Kako obdržati spletno mesto WordPress na Googlovem črnem seznamu

Kako obdržati svoje spletno mesto WordPress na Googlovem črnem seznamu

Ali opazite nenadno zmanjšanje prometa na vašem spletnem mestu? Čudni oglasi za senčne izdelke, ki utripajo na vaših straneh? Če kimate po dogovoru, je mogoče, da vaše spletne strani manjkajo iz Googlovega indeksa. Preprosto povedano, Google morda črno uvršča seznam na vašo spletno stran, saj meni, da ni varno za obiskovalce. Da bi preprečili, da se to zgodi na vašem spletnem mestu, je pomembno vedeti, kako preprečiti svoje spletno mesto na Googlovem črnem seznamu.


Kaj je Googlov črni seznam?

Iskalniki, kot so Bing, Norton Safe Web, McAfee SiteAdvisor itd., Si prizadevajo uporabnikom ponuditi najboljšo možno iskalno izkušnjo in Google se ne razlikuje. Google nenehno išče zlonamerno vsebino na spletnih mestih, ki lahko potencialno škodi obiskovalcem. Nato je karantena teh spletnih strani.

Google sicer ne objavlja nobenega uradnega črnega seznama, vendar nenehno brska po internetu za morebitnimi grožnjami. Nato razveljavi ta nevarna spletna mesta, da zaščiti obiskovalce. Spletni skrbniki morajo temu posvetiti veliko pozornosti, saj lahko to povzroči velike izgube prometa.

Google sumi, da ta spletna mesta vbrizgajo zlonamerno kodo, da tiho namestijo programe, ki izkoristijo kakršne koli programske napake v vašem računalniku. Ti programi lahko nato pošljejo neželeno pošto in celo uničijo računalnik obiskovalca ali ga upočasnijo. Prav tako lahko ukradejo osebne podatke vaših obiskovalcev, kot so gesla ali podatki o kreditni kartici.

V mnogih primerih je črna lista dobra stvar, saj ščiti neželene obiskovalce. V resnici bi moral potencialni kupec spletnega mesta preveriti, ali je spletno mesto na črnem seznamu kot del postopka skrbne skrbnosti.

Kaj naredi Google glede na spletno mesto nevarno?

Google preuči številne vidike, preden odstrani vaše spletno mesto izven dosega obiskovalcev. Včasih se to zgodi zaradi algoritmičnih sprememb, pogosteje pa je to mogoče zaradi varnosti ali drugih vprašanj, ki jih je treba popraviti:

  • Zlonamerna programska oprema ali virusi v gostiteljskih strežnikih ali v računalniku ali omrežju.
  • Nizkokakovostna ali pornografska ali neželena vsebina, sporna / nezakonita vsebina, vsebina, ki ni izvirna ali krši nobene avtorske pravice.
  • Gostovanje z lažnim predstavljanjem ali prevarami.
  • Preusmeritev na druge spletne strani.
  • Ustvarjanje na prostem, pošiljanje povratnih povezav, nakup ali prodaja povezav.
 • Povezava do neželene vsebine in zlonamernih strani.
 • Nečiste SEO prakse, kot so maskiranje ključnih besed ali prevelika optimizacija ključnih besed.

Ti vidiki lahko pri Googlu sprožijo kazni, vključno z odstranitvijo iz Googlovega iskalnega indeksa.

Kaj se zgodi, če je vaše spletno mesto na črnem seznamu?

Najbolj dramatičen vpliv uvrstitve na Googlov črni seznam je upad števila obiskovalcev. Poleg resne izgube prihodka lahko ugled in verodostojnost spletnega mesta prinese tudi premagovanje.

Google začne utripati opozorilne table da prestrašite obiskovalce svojega spletnega mesta. In ko ste enkrat na črnem seznamu, lahko pride do dolge poti do okrevanja.

15 Znaki, da je vaše spletno mesto na črnem seznamu Google

Google včasih webmastere obvesti o deindekciji spletnega mesta. Lahko pa pazite tudi na te znake.

 1. Opozorilna sporočila, kot je „To spletno mesto je morda vdrto‘Ali’To spletno mesto lahko škoduje vašemu računalniku. Ali želite nadaljevati? “ začnejo utripati.
 2. Google opozarja obiskovalce, da je vaše spletno mesto morda ogroženo ali potencialno nevarno.
 3. Vaše spletno mesto naloži prazno stran ali pa se vaša domača stran preusmeri na drug URL.
 4. Iskanje vašega spletnega mesta v Googlu vrne čudne strani ali oglase.
 5. SEO spam povezave in preusmeritve v SERPs.
 6. Na vaši strani pristajajo čudna iskanja ključnih besed za senčne farmacevtske izdelke.
 7. Vaša e-poštna sporočila začnejo odskakati.
 8. Na vaši spletni strani začnejo utripati neznani pojavni okni, neželena vsebina ali čudni oglasi.
 9. Vaš brskalnik nalaga čudne vsebine iz zunanjih virov.
 10. Ko kliknete Ctrl + U, opazite čudne fragmente kode v glavi ali nogi svojega spletnega mesta.
 11. Vaše spletno mesto se vidno upočasni.
 12. Poveča se uporaba pasovne širine.
 13. Promet na vaši spletni strani se iz dneva v dan zmanjšuje.
 14. Vaš račun Google Webmaster Tools prejme opozorila o zlonamerni kodi na vašem spletnem mestu.
 15. Vaše spletno mesto ni več prikazano v Googlovem indeksu.

Kako preveriti, ali je vaše spletno mesto WordPress na Googlovem črnem seznamu

Povsem mogoče je, da so vaše spletno mesto iskalniki odstranili s seznama, ne da bi o tem sploh vedeli. Čeprav zgornji znaki lahko kažejo na črni seznam, lahko preverite enako: lahko preverite nekaj:

Izvedite ročni pregled

V iskalno vrstico Google vnesite naslov svojega spletnega mesta. Če se vaše spletno mesto ne prikaže in prej ni bilo tako, obstaja velika verjetnost, da ga je Google razdelificiral. Seveda to ne bo delovalo za novo spletno mesto, saj ga iskalniki morda še ne bodo indeksirali.

Brezplačna spletna orodja

Spletna orodja za pregledovanje omogočajo hitro preverjanje, ali je Google vaše spletno mesto kaznoval. Obiščite IsMyWebsitePenalized in prilepite URL svojega spletnega mesta. To orodje je brezplačna storitev, ki je uporabna za spletne skrbnike in strokovnjake za SEO.

Googlov črni seznam: IsMyWebsitePenalized

Orodje pregleda vaše spletno mesto in vas seznani s statusom kazni. Rezultati so dokaj natančni. Pomembno je upoštevati, da bodo parkirane domene, preusmerjene domene ali nova spletna mesta odražale status kaznovanega.

Sucuri SiteCheck

Sucuri SiteCheck

Drugo učinkovito orodje, ki ga lahko uporabite, je Sucuri SiteCheck optični bralnik. Zazna lahko zlonamerno programsko opremo in številne varnostne težave, vključno s črnim seznamom vašega spletnega mesta. Poleg tega optični bralnik priporoča načine, kako odpraviti težavo.

Google Orodja za spletne skrbnike

Ampak daleč bi bil najboljši način, kako to doseči Google Orodja za spletne skrbnike da preverite pomanjkljivosti varnosti na svojem spletnem mestu.

Googlov črni seznam: Google Search Console

Področje varnosti z Googlovimi orodji za spletne skrbnike razkriva veliko koristnih informacij o vašem spletnem mestu, vključno s povezavami do vašega spletnega mesta, iskalnimi poizvedbami, zdravjem spletnega mesta in 404 napakami.

Nasveti za preprečitev spletnega mesta na Googlovem črnem seznamu

Sanacija škode, ki jo povzroči de-indeksiranje, je dolgoročen postopek. Zato je pametneje (in lažje) sprejeti nekatere preventivne ukrepe. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da boste ostali na dobri strani Googla:

 • Namestite požarni zid in redno zaženite protivirusno programsko opremo.
 • Očistite spletno mesto in odstranite zlonamerno vsebino.
 • Izogibajte se povezavam na neželeno spletno stran, pa tudi pri nakupu ali prodaji povezav.
 • Zagotovite izvirno vsebino brez polnjenja ključnih besed.
 • Pazljivo izberite svoj paket gostovanja.
 • Redno posodabljajte WordPress, uporabljajte zanesljive teme in vtičnike.
 • Redno spreminjajte uporabniško ime in geslo, zaščitite svoje prijavne strani.
 • Zaščitite datoteko wp-config.php in datoteko .htaccess.
 • Morate biti seznanjeni z Googlovimi pogoji in slediti spremembam algoritma.

Ne pozabite, da ti niso garancija (saj ne vemo, kaj natančno počnete na svojem spletnem mestu), vendar so vse dobre prakse, ki jih morate upoštevati, da vaše spletno mesto ostane na seznamu dovoljenih.

Zaključek

Kot vidite, ima Google na črnem seznamu na črno ogromne negativne posledice, ki zahtevajo čas za obnovitev. Odlična ideja je, da ustvarite račun z Googlovimi orodji za spletne skrbnike in redno preverjate svoje spletno mesto. Lahko se sklicujete tudi na našo prejšnjo objavo o izterjavi s krajenega spletnega mesta.

Ko se zavedate, da ni več na indeksu, je prvi korak, da spletno mesto vzamete brez povezave kot ukrep za nadzor škode. Obvestite svojega gostitelja in onemogočite spletno mesto. Če se lahko prijavite, zapišite, kaj vidite, in to posredujte ponudnikom storitev gostovanja.

Poglej gor Googlova opomba o vzdrževanju čistega spletnega mesta, in po potrebi poiščite strokovno pomoč za čiščenje svojega spletnega mesta. Ko končate, obvestite Google s prošnjo za pregled. Google bo nato začel znova brskati po vašem spletnem mestu in ponovno indeksirati vaše spletne strani. To bo trajalo nekaj časa, vendar si lahko opomorete.

Imate kakšne koristne nasvete za dodajanje? Ali vprašanja o najboljših praksah za vzdrževanje vašega spletnega mesta WordPress? Spodaj pustite komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map