Kako se višje uvrstiti v iskalnike

WordPress se je rodil SEO pripravljen, a po uporabi nekaj različnih tem ali urejanju neke kode za prilagoditev, boste morda prekinili nekatere funkcije, zaradi katerih je WordPress draga iskalnikom.


Te funkcije, ki pajke iskalnika vodijo po vašem mestu WordPress, vključujejo stalne povezave, pinging in zvabljanje blogov. Funkcije vodijo pajke za iskanje po kategorijah, straneh in objavah za zbiranje podatkov, potrebnih za prepoznavanje in uvrstitev vašega spletnega mesta. Tri vprašanja ure so:

 1. Kako ohranjate prijaznost svojega spletnega mesta do Googlov tega sveta?
 2. Kako zagotovite, da nadaljujete z uvrstitvijo na prvo mesto za svoje ključne besede?
 3. Kako se povzpnete po enem, dveh ali več stopnicah navzgor po lestvi glede na razvrstitev iskalnikov?

Tukaj je kako.

Koda naj bo čista

Koda
Pajki iskalnika ne berejo vaše spletne vsebine vizualno, ko berete stran iz fizične knjige. Z vašo kodo se premikajo in razumejo vaše spletno mesto. Če je koda brezhibna (ali čista), je vaše delo napol opravljeno. Po drugi strani pa, če bo vaše WordPress spletno mesto prekinjeno s prekinjenimi povezavami in napol napisano kodo, bodo Googtovi botovi zelo vneti in vas (in vaše uvrstitve) udaril po obrazu.

Obstaja preprost postopek, znan kot preverjanje veljavnosti spletnega mesta, ki vam pomaga ugotoviti, ali je vaša koda čista. Če želite dodati, validacija vključuje uporabo orodij za zagotavljanje kakovosti aka validatorjev, ki preverjajo, ali vaše spletno mesto WordPress ustreza standardom, ki jih določa Konzorcij svetovnega spleta ali organizacije W3C. Ti valiatorji vključujejo:

 • Samorog, kar je W3C-ov poenoten validator
 • MarkUp Validator, ki mu pravimo tudi HTML Validator, njegova glavna funkcija pa je preverjanje spletnih strani v XHTML, SVG, MathML in HTML oblikah.
 • Potem je tu Preverjevalec povezav, ki vam bo pomagal pripeti vse pokvarjene povezave;
 • In CSS Validator ki preverja vaše CSS (kaskadne tabele sloga).

W3C ima tudi Validacija dnevnika, ki je kombinacija MarkUp Validatorja, Checkerja povezav in CSS Validatorja. Poleg tega imajo še a Preverjevalec MobileOk za vaše spletno mesto za mobilne naprave. Vse, kar potrebujete, je vaš URL (ime domene) in v nekaj minutah boste imeli popolno poročilo. Kljub temu boste morali prenesti program za preverjanje dnevnika, če ga želite uporabiti.

Vedno sem si predstavljal, da je dobro razvrščanje v Googlu nekaj, kar bi lahko lovil izpod svojih listov, vendar je hitro preverjanje teh orodij odkrilo veliko težav s kodo. Še vedno jih popravljam, zato ne izgubljajte časa; pridite takoj.

Vsebina je King

inline-frontend-urejevalniki besedil

To bi moralo priti prej, vendar nisem hotel videti preveč klišejsko. Verjetno ste že velikokrat slišali besedno zvezo “vsebina je kralj” in morda celo prisegli, da boste ubili naslednjo osebo, ki jo bo uporabila, a kaj veste; vsebina je res kralj. Kot smo omenili pred nekaj vrsticami, iskalniki ne vidijo vašega WordPress spletnega mesta kot vi, pajki lahko le plazijo ali “berejo” vaše spletno mesto. Popazijo vašo kodo, še pomembneje pa je, da berejo vaše vsebine.

Iskalniki, kot je Google, imajo posebne skripte, imenovane roboti, imenovani algoritmi, ki berejo vsebino na vašem spletnem mestu in vam tako dajo želeno mesto. Ti pajki zberejo vse informacije, ki jih potrebujejo iz vaših besed, vaše spletne vsebine in gradiva na vašem spletnem mestu WordPress, ki tepe, izobražuje, razlaga, obvešča in deli. Vsaka posamezna beseda šteje, zato poskrbite, da boste imeli kakovostno spletno vsebino in dobili boste dobro oceno.

Optimizirajte za iskalnike, pišite za ljudi

 1. Kako bi po internetu iskali svojo najljubšo znamko kave?
 2. Kako iščete svoj najljubši par Nikes?

Napišite svojo spletno vsebino z iskalcem, ki je tudi vaša stranka. Kako najdejo informacije na spletu? Ni dovolj imeti odličen izdelek; ljudje morajo najti vaš izdelek. Pri pisanju spletne vsebine upoštevajte ključne besede / besedne zveze, ki bi jih vaše ciljno občinstvo uporabilo za iskanje vaših podatkov. Te ključne besede v svoji spletni vsebini zmerno poškropite. Ne pretiravajte s cilji na približno deset (10) ključnih besed na 500 besed, kar je standard, ki ga priporoča Google.

Če torej prodajate kabernetno vino, ne recite le, da prodajate “kabernetno vino”, recite nekaj bolj natančnega, nekaj, kar bi uporabnik, ki je pripravljen za nakup, nekaj takega, kot je “suhi kabernet sauvignon iz Francije” ali nekaj v sosednji bližini da. Seveda morate imeti v svojem inventarju določeno vrsto vina ��

Vsebina pride na prvo mesto

Pajki iskalnika ne porabijo toliko časa na vaši spletni strani, kot bi si mislili ali celo želeli. Ti pajki bodo večinoma le pluli po vašem spletnem mestu in zbirali vsebino, obenem pa ignorirali CSS in vaše nadčloveške sposobnosti, da oblikujete elemente HTML. Ne počutite se slabo, vendar lahko v zvezi s tem naredite nekaj malega.

Za začetek lahko izberete dobro temo WordPress, ki vsebino postavi blizu vrha strani, obenem pa obdržane stranske vrstice in podnožja. To je zato, ker večina iskalnikov ne bo pregledovala več kot prvo tretjino strani. V internetu je le preveč strani, ki jih je mogoče indeksirati, tretjina strani pa je dovolj, da povemo, kakšno spletno mesto je vseeno.

Uporabite ključne besede v naslovih in povezavah

Iskalniki ne skrbijo za estetiko – morda imate najlepše spletno mesto, ki ga je svet kdajkoli videl, vendar vam to ne bo zagotovilo mesta številka ena v Googlu. Iskalniki ocenijo vaše spletno mesto z besedami v vaši vsebini.

Uporabljajte ključne besede v naslovih

Te besede in njihove različne kombinacije gredo skozi sito, kjer dobijo dobropis. Če primerjate besede na svojih spletnih straneh z besedami v vaših povezavah in naslovih, vam bo iskalnik omogočil boljšo uvrstitev. Zato si prizadevajte za uporabo ključnih besed v svoji vsebini, naslovih in povezavah.

Image SEO

Spletno mesto brez slik je… no… dolgočasno. Spletno mesto s presežkom slik je sramežljivo, saj lahko slike na poti do dobre vsebine. Vedno je najboljše doseči pravilno ravnovesje. Recimo, da je vaše spletno mesto zasnovano večinoma s slikami in povezavami ter brez veliko besedila. Kako optimizirate svojo “slikovno vsebino” za dobro uvrstitev v iskalnikih? Slika mora imeti vedno atribut “alt” (včasih ga noobs imenuje “tag”), ki je videti kot:

”your_keyword”

Povezava bo imela atribut naslova, kot je:

vaše sidrno besedilo s ključno besedo

Iskalniki iščejo atribute alt in title, zato bodo dobri opisi in ključne besede v teh atributih pajkom prebavili več vsebine. V programu WordPress koda redko vidite med ustvarjanjem novih objav ali strani, lahko pa dodate svoj naslov in atribute pri dodajanju predstavnosti ali povezav. Glej sliko spodaj.

add-title-attribute-to-links-wpexplorer

Povezava stavbe

Iskalniki bodo še naprej dajali prednost, če druga spletna mesta še naprej povezujejo na vaše spletno mesto. Očitno je, da ima avtoriteta na vašem področju svoje prednosti, vključno z višjo uvrstitvijo v iskalnikih, saj se bodo vsi želeli povezati do vaših materialov.

Zato je WordPress v kompletu s spletnimi dnevniki, sledilnimi posnetki in pingbaki, tako da se lahko povežete z drugimi, kot se na vas nanašajo. Gre za to, kdo vas povezuje; zato ne sodite na neželeno pošto in druga spletna mesta nizke kakovosti. Če želite preveriti število povezav, ki jih ima vaše spletno mesto, vtipkajte povezavo: www.yoursite.com v Google. Več ko je povezav do vašega spletnega mesta, tem bolje, zato se povežite na druga kakovostna spletna mesta z uporabo:

 • Oddaja imenika
 • Dodajanje URL-ja v objave na forumu
 • Gost blogging (moja najljubša metoda doslej)

Komentiranje drugih blogov ne podpira več gradnje povezav, saj sodobni CMS (sistemi za upravljanje vsebine) uporabljajo atribut rel = “nofollow”, da zavračajo komentarje soka. Komentirajte druge bloge ne glede na to, vendar se prepričajte, da dodate nekaj v razpravo. Nekaj ​​ljudi bo morda videlo vaš dober komentar in se odločilo, da jih boste kliknili, kar je vedno dobra stvar.

Ob oddaji v imeniku lahko svoje spletno mesto oddate v imenike, kot je Open Directory Project (DMoz.org), ali članke z vašim URL-jem pošljete v številne kataloge člankov tam. Poiščite »imenike člankov« v Googlu. Poskrbite, da boste oddali samo imenike člankov, ki sledijo Googlovim smernicam za SEO, ali pa boste deležni smrkanja, ko izdajo naslednjo posodobitev algoritma.

SEO vtičniki

Za WordPress obstaja nešteto SEO vtičnikov, ki vam bodo pomagali povečati uvrstitev brez prevelikih težav. Ker pa jih ta članek ne želi našteti, bom omenil le dva najbolj priljubljena primera.

Vse v enem paketu SEO

vse-v-enem-seo-paket-wpexplorerju

Ta vtičnik je neverjetna SEO rešitev, ki samodejno optimizira vaše WordPress spletno mesto za boljše pozicioniranje v iskalnikih. Vtičnik ima nekaj edinstvenih funkcij, ki vključujejo napredne kanonične URL-je, podporo za Google Analytics, XML Sitemaps, SEO pri vrstah objav po meri, SEO integracijo za spletna mesta za e-trgovino WordPress in združljivost z mnogimi drugimi vtičniki. Vtičnik je enostaven za uporabo in deluje takoj po namestitvi (brez tehnične konfiguracije).

WordPress SEO by Yoast

wordpress-seo-by-yoast-wpexplorer

Po navedbah razvijalcev je ta vtičnik “dodatna kilometra, da poskrbi za vso tehnično optimizacijo …” WordPress SEO by Yoast ima nekaj impresivnih funkcij, vključno s predogledom delčka, da vidite, kako bo videti vaša stran / objava v rezultatih iskanja, analizi strani, XML zemljevidi spletnih strani, optimizacija RSS in družbene integracije.

Nadaljnje branje

Optimizacija spletnih iskalnikov za WordPress je široko področje, ki potrebuje več kot eno objavo, vendar je tukaj več virov, če želite prebrati vnaprej:

 1. Bloggerjev vodič po SEO
 2. WordPress SEO – dokončni vodnik za višje uvrstitve za vaš blog
 3. WordPress SEO Video Joost de Valk iz Yoast
 4. Vodnik za začetnike za optimizacijo iskalnikov

Zaključek

WordPress je enostaven za namestitev in uporabo, vendar se večina začetnikov WordPress-a ne pripravi na naporno nalogo trženja ali ustvarjanja prometa. Vnesete SEO in vaš dan se shrani. Optimizacija iskalnikov je preprost način za povečanje organskega prometa, če ste pripravljeni vložiti čas. Še več, za to ni treba plačati nekomu, če ste prenizki. Odlične rezultate lahko dosežete sami, a če vam primanjkuje časa ali ne veste, kaj gre, kar zadeva SEO, najemite strokovnjaka. Ali poznate kakšne druge metode SEO, ki jih v članku nisem omenil? Delite z nami v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map