Bästa WordPress SEO-verktyg för 2020

Bästa WordPress SEO-verktyg

De flesta webbplatsägare strävar efter att öka sin organiska trafik – dvs besökare som kommer via obetalda sökresultat via webbplatser som Google och Bing. Men med så många webbsidor som tävlar om eftertraktade platser på sökmotorsresultatsidor (SERP) kan det vara extremt svårt att öka din ranking.


Hela målet med WordPress SEO (sökmotoroptimering) är att förfina dina webbsidor så att de rankas högre i SERP. Tack och lov finns det många verktyg tillgängliga som hjälper dig att utföra din SEO-strategi, och som ett resultat öka din sökmotors ranking.

I den här artikeln ska vi titta på några av de bästa WordPress-verktygen och plugins som hjälper dig att optimera dina webbsidor under 2019. Låt oss komma igång!

1. Yoast SEO

Yoast SEO-plugin

Med miljoner nedladdningar är Yoast SEO en av de populäraste WordPress-pluginsna. Den levereras med lättanvänd funktion som hjälper dig med dina SEO-strategier. Det är känt för det sidanalys som hjälper dig att förbättra sökordsanvändning, innehållslängd, läsbarhet och mer. Andra praktiska alternativ inkluderar skapande och aviseringar av XML-webbplatskartor, brödsmulor och integration av sociala medier. Om du är en SEO-nybörjare är detta plugin en fantastisk plats att börja.

2. SEOPress

SEOPress för WordPress

Ett annat bra alternativ för att optimera din WordPress-webbplats är med SEOPress. Denna SEO-plugin erbjuder allt du behöver för att förbättra din rangordning som XML- och HTML-webbplatskartor, analys av nyckelordsinnehåll, Öppna diagraminställningar, Google Local Business-data, omdirigeringar och mer. Plus SEOPress har en vit märkt backend och en användbar inbyggd skannad länkskanner. (även i gratisversionen).

Medan det finns en gratis version på WordPress.org, vilket är ett bra sätt att prova plugin, SEOPress Pro erbjuder massor mer. När du uppgraderar till en Pro-plan får du ännu kraftigare funktioner som stöd för brödsmulor, avancerade webbplatskartor för Google News eller Video XML, markering av strukturerade datatyper, enkla redigeringsverktyg för dina robots.txt- och htaccess-filer, WooCommerce-integration och mer. För bara 39 dollar (som du kan använda på obegränsade webbplatser) är det väl värt investeringen i webbplatsens SEO.

3. Allt i ett SEO-paket

Allt i ett SEO-plugin

Allt i ett SEO-paket är ytterligare ett enormt populärt gratis WordPress-plugin, med över 30 miljoner nedladdningar. Det är ofta kopplat till ett alternativ till Yoast SEO, även om det inte erbjuder samma djup när det gäller analys på sidan. Det har dock många andra liknande funktioner som metataggar, XML-webbplatskartor och integration i sociala medier. En unik funktion i Allt i ett SEO-paket är att det är det enda gratis plugin som tillhandahåller SEO-integration för e-handelssajter – inklusive de som använder WooCommerce.

4. BAVOKO SEO-verktyg

BAVOKO Gratis WordPress-plugin

BAVOKO SEO Tools är ett bra alternativ till de två tidigare nämnda plugins. Erbjuder standardfunktioner för SEO på sidan (XML-webbplatskartor, metatitlar, beskrivningar, innehållslängd, sökordsoptimering etc.) förutom användbar SEO-prestationsövervakning (nyckelord, bakåtlänkar och konkurrentanalys) och ett rapportgenereringsverktyg skiljer verkligen BAVOKO. Det är som att få flera SEO-tjänster plus ett plugin till ett lågt pris. Du kan försöka BAVOKO SEO-verktyg gratis, men för att få alla funktioner du behöver uppgradera till premium (börjar på $ 19.99 per månad).

5. Ranka matematik

Ranka Math SEO WordPress Plugin

Rank Math är ett annat bra plugin-alternativ för att hantera din WordPress SEO. Plugin lägger till enkla alternativ för att förbättra ditt innehåll, till exempel tips för nyckelord, innehållslängdsövervakning, permalänkutvärdering och mer. Rank Math är också integrerad med Google Webmasters så att du kan spåra webbplatsstatistik och prestanda direkt från din WordPress instrumentbräda. Andra plugin-funktioner inkluderar Google-genomsökningsfelövervakning, kontextuella verktygstips, automatiserade SEO-alternativ för bild, XML-sitemapgenerator, rika utdrag (inklusive för anpassade inläggstyper) och massor av mer.

6. Premium SEO-paket

En skärmdump av skärmen från Premium SEO Pack

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Premium SEO Pack är ett komplett WordPress SEO-plugin som hjälper din webbplats att rangordna bättre i sökmotorerna. Detta premium-plugin kombinerar det bästa av både SEO och social optimering för att begränsa behovet av flera plugins. Premium SEO-paketet inkluderar social statistik, sidanalyser, valideringar av sidor och mer. SEO är viktigt – när människor söker efter ett ämne du skriver om vill du att din webbplats ska visas först. Så här kan du generera mycket trafik (och till och med försäljning) och växa din publik.

En unik funktion i detta plugin är alternativet SEO Mass Optimization. Med detta kan du optimera varje sida, inlägg och anpassad inläggstyp på din webbplats med några klick. Modulen ger dig möjlighet att optimera metatiteln, optimera metabeskrivningen samt att automatiskt upptäcka och optimera nyckelordet för ditt innehåll. Detta innebär att du potentiellt kan förbättra din SEO (och din ranking) på bara några sekunder.

En annan stor funktion i plugin är inbyggt Google Analytics-stöd och social statistik. På så sätt kan du enkelt se och spåra dina resultat från att göra SEO tweak på din webbplats. Premium SEO-pakets anpassade Google Analytics-skärm gör det enkelt att se och förstå din sökstatistik, medan modulen Social Stats visar nätverkets räckvidd. Med all information om din webbplats är bra, finns det också en användbar SERP-spårningsmodul som visar hur din webbplats staplar upp till din tävling – bra information för att se var du står.

7. SEOPressor

SEOPressors hemsida

Info & nedladdning Visa demonstrationen

SEOPressor är ett premium WordPress-plugin som är utformat för att ge dig maximal kontroll över din webbplats SEO i ett lättanvänt gränssnitt. Utvecklarna påstår att plugins avancerade algoritm emulerar den från Google, så du får exakta förslag för att optimera dina sidor. SEOPressor samlar alla viktiga SEO-uppgifter för din webbplats och presenterar dem på ett ställe – varnar dig om eventuella problem.

Plugin innehåller också semantisk analys och relevanta tillhörande markupstandarder. Det ger dig full kontroll över hur sökmotorer genomsöker din webbplats och optimerar också din länkprofil. Med $ 9 per månad för full användning av verktyget verkar SEOPressor vara ganska bra.

8. Moz Pro

Moz Pro-hemsidan

Moz Pro erbjuder en samling verktyg och funktioner som hjälper dig att hantera din webbplats SEO-strategi. Den spårar veckorangering för din webbplats och dina konkurrenter och upptäcker och prioriterar sökord med dess Sökordsutforskaren. Den använder också Öppna Site Explorer för att hjälpa till med att bygga länkar och genomsöka din webbplats för att söka efter relevanta problem.

Om du behöver ytterligare övertalning tillhandahåller Moz Pro också funktioner som hjälper dig med din SEO-sida på webben, och erbjuder en serie rapporterings- och analysalternativ. Från 79 dollar per månad (för en årlig prenumeration) är priset definitivt brant jämfört med andra. Men om du tror att du kommer att använda alla dess erbjudanden kan det vara värt det.

9. ahrefs SEO-verktyg och resurser

ahrefs SEO-verktyg och resurser Premiumabonnemang

Om du letar efter ett sätt att övervaka webbplatsens SEO-resultat är ahrefs ett bra alternativ. Denna premiumtjänst innehåller verktyg för konkurrentanalys, sökordsundersökning, övervakning av bakåtlänkar, innehållsgap, rangspårning och mer. Bäst av allt kan du ställa in automatiska varningar och rapporter för att skicka e-post till dig med regelbundna intervall (t.ex. en gång i veckan) för att hålla reda på specifika SEO-faktorer du fokuserar på.

10. Rankie

Rankie-startsidan

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Rankie är ett premium WordPress-plugin som har utformats specifikt för att hjälpa dig att hålla reda på din webbsida Google-ranking. I stället för att manuellt kontrollera dina nyckelord, använd Rankie för att undersöka, spåra och rapportera om dina sökord för att se hur det går med din SEO.

SEO är mycket viktigt för varje webbplats – särskilt din sökordsrankning. Om du rankar efter ett fantastiskt sökord i din bransch kan du få mycket trafik som kan omvandlas till försäljning, annonser eller annan konvertering. Rankie är ett bra verktyg som du kan använda för att välja och spåra önskade sökord. När du väl har installerat kan du använda Rankie för att söka efter dina nyckelord – pluginet kommer till och med att föreslå ytterligare termer du kanske vill rangordna baserat på vad du söker.

När det gäller spårning innehåller Rankie fyra alternativ för dig att spåra dina sökord med: Google, Google Ajax api, whatsmyserp.com eller ezmlm.org. Förutom ett integrerat verktyg som föreslår listor över nyckelord du kanske vill rikta in dig. Plugin-programmet ger dig också dagliga rankningsrapporter med sökordgrafer så att du kan se om dina SEO-förbättringsmetoder fungerar. Dessutom kan du skicka rapporterna till dig så att du aldrig glömmer att kontrollera dem.

11. Google sökordsplanerare gratis SEO verktyg

Googles sökordsplanerares hemsida

Google sökordsplanerare är ett verktyg för AdWords prenumeranter som föreslår nyckelord att försöka ranka efter. Du kan ange information om din produkt och webbplats och rikta in din sökning med olika parametrar. För alla föreslagna nyckelord kan du se historiska data inklusive genomsnittliga månatliga sökningar, tävlingsnivån och ett förslag på AdWords-bud.

Även om detta verktyg är oerhört värdefullt, har det ett något mindre än intuitivt gränssnitt, så det är värt att kolla in a bra handledning innan du fastnar i.

12. Sökordsverktyg gratis planerare

Startsidan för sökordsverktyget som visar sökfältet

Sökordsverktyget är knutet som ett alternativ till Googles sökordsplanerare. Det har ett enkelt gränssnitt och använder Googles autofullständiga funktion för att generera hundratals förslag med nyckelord med lång svans för varje sökord du anger. Till skillnad från Googles sökordsplanerare listar den kostnadsfria versionen av sökordsverktyget bara sökorden och inte medföljande data som sökvolym, kostnad per klick och konkurrens. Denna information kan låsas upp om du väljer att betala för högre nivåer premium versioner.

13. LinkPatrol Premium Service

LinkPatrol-hemsidan

LinkPatrol är ett premium WordPress-plugin som fokuserar på att hjälpa dig att rensa upp din utgående länkprofil. Det tar bara några sekunder att skanna hela webbplatsen efter länkar och ger dig en lista med alla författare, domäner och ankartext som är kopplad till dem. Om du märker det dåliga länkar, det är snabbt och enkelt att lägga till en nofollow tagga eller remsa länken till URL: n. Prissättningen börjar på $ 50 per år.

14. GTmetrix Free Site Speed ​​Analyzer

GTmetrix-hemsidan

GTmetrix är ett verktyg som är utformat för att hjälpa till med webbplatshastighet, en faktor som sökmotorer överväga i rankingalgoritmer. Det ger dig insikter om hur snabbt din webbplats laddas och hjälper dig sedan att förbättra dess prestanda. Den analyserar dina sidor med Googles sidhastighet och Yahoo YSlow regeluppsättningar och ger resultat inklusive sidbelastningstid och total sidstorlek. Du kan också se hur din webbplats staplar upp mot andra GTmetrix-övervakade webbplatser.

Verktyget gör det också möjligt för dig att spåra prestanda, analysera webbplatsens hastighet via en mobil enhet och testa din sida i flera regioner. Slutligen kan du också spela in sidbelastningar och spela resultaten tillbaka för att fastställa prestandaproblem.

Slutgiltiga tankar

SEO är ett komplext ämne och kan ofta tyckas skrämmande till en början. Med så många komponenter att tänka på, kan det bli en överväldigande uppgift att optimera dina webbsidor för att bättre spela SERP: er.

I det här avsnittet har vi försett dig med 10+ verktyg och WordPress-plugins som hjälper dig att utforma och implementera din SEO-strategi för 2019. Har något av dessa verktyg funktion i ditt dagliga SEO-arbetsflöde? Har du några andra SEO-tips för det nya året? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me