Kako napisati boljše naslove in oznake za WordPress

Konča jih milijarda spletnih strani na spletu, z več lansiranjem vsak dan. Če niste pripravljeni na gradnjo in upravljanje spletnega mesta, vas bo morda premagala tolikšna konkurenca. Kako naredite, da vaše spletno mesto izstopa in pritegne svoj delež prometa?


Prvi korak pri opažanju je privlačen naslov in kreativna linija. Ker so to prvi elementi, ki jih bodo videli vaši bralci, želite takoj vplivati. Če imate naslov in oznako, ki se osredotočajo na vaš namen in blagovno znamko, imate prednost pred drugimi spletnimi mesti, ki tekmujejo za pozornost iste publike.

V tej objavi bomo raziskali, kaj so naslovi in ​​oznake WordPressa in kako vplivajo na vaše spletno mesto. Pogovorili se bomo tudi o tem, kako ustvariti naslov in vrstico, ki določata vašo blagovno znamko in sta optimizirana za iskalnike. Začnimo!

Kaj so naslovi WordPress in oznake?

Posnetek zaslona in naslova WPExplorer.

Naslov in naslov spletnega mesta sta ponavadi prva stvar, ki jo bodo videli obiskovalci. Ime vam daje ime spletnega dnevnika in natančno pove, kaj boste našli ob obisku spletnega mesta – jedrnato, natančno in strokovno.

Kot verjetno ugibate, vaš naslov je ime vašega spletnega mesta. Kako ljudje prepoznajo vašo blagovno znamko in kako vas iščejo v spletu. Po drugi strani pa vaš vrstico je kratka izjava, podobna podnaslovu ali reklamnemu sloganu, ki je pogosto postavljena tik pod naslov. Deluje kot kratek opis, kaj sestavlja vaše spletno mesto in zakaj obstaja.

Če združite močan naslov z jasno in opisno vrstico, vaše spletno mesto daje prednost, ko poskuša pritegniti pozornost publike. Oglejte si zgornji lastni naslov naslova in vrstic. Vsebuje ime spletnega mesta, hkrati pa jasno in jedrnato razloži, kaj lahko pričakujete od naše vsebine (teme, vtičniki in vodniki).

Morda bo potreben čas, da pridete do dobro izdelanega naslova in naslova, vendar je vsekakor vredno vložiti truda. Ta dva preprosta besedila vam lahko pomagata izstopati na podobnih mestih. Svojim bralcem povedo tudi, za kaj gre na vašem spletnem mestu, pa tudi ton in slog, ki ga lahko pričakujeta. Najboljše od vsega je, da z ustreznim naslovom in slogom izboljšate optimizacijo WordPress iskalnikov (SEO).

Kako ustvariti boljše naslove in oznake za WordPress

Ko se odločite, kako blagovno znamko objavljate, morate začeti z ustreznim naslovom. Ko je vaš naslov pripravljen, lahko ustvarite oznako, ki jo dopolnjuje, in nato optimizirate oba elementa za SEO namene. Pogovorimo se o tem, kako opraviti te naloge.

1. korak: izberite naslov svojega spletnega mesta

Priprava naslova spletnega mesta je lahko strašljiva, saj bo to prvi vtis, ki ga kupci dobijo na vašem spletnem mestu. Razmislite na naslednji način: vaš naslov je vaša blagovna znamka. Tako vas ljudje prepoznajo med vsemi drugimi spletnimi mesti.

Ključnega pomena za dosego močnega naslova je razumevanje ciljev vašega spletnega mesta. Ali gre za osebni blog? Lahko pa, da zaženete trgovino za e-trgovino, neprofitno organizacijo ali spletni portfelj. Kakor koli, naslov je lažje najti, če vam je jasno, kakšen je namen vašega spletnega mesta.

Potrebujete pomoč pri iskanju imena spletnega mesta?

Ko veste, za kaj gre na vašem spletnem mestu, si lažje predstavljate možna imena. Če pa vam je še vedno težko, poskusite naslednje:

 • Uporabljajte pridevnike ali besedne zveze, ki vas opisujejo, ali besede ali besedne zveze, ki opisujejo, kaj počnete. Denimo, recimo, da imate blog naredi sam – o različnih stvareh, ki jih dobro počnete in lahko ljudem pomagate. Svoj blog lahko pokličete “Jack (ali Jill ali svoje ime) All Tradesa”.
 • Namerno napačno črkajte ali si izmislite besede, ki so povezane s tem, kdo ste ali kaj počnete. Ali ponujate slovar na podlagi primerov in pomoč v tezavru? Pokličite svoje spletno mesto “Diktozavra”. Bodite ustvarjalni!
 • Poskusite uporabiti generator besed ali tezavra za nove ideje.

Upoštevajte namen svojega spletnega mesta V redu je, da za osebni blog uporabite nekaj zabavnega in norega, za poslovno spletno mesto pa bi morali imeti vsaj nekaj razumljivega (in malo profesionalnega).

Če je vaše spletno mesto vaš spletni portfelj ali sredstvo za promocijo vašega freelancing podjetja, je dobra možnost za uporabo naslova lastno ime – na primer yourname.com. Morda vas bo to premalo vodilo naprej, vendar bo ljudem povedalo, kdo ste, ne da bi se sploh morali kopati v vaš profil. To vam omogoča, da kot blagovna znamka gradite sebe in svojo avtoriteto. Neil Patel, na primer, se je postavil kot guru spletnega trženja z blagovno znamko svojega imena:

Spletna znamka Neila Patela

2. korak: ustvarite dobro oznako

Oznake so lahko težje ustvarjene kot naslovi. Želite zagotoviti, da vaše povzame vaše spletno mesto. Če najdete pameten način za to z igro na besede ali aliteracijo, je to v redu. Vendar bo natančno opisovanje vsebine vašega spletnega mesta boljše kot pametna punčka, ki bralcem ne pove, kaj naj pričakujejo. Kljub temu, da se bo vaša oznaka po naslovu prikazala kot, če ne še več, pomembna, ker so oznake:

 1. Navedite kontekst svojega naslova, če v njem še ni jasno razvidno, kaj počnete.
 2. Poudarite ali opozorite na namen vaše spletne strani.
 3. Nastavite ton za svoje spletno mesto.
 4. Vsebuje ključne besede, s pomočjo katerih se bo vaše spletno mesto prikazalo pri iskanju.

Lahko bi imeli najbolj kul naslov na svetu – recimo Shiny izdani dinozaver – toda brez oznake ljudje ne bodo vedeli, da je vaše spletno mesto osebni blog za potovanja o vaših izkušnjah z raziskovanjem novih in zanimivih krajev.

Vaša oznaka je tisto, kar je v marketingu znano kot edinstvena prodaja. Na ta način lahko obiskovalcem pokažete, kakšna bo korist od preverjanja vašega spletnega mesta in odgovor na vprašanje, kaj je zanje. Če ne vedo, zakaj je vaše spletno mesto tukaj ali kako je zanje pomembno, je verjetno, da ga ne bodo obiskali.

Kakšen je slog vsebine vašega spletnega mesta? Imate duhovite izjave in močan humor? Ali izkazujete svoje sposobnosti oblikovalca ali tehnika? Ste vznemirljivi, sarkastični, resnični? Naj bo to prikazano v vrstici – obiskovalci bodo lahko poskusili, kaj želijo.

Prihajamo z dobro oznako

Dobra linija ne bo samo pritegnila obiskovalcev, ampak vam bo tudi pomagala, da vas spomnijo. Najboljše oznake imajo naslednje lastnosti:

 1. Naj bo kratko: Ne glede na to, kako se tega lotite, priporočamo, da hranite svojo vrstico kratko. Takoj želite doseči največji vpliv in dolga, razgibana linija ne bo v celoti prikazana v rezultatih iskanja. Ne uporabljajte več kot 60 znakov, saj bo to prikazano v rezultatih iskanja. Biti jedrnato je bolj učinkovito kot biti dolgotrajen in razburjen.
 2. Ne ponovi: Naslovu dodajo moč, ne da bi ga ponovili. Ne pozabite, da dajete kontekst za naslov svojega spletnega mesta in pojasnjujete namen in cilje spletnega mesta.
 3. Bodite drugačni in privlačni: Želite povedati nekaj o sebi, česar drugi blogerji ali poslovni ljudje ne pravijo. Za izstopanje porabite čas za raziskovanje konkurence. Če lahko vaša oznaka izrazi tisto, kar drugi že ne govorijo, ali na nov in edinstven način ubesedi besedo, vam bo glas in blagovna znamka bolj v spominu..

Prav tako je koristno ugotoviti, kdo je vaša ciljna publika. Kakšne bralce upate pritegniti? Kakšno korist jim želite zagotoviti? Tako boste lahko prišli do oznake, ki izstopa pri iskanju. Potrebujete malo več pomoči? Preizkusite brezplačno Shopify ustvarjalec slogana začeti.

Zakaj sta dober naslov in oznaka tako pomembna?

SEO z naslovi in ​​oznakami

Kot smo že omenili, je na internetu velika konkurenca. V zadnjih nekaj letih se je na spletu povečalo veliko število vsebin, ki so na voljo. Glede na infografiko 2014 iz Uberflip, vsak dan je poslanih skoraj 145 milijard e-poštnih sporočil, objavljenih 2,73 milijona objav na blogu in 500 milijonov tvitov – da ne omenjam vseh ur videoposnetkov, naloženih na YouTube ali objavljenih novic. Predstavljajte si, koliko se je v zadnjem letu povečalo!

S toliko ljudmi ustvarjamo in tržimo toliko vsebine, ki skrbi za ljudi svoj vsebina je postala veliko težja. Če imate naslov in oznako, ki pritegne pozornost bralcev in so pomembne za vaše spletno mesto, boste pomagali pritegniti več obiskovalcev in izstopati iz množice.

Optimizacija iskalnikov

Da boste lažje ostali med konkurenco, razmislite o optimizaciji iskalnikov (SEO) – to je z uporabo določenih ključnih besed, da se vaše spletno mesto prikaže visoko na seznamu rezultatov iskanja, da bi prišli čim več obiskovalcev. Čeprav se za ustvarjanje prometa na spletnem mestu ne bi smeli zanašati samo na iskalnike, so še vedno koristno orodje.

Iskalni iskalniki iščejo ključne besede, zato bo ustrezna vsebina z ustreznimi oznakami pomagala, vendar bo priprava naslova in / ali spletnega naslova s ​​strežniki dala boljše rezultate. Naslovi ponavadi delujejo kot blagovna znamka in nimajo vedno prostora za ključne besede, zato se večina SEO-ja zgodi na vaši oznaki – preverite, ali so ustrezni in je vaša oznaka še vedno smiselna!

Kako v WordPress dodati SEO prijazen naslov in oznako

Dolgotrajna razprava je, ali je za naslove bolj pomembno, da so jasno ali pametno. Ko gre za vašo spletno stran, bi moral odločilni dejavnik vplivati ​​na SEO. Poleg tega, da določite kontekst in nastavite ton za svoje spletno mesto, naslovi in ​​oznake omogočajo uporabo ključnih besed za povečanje uvrstitve pri iskanju. Na srečo za vaše obstaja več načinov, kako na svoje spletno mesto dodati SEO prijazne naslove in naslove.

Možnost 1: Uporabite vgrajeni naslov in oznako WordPress-a

WordPress vključuje vgrajene možnosti za naslov in oznako spletnega mesta. Pravzaprav bi morali izbrati naslov spletnega mesta, ko ste prvič namestili WordPress. Če želite spremeniti ali dodati linijo po meri, se preprosto prijavite na nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite do Nastavitve> Splošno:

Splošne nastavitve programa WordPress: naslov in oznaka

Lahko pa kliknete Videz> Prilagodi pojdite na program za prilagajanje tem v živo. V našem Chic blogging WordPress temi sta naslov in oznaka spletnega mesta prva možnost za prilagajanje.

teme-customizer-naslovi

V Chic-u (in drugih vrhunskih temah WordPress-a) je morda linija privzeto skrita, zato boste verjetno morali omogočiti nastavitev, če jo želite prikazati. Za Chic je možnost pravica v razdelku Splošne nastavitve teme prilagajalca pod možnostmi Glava. Samo potrdite polje in kliknite shrani.

zaslon opis teme

Možnost 2: Uporabite vtičnik za WordPress SEO

Vendar ti naslovi pogosto niso najboljša možnost, saj se privzeti naslov in vrstico nanašata na celotno spletno mesto. Če želite resnično izboljšati svoj SEO, boste želeli uporabiti vtičnik. Osebno jo uporabljamo in priporočamo Yoast SEO Vtičnik, ki jo lahko brezplačno dobite iz skladišča vtičnikov WordPress.

Yoast SEO Vtičnik

Ko je nameščen, s kazalcem miške premaknete miško nad novo SEO v menijski postavki na nadzorni plošči WordPress in kliknite na Naslovi in ​​Meta. Od tu lahko dodate boljše privzete naslove in naslove, prilagojene SEO, v različne odseke svojega spletnega mesta – vključno z domačo stranjo, vrstami objav po meri (to velja, če tema WordPress vključuje portfelje, pričevanja, osebje, dogodke itd.), Taksonomije (to je vaše kategorije, oznake in več), arhivi in ​​druge strani (to so običajno vaši 404 in rezultati iskanja).

Yoast SEO: Naslovi in ​​Meta

WordPress SEO by Yoast vključuje ton spremenljivk olajšati avtomatizacijo naslovov in meta opisov (ki so kot oznake za vse vaše strani in objave). To mora imeti funkcijo, saj verjetno ne boste želeli, da bi vse vaše strani spletnega dnevnika imele enak opis in naslov. Tu je primer, kako formatiramo naslove objav v spletnem dnevniku na WPExplorerju:

SEO naslovi: spremenljivi naslovi

Objave v spletnem dnevniku smo nastavili tako, da bomo uporabili spremenljivko %% title %%, ki ji je privzeto sledilo ime našega spletnega mesta. Yoast ima tudi posamezne možnosti na stran in na objavo, s katerimi lahko nadomestite privzete nastavitve, ki ste jih izbrali zgoraj. Če želite spremeniti naslov ali meta opisno obliko, preprosto odprite svojo stran ali objavo in se pomaknite pod vsebino. V oknu z nastavitvami za WordPress SEO bi morali videti takšen:

Dodaj naslov in meta objave po meri

Od tu lahko preverite splošno SEO (poglejte, ali se vaše želene ključne besede nahajajo na vaši strani ali objavi, zaženete analizo strani itd.), Lahko pa tudi vidite, ali deluje vaš privzeti naslov SEO in lahko dodate po meri meta opis tudi. Če pogledate na zgornjo sliko, lahko vidite, da je naslov pravzaprav nekoliko predolg, zato bi najbrž morali dodati po meri in smo že dodali meta po meri, namesto da bi uporabili privzeto (ki bi bil prvi 156 znakov objave, saj smo metas postavili na %% excerpt %%).

WordPress SEO by Yoast ima na voljo številne druge odlične funkcije SEO, in če resnično želite izvedeti več, si oglejte njihove Baza znanja. Natančna so navodila, kako uporabljati vse druge možnosti SEO!

Zaključek

Imeti dober naslov in oznako svojega spletnega mesta je potrebno, da se ločite od množice in pripeljete promet na svoje spletno mesto. Z nasveti, ki smo vam jih podali zgoraj, ni treba biti strašljiv, da bi prišli do naslova in oznake. Pravzaprav bi se lahko spremenil v veliko zabavo! Imate naslov ali vrstico, na katero ste posebej ponosni? Poslušamo – objavite v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map