Hur man rankas högre i sökmotorer

WordPress föddes SEO redo, men efter att ha använt några olika teman eller redigerat en del av koden för att implementera din anpassning, kan du bryta några av funktionerna som gör WordPress till en älskling för sökmotorerna.


Dessa funktioner, som guider sökmotorsökrobotar via din WordPress-webbplats, innehåller permalänk, pingning och bloggrullning. Funktionerna guidar spindlar genom dina kategorier, sidor och inlägg för att samla in de data som behövs för att identifiera och rangordna din webbplats De tre frågorna i timmen är:

 1. Hur bevarar du din webbplats vänlighet gentemot Googles i denna värld?
 2. Hur ser du till att du fortsätter att rangordna först efter dina primära sökord?
 3. Hur klättrar du upp en, två eller flera trappar uppför stegen när det gäller rangordning av sökmotorer?

Så här är det.

Håll din kod ren

koda
Sökmotorspindlar läser inte ditt webbinnehåll visuellt när du läser en sida från en fysisk bok. De navigerar och förstår din webbplats med din kod. Om din kod är felfri (eller ren) är ditt arbete halvt gjort. Å andra sidan, om din WordPress-webbplats är peppad med trasiga länkar och halvskrivna koder, kommer Google-bots att bli mycket förargade och smälla dig (och din rangordning) uppe i ansiktet.

Det finns en enkel process som kallas validera en webbplats, vilket hjälper dig att avgöra om din kod är ren. För att lägga till detta innebär validering användning av kvalitetssäkringsverktyg aka validerare som kontrollerar om din WordPress-webbplats uppfyller de standarder som anges av World Wide Web Consortium eller W3C-organisationen. Dessa validerare inkluderar:

 • Enhörning, vilket är W3C: s enhetliga validerare
 • MarkUp Validator, vilket också kallas HTML Validator och dess huvudfunktion är att kontrollera webbsidor i XHTML, SVG, MathML och HTML format.
 • Sedan finns det Länkkontroll, vilket hjälper dig spika alla trasiga länkar;
 • Och den CSS Validator som kontrollerar dina CSS (Cascading Style Sheets).

W3C har också Loggvaliderare, vilket är en kombination av MarkUp Validator, Link Checker och CSS Validator. Dessutom har de en MobileOk Checker för din mobilsajt. Allt du behöver är din URL (domännamn) och du kommer att ha en fullständig rapport inom några minuter. Du måste ladda ner Log Validator men om du väljer att använda den.

Jag har alltid föreställt mig att rangordning i Google var något jag kunde hacka under mina ark, men en snabb kontroll med dessa verktyg avslöjade en hel del problem med min kod. Jag fixar fortfarande dem, så slösa inte tid; komma till det direkt.

Innehållet är kung

inline-frontend-wordpress-redaktörer

Detta borde ha kommit först men jag ville inte verka för kliché. Du har förmodligen hört uttrycket “innehåll är kung” många gånger och kanske till och med svor att döda nästa person som kommer att använda det, men vad vet du; innehåll är verkligen kungen. Som vi nämnde för några rader sedan så ser “sökmotorer” inte din WordPress-webbplats som du gör, spindlarna kan bara krypa eller “läsa” din webbplats. De genomsöker din kod men ännu viktigare: de läser ditt innehåll.

Sökmotorer som Google har speciella skript aka robotar som kallas algoritmer som läser innehållet på din webbplats för att ge dig önskad rang. Dessa spindlar samlar all information de behöver från dina ord, ditt webbinnehåll och materialet på din WordPress-webbplats som bablar, utbildar, förklarar, informerar och delar. Varje enda ord räknas, så se till att du har webbinnehåll av hög kvalitet och att du får en bra poäng.

Optimera för sökmotorer, skriva för mänskliga varelser

 1. Hur skulle du söka efter ditt favoritmärke kaffe på Internet?
 2. Hur söker du efter ditt favoritpar av Nikes?

Skriv ditt webbinnehåll med sökaren, som också råkar vara din kund, i åtanke. Hur hittar de information online? Det räcker inte med en bra produkt; människor måste hitta din produkt. När du skriver ditt webbinnehåll bör du tänka på de sökord / fraser som din målgrupp skulle använda för att hitta din information. Strö över dessa nyckelord i ditt webbinnehåll sparsamt. Överdriv inte det, syftar till cirka tio (10) nyckelord per 500 ord, vilket är den standard som Google rekommenderar.

Så om du säljer cabernet vin, säg inte bara att du säljer “cabernet vin”, säg något mer bestämt, något som en klara att köpa kund skulle använda, något som “torrt Cabernet Sauvignon från Frankrike” eller något i närheten av den där. Naturligtvis måste du ha den specifika typen vin i ditt lager ��

Innehållet kommer alltid först

Sökmotorspindlar spenderar inte så mycket tid på din webbplats som du skulle tänka eller ens vilja. För det mesta kommer dessa sökrobotar att plöja igenom din webbplats och samla in innehåll medan de ignorerar CSS och din övermänskliga förmåga att utforma HTML-element. Känn dig dock inte dåligt, det finns något lite du kan göra åt det.

Till att börja med kan du välja ett bra WordPress-tema som placerar innehåll nära toppen av sidan medan du håller sidofält och sidfot längst ner. Det beror på att de flesta sökmotorer inte skannar bortom den första tredjedelen av sidan. Det finns bara för många sidor att indexera på Internet och en tredjedel av en sida räcker för att berätta vad en webbplats handlar ändå.

Använd dina nyckelord i dina titlar och länkar

Sökmotorer bryr sig inte om estetiken – du kanske har den vackraste webbplats som världen någonsin har sett, men det garanterar inte att du är den bästa platsen i Google. Sökmotorer utvärderar din webbplats med orden i ditt innehåll.

Använd nyckelord i titlar

Dessa ord och deras olika kombinationer går igenom en siffer där de får poäng. Genom att jämföra orden på dina webbsidor med orden i dina länkar och titlar ger sökmotorn dig bättre ranking. Försök därför att använda dina sökord i ditt innehåll, titlar och länkar.

Image SEO

En webbplats utan bilder är … ja … tråkig. En webbplats med ett överskott av bilder är skit eftersom bilderna kan komma i vägen för bra innehåll. Att hitta rätt balans är alltid det bästa man kan göra. Men låt oss säga att din webbplats är mestadels utformad med bilder och länkar och utan mycket text. Hur optimerar du ditt “bildinnehåll” för att rangordna bra i sökmotorerna? En bild ska alltid ha “alt” -attributet (ibland kallat “tag” av noobs) som ser ut som:

”your_keyword”

En länk har ett titelattribut på så sätt:

din förankringstext med ett nyckelord

Sökmotorer söker efter alt- och titelattribut, så bra beskrivningar och nyckelord i dessa attribut ger spindlarna mer innehåll att smälta. I WordPress ser du sällan koden när du skapar nya inlägg eller sidor, men du kan lägga till dina titel- och altattribut när du lägger till media eller länkar. Se bilden nedan.

addera-titel-attribut-till-länkar-wpexplorer

Länkbyggnad

Sökmotorer fortsätter att gynna dig förutsatt att andra webbplatser fortsätter att länka till din webbplats. Uppenbarligen har det att ha en myndighet inom ditt fält sina förmåner inklusive rangordning högre i sökmotorer eftersom alla kommer att vilja länka till ditt material.

Därför kommer WordPress komplett med blogrolls, trackbacks och pingbacks så att du kan länka till andra när de länkar till dig. Det handlar om vem som länkar till dig; faller därför inte för skräppost och andra webbplatser med låg kvalitet. För att kontrollera antalet länkar som din webbplats har, skriv länk: www.yoursite.com till Google. Ju fler länkar till din webbplats, desto bättre, så länka till andra högkvalitativa webbplatser som använder:

 • Kataloginlämnande
 • Lägga till din URL i forumposter
 • Gästbloggning (hittills min favoritmetod)

Att kommentera andra bloggar stöder inte längre länkbyggnad eftersom moderna CMS (content management systems) använder rel = ”nofollow” -attributet för att förneka kommentarslänksaft. Kommentera andra bloggar oavsett men se till att du lägger till något i diskussionen. Några få människor kan se din bra kommentar och besluta att klicka igenom, vilket alltid är bra.

På kataloginlämningar kan du skicka din webbplats till kataloger som Open Directory Project (DMoz.org) eller skicka artiklar med din URL till de många artikelkatalogerna där ute. Sök i “artikelkataloger” i Google. Se till att du bara skickar till artikelkataloger som följer Googles SEO-riktlinjer, eller så får du en smack när de släpper nästa algoritmuppdatering.

SEO-plugins

Det finns otaliga SEO-plugins för WordPress som hjälper dig att öka din ranking utan för mycket besvär. Men eftersom denna artikel inte försöker lista dem, kommer jag bara att nämna två av de mest populära exemplen.

Allt i ett SEO-paket

allt-i-ett-seo-pack-wpexplorer

Detta plugin är en otrolig SEO-lösning som automatiskt optimerar din WordPress-webbplats för bättre positionering i sökmotorer. Plugin har ett par unika funktioner som inkluderar avancerade kanoniska URL: er, Google Analytics-support, XML-webbplatskartor, SEO för anpassade inläggstyper, SEO-integration för WordPress e-handelssajter och kompatibilitet med många andra plugins bland andra. Plugin är enkel att använda och fungerar utanför boxen (ingen teknisk konfiguration krävs) omedelbart efter installationen.

WordPress SEO av Yoast

wordpress-seo-för-Yoast-wpexplorer

Enligt utvecklarna, “detta plugin” går den extra milen för att ta hand om all teknisk optimering … “WordPress SEO av Yoast har några imponerande funktioner inklusive en förhandsgranskning av kodsnitt för att se hur din sida / inlägg kommer att visas i sökresultat, sidanalys, XML-webbplatskartor, RSS-optimering och sociala integrationer för att nämna några.

Vidare läsning

Sökmotoroptimering för WordPress är ett brett fält som behöver mer än ett enda inlägg för att täcka, men här är fler resurser om du vill läsa framåt:

 1. Bloggers guide till SEO
 2. WordPress SEO – den definitiva guiden för högre rankningar för din blogg
 3. WordPress SEO-video av Joost de Valk från Yoast
 4. Nybörjarguide för sökmotoroptimering

Slutsats

WordPress är lätt att installera och använda men en majoritet av WordPress-nybörjare förbereder sig inte för den svåra uppgiften att marknadsföra eller generera trafik. Använder SEO och din dag sparas. Sökmotoroptimering är ett enkelt sätt att öka din organiska trafik under förutsättning att du är redo att lägga in tiden. Dessutom behöver du inte betala någon för att göra det om du har en stram budget. Du kan uppnå fantastiska resultat på egen hand, men om du saknar tid eller inte vet vad som går när det gäller SEO, anställa en expert. Känner du till andra SEO-metoder som jag inte nämnde i artikeln? Dela med oss ​​i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map