De 10 viktigaste funktionerna hos Yoast SEO för WordPress

Om du har en WordPress-webbplats, och du vet vad SEO betyder, är det troligt att du redan har Yoast SEO WordPress-plugin installerat. Men med tanke på att detta plugin kan vara en ganska handfull, kommer inte alla att dra full nytta av dess kapacitet . I det här inlägget kommer vi att titta på de 10 viktigaste funktionerna i Yoast SEO för WordPress, och hur man använder dem för din egen webbplats.


Genererar XML-webbplatskartor

Rätt organisation är ett måste för SEO, och en integrerad del av detta är en XML-webbplatskarta. Vid installation genererar Yoast SEO automatiskt en och uppdaterar den konsekvent när du skapar nytt innehåll. Du kan enkelt ändra dina XML-inställningar genom att gå under SEO> XML-webbplatskartor i din WordPress admin-instrumentpanel.

xmlsitemap

Skickar automatiskt in XML-webbplatskartor till Google / andra sökmotorer

Också kallad pingning skickar Yoast SEO automatiskt de uppdaterade webbplatskartorna till Google och Bing. Syftet med detta är att hjälpa sökmotorer att snabbt lägga till nytt innehåll och hålla andra indexerade innehåll uppdaterade om du ändrar dem. Under XML-webbplatskartalternativ kan du också välja att ha det ping Yahoo, och Ask.com varje gång du publicerar ett nytt innehåll.

Gör att du kan skapa anpassad Meta-rubrik / beskrivning

Ofta gör en rubrik som skulle göra en perfekt e-postfält för dina prenumerationer en fruktansvärd rubrik för SEO-ändamål. Med Yoasts plugin skriver du helt enkelt två rubriker, en för människor och en för sökmotorer. Du bör också lägga till en anpassad metabeskrivning för ditt innehåll också. Inte bara kan detta hjälpa till att rikta rätt sökord, du kan också skapa en otroligt lockande beskrivning som gör att fler faktiskt väljer din sida när de bläddrar i sökresultaten. Du kan komma åt båda dessa saker i SEO-rutan direkt under den normala inlägg / sidredigeraren.

seotitledescription

Kontrollera nyckelord för fokus

Du kan enkelt och snabbt kontrollera att du inte går under, eller överbord med sökordstäthet, bland andra faktorer, och få påminnelse om att du behöver fixa dina sid / post-webbadresser / sniglar och andra saker som påverkar din SEO-sida på sidan . Det kan vara en bra övergripande påminnelse som håller dig på spår efter inlägg. Du anger helt enkelt ditt fokusnyckelord i den vanliga SEO-rutan under posten / sidan WYSIWIG-redigeraren och ser vad som dyker upp under det.

focuskeyword

Låter dig lägga till sidomdirigeringar enkelt

Om du uppdaterar ett inlägg eller en sida med innehåll på din webbplats, men din gamla fortfarande får mest trafik, kan det vara en bra idé att lägga till i en enkel omdirigering till den nya versionen. Detta kan indirekt hjälpa din SEO genom att ge dina besökare mer uppdaterad / bättre / tydligare information, eventuellt leda till mer delning och allmän användarengagemang.

Låter dig lägga till brödsmulor

Brödsmulor visar visuellt organisationen av en webbplats och det specifika området på en webbplats som du för närvarande besöker. Vi använder brödsmulor här på WPExplorer, så du kan se ett exempel på hur detta fungerar genom att bläddra till toppen av just detta inlägg. (Eller kolla in exemplet nedan från ett av inläggen på den här bloggen.)

Brödskrummar kan inte bara hjälpa dina besökare att navigera på din webbplats, utan det kan också hjälpa Google (och andra sökmotorer) att ta reda på om / hur relaterad din webbplats är till ett specifikt ämne eller ett nyckelord. Du kan aktivera brödsmulor under de interna länkalternativen. Och även om du har mycket frihet att göra ändringar, är det vanligtvis en bra idé att hålla det trevligt och enkelt, hålla det förståeligt för både människor och bots lika.

ströbröd

Låter dig ändra Permalinks

Under permalänkalternativen kan du komma åt ett par olika funktioner som kan vara mycket användbara för rätt webbplats. Det är här du kan hantera webbadressen eller slänga för inlägg eller sidor.

Omdirigera fula URL för att rengöra permalinks.

redirectuglyurl

Denna funktion hjälper till att kompensera för lite fel länkar till dina sidor från andra webbplatser eller från dina egna sidor. Om någon av misstag sätter in ett nummer, eller något överdrivet i slutet av en sidadress, kommer det automatiskt att återgå till den rena / korrekta webbadressen. (F.ex: http://website.com/page2/291 -> http://website.com/page2)

Viktig: Om du använder någon form av e-handelsplugin eller spårar försäljningens ursprung genom att använda kampanjtaggar i URL: n bör du inte aktivera det oavsett hur många fula länkar du upptäcker till dina sidor.

Ta automatiskt bort stoppord från sniglar

removestopwords

Som namnet antyder tar bort denna funktion stoppord från sniglar. Detta innebär i grund och botten att även om du inte skriver in en specifik slug för varje inlägg, kommer stopporden (att Google rekommenderar att hålla sig ur URL: en eftersom de inte har någon mening) tas bort automatiskt. Eftersom små saker som detta kan vara lätt att glömma, kan det vara mycket användbart att hålla den aktiverad.

Hjälper dig bulk redigera titlar / beskrivningar

Låt oss säga att Yoast SEO kom långsamt till festen, och många av dina populära inlägg och sidor skapades innan du installerade plugin-programmet, och har ingen specifik SEO-titel eller beskrivning, spelet till höger? Jag menar att det går alldeles för tidskrävande att gå in och redigera en och en sida / inlägg?

Tack och lov erbjuder plugin en redaktör för masstitel och en redigerare för bulkbeskrivning. Gör det möjligt för dig att enkelt redigera titlar och beskrivningar av dina äldre inlägg och sidor. Naturligtvis, om din orderstock med innehåll är för omfattande, kan du försöka göra detta för varje innehållsdel bli ett heltidsarbete för tre personer, så det är bara bra att fixa sidor med hög prioritet.

Hjälper dig att “dölja” specifika inlägg / sidor från sökmotorer

noindex

Även om du uppenbarligen inte är intresserad av att dölja hela webbplatsen från sökmotorer (du läser trots allt en artikel om hur du använder ett SEO-plugin), finns det tillfällen som du kanske vill dölja vissa sidor från sökmotorerna. Låt oss säga att du har en speciell kampanj för dina e-postprenumeranter och att du ställer in en snabb sida med ytterligare information, det är inte en sida som du vill att Google ska visa i sökresultaten..

Tack och lov, med Yoast SEO kan du enkelt välja att dölja alla inlägg eller sidor inifrån WYSIWYG-redigeraren för nämnda inlägg eller sida. Gå bara under avancerade alternativ och ändra “Meta Robots Index” till “noindex” som på bilden nedan. Så länge robotarna lyssnar på ditt kommando som de kommer, är det bara personer med den direkta länken som kan hitta din sida om det speciella abonnentavtalet.

Bonustips: Om du är huvudadministratören för en webbplats med många bidragsgivare kanske du vill inaktivera de avancerade alternativen för dina andra författare / administratörer. Annars kan du eventuellt riskera att någon omdirigerar några av nyckelsidorna till webbplatser efter eget val, eller att du spitifierar dina största hits på Google till noindex.

Avslutar

Även om vi redan har täckt tio användbara saker som du kan få Yoast SEO att göra för dig, är det anmärkningsvärda att vi fortfarande bara repar ytan. Om du fortfarande är lite ny med SEO för WordPress-webbplatser eller bara i allmänhet och känner dig lite dumd av terminologin, kan du kolla in vår nybörjarhandbok för WordPress SEO. Och se till att dela alla tips du har för Yoast SEO i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map