Bästa WordPress Business SEO-tips

Bästa WordPress SEO-tips för nya företag

Sökmotoroptimering (SEO) är ett brett ämne och kan verka lite överväldigande när du börjar som ett nytt företag eller webbplatsägare. Men oroa dig inte! I den här artikeln har vi uppdelat SEO i några viktiga områden för att göra det mer hanterbart. Låt oss ta en titt!


Installera ett bra SEO-plugin

Att använda en SEO-plugin för att optimera innehållet på din WordPress-webbplats är ett måste. De erbjuder massor av fantastiska funktioner som hjälper din webbplats att börja rangordna. Lyckligtvis finns det många gratis (och premium) SEO-plugins tillgängliga för att förbättra positionen för dina sidor och inlägg i sökmotorerna.

Yoast SEO

Yoast SEO

I stort sett är Yoast SEO den mest populära och välkända WordPress-plugin som finns. Denna gratis lösning ger dig kontroll över många viktiga SEO-faktorer som dina titlar och metadata, XML-webbplatskartor, brödsmulor, permalänk, sociala länkar och mycket mer (som du kan lära dig om i vår fullständiga Yoast SEO-guide).

Yoast SEO Post Meta

Med Yoast SEO kan du också ange ett fokusord. På det här sättet kan du verkligen optimera ett visst innehåll för att rangordna för nyckelord med högt värde. Yoast visar dig om du har använt sökordet tillräckligt många gånger och på rätt platser. Det kommer också att ge råd om vad du kan göra för att förbättra ditt innehåll för att säkerställa att din webbplats har en kampchans att rangordna för dina specifika nyckelord.

Lokal SEO

Yoast Local

Om du har ett lokalt företag med fysiska platser bör du också överväga att installera till Yoasts lokala SEO för WordPress premium-plugin. Eller lika, välja Yoasts lokala SEO för WooCommerce om du driver en e-handelsbutik bredvid din tegel- och murbruk.

När du optimerar för lokal SEO riktar du in sökningar geografiskt nära ditt land. Detta kan hjälpa dig att rangordna i sökmotorer för lokala sökningar (till exempel “bästa glassbutik i New York City”), så att du enkelt kan infoga Google Maps, kontaktinfo, en butikslokal och öppettider på din WordPress-webbplats.

Gör din sökordsundersökning

Nyckelordforskning är ett måste för nya företag. När du har bestämt dig för vad du säljer och vem du säljer till är det avgörande att avgöra vad dina potentiella kunder eller kunder letar efter. Om du till exempel är en klädbutik i Denver som specialiserat sig på bröllop kommer du förmodligen att vilja rankas som “Denver bröllopsklänningar” eller “var du kan köpa en bröllopsklänning i Denver” och liknande.

Med detta spikat ner kan du sedan skriva innehåll för din webbplats med fokus på dessa nyckelord. Om du skriver “Bästa guide till bröllopsklänning i Denver” är din webbplats en god chans att rangordna för dessa villkor. Följaktligen, när någon söker med dessa nyckelord, kommer de att komma över din webbplats i sökmotorerna.

Googles nyckelplanerare

Men en del av en bra nyckelstrategi är att använda en blandning av variationer och stödjande nyckelord. Med Googles nyckelplanerare kan du snabbt bestämma vilka sökord du ska använda i dina inlägg. Detta populära verktyg låter dig skriva in nyckelord som är kopplade till ditt företag. Planeraren ger sedan viktig information om antalet personer som söker efter dina valda sökordsord.

På liknande sätt kommer Google Keyword Planner också att uppmärksamma på relaterade ord och fraser som söks som är relevanta för dina ursprungliga nyckelord. Du bör sedan försöka använda dessa i ditt innehåll för att hjälpa din webbplats att rangordna en mängd populära sökord som är kompatibla inom din nisch.

Ubersuggest sökordsverktyg

Du kan också använda gratisverktyg som Ubersuggest för att hitta ännu mer relaterade sökord eller Google Trender för att upptäcka nya / trendiga sökord i ditt område. Det här är fantastiska verktyg som du (eller dina bloggförfattare) kan använda i farten utan att behöva logga in på ditt Google-konto.

Ta Link Building på allvar

Länkbyggnad är en viktig faktor i Googles algoritm för att ranka webbplatser. Så se till att du lägger till länkar till din webbplats, båda internt och externt. Med tiden kommer länkar att inträffa organiskt, men som ett nytt företag bör du också försöka planera för hur du ursprungligen får länkar till din webbplats.

Interna länkar

Interna länkar

Interna länkar är för andra sidor eller inlägg på din egen webbplats. Om vi ​​till exempel lägger till en länk till WordPress SEO är detta en intern länk till en sida på vår egen webbplats som pratar om WordPress SEO.

Att lägga till interna länkar till din webbplats är ett enkelt sätt att förbättra din position i sökmotorerna. Interna länkar gör det enkelt för Google att söka på din webbplats för att hitta och rangordna innehåll. Interna länkar gör det också lätt för dina besökare att hitta innehåll och kan bidra till att öka tiden de spenderar på din webbplats.

Kom ihåg att länka till andra relevanta inlägg eller sidor när du skapar artiklar eller sidor på din webbplats. Se också till att använda interna länkar för att vägleda användare till dina viktigaste sidor. Till exempel bör du från din hemsida länka till sidor där du vill att dina besökare ska gå nästa (på vår egen WPExplorer-hemsida länkar vi till våra kärnartiklar som vi tycker är mest användbara såväl som till våra senaste inlägg).

Var det är meningsfullt att länka sidor och inlägg, dra nytta av denna möjlighet att lägga till interna länkar till din WordPress-webbplats.

Länkar till bakåtlänkar

Externa länkar

Externa länkar från tredje parts webbplatser som länkar till ditt innehåll kallas bakåtlänkar. Jämfört med interna länkar är de säkert svårare att skapa. Det är viktigt att få tillbaka länkar till din webbplats från relevanta, ansedda webbplatser. Genom länkassociation kommer Google att inse att din webbplats är viktig och det kan hjälpa din webbplats att rangordna i sökresultaten.

Ett bra sätt att generera länkar till din webbplats är att gästpost på andra webbplatser. Kontakta andra webbplatser i din nisch, liknande företag, branschens onlinemagasin och nyhetssajter och alla andra relevanta webbplatser du kan hitta. Genom att skriva gästposter för dessa webbplatser kan du lämna en länk tillbaka till din egen webbplats.

Lägg till en blogg

WordPress Blogg

Att ta sig tid och försöka starta en blogg för ditt företag kan ha många fördelar. Sökmotorer vill se att en webbplats ständigt uppdateras och läggs till. Om du publicerar bloggartiklar dagligen eller varje vecka hjälper du att kryssa i den här rutan.

En blogg tillåter också din webbplats att bygga övergripande innehåll, trafikkällor och i slutändan växa. Att lägga till intressant och värdefullt innehåll lockar nya besökare och uppmuntrar återkommande användare. Överväg att använda olika typer av media som video, podcast och webbseminarier för att tilltala olika målgrupper. Trafik till din blogg kommer inte bara att vara bra för ditt företag, utan det ökande antalet besökare kommer att hjälpa till med sökmotorsrankning för ditt nya företag.

Slutligen, se till att skriva nya inlägg för nya ämnen. Du vill inte ha duplikatinnehåll. Fokusera istället på att centrera varje blogginlägg kring ett annat sökord. Detta gör det möjligt för din webbplats att rangordna olika sökord och därmed nå en större publik. Ju mer intressant och mångfaldigt innehåll du publicerar, desto mer troligt är det att du ansluter till nya användare.

Optimera din webbplatsprestanda

Se till att din WordPress-webbplats presterar på högsta möjliga nivå. Sökmotorer tar faktorer som bildoptimering och webbplatshastighet i beaktande. Så att optimera din totala webbplatsprestanda är ett annat sätt du kan förbättra din webbplats för sökmotorer.

Övervaka webbplatsens hastighet

Övervaka webbplatsens hastighet

Google ler på webbplatser som laddas snabbt och ger en sömlös användarupplevelse. Så om din webbplats inte har snabba laddningstider kan detta starkt påverka din position i sökmotorerna.

Om du är osäker på hur bra din webbplats presterar kan du använda ett gratis verktyg för att vila. Ett bra alternativ är Pingdom-verktyg. Den kostnadsfria versionen av denna premiumhanteringstjänsthanteringstjänst gör det möjligt för dig att testa snabbt hur snabbt din webbplats laddas. Det kommer också att generera detaljerade rapporter som hjälper dig att förstå vilken typ av innehåll som bromsar din webbplats och vad du kan göra för att förbättra belastningstiderna. Premiumanvändare kan också övervaka din sidhastighet fortlöpande samt ta emot meddelanden i realtid om driftstopp.

Ett annat bra verktyg är god ole ‘ Google PageSpeed ​​Insights. Det här verktyget analyserar din webbplats med en mobil första indexeringsmetod – vilket innebär att den tittar på din webbplatsprestanda baserat på mobila enheter före stationära datorer. I likhet med Pingdom ger Google PageSpeed ​​Insights också “möjligheter” att förbättra din hastighet över hela webbplatsen.

Förbättra din webbplats hastighet

Det finns ett par enkla sätt att förbättra din webbplats hastighet. Uppenbarligen ta hänsyn till vilka sidhastighetsverktyg som rapporterats i beaktande, men det finns ett par tweaks du kan göra oavsett.

Först bör du titta noga på tema och värdtjänst du använder. Ett modernt, snabbt laddande tema, som vårt eget tema Total WordPress Theme kommer omedelbart att imponera på sökmotorerna och kan din webbplats rankas.

wpengine hanterad leverantör av wordpress hosting

Info & nedladdning

Att använda en högkvalitativ webbhotell är lika viktigt. Med värd för det gamla ordspråket “du får vad du betalar för” ringer definitivt sant. Om du har råd med det, välj alltid ett avancerat WordPress-värdföretag som WP Engine. Denna WordPress-specifika värdtjänst har en imponerande meritlista och ger snabba laddningstider för de många webbplatser de är värd.

Andra topptips för att förbättra din webbplatshastighet inkluderar installation av några olika plugins på din WordPress-webbplats. Överväg att använda ett cache-plugin, ett plugin för bildoptimering och en lat plug-plugin. Dessa kan alla förbättra din webbplats prestanda och hjälpa dig att få fördel med sökmotorerna.

Gör din webbplats mobilvänlig

Gör din webbplats mobilvänlig

Att ha ett mobilkänsligt tema är en annan avgörande faktor om du vill att din WordPress-webbplats ska rankas bra i sökmotorerna. Det är nästan omöjligt nuförtiden att köpa ett tema som inte är mobilklart.

Om du är osäker, kolla bara. Dra ut din telefon eller surfplatta och besök din webbplats. Du kan också använda dessa tips för att göra din webbplats mobilvänlig. Beroende på webbplatsens nisch kanske du också vill fokusera på AMP för WordPress. Kort sagt, AMP (Accelerated Mobile Pages) låter dig visa snabbare laddning, förenklade versioner av dina sidor (med cache, mindre HTML, ingen JavaScript osv.) På mobila enheter. Om din blogg är en viktig del av din webbplats kan AMP vara en bra idé för dig.

Google PageSpeed ​​Insights

Som nämnts tidigare, kolla Googles för att kontrollera hur bra din webbplats fungerar på mobilen Insikterna för sidhastighet verktyg. Skriv bara in din webbplats så kommer Google att ge dig en poäng av 100 för din webbplats mobilprestanda och rekommendationer om vad du kan förbättra.

Slutliga tankar om SEO för nya företag

Många företag, särskilt när de bara börjar, har inte den tid som behövs för att ägna sig åt SEO. Om detta är fallet, och du har budgeten för det, är det vettigt att få in en SEO-professionell för att optimera din webbplats.

När du försöker hitta lämpliga SEO-företag eller enskilda, fråga runt om rekommendationer. Försök alltid prata med tidigare klienter som de har arbetat med, läs inte bara vittnesmålen. Och undvika några av de översta kraven. Om de lovar något som är för bra för att vara sant så är det förmodligen!

Att anställa en SEO-expert kan vara ett utmärkt sätt för ett nytt företag att hoppa in i sökmotorerna. Se bara till att du gör din forskning noggrant innan du anställer.

Vilket område i SEO behöver din WordPress-webbplats för att förbättra eller fokusera på? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map