Hur man ställer in Google Site Kit i WordPress

Hur man ställer in Google Site Kit i WordPress

Google Site Kit är ett helt nytt SEO / analytics-plugin för WordPress, utvecklat av Google. Med Google Site Kit kan du ansluta och övervaka din webbplats i Googles onlinemarknadsföringstjänster inklusive: Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, Google Optimize och Google Tag Manager.


Den bästa delen? Du kan göra allt detta direkt från din WordPress-webbplats.

I den här tutorialen visar vi dig hur du installerar och konfigurerar Google Site Kit i WordPress och ansluter de två mest populära Google-tjänsterna till din WordPress-instrumentpanel – dvs. Google Search Console och Google Analytics. Vi visar dig också hur du aktiverar PageSpeed ​​Insights i Google Site Kit.

Översikt över Google Site Kit i WordPress

skärmdump av standardwebbplatsen för google site kit

En av de mest användbara funktionerna från Google Site Kit är dess förmåga att visa din webbplats data på en (a) översikt eller sammanlagd nivå, samt (b) vid en individuell nivå för inlägg och sidor.

skärmdump av översikt över google site kit sidnivå statistik 1

Det senare är superhjälpsamt för att få insikter på post- / sidnivå över flera Google-egenskaper, direkt i din WordPress-instrumentpanel, vilket sparar massor av nya flikar, klick, och viktigast av allt, tid. Skärmdumpen ovan är ett utmärkt exempel på den här funktionen.

Förutsättning för handledning

Vi antar att du redan har konfigurerat Search Console och Google Analytics på din WordPress-webbplats. Om inte, rekommenderar vi att du först installerar både Google Analytics och Search Console innan du installerar Google Site Kit.

Så här är:

 • Vi tycker om att Google Site Kit-plugin-program primär jobbet är att anslut (eller länk) till din WordPress-webbplats till olika Google-tjänster (vare sig det är Search Console eller Analytics).
 • Medan Google Site Kit kan konfigurera ett nytt konto för din WordPress-webbplats i var och en av dess tjänster, tror vi att du bör avstå från att göra det.
 • Vi tror att inställning av Search Console och / eller Google Analytics i den manuella metoden ger dig en mycket bättre förståelse för varje verktyg och marknadsanalys i allmänhet.

Låt oss komma igång med självstudien!

Hur du installerar och konfigurerar Google Site Kit WordPress-plugin

google site kit plugin statistik wordpress.org

Google meddelade Site Kit för WordPress i WordCamp US 2018, och ett år senare släppte de utvecklarförhandsgranskningen i juni 2019. Snabbspolning fram till 2020 är plugin aktivt på över 200 000 webbplatser.

Hur du installerar Google Site Kit-plugin i WordPress

Att installera plugin är en ganska standardprocess:

installera google site kit

Steg 1: Logga in på din WordPress-instrumentpanel och gå till Plugins → Lägg till nytt och skriv “i sökrutanGoogle Site Kit”. Installera och aktivera plugin.

starta installationen av google site kit

Steg 2: När du aktiverar insticksprogrammet uppmanas du att starta installationsprocessen. Klicka på Starta installationen för att påbörja installationsprocessen för pluginprogrammet Google Site Kit.

Hur du konfigurerar och konfigurerar Google Site Kit-plugin i WordPress

hur man länkar google site kit och search console 1

Steg 3: När du klickar på Starta installationen i föregående steg, öppnas en ny flik som laddar konfigurationssidan för Google Site Kit. Klicka på Logga in med Google att fortsätta.

Notera: Kom ihåg att använda Google-kontot där alla webbplatsens egenskaper som Search Console eller Analytics är länkade. Om du använder ett annat e-postmeddelande kan Site Kit inte hitta relevanta egenskaper och skapa nya för din WordPress-webbplats. Du kommer i slutändan att ha en trasig konfiguration med dubbla data.

hur man länkar google site kit och google analytics 1 google logga in

Steg 4: Logga in med det relevanta Google-kontot. Om du noggrant ser skärmdumpen ovan ser du att jag har använt mitt personliga e-postmeddelande för att underteckna det (vilket är huvudkontot för alla mina Google-egenskaper).

hur man länkar Googles webbplatspaket och behörighet för sökkonsol 3

Steg 5: Site Kit kommer att be om olika behörigheter för att få åtkomst till dina anslutna Google-tjänster som Search Console, etc. Klicka på Tillåta för att fortsätta till nästa steg.

hur man länkar google site kit och search console 4 framgång

Steg 6: Vid en framgångsrik konfiguration ser du en skärm liknande den som visas ovan. Detta bekräftar att:

 • Du är rätt ägare till din webbplats domän och att din domän är konfigurerad i Search Console.
 • Site Kit har åtkomst till dina allmänna Google-kontodata och dina Search Console-data. Det har inte tillgång till data från andra egenskaper som Google Analytics, etc. Det betyder att du måste ge enskilda behörigheter för varje egendom som du vill länka.

Klicka på Gå till mitt instrumentpanel för att återgå till din WordPress-instrumentpanel.

hur man länkar google site kit och search console 5-översikt

Steg 7: I detta skede är endast Google Search-konsolinformationen länkad, som visas på skärmdumpen ovan.

google site kit search console dashbord

Steg 8: Du kan visa din webbplats detaljerade Search Console-data i Site Kit → Search Console sida.

Så här ställer du in Google Analytics i Site Kit

I det här avsnittet visar vi dig hur du länkar Google Analytics i Site Kit.

hur man länkar google site kit och google analytics 0

Steg 1: Klicka på Anslut service som visas på skärmdumpen ovan.

hur man länkar google site kit och google analytics 1 google logga in

Steg 2: Logga in med samma Google-konto som du använde i det sista steget.

hur man länkar till Googles webbplatspaket och Googles analytics 2-behörigheter

Steg 3: Klicka på Tillåta för att ge Site Kit åtkomst till dina Google Analytics-data.

Steg 4: Du kommer tillbaka till din WordPress-instrumentpanel. Se till att rätt Google Analytics-egenskap är vald och klicka på Konfigurera Analytics för att slutföra anslutningen.

google site kit google analytics instrumentpanel

Steg 5: Google Analytics är nu länkat till Google Site Kit. Gå till Site Kit → Analytics för att se webbplatsens Google Analytics-data i din WordPress-instrumentpanel.

Hur man ställer in PageSpeed ​​Insights i Site Kit

Du kan ansluta andra Google-tjänster antingen från SIte Kit-instrumentpanelen eller Site Kit-inställningarna som vi kommer att se senare.

hur man länkar google site kit och google analytics 4 framgångssidor

Du kan till exempel aktivera PageSpeed ​​Insights genom att klicka på Anslut service -knappen från Site Kit-instrumentpanelen.

 

skärmdump av standardwebbplatsen för google site kit

När PageSpeed ​​Insights har länkats till Site Kit kan du se din WordPress-webbplatss övergripande PageSpeed-prestationsdata direkt från Site Kit’s instrumentpanel i WordPress.

Skärmdumpen ovan är Site Kits standardpanel med aktiva tre tjänster, inklusive Search Console, Analytics och PageSpeed ​​Insights. Förresten, det här är samma skärmdump som du såg i början av självstudien.

Hur man ansluter enskilda Google-tjänster i webbplatspaket

Du kan ansluta eller koppla bort enskilda Google-tjänster till Site Kit genom att öppna insticksinställningarna. Som på februari 2020, stöder Site Kit sex Google-tjänster inklusive:

 • Google Search Console
 • Google Analytics
 • PageSpeed ​​Insights
 • Google AdSense
 • Google Optimera
 • Google Tag Manager

google site kit-inställningar 1 anslutna tjänster

Du kan se dina aktiva anslutningar under Anslutna tjänster under webbplatsen Kit → Inställningar.

google site kit-inställningar 2 andra tillgängliga tjänster

Om du vill ansluta fler nya Google-tjänster går du till Anslut fler tjänster och välj den tjänst du vill ansluta.

google site kit-inställningar 3 admininställningar

De Administratörsinställningar ger dig en översikt över Site Kit-plugin-status och möjligheten att återställa inställningarna för plugin-programmet.

Du kan också välja att dela anonym användning av plugin-plugin med Google för att förbättra utvecklingen av plugin. Alternativet är som standard inaktiverat. Jag har valt att data med plugin-utvecklarna.

Så här visar du enskilda inlägg / siduppgifter i Google Site Kit

Som vi har sett tidigare är en av de mest användbara funktionerna i Google Site Kit dess förmåga att visa data från flera Google-tjänster (t.ex. Analytics och PageSpeed ​​Insights) för enskilda inlägg och sidor.

skärmdump av översikt över google site kit sidnivå statistik 1

Om du vill visa dessa data öppnar du inlägget eller sidan i en ny flik medan du är inloggad på WordPress. Håll muspekaren över Site Kit-knappen så visas en ny flik med sidnivådata. Klicka på Mer information för att få tillgång till detaljerad information för den enskilda sidan.

google site kit sidnivå statistik 1 detalj

Skärmdumpen ovan visar detaljerad sidnivåinformation för den specifika sidan i tre Google-tjänster, inklusive Search Console, Analytics och PageSpeed ​​Insights.

Avslutar

WordPresss allestädes närhet och marknadsdominans har gjort att Goliat som Google släppte officiella plugins för CMS. Idag tittar vi på en mer öppen, mer inkluderande integration av en mängd tjänster från tredje part inom WordPress, vilket i slutändan gynnar slutanvändaren.

Googles Site Kit är ett lysande exempel på denna inkluderande integration. Framöver skulle det vara bra att se djupare integrationer med YouTube Analytics och Google Ads, eftersom många online-företag spenderar avsevärda pengar på annonser för betald innehållsmarknadsföring och marknadsföring.

Vad tycker du om Google Site Kit? Skulle du använda den på din webbplats? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map