10 WordPress SEO-tips för att få mer trafik till din webbplats

SEO-strategier för att föra trafik till din WordPress-webbplats

Du har beslutat att starta en blogg och göra den till en riktig spelväxlare. Så, vad är de första stegen som du kommer att vidta för att göra det så populärt och uppmärksamt som du önskar? Att förbättra din blogg med en iögonfallande design kommer säkert att fungera för en bättre attraktion för de nya kunderna. Detta kommer dock att fungera när en person redan har landat på din sida. Men hur kan du få dem att faktiskt hitta dig på webben och hur kan du hålla deras uppmärksamhet tagna med dina data? Detta är när en korrekt SEO-optimering av din online-resurs kommer in.


Webben erbjuder ett stort utbud av guider och handledning för hur du optimerar ditt innehåll på ett sätt som det rankas högre i sökningen. Men vilka av dessa instruktioner är verkligen effektiva och kommer att fungera bra på din WordPress-blogg? Vi har beslutat att räkna upp de 10 universella SEO-teknikerna som får din personliga eller företags blogg att lysa på nätet, oavsett vilken nisch du är relaterad till.

1. Välj en responsiv design

Ger din WordPress-blogg webben publiken en sömlös surfupplevelse på alla samtida enheter? Att göra din blogg fullt lyhörd garanterar att den kommer att ge webbesökarna en trevlig UX, samt få högre ranking i sökresultaten.

Välj en lyhörd design

I en av de senaste uppdateringarna av sökalgoritmen uttalade Google att mobilvänliga mönster skulle få ytterligare rankingökningar i de mobila sökresultaten. Så om du vill göra din webbplats mer tillgänglig för onlinemiljön, se till att din blogg kan fungera lika bra i alla webbmiljöer. Googles tips för mobilvänliga webbplatser kommer att leda dig i rätt riktning.

2. Gör ditt innehåll kraftfullt och mäktigt

Vi kommer aldrig tröttna på att upprepa det om och om igen att innehållet är kungen. Baserat på kvaliteten på de uppgifter som delas på din blogg kan vi tala om eventuell framtida framgång och efterfrågan på din online-resurs. Skapa värdefulla data som är relevanta för ämnet för din webbresurs. Tänk på vem som är din målgrupp när du skriver och vilka typer av inlägg som är mest delbara och kommenterade.

3. Optimera dina inläggstitlar

När du arbetar på ett blogginlägg, var särskilt uppmärksam på dess titel. En välskriven och iögonfallande rubrik är ett sätt att lyckas. Börja med en arbetstitel. Gör det specifikt, exakt men ändå fängslande och spännande.

 • Använd förklaringar som [intervju], [podcast], [infographic], etc. för att göra det lättare att ställa tydliga förväntningar. Därför kommer dina läsare att veta exakt vad de kommer att se när de öppnar ditt inlägg.
 • Håll det kort. Det finns ingen regel i alla storlekar om den mest optimala längden på posttitlarna. I största grad beror detta på det mål du eftersträvar. Om du vill att titeln på ditt blogginlägg ska visas korrekt i sökresultaten, behåll det mindre än 70 tecken. På så sätt kommer sökmotorerna inte att skära längden på posttiteln.
 • Använd nummer och statistik.
 • Hur man gör-inlägg har länge vunnit popularitet bland webbanvändarna.
 • Glöm inte att lägga till fokusnyckelordet till inläggets titel.

4. Gör Permalinks kort och tydlig

Permalänk och länkstruktur är viktiga ur sökmotorernas synvinkel. Medan åsikter skiljer sig över den mest optimala strukturen för permalinks, säger Google det tydligt att permalänk bör vara så enkla som möjligt och så intelligent som en människa, så att sökmotorerna och sökningarna kan komma över det önskade innehållet med lätthet.

 • Permalänkens optimala längd bör vara högst 100 tecken.
 • Använd nyckelord till punkten. Gör inte alltför mycket med dem.
 • Separera ord med bindestreck och utelämna stoppord som ‘och’, ‘eller’, ‘men’, ‘vid’, etc.
 • Använd inte dynamiska egenskaper (om möjligt).

5. Lägg till intern länk mellan dina blogginlägg

Det är troligt att majoriteten av publiken som når din webbresurs kommer att bestå av första gången besökare som vet lite till ingenting om de ämnen som belyses på din webbplats tidigare. Interna länkar mellan inlägg kan förbättra navigering på dina webbplatsgrenar. Medan du lägger till snabba länkar till relevanta publikationer föreslår du andra artiklar som inte kan komma till nytta för din publik när de läser ditt inlägg. Som ett resultat kommer detta att öka användarengagemanget och den genomsnittliga tiden som människor spenderar på din blogg.

6. Optimera bildfilnamn

Inte bara rankas texter utan också bilder i Google. Så om du vill öka användarnas engagemang, tänk också på att lägga till bra namn på bildfiler. Du kunde ha märkt att Google avslöjar både texter och bilder på sina sökresultatsidor och avslöjar relevanta bilder som läggs till i bloggkroppen. När en person klickar på bilden i Google föras han till sidan där bilden publicerades.

Optimera bildfilens namn

Istället för att behålla standardfilnamnen som genereras av en digital kamera använder du beskrivande ord och fraser i filnamnet. Glöm inte att använda alt-taggen och titel-taggen för varje bild. Kolla också in den ultimata guiden för bildoptimering för ännu mer bildformatering och SEO-tips.

7. Använd sociala medier

Idag har alla en social media-profil. Så varför inte dela dina publikationer på Facebook, Twitter eller Google+? Sociala medier marknadsföring är ett bra sätt att generera ny trafik. Låt dina följare på sociala medier hålla reda på dina uppdateringar, men marknadsför inte bara dig själv. Dela artiklar från andra bloggar och webbplatser som du gillar. Skapa en blandning av marknadsföringsinnehåll med utbildningsinlägg och roliga data. Låt din sociala medieprofil låta användbar för publiken.

8. Byt ut bakåtlänkar

Oavsett vilken bransch din webbplats är relaterad till, finns det alltid de trendinställare som webbgemenskapen ofta hänvisar till än okända namn. Din bransch inkluderar också sådana trend-setters. Det kan vara auktoritetswebbplatser eller andra bloggar. Så kontakta dem i syfte att utbyta länkar till de sidor / ämnen som är relevanta för de som du markerar på din egen webbportal..

9. Skapa en webbplatskarta

Din WordPress-resurs kan innehålla massor av sidor. För att få den indexerad av Google måste sökmotorn känna till din webbplatsstruktur. Genom att skapa en webbplatskarta kan du hantera det här jobbet perfekt.

WordPress innehåller ett antal plugins som du kan använda för en korrekt SEO-optimering av dina sidor. En av dem är Google XML-webbplatskartor. Detta är ett gratis WordPress-plugin som genererar en webbplatskarta för din webbplats automatiskt så att Google kan indexera din blogg mer effektivt.

10. Använd SEO-vänliga teman

Det finns tusentals färdiga WordPress-teman för bloggar att välja mellan, både gratis och premium. Snabbpresterande och mobilvänliga, dessa är ofta optimerade för en snabb och felfri prestanda i moderna sökmotorer. WordPress-bloggtema från TemplateMonster, till exempel, sparar massor av tid för en korrekt optimering av dina sidor och innehåll, vilket ökar chansen för dina projekt att bli mer synliga på webben.

Använd ovannämnda tips för att göra ditt innehåll bättre att hitta på webben. Experimentera med olika tekniker för korrekt dataoptimering, engagera publiken via sökmotorn och få dem att nå din WordPress-blogg för att aldrig lämna till en konkurrentens webbplats.


Slutsats:

Naturligtvis är detta inte allt, det här är bara tio tips. Om du vill ha en mer fördjupad guide kan du kolla in vårt inlägg om “WordPress SEO Best Practices” som innehåller mycket mer information för att hjälpa dig komma igång och förbättra din webbplats seo. Och om du har några ytterligare tips lämnar du en kommentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map