Kako popraviti napake vrste Post 404 v WordPressu

S izdajo programa WordPress 3.0 je postala možnost, da svojim WordPress temam dodate »Vrste po meri po meri«, kar je zelo dragoceno orodje, ki sem ga uporabil v številnih temah WordPress, ki sem jih ustvaril. V tem času so vrste posta po meri postale izredno priljubljene in se uporabljajo v skoraj vseh temah programa WordPress. Toda kdor koli je sodeloval s poštnimi vrstami po meri, je verjetno naletel na dreadful 404 napake ni mogoče najti pri poskusu dostopa do objave iz vrste objave v tej ali drugi točki. Na srečo skoraj vedno obstaja preprost popravek za odpravljanje teh napak.


Spodaj sem naštela nekaj pogostejših težav, ki jih imajo ljudje s tipi objav po meri, in zakaj morda prejemajo te napake. Upajmo, da bodo pomagali vsaj nekaj ljudem tam.

1. Preverite nastavitve stalne povezave

Verjetno je to eden najpogostejših razlogov, da ljudje v svojih vrstah objav po meri dobivajo 404 napake in s tem sem se ukvarjal že večkrat. Tam sem zasledil že veliko popravkov, kot je na primer pranje pravil za prepisovanje (ki jih ne priporočam), a osebno sem imel najboljše sreče z naslednjim preprostim popravkom:

Rešitev:

  • Nastavite svojo strukturo stalne povezave po meri (na primer% postname%)
  • Kliknite Shrani
  • Oglejte si, ali vaše posamezne strani objav po meri vračajo 404 strani z napakami
  • V tem primeru se vrnite in spremenite trajne povezave nazaj na privzeto in shranite
  • Zdaj poskusite znova nastaviti permalink po meri in shranite

Vrnitev nazaj in nazaj mi je običajno pomagala odpraviti napake in s to metodo sem imel veliko uspeha.

Zdaj na nekaterih strežnikih, če vaša dovoljenja niso pravilno nastavljena, morda ne bodo delovala in boste morda morali ročno posodobiti datoteko .htaccess. Če želite to narediti, se boste morali prijaviti na spletno mesto prek FTP ali SFTP in brskalnika v svoj korenski imenik WordPress (isto mesto, kjer se nahajata datoteka wp-config.php in mapa wp-content). Tukaj bi morali najti datoteko z imenom .htaccess, ki jo lahko spremenite (če ne vidite, se prepričajte, da ima vaš program FTP možnost prikazati skrite datoteke in če jih preprosto ni, potem ustvarite eno). Zdaj se prepričajte, da datoteka vsebuje jedrno kodo WordPress, kot je omenjeno v Dokumenti WordPress, kar izgleda takole:

# POČETI WordPress

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteBase /
RewriteRule ^ indeks \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# KRAJ WordPress

Pomembno: Če spreminjate obstoječo datoteko .htaccess, najprej varnostno kopirajte datoteko v računalniku, samo če nečesa ne zapletete.

2. Preverite, ali obstajajo konflikti s polži (če imate stran z enakim polžem kot vašo objavo)

Druga stvar, ki lahko povzroči napako 404, je, da imate glavno stran, na kateri je prikazano sporočilo o vrsti prispevkov, in ima enak polž kot vaš dejanski tip posta. Na primer, če imate vrsto objave z imenom »portfolio« in imate tudi glavno stran »Portfelj«, tako s polžem »portfelj« (z drugimi besedami, če želite dostopati do objave portfelja, pojdite na spletno mesto.com/portfolio/sample- objava) s tem nastane konflikt, ki povzroči 404 napak v vaših posamičnih objavah. Zato pogosto ugotovite, da vrsta objave v portfelju uporablja polže “projekti” ali “postavka portfelja” za edini polž.

Rešitev:

  1. Ime strani lahko spremenite tako, da je drugačno od vrste objave po meri
  2. Slug vrste objave po meri lahko spremenite, kar storite s spreminjanjem parametra prepisa registracijo svoje vrste objave po meri

3. Pravila za samodejno splakovanje s prepisom (za razvijalce)

Drugi vzrok 404 napak je, kadar morate registrirati novo vrsto objave, v programu WordPress “izprazniti” svoja pravila za prepisovanje. To lahko storite tako, da odprete Nastavitve> Povezave in kliknete gumb za shranjevanje (omenjeno v prvem razdelku te objave).

Če delate na temo po meri ali vtičnik z registriranimi vrstami objav, boste morda želeli, da samodejno sprostite pravila za prepisovanje za končnega uporabnika, ko aktivirajo vašo temo ali vtičnik, da preprečijo morebitne napake 404. Spodaj je primer kode, ki jo lahko uporabite:

// Koda za teme
dodajanje ('after_switch_theme', 'flush_rewrite_rules');

// Koda za vtičnike
register_deactivation_hook (__FILE__, 'flush_rewrite_rules');
register_activation_hook (__FILE__, 'myplugin_flush_rewrites');
funkcija myplugin_flush_rewrites () {
// tukaj pokličite svojo funkcijo registracije CPT (treba bi jo tudi priklopiti na 'init')
myplugin_custom_post_types_registration ();
flush_rewrite_rules ();
}

Še ena napaka ali rešitev?

Če imate še kakšno napako ali imate boljšo rešitev, potem prosim komentirajte spodaj in mi sporočite. Ne samo, da mi bo pomagal, ampak bo verjetno pomagal tudi drugim, ki iščejo rešitev svoje težave. Hvala!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me