Fem väsentliga WordPress SEO-strategier för att förbättra rankningarna

Fem väsentliga WordPress SEO-strategier för att förbättra rankningarna

Varje person som driver en WordPress-blogg, portfölj, onlinebutik eller nästan vilken typ av webbplats som helst letar efter mer trafik. Med tanke på att de flesta webbplatser är beroende av sökmotorer för att få trafik, finns det alla behov att optimera din webbplats för sökmotorer och fokusera på dina SEO-strategier. Inte bara bör dina mänskliga läsare kunna nå, förstå och navigera på din webbplats, utan också sökmotorer bots bots som kryper din webbplats. Dessutom kan du också finjustera dina off-side SEO-ansträngningar för att få besökare till din dörr.


Ett stort antal faktorer går till att göra din webbplats sökmotor vänlig. I det här inlägget täcker vi de fem väsentliga ingredienserna för SEO-strategier som du kan fokusera på för att ge din webbplats ett boost. Låt oss börja!

Innehållet är kung för WordPress SEO

Tvivlar inte på den här – Content is king. Innehållsledare erfarenhet 7,8 gånger mer webbplatstrafik än icke-ledare.

Innehållet är kung för WordPress SEO

Vad det än är som du marknadsför, när läsarna kommer till din webbplats letar de efter information som är användbar för dem. Om de inte hittar den på din webbplats kan den resulterande avvisningsfrekvensen skada sökmotorens ranking (här är några användbara tips för att minska avvisningshastigheten). Tvärtom, när du lägger ut relevant och lämpligt innehåll visar det dig som en pålitlig informationskälla. På så sätt kommer du förhoppningsvis att besökare kommer tillbaka till din webbplats och lägger mer tid på att engagera sig med ditt innehåll (Obs: sökmotorer räknar upprepade besökare som ett plus).

Några tips att tänka på när du skapar kvalitetsinnehåll:

  • Alla visuella framställningar som foton, videor, infografik kommer att hitta fördel hos läsarna.
  • Välj din nisch och skriv auktoritativt innehåll för den nischen.
  • Sökmotorer skurar också de kommentarer, recensioner och feedback som du får. Var därför interaktiv med dina läsare.
  • För att nollställa in vilken typ av innehåll du ska skapa, lyssna på din publik, förstå deras krav och utveckla innehåll kring det. Ta hjälp från sociala medier för att hålla reda på trender och publikens preferenser. Undersök dina publikaktiviteter och intressen på sociala medier för att få en uppfattning om vilken typ av innehåll de föredrar.
  • Läs om befintligt innehåll regelbundet och uppdatera gammalt innehåll med ny länk, ny information och statistik.
  • Länk till annat innehåll på din webbplats. Länk till sidor med lägre rangordning så att de får synlighet.
  • Ta hjälp av gästbloggar och skriv volontär.

Använd korrekt nyckelord

När du skapar innehåll för din webbplats måste du vara medveten om användningen av sökord. Nyckelord är vad användare skriver in i sin sökmotor. Så innan du publicerar är det en bra idé att ta lite tid på att undersöka nyckelord och fokusera på några få som är relevanta för innehållet du skapar en väl som din publik. Dessa ord hjälper såväl dina läsare som sökmotorer att förstå vad ditt innehåll handlar om. Ditt innehåll kommer att rankas på resultatsidan för sökmotorerna utifrån dess relevans för de sökord som används av läsaren.

Använd nyckelord för att förbättra WordPress SEO

Det som är viktigt i en sökning är kvaliteten på sökord och distribution inom ditt innehåll. Två typer av nyckelord måste komma ihåg – nyckelord med korta svansar och nyckelord med lång svans. De nyckelord med lång svans är mer beskrivande (som “enkla nybörjare WordPress SEO tips”) och det är viktigt att matcha dem med korta svans nyckelord (som bara kan vara “WordPress SEO”). Optimering för nyckelord med lång svans kan leda till bättre konverteringsfrekvens, eftersom dessa oftare används av personer med avsikt att köpa.

Det finns många verktyg för sökordundersökningar som kan hjälpa dig att hitta optimala nyckelord – Google Trender, SEMrush, Moz och KWFinder för att nämna några.

Google SEO Trender

Du kan också använda analyser på ett stort sätt för att se vart din publik går med sina sökningar och webbplatserna de bläddrar och lägga in innehåll där för att uppmärksamma din webbplats. Ännu ett sätt att göra det är att kontrollera tävlingen för att identifiera de mest relevanta nyckelorden. Leta upp sociala medier, eller använd ett verktyg som ahrefs, och följ deras strategier för att ta reda på vad som fungerar för dem.

När du har identifierat de optimala nyckelorden, integrera dem i din sid- eller posttitel-tagg, sid-URL, bilderfilnamn, alt-texter och metabeskrivning samt i innehållet.

Närvaro på sociala medier

Nästa på vår lista med 5 viktiga SEO-strategier för WordPress är närvaro på sociala medieplattformar. Idag är det svårt att ignorera sociala mediers räckvidd. Fler likes och följare på sociala medier kan få dig en högre rang hos Google och ge dig tillgång till en bredare grupp nya läsare eller kunder.

Sociala medier & WordPress SEO

Med sociala medier kan du rikta dig till en publik som delar. Även om det vanligtvis är en bra idé att vara på en mängd olika plattformar kan du begränsa ditt fokus till några som din målgrupp är mest aktiv på och publicera innehåll oftare där.

De ledande sociala mediekanalerna är Facebook med 2,07 miljarder registrerade användare, Instagram med 800 miljoner användare och Twitter med 330 miljoner aktiva månatliga följare. Andra populära kanaler inkluderar LinkedIn, Quora, Reddit och Pinterest. Innehållet som du publicerar på dessa kanaler bör överensstämma med USP för varje forum, till exempel bilder för Instagram, professionella intressen för LinkedIn.

Du kan justera dina sociala medieinställningar för att anpassa dina inlägg enligt din målmarknad. Detta kommer att göra dem mer relevanta för specifika grupper när det gäller plats, ålder, intressen eller kön. Till exempel ger Facebook dig möjlighet att ändra inställningar för specifika grupper, Twitter har hashtags för att filtrera innehåll, och LinkedIn kan begränsa din publik till mycket specifika nätverk av personer.

Sociala medier är ett ställe att samla in feedback, göra undersökningar, få en känsla av vad din publik vill och posta relevant och mycket aktuellt innehåll. Du måste vara aktiv på sociala medier på en konsekvent basis, hålla en puls på trender och reagera snabbt på dem. Det är oerhört viktigt att presentera innehåll i dessa forum på ett mycket engagerande sätt. Det hjälper också om du känner till bästa tider att posta innehåll för att maximera effekten, och därmed blir schemaläggning av inlägg en avgörande faktor för hur effektiva de är.

Mobiloptimering

Nu för tiden, fler sökningar initieras på mobila enheter än någonsin tidigare. Mobil står också för en bra del av konverteringar. Cyber ​​måndag 2017 hit $ 6,59B i USA: s försäljning, med en enorm $ 2B av detta är mobilköp (en ökning med 40% från 2016). Så du ser varför det är en viktig del av dina SEO-strategier att se till att din webbplats är mobilvänlig. Nuförtiden är de flesta moderna WordPress-teman som Total redan lyhörda och går långt för att se till att din webbplats är mobilvänlig. Att inte glömma, mobilvänlighet är en officiell SEO-rankningssignal från april 2015.

En viktig del av WordPress SEO är mobiloptimering

Så, hur optimerar du din webbplats för mobiler? Google har lagt ut riktlinjer för just detta ändamål. Varje aspekt av din webbplats från innehåll och teckensnitt, till färger och logotyper måste se ut och fungera perfekt på mobila enheter som används för att komma åt din webbplats. Du kan göra många stora och små tweaks för att uppnå detta inklusive optimering av bilder och maximal hastighet. När det gäller mobil är det bäst att undvika popup-fönster på helskärm och välja utvidgbart innehåll som dragspel, expanderbara lådor och dolda flikar på din mobilwebbplats.

Du kanske också vill överväga att titta på Accelerated Mobile Pages som gör dina sidor snabba att ladda på mobiler i Googles sökresultat. Många mobilanvändare öppnar din webbplats genom att trycka på en mobilapp på sina hemskärmar, och du kanske vill dra nytta av detta också.

Googles mobilvänliga test

Och glöm inte att testa din webbplats för mobilvänlighet efter att du har gjort allt du kan PageSpeed ​​Insights, eller på Googles mobilvänliga test.

Lokal SEO

En annan viktig SEO-faktor är platsspecifik optimering för att tillgodose folket i ett specifikt område eller geografisk region. Relevanta, användbara och exakta lokala sökresultat föredras av Google. “Nära mig” med titeln sökningar är ökar i popularitet. Dessa sökningar använder geografiska signaler för att generera platsspecifika slutresultat.

Google Trends, Near Me Searches

Anledningen till denna ökning är inte långt att söka – tillgång till wi-fi i offentliga utrymmen, spridning i bärbar teknik, mobilappar och enkel nätverkstillgänglighet hjälper till att driva försäljningen av produkter av kunder som söker efter dem medan de är nära din Lagra. Du måste definitivt vara uppmärksam på lokal SEO om du vill locka kunder som använder mobila enheter att handla.

Du kan börja med att ta med NAP (namn, adress och telefonnummer) på varje sida. Detta är data som används av sökmotorer i sökningar med lokal avsikt. Om du är belägen i mer än ett område, har du en separat målsida för varje ort och inkluderar innehåll som är relevant för den lokaliteten. Försök att inkludera platsen i ditt sökord och se till att du bär ändringarna på sociala medier. Var generös med Call to Action-knappar (ring nu, prenumerera, läs mer, skicka ett meddelande), de är ett enkelt sätt för läsarna att få kontakt med ditt företag.

En sak du kan göra är att lista i lokala kataloger som Craigslist eller Stadssökning. På Google My Business Du kan tillhandahålla information som dina öppettider, telefonnummer och vägbeskrivningar på Google Sök och Kartor och verifiera det för äkthet. Därefter har ditt företag en bättre chans att visas i en anpassad panel högst upp på en sökresultatsida. Facebook fungerar också Lokala medvetenhetsannonser med vilken du kan nå människor nära ditt företag genom att visa annonser när de närmar dig din plats.

Avslutar

Det är inte lätt att få besökare till din webbplats med tanke på överbelastningen av information på internet. Men tipsen i det här inlägget kan hjälpa dig att förbättra din webbplats SEO och öka trafiken till din webbplats. Om du behöver mer hjälp för att öka trafiken till din webbplats, kolla in vårt inlägg med fler SEO-tips.

Men nu över till dig – har du några tips att lägga till? Eller några frågor om hur du kan förbättra dina WordPress SEO-strategier? Låt oss veta nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me