Hur du åtgärdar anpassade inlägg 404-fel i WordPress

Med lanseringen av WordPress 3.0 kom möjligheten att lägga till “Anpassade inläggstyper” till dina WordPress-teman, vilket är ett mycket värdefullt verktyg och jag har använt i många WordPress-teman som jag har skapat. Nu har anpassade inläggstyper blivit extremt populära och används i nästan alla WordPress-teman där ute. Men alla som har arbetat med anpassade inläggstyper har troligen stött på dreadful 404 Inte hittat fel när du försöker få åtkomst till ett inlägg från inläggstypen vid en eller annan punkt. Lyckligtvis finns det nästan alltid en enkel fix för att fixa dessa fel.


Nedan har jag listat några av de vanligare problemen som människor har med anpassade inläggstyper och varför de kan få dessa fel. Förhoppningsvis hjälper de åtminstone några få människor där ute.

1. Kontrollera dina Permalink-inställningar

Detta är förmodligen en av de vanligaste orsakerna till att människor får 404-fel på sina anpassade inläggstyper och jag har hanterat det många gånger. Jag har sett många fixar där ute, som att spola omskrivningsreglerna (som jag inte rekommenderar) men personligen har jag haft lycka till med följande fix:

Lösning:

 • Ställ in din anpassade permalänkstruktur (t.ex.% postname%)
 • Klicka på Spara
 • Se om dina enskilda anpassade inläggssidor returnerar 404-felsidor
 • Om de gör det, gå tillbaka och ändra permalänk tillbaka till standard och spara
 • Försök nu ställa in den anpassade permalänken igen och spara

Att gå fram och tillbaka har normalt hjälpt till att fixa mina fel och jag har haft mycket framgång med den här metoden.

På vissa servrar om dina behörigheter inte är korrekt inställda kanske detta inte fungerar och du kanske måste uppdatera din .htaccess-fil manuellt. För att göra detta måste du logga in på din webbplats via FTP eller SFTP och webbläsare till din root WordPress-katalog (samma plats där din wp-config.php-fil och wp-innehållsmapp finns). Här bör du hitta en fil med namnet .htaccess som du kan ändra (om du inte ser det, se till att ditt FTP-program har möjlighet att visa dolda filer aktiverade och om det helt enkelt inte finns en så skapar du en). Se nu till att filen innehåller den grundläggande WordPress-koden som nämns i WordPress-dokument, som ser ut så här:

# BEGIN WordPress

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
Omskriva regel. /index.php [L]

# END WordPress

Viktig: Om du modifierar en befintlig .htaccess-fil, se till att säkerhetskopiera filen på din dator först bara för att du krossar någonting.

2. Kontrollera om snigelkonflikter (med en sida med samma snigel som din inläggstyp)

En annan sak som kan orsaka ett 404-fel är att du har en huvudsida för att visa ditt inlägg av inläggstyp och det har samma snigel som din verkliga inlägg av singeltyp. Om du till exempel har en posttyp som heter “portfölj” och du också har en huvudsida “Portfölj” -sida både med slug-portföljen (med andra ord för att få tillgång till en portföljpost går du till site.com/portfolio/sample- post) detta skapar en konflikt som orsakar 404-fel på dina inlägg av enstaka posttyp. Det är därför du ofta upptäcker att portföljposttypen använder “Slug” -projekten eller “portfolio-artikeln” för singular-slug.

Lösning:

 1. Du kan ändra sidnamnet så att det är annorlunda än den anpassade inläggstypen
 2. Du kan ändra din anpassade posttyp som görs genom att ändra omskrivningsparametern när registrerar din anpassade inläggstyp

3. Regler för automatisk flush omskrivning (för utvecklare)

En annan orsak till 404-fel är när en ny inläggstyp registreras måste du “spola” dina omskrivningsregler i WordPress. Detta kan göras genom att gå till Inställningar> Permalänk och klicka på spara-knappen (nämns i det första avsnittet i det här inlägget).

Om du arbetar med ett anpassat tema eller plugin med registrerade inläggstyper kanske du vill överväga att automatiskt spola omskrivningsreglerna för din slutanvändare när de aktiverar ditt tema eller plugin för att förhindra 404-fel. Nedan är ett exempel på koden du kan använda:

// Kod för teman
add_action ('after_switch_theme', 'flush_rewrite_rules');

// Kod för plugins
register_deactivation_hook (__FILE__, 'flush_rewrite_rules');
register_activation_hook (__FILE__, 'myplugin_flush_rewrites');
funktion myplugin_flush_rewrites () {
// ring din CPT-registreringsfunktion här (den borde också anslutas till 'init')
myplugin_custom_post_types_registration ();
flush_rewrite_rules ();
}

Har ytterligare ett fel eller en lösning?

Om du har ett annat fel eller om du har en bättre lösning så kommentera mina nedan och meddela mig. Inte bara kommer det att hjälpa mig utan det kommer förmodligen att hjälpa andra människor som letar efter en lösning på deras problem. Tack!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map