätverk och hanterar servrar är din sak – gå efter det.

Den goda nyheten är att implementeringen av HTTP / 2 för WordPress görs enkelt tack vare bra WordPress-värdleverantörer. Ett exempel, både WPEngine och Kinsta stöder HTTP / 2 och har alla nödvändiga fallbacks som krävs för att säkerställa att besökare som inte stöder det nya protokollet får en pålitlig, fullt optimerad version av HTTP / 1.1-upplevelsen.

Ur en internetanvändares perspektiv behöver du inte göra något annat än att ladda ner den senaste versionen av din webbläsare. Om webbplatsen är kompatibel med HTTP / 2, kommer din webbläsare automatiskt att kommunicera med den med det nya protokollet. HTTP / 2 är dock helt bakåtkompatibel, så webbplatser som fortfarande använder den gamla HTTP påverkas inte. Det betyder att du bara kan luta dig tillbaka och njuta av snabbare laddning webbplatser.

Inpackning av HTTP / 2 för WordPress

HTTP / 2 för WordPress är en eftertraktad, revolutionerande uppdatering till en av världens främsta teknikbitar. Det skulle dock ta en massa tid för HTTP / 2 att gå mainstream – som HTTPS webbplatser. Med det sagt är syftet med denna artikel att introducera våra läsare till denna underbara teknik som potentiellt kan förändra ansiktet på World Wide Web.

Tankar på HTTP / 2 för WordPress? Frågor? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map