Kako nastaviti Google Site Kit v WordPressu

Kako nastaviti Google Site Kit v WordPressu

Google Site Kit je popolnoma nov SEO / analitični vtičnik za WordPress, ki ga je razvil Google. Google Site Kit vam omogoča povezovanje in spremljanje spletnega mesta v Googlovih spletnih marketinških storitvah, vključno z: Search Console, Google Analytics, PageSpeed ​​Insights, Google AdSense, Google Optimize in Google Tag Manager.


Najboljši del? Vse to lahko storite neposredno z mesta WordPress.

V tej vadnici vam bomo pokazali, kako namestiti in konfigurirati Google Site Kit v WordPressu ter dve najbolj priljubljeni Googlovi storitvi povezati na nadzorno ploščo WordPress – to je Google Search Console in Google Analytics. Pokazali vam bomo tudi, kako v Googlovem spletnem mestu v spletnem mestu aktivirati Vpogled v strani PageSpeed.

Pregled Googlovega spletnega kompleta v WordPressu

posnetek zaslona privzete nadzorne plošče spletnega mesta google kit

Ena najbolj uporabnih funkcij Googlovega spletnega kompleta je njegova sposobnost prikazovanja podatkov vašega spletnega mesta na (a) pregled ali zbirna raven, kot tudi (b) pri individualna raven za objavo in strani.

posnetek zaslona statistike ravni strani spletnega mesta google

Slednje je zelo koristno za pridobitev vpogleda na objavo / stran na več Googlovih lastnosti neposredno na nadzorni plošči WordPress, s čimer prihranite veliko novih zavihkov, klikov in, kar je najpomembneje, čas. Zgornji posnetek zaslona je odličen primer te funkcije.

Predpogoj za vadnico

Predvidevamo, da ste na spletnem mestu WordPress že konfigurirali Search Console in Google Analytics. Če ne, priporočamo, da najprej namestite Google Analytics in iskalno konzolo, preden namestite Google Site Kit.

To je razlog:

 • Radi mislimo, da je vtičnik Google Site Kit primarno delo je povežite (ali povežite) svoje spletno mesto WordPress različnim Googlovim storitvam (naj bo to Search Console ali Analytics).
 • Medtem ko je Google Site Kit lahko konfigurirajte nov račun za svoje WordPress spletno mesto v vsaki od svojih storitev, menimo, da se tega ne bi smeli vzdržati.
 • Verjamemo, da vam z nastavitvijo iskalne konzole in / ali Google Analytics na ročni način ponujamo naslednje: veliko boljše razumevanje vsakega orodja in tržne analitike na splošno.

Začnimo z vadnico!

Kako namestiti in konfigurirati vtičnik za Google Site Kit WordPress

vtičnik za google site kit statistika wordpress.org

Napovedal je Google Spletni komplet za WordPress v WordCampu ZDA 2018, leto kasneje pa so objavili predogled razvijalcev junija 2019. Hitro naprej do leta 2020 je vtičnik aktiven na več kot 200.000+ spletnih mestih.

Kako namestiti vtičnik Google Site Kit v WordPress

Namestitev vtičnika je precej standarden postopek:

namestite komplet spletnega mesta google

Korak 1: Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in pojdite na Vtičniki → Dodaj novo v iskalno polje vnesite »Google Site Kit“. Namestite in aktivirajte vtičnik.

zaženite nastavitev spletnega mesta google

2. korak: Ko aktivirate vtičnik, boste pozvani, da začnete postopek nastavitve. Kliknite na Zaženite namestitev da začnete postopek nastavitve vtičnika Google Site Kit.

Kako nastaviti in konfigurirati vtičnik Google Site Kit v WordPressu

kako povezati komplet spletnega mesta google in iskalno konzolo 1

3. korak: Ko kliknete na Zaženite namestitev V prejšnjem koraku se odpre nov zavihek, ki naloži stran s konfiguracijo Google Site Kit. Kliknite na Prijavite se z Googlom nadaljevati.

Opomba: Ne pozabite uporabljati Googlovega računa, v katerem so povezane vse lastnosti vašega spletnega mesta, na primer iskalna konzola ali Analytics. Če uporabljate drugo e-pošto, Site Kit ne bo mogel najti ustreznih lastnosti in ustvariti novih za vaše spletno mesto WordPress. Na koncu boste imeli razčlenjeno konfiguracijo z podvojenimi podatki.

kako povezati komplet spletnega mesta google in google analytics 1 prijava v google

4. korak: Prijavite se z ustreznim Google računom. Če natančno opazite zgornji posnetek zaslona, ​​boste videli, da sem za podpis uporabil svoj osebni e-poštni naslov (kar je glavni račun za vse moje Googlove lastnosti).

kako povezati komplet spletnega mesta google in 3 dovoljenja iskalne konzole

5. korak: Site Kit bo zahteval različna dovoljenja za dostop do povezanih Googlovih storitev, kot je Search Console, itd. Kliknite Dovoli za nadaljevanje naslednjega koraka.

kako povezati komplet spletnega mesta google in iskalno konzolo 4 uspeh

6. korak: Po uspešni konfiguraciji boste videli zaslon, podoben zgornjemu. To potrjuje, da:

 • Ste pravi lastnik domene spletnega mesta in vaša domena je konfigurirana v Search Console.
 • Spletni komplet lahko dostopa do vaših splošnih podatkov Google Računa in podatke iskalne konzole. Nima dostopa do podatkov iz drugih znamk, kot je Google Analytics itd. To pomeni, da boste morali dati posamezna dovoljenja za vsako znamko, ki jo želite povezati..

Kliknite na Pojdi na mojo nadzorno ploščo da se vrnete na svojo nadzorno ploščo WordPress.

kako povezati komplet spletnega mesta Google in pregled konzole 5

7. korak: Na tej stopnji so povezani samo podatki konzole Google Search, kot je prikazano na zgornjem zaslonu.

nadzorni konzoli za iskalno konzolo google kit kit

8. korak: Podrobne podatke iskalne konzole na spletnem mestu si lahko ogledate v Komplet strani → Iskalna konzola stran.

Kako nastaviti Google Analytics v spletnem kompletu

V tem razdelku vam bomo pokazali, kako povezati Google Analytics v spletnem kompletu.

kako povezati komplet spletnega mesta google in google analytics 0

Korak 1: Kliknite na Povežite storitev gumb, kot je prikazano na zgornjem posnetku zaslona.

kako povezati komplet spletnega mesta google in google analytics 1 prijava v google

2. korak: Prijavite se z istim Google Računom, ki ste ga uporabili v zadnjem koraku.

kako povezati komplet spletnega mesta google in dovoljenja google analytics 2

3. korak: Kliknite na Dovoli odobriti dostop spletnega kompleta do podatkov storitve Google Analytics.

4. korak: Vrnili se boste na svojo nadzorno ploščo WordPress. Prepričajte se, da je izbrana pravilna lastnost Google Analytics in kliknite Konfigurirajte Google Analytics da dokončate povezavo.

Googlova spletna stran kompleta google analytics nadzorna plošča

5. korak: Google Analytics je zdaj povezan z Googlovim spletnim mestom. Pojdi do Komplet spletnih strani → Analytics za ogled podatkov storitve Google Analytics na nadzorni plošči WordPress.

Kako nastaviti vpogled strani s hitrostjo v spletnem mestu

Druge Googlove storitve lahko povežete bodisi z nadzorno ploščo SIte Kit bodisi z nastavitvami spletnega kompleta, kot bomo videli kasneje.

kako povezati komplet spletnega mesta google in google analytics 4 strani za uspeh

Na primer, lahko PageSpeed ​​Insights omogočite s klikom na Povežite storitev gumb na nadzorni plošči Site Kit.

 

posnetek zaslona privzete nadzorne plošče spletnega mesta google kit

Ko je PageSpeed ​​Insights povezan z naborom spletnega mesta, si boste lahko ogledali celotne podatke o uspešnosti svojega spletnega mesta WordPress neposredno s nadzorne plošče kompleta spletnega mesta v WordPressu.

Zgornji posnetek zaslona je privzeta nadzorna plošča spletnega mesta z aktivnimi tremi storitvami, vključno z Search Console, Analytics in PageSpeed ​​Insights. Mimogrede, to je isti posnetek zaslona, ​​ki ste ga videli na začetku vadnice.

Kako povezati posamezne Googlove storitve v spletnem kompletu

Posamezne Googlove storitve lahko povežete ali prekinete s spletnim mestom tako, da dostopate do nastavitev vtičnika. Od februarja 2020 Site Kit podpira šest Googlovih storitev, vključno z:

 • Google Search Console
 • Google Analytics
 • PageSpeed ​​vpogled v stran
 • Google AdSense
 • Google Optimize
 • Google upravitelj oznak

nastavitve kompleta google site 1 povezane storitve

Aktivne povezave si lahko ogledate pod Povezane storitve pod stran Komplet → Nastavitve.

nastavitve spletnega mesta google 2 druge storitve, ki so na voljo

Če želite povezati več novih Googlovih storitev, pojdite na Povežite več storitev in izberite storitev, ki jo želite povezati.

nastavitve googleovega spletnega kompleta 3 skrbniške nastavitve

The Nastavitve administratorja vam daje pregled stanja vtičnika Site Kit in možnost ponastavitve nastavitev vtičnika.

Za izboljšanje razvoja vtičnika lahko izberete tudi skupno rabo statistike uporabe anonimnih vtičnikov z Googlom. Možnost je privzeto onemogočena Izbral sem podatke z razvijalci vtičnika.

Kako si lahko ogledate podatke posameznih objav / strani v Googlovem spletnem mestu

Kot smo že videli, je ena najkoristnejših funkcij Googlovega spletnega kompleta zmožnost ogleda podatkov iz več Googlovih storitev (kot sta Google Analytics in PageSpeed ​​Insights) za posamezne objave in strani.

posnetek zaslona statistike ravni strani spletnega mesta google

Če si želite ogledati te podatke, odprite objavo ali stran na novem zavihku, medtem ko ste prijavljeni v WordPress. Premaknite miškin gumb nad Site Kit in prikaže se nov zavihek s podatki na ravni strani. Kliknite podrobnosti za dostop do podrobnih podatkov za posamezno stran.

statistika ravni strani v kompletu google site 1 podrobnost

Zgornji posnetek zaslona prikazuje podrobne podatke na ravni strani za to določeno stran v treh Googlovih storitvah, vključno z Search Console, Analytics in PageSpeed ​​Insights.

Zavijanje

Vseprisotnost WordPressa in prevlado na trgu sta goliatse, kot je Google, sprostila uradne vtičnike za CMS. Danes si ogledujemo bolj odprto in bolj vključujočo integracijo različnih storitev tretjih oseb znotraj WordPress-a, kar na koncu koristi končnemu uporabniku.

Googlov komplet za splet je odličen primer te vključujoče integracije. V nadaljevanju bi bilo dobro videti globlje integracije z YouTube Analytics in Google Ads, saj veliko spletnih podjetij porabi veliko denarja za oglase za trženje in promocijo plačljive vsebine..

Kaj menite o Googlovem spletnem mestu? Bi ga uporabili na svojem spletnem mestu? Sporočite nam vaše misli v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map