Kako uporabljati pojavna okna brez škode za SEO

Kako uporabljati pojavna okna brez škode za SEO

Zmenimo se ene stvari. Pojavna okna lahko bralce zelo motijo, vendar so pri spletnih skrbnikih najljubša. Odlične so za konverzije, zato se pojavnih oken res ne želi. Pravi izziv je prikazovanje pojavnih oken na način, ki je najučinkovitejši za konverzije in hkrati ne vsiljiv bralce. V tej objavi preučimo, kako varno uporabljati pojavna okna, ne da bi pri tem škodovali SEO na svojem spletnem mestu.


Zakaj bi morali uporabljati pojavna okna

Pojavna okna so odlično orodje, s katerim lahko pritegnete pozornost bralcev in ga usmerite na določena področja ali vsebino vašega spletnega mesta. Stranko lahko prepričajo v nakup izdelka, plačilo storitve, prijavo na glasilo, podaljšanje naročnine in drugo. A študija SumoMe ugotovili, da imajo pojavna okna na splošno 3,09-odstotno stopnjo konverzije. Ta številka lahko doseže 9,28, če gre za vrhunske pojavne okne.

Stopnje konverzije skočnih oken

Vir: SumoMe.com

Pojavna okna lahko uporabite tudi za usmerjanje obiskovalcev na kateri koli gumb za poziv k dejanju, za objavljanje in posredovanje informacij.

Kako oblikovati pojavno okno, ki pretvori

V zgornji študiji ste morda opazili, da niso vsi pojavni okni enako učinkoviti pri pretvorbi. Stopnje pretvorbe se znatno povečajo za najbolj uspešne pojavne okne. Zato si vzemimo čas, da razumemo, kaj vključuje ustvarjanje odličnega pojavnega okna. Tu je 8 vidikov dobrega pojavnega okna:

 1. Zapeljiv in relevanten naslov ki sporoča takoj, kaj se pojavlja v pojavnem oknu (Naročite se! Prodaja v petek! itd.).
 2. Jasno opis zaradi česar bralci ne ugibajo. Razkrijte, za kaj se pojavlja vaše pojavno okno, ne samo zato, ker bi ga lahko šteli za varljivo oglaševanje (ki FTC ne dovoljuje), pa tudi zato, ker je videti neželeno – ljudje želijo vedeti, kaj kliknejo. Bi kliknili na pojavno okno, ki je pravkar rekla BREZPLAČNO, brez drugih podrobnosti? Verjetno ne.
 3. Vizualna privlačnost je tudi ključnega pomena. Uporabljajte barve, slike in pisave, ki samo izstopajo, pazite, da jih ne boste prekrivali. Nora grafika ali datirani stili lahko naredijo optin videz neželene vsebine, zato upoštevajte trenutne trende oblikovanja in videz lastnega spletnega mesta pri ustvarjanju pojavnega okna..
 4. Pojavno okno mora biti relevantno v kontekst spletne strani, na kateri se pojavlja. Najprej morate stran ustvariti za vrednost, nato pa jo uporabiti za ustvarjanje zanimanja za pojavna okna. Na primer, na strani spletnega dnevnika lahko bralce prosite, naj Naročite se na Blog medtem ko boste v svoji trgovini morda vprašali Naročite se na ponudbe.
 5. Skupaj z ustreznostjo je treba pojavno okno umestiti v lokacijo to ima smisel. Večina bralcev se ne bo naročila na vaš blog, preden so karkoli prebrali, zato bi verjetno dodali opcijo za vtiranje, ko bodo na koncu strani, ali pojavni oken, ko bodo končali članek. boljše. Pri izbiri načina in kam umestite pojavna okna razmišljajte logično.
 6. Ponudite nekaj, kar je od vrednost svojim bralcem. Naj bo vredno, ko kliknete na pojavno okno. Popusti, dostop do bolj dragocene vsebine, brezplačno članstvo, povezave za nadaljnje branje lahko obiskovalcem smiselno kliknejo pojavno okno.
 7. Pojavno okno mora biti a neposredna povezava do želene vsebine. Bralec ne bi smel klikniti prevečkrat ali izvajati več dejanj po kliku pojavnega okna. Če ponujate naročnino na e-novice, bi morali bralci imeti možnost, da vnesejo svoje podatke in pristanejo na koristni, sorodni naslednji strani, ki potrdi naročnino ali celo deli več vsebine, ki jo lahko uživajo. Če ponujate kupon, kliknite, da uporabite kodo (ali kopirate) in uporabnika odpeljete v svojo trgovino.
 8. Ustvarjanje elementa radovednost lahko tudi bralnik klikne skozi pojavno okno. Toda, kot smo že omenili, bi moralo dejanje privesti do nečesa vrednega. Medtem ko so skrivnostni popust ali “skrivni” nasveti za uspeh odlični vabi, zagotovo izpolnite svoje obljube.

Poleg teh dejavnikov morate biti pozorni tudi na statistiko, ko razmišljate, kako uporabiti pojavna okna. Čeprav lahko delimo nasvete, ki vam bodo pomagali pri izdelavi pojavnih oken, vam ne moremo povedati, kaj bo najbolje delovalo za vaše spletno mesto v vaši specifični niši. Uporabite poročanje ali analitiko za svoj optin vtičnik ali programsko opremo za sledenje, kateri pojavni okni se pretvorijo in od tam opravite izboljšave.

Ali Google kaznuje spletna mesta s pojavnimi okni?

Hiter odgovor je mogoče – odvisno je, če se vam pojavno okno šteje za vsiljivo. Tudi če vam uspejo popolnoma optimizirati pojavna okna, to še ne pomeni, da lahko nadaljujete z njimi in polnite svoje spletne strani. Vsaj ne, če želite, da vas Google poišče. Nekateri obiskovalci preprosto zaprejo okno in se oddaljijo od svojega spletnega mesta, če se pojavijo pri pojavnem oknu. Če želite, da se obiskovalci dlje časa zadržujejo na svojih spletnih straneh in da Google prikaže seznam med rezultati iskanja, morate zagotoviti, da pojavna okna uporabniku ne vsiljijo.

Z učinkom od 10. januarja 2017 je Google začel kaznovati pojavna okna (vmesne oglase) v mobilne spletne strani ki so bralcu vsiljivi. Google želi biti prepričan, da je vsebina, ki jo uporabnikom postrežemo, enostavno dostopna, ne glede na to, katero napravo uporabljajo za brskanje po spletu.

Načini iskanja Googla in drugih iskalnikov se nenehno razvijajo. Danes je prometa z mobilnih naprav prehiteva promet z namiznih računalnikov. V skladu s to rastjo mobilnega prometa Google vključuje dejavnike razvrščanja, ki poudarjajo mobilno izkušnjo uporabnika. Mobilne naprave uporabljajo nekatere različne načine iskanja, kot sta lokalno iskanje in glasovno iskanje. Te iskalne navade mobilnih uporabnikov močno vplivajo na iskalnike. V resnici je Google prešel na indeksiranje mobilnih telefonov, in pri vsakem iskanju Google boti zdaj pogledajo vaše mobilne spletne strani pred vsebino na namizju.

Da bo vsebina lažje dostopna na mobilnih napravah, je Google ugasnil mobilne smernice ki razlagajo, kateri pop-upi so sprejemljivi na mobilih in kaj ne. Osnovno pravilo je, da so pojavni okni in vse druge vrste vmesnih oglasov, ki vsiljijo bralce, velik NE. To velja samo za mobilne spletne strani.

Primeri sprejemljivih pojavnih oken

Sprejemljiva pojavna okna ne bodo škodila SEO

Google ponuja primere ne vsiljivih pojavnih oken. Pojavna okna, ki so podobna tem, so v redu in jih Google smatra za povsem sprejemljive,

 • Pojavna okna kot odgovor na pravne zahteve, kot so preverjanje starosti ali uporaba piškotkov. Enako velja za pojavna okna, ki zahtevajo prijavo za dostop do zaklenjene vsebine.
 • Pojavna okna, ki zasedejo primeren prostor na zaslonu in so zlahka nedopustna.
 • Manjša sporočila, kot so pasice, vstavki ali diapozitivi ali vsebina, skrita za zavihki.

Iz zgornjega ilustracijskega seznama je mogoče zanesljivo sklepati, da so tudi razširljive vsebine, kot so harmonike ali razširljive škatle, varne možnosti.

Primeri nesprejemljivih pojavnih oken

Slabi pop-upi bodo škodili SEO uvrstitvi

Google ne odobrava pojavnih oken, ki znatno poslabšajo ali preprečijo ljudem uporabo vašega spletnega mesta. To vključuje:

 • Klasični intersticijski oglasi in brizgajoči oglasi, ki uporabnike prekinejo med navigacijo med stranmi in / ali preden dosežejo vašo domačo stran.
 • Nova pojavna okna, ki se odprejo takoj, ko uporabnik klikne vašo stran.
 • Pojavna okna, ki zajemajo vsebino, ki so jih uporabniki prisiljeni zapreti, da nadaljujejo z branjem.
 • Samostojni vmesni oglasi, ki jih je treba zavreči, da lahko uporabniki dostopajo do vaše vsebine.
 • Zavajajoče postavitve strani, katerih zgornji del je videti kot vmesni oglas.

Iz teh primerov lahko sklepamo, da naslednje vrste vmesnih oglasov tudi Googlu ne bodo naklonile,

 • Neželena pošta, težko zavržete pojavna okna, ki preusmerijo obiskovalce, ki po nesreči kliknejo na njih ali zmanjšajo izkušnjo vaših uporabnikov.
 • Celozaslonski prekrivni elementi, pozdravne preproge in načini oglasov.
 • Vsiljivi oglasi v svetlobni plošči.
 • Vmesni oglasi, ki prosite uporabnika, da namesti mobilno aplikacijo.

Čeprav to morda zveni nekoliko ostro, je smiselno. Google je osredotočen na uporabniško izkušnjo in obstajajo načini, kako še vedno povečati svojo publiko s pojavnimi okni, ne da bi prišli na Googlovo slabo stran.

Kako uporabljati pojavna okna brez škode za SEO

Če ste dosegli to točko, bi morali imeti idejo o uporabi pojavnih oken in poštenem razumevanju vrst pojavnih oken, ki verjetno ne bodo vplivali na SEO vašega spletnega mesta. Naslednje lahko uporabite kot široke smernice pri dodajanju pojavnih oken na svoje spletno mesto.

Preklopite na izhodna pojavna okna namere. Googlove John Mueller je potrdil da so vmesni oglasi, sproženi z namenom izstopa, še vedno dovoljeni. To so samo vmesni oglasi, ki se prikažejo med iskanjem in dostopom do vsebine, ki negativno vplivajo na uvrstitev. Posledično pojavni okni, ki se pojavijo med premikanjem s strani na stran ali izhodi iz nenamernih pojavnih oken, verjetno ne bodo vplivali na uvrstitev.

Zamuda videz pop-up. Počakajte, da se vaši bralci ukvarjajo z vašo vsebino in se prepričajte, da se pojavna okna samodejno zaprejo. S storitvijo Google Analytics lahko ugotovite, koliko časa uporabnik ostane na spletni strani. Številni optin vtičniki vključujejo funkcije nastavitve sprožilcev, ki temeljijo na času ali na interakciji, kar jih olajša, dokler jih bralec ne vključi v vsebino spletnega mesta..

Prav tako je dobro, da se dolgo vzdržujete intervali med dvema pojavoma vaših pojavnih oken. Uporabniki ne želijo biti bombardirani s prošnjami za »naročnino« na vsaki strani, ki jo obiščejo. Dobri pojavni piškotki uporabljajo piškotke, tako da lahko zaznate in preusmerite določene uporabnike, da ponudijo različne pojavne okne, posebne ponudbe za vrnitev uporabnikov ali celo nadaljnje spremljanje na podlagi interakcij.

Prav tako lahko razmislite o tem, da svoje pojavne okne preprosto skrijete na mobilnih napravah in jih prikažete samo na namizjih. Lahko pa ustvarite in določite posebne pojavne okne akcije za različne naprave zato lahko še vedno uporabljate prekrivni slog dobrodošlice.

OptinMonster za napredne skočne možnosti

Kako torej uporabite vse te nasvete za dejansko ustvarjanje in izvajanje odličnih optinov, ki ne bodo povzročili Googlove kazni? Ali se sprašujete, kako konkretno uporabiti pojavna okna z WordPressom? Priporočamo OptinMonster. Ta močan vodilni generator ponuja na tone optin in funkcij za popolno prilagoditev pojavnih oken, pozdravnih preprog, drsnih vložkov, omaric z vsebino, ponudb po meri in še več. Najboljše od tega, da je WordPress enostaven za uporabo in izvajanje.

Vodič za pregled in nastavitev OptinMonster

Lahko si preberete naš pregled OptinMonster, če si želite ogledati več posnetkov zaslona in celoten sprehod, vendar če povzamemo, OptinMonster tako omogoča enostavno ustvarjanje, prilagajanje in upravljanje lastnih optins in pojavnih oken za WordPress.

Prilagoditve OptinMonster Optin

Dejansko ustvarjanje optin se zgodi na njihovem spletnem mestu, kjer lahko uporabite načrtovalnik za povleci in spusti, vgrajene možnosti za oblikovanje (čeprav podpirajo CSS po meri), možnosti za mobilne naprave, učinke po meri in nastavitve oglaševalskih akcij za oblikovanje pojavnih oken. Izbirate lahko tudi med splošnimi možnostmi merjenja časa in naprednejšim namenom izstopa, sprožilcem drsenja, neaktivnostjo, razporedom in še več. To je poleg možnosti ciljanja na določene uporabnike na podlagi napotkov, geolokacije, naprave ali celo piškotkov za prilagojene oglaševalske akcije.

Namestite vtičnik OptinMonster

Ko je vaš optin pripravljen, samo namestite njihov vtičnik, povežite se z računom OptinMonster in izberite podatke, ki jih želite omogočiti. In čeprav lahko naštejemo številne druge odlične lastnosti, se zadnje, ki se jih bomo dotaknili, vgrajena analitika. Na prvi pogled lahko hitro vidite, katera pojavna okna in optimi se pretvorijo, preizkusite spremembe z A / B deljenjem testiranja in sledite uspešnosti na nadzorni plošči.

Če vas zanima dodajanje pojavnih oken na vaše spletno mesto in se želite izogniti Googlovim kaznim, OptinMonster ponuja vse funkcije in možnosti, ki bi jih morda želeli.

Da povzamem

Pojavna okna in drugi vmesni oglasi jim veliko uspevajo. Nič ne pritegne pozornosti bralca kot pojavno okno, vendar mnogi uporabniki in Google botovi ne sprejmejo prijaznega do njih. Če ste januarja letos opazili povečanje stopnje obiskov ene strani na svojem spletnem mestu, so lahko pojavni pojavni pojavi eden od možnih razlogov za to.

Nadalje, kot v času pisanja te objave, Google je napovedal da bo od 15. februarja 2018 Chrome vgrajen blokator oglasov začel blokirati oglase, na katere se ne pritožuje standardi nastavil Koalicija za boljše oglase, katerega član je Google. Ti standardi zajemajo tako namizne kot mobilne izkušnje. Primeri takšnih oglasov so pojavni oglasi, veliki lepljivi oglasi in oglasi, ki predvajajo zvok nepričakovano. Od zdaj bodo morala tudi spletna mesta preveriti, ali so njihova pojavna okna skladna s standardi, ki jih je postavila tudi Koalicija za boljše oglase..

Če imate še kakšna vprašanja ali več nasvetov za uporabo pojavnih oken, nam v spodnjih komentarjih pustite sporočilo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map