Vanliga WordPress-säkerhetsfel som många webbplatser gör

Vanliga WordPress-säkerhetsfel

Om din webbplats någonsin har attackerats av bots, hackare eller andra falska element, vet du att det kan bli en mardröm att ställa in den igen. Med att WordPress växer i popularitet har det blivit mer ett mål för hackare eftersom utbetalningarna kan bli större. Det finns inget sådant som idiotsäker säkerhet, men det finns många små och stora saker vi kan göra för att undvika några vanliga WordPress-säkerhetsfel och göra det svårare för bots att komma in på våra webbplatser och skapa förödelse.


Låt oss i det här inlägget kolla in de vanliga säkerhetsfel på WordPress-webbplatser. Vi tar också reda på vad vi kan göra för att minimera vår sårbarhet för säkerhetshot.

Fel nr 1: Uppdaterar inte WordPress

WordPress har en stor community som är uppmärksam på säkerhetsproblem och teamet på WordPress uppdaterar regelbundet för att fixa säkerhetshot. Men det är upp till oss att utföra dessa uppdateringar på vår WordPress-installation och korrigera eventuella säkerhetshål. Stora uppdateringar av WordPress-kärnan sker automatiskt, men för mindre uppdateringar och för uppdateringar av teman och plugins måste du vara uppmärksam på aviseringarna som dyker upp på din instrumentbräda..

Uppdatering av WordPress är ofta en smidig process, som bara kräver ett klick, men ibland kan det vara inkompatibilitetsproblem som bryter din webbplats. Det finns mer om att uppdatera WordPress i den här snabbguiden för att uppdatera WordPress.

Fel nr 2: Köper inte kvalitetsteman & plugins

Dåligt kodade teman och plugins är en säkerhetsrisk på din webbplats. De kan inte bara bromsa din webbplats, de kan vara oförenliga med WordPress-versionen du använder eller med varandra. Lägg till det, de kan fungera som en startpunkt för skadlig programvara.

Den uppenbara försiktighetsåtgärden att anta här är att köpa teman och plugins endast från kvalitetskällor. Det finns många bra teman och plugins tillgängliga gratis i WordPress. Om ditt val är ett premiumtema eller plugin, leta upp Themeforest eller CodeCanyon och andra välrenommerade temahus som WPExplorer.

Välj de som är bättre betygsatta och njut av ett större antal nedladdningar. Läs igenom recensioner av teman och plugins och kolla vad andra långsiktiga äkta användare säger om dem. Gå igenom förändringsloggen för att se om det finns regelbundna uppdateringar. Skriv till författarna för att förstå om det temat eller plugin passar dig innan du gör ett köp. Och för att vila praktiska problem kan du köra det på en testwebbplats om det är möjligt.

Fel nr 3: Uppdaterar inte teman & plugins

Precis som WordPress bör dina teman och plugins ha regelbundna uppdateringar för bugfixar och säkerhetsuppdateringar. Det är ditt jobb att testa dessa uppdateringar och sedan installera dem för att skydda din WordPress-webbplats.

Notera: En av de vanligaste orsakerna till att människor låter sina teman komma ut är på grund av anpassad kod. Därför är det viktigt att använda barntema. Om du planerar att göra några ändringar i dina temafiler, kom ihåg att använda ett barn-tema så att du säkert kan uppdatera ditt kärntema i framtiden.

Fel nr 4: Brist på säkerhet på inloggningssidan

Inloggningssidan är den plats där behöriga användare kommer in på webbplatsen. Men många oönskade oseriösa användare kan också smart hitta sin väg till våra webbplatser från inloggningssidan och kan till och med förvärva behörighetsnivåer på admin. För att förhindra detta måste vi förbättra säkerheten på inloggningssidan. Det är verkligen inte svårt att göra detta och det finns många enkla justeringar som du kan utföra för att stoppa skada precis utanför dörren.

Du kan ändra användarnamnet från det vanligt använda ‘Admin’ och verkställa starka lösenord. Eller begränsa antalet inloggningsförsök – detta kommer att vara särskilt effektivt för att stoppa brute force-attacker. En annan skyddsmetod som är lätt att anta är tvåfaktorautentisering. Och med Google strävar efter att använda SSL, du kanske vill vara ett steg före och tillämpa den på din webbplats förr än senare. Så, du förstår, inloggningssidan är ett bra ställe att börja förbättra säkerheten på din webbplats.

Fel nr 5: Felaktig användning av användarroller

WordPress har många användarroller – administratör, redaktör, författare, bidragsgivare och prenumerant. Inte alla behöver ha samma privilegier på din webbplats. När du lägger till användare på din webbplats ska du vara försiktig med de privilegier du ger dem i backend. Tillåt bara så mycket privilegium som är nödvändigt för dem att fullgöra sina roller på webbplatsen.

Att ge obegränsad åtkomst till alla användare kan göra det enklare för hackare att bryta sig in.

Det finns verkligen inget behov av att ge prenumeranter någon tillgång till backend när allt de behöver göra är att läsa innehåll. Redaktörsnivååtkomst bör endast beviljas till betrodda användare och åtkomst till administratörsnivå kan, om inte alls, mycket sparsamt. Att tillåta begränsade behörigheter för användare och tvinga dem att använda starka lösenord kan till stor del kontrollera åtkomst till backend.

Fel nr 6: Tar inte bort oanvända teman och plugins

Med tiden lägger vi till plugin och teman till vårt WordPress när och när behovet uppstår. Men när vi inte längre har använt dem glömmer vi att ta bort dem från vår webbplats. Det räcker inte att helt enkelt inaktivera teman och plugins, du måste ta bort de som du inte tänker använda. Detta enkla steg kan minska din exponering för skadlig programvara. Inaktiva plugins förbrukar inte RAM, bandbredd eller PHP, men tar upp serverutrymme. Detta kan inte bara bromsa din webbplats, de kan också användas för att köra skadlig kod på din webbplats.

Innan du lägger till ett plugin till din webbplats ska du kontrollera om WordPress naturligt kan hantera den specifika funktionen. Eller temat som du använder eller din värd kan täcka de funktioner du behöver. Så om du har någon plugin på din webbplats för samma funktioner kan du ta bort dem.

Nu när du rensar bort oanvända plugins kan du lika gärna göra hela distansen och rensa ut mediebiblioteket, mappen för överföringar och mappen inkluderar. Dessa är alternativa inträdespunkter för skadlig programvara som kommer in på din webbplats endast för att köra sig senare. Genom att bantma ner dessa mappar minskar du åtkomstpunkterna för skadlig programvara och hackare.

Fel nr 7: Att inte välja en säker värd

Ofta riktar hackare sig inte till din webbplats, de kan vara inriktade på någon annan webbplats som delar serverutrymme med dig. Du är bara ett tillfälligt offer. I ett delat värdsscenario kan en kompromisserad webbplats ta bort alla webbplatser på en server. Därför är det viktigt att välja din webbhotell med stor omsorg. Som vi upprepade gånger har sagt på våra bloggsidor får du bara vad du betalar för när det gäller värd. Billiga värdalternativ kompromissar nästan alltid med säkerhet och deras servrar är mer benägna att säkerhetsattacker. Inte bara det, du kommer ofta hitta support som är mindre än tillfredsställande när din webbplats attackeras.

Att lägga ner bra pengar för kvalitetshotell är verkligen värt investeringen. Det sparar en massa huvudvärk längs linjen, särskilt om ditt företag är starkt kopplat till din webbplats. Behöver du hjälp med att välja en värd? Gå till vår lista över rekommenderade värdalternativ.

Fel nr 8: Kontrollerar inte efter skadlig programvara

Malware kan komma in på din webbplats utan att du ens är medveten om den. Den kan förbli dold och göra många saker utan din kunskap, som att spåra dina besökare, få tillgång till känslig information som kreditkortsuppgifter eller lägga till bakåtlänkar till andra webbplatser. När det finns skadlig programvara som lurar på din webbplats börjar Google avvisa sökmotorer för att förhindra att andra webbplatser smittas. Detta kan orsaka en minskning av trafiken till din webbplats.

Det finns många plugins och tjänster tillgängliga som kan skanna din webbplats efter skadlig programvara och ta bort många av dem. Du behöver bara besöka webbplatsen för tjänster som Sucuri SiteCheck Scanner och ange webbadressen till din webbplats. En rapport kommer att genereras som visar skadlig programvara och rekommendationer om hur du ska hantera den. Eller annars kan du välja att lägga till ett plugin och köra en skanning. Om du vill kan du ta bort plugin efter användning och installera om det när du vill köra en skanning igen.

Fel nr 9: Installerar inte ett säkerhetsplugin

Ett av de enklaste sätten att öka säkerheten på din webbplats är att lägga till en säkerhetsplugin. Dessa plugins kan hantera många säkerhetsproblem som att upprätthålla starka lösenord, ställa in brandväggar, skydda mot brute force attacker och mer. Det finns många gratis plugins som iThemes Security och såväl som många premiumsäkerhetsplugins tillgängliga, och det är bäst att du installerar och aktiverar en tidigast. Det finns också många webbplatssäkerhetstjänster som Sucuri som erbjuder att hantera säkerhet på din WordPress-webbplats.

Fel nr 10: Håller inte säkerhetskopior på webbplatsen

Du skulle tro att nu har du gjort alla ovanstående, din webbplats är säker från de dåliga killarna. Ledsen att göra dig besviken, men hackare förfinar sina metoder och nya hot dyker upp kontinuerligt. Därför kan du som säkerhetsnät använda ett plugin för säkerhetskopiering och ta en säker säkerhetskopia av din webbplats med jämna mellanrum och förvara dem på en säker plats.

Det räcker inte med att göra en säkerhetskopia av bara databasen, en fullständig säkerhetskopiering av webbplatsen är nödvändig. Det inkluderar teman, plugins, wp-innehållsmappen samt viktiga WordPress-konfigurationsfiler som wp-config.php och .htaccess-filer. Använd kvalitets plugins som BackupBuddy eller Vaultpress och uppdatera dem regelbundet. Underhåll också flera säkerhetskopior som du kan falla tillbaka på på olika platser och offline.

Kortfattat

Webbplatssäkerhet handlar inte alltid om höga väggar och staket, och det är inte heller en engångsfix. Det handlar mer om att hålla sig framför olyckstillverkarna. Det finns många små och enkla steg som du kan vidta för att hålla en webbplats säker och säker. Det är viktigt att granska dina försvar för att se till att de överensstämmer med webbplatsens behov och utveckla säkerhetsrutiner som kan skydda den.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map