Kako uporabljati Yoast SEO za boljše uvrstitve iskalnikov

Kako uporabljati Yoast SEO za boljše uvrstitve iskalnikov

WordPress je enostavno rešitev za ustvarjanje spletnega mesta z zmogljivimi funkcionalnostmi. Vendar pa je s platformo uspeti veliko več kot preprosto zagnati spletno mesto in sedeti nazaj. To boste morali tudi objaviti – eden najboljših načinov za to pa je z optimizacijo iskalnikov (SEO). To je zloglasno težavno območje za navigacijo, še posebej za neizkušene.


Na srečo WordPress ponuja številne vtičnike, ki vam pomagajo prečkati to spolzko pobočje, kot je npr Yoast SEO. Njegove celovite nastavitve vam lahko pomagajo pri optimizaciji vaše vsebine in uvrstitev spletnega mesta bolj v rezultate iskalnikov. To vam lahko pomaga izpostaviti, pa tudi izboljšati konkurenčni položaj vašega podjetja.

V tem članku boste izvedeli, kaj je SEO in kako vam lahko pomaga. Nato vam bomo predstavili vtičnik Yoast SEO in vam razložili, kako ga lahko uporabite za izboljšanje uvrstitve v iskalnikih z optimizacijo ključnih besed, meta opisov in berljivosti. Poglejmo!

Kaj je SEO (in kako vam lahko pomaga)

Posnetek rezultatov SEO.

Ko so vaše strani visoko uvrščene v rezultate iskanja, je večja verjetnost, da jih uporabniki vidijo in kliknejo.

Optimizacija iskalnih mehanizmov je tehnika, ki se osredotoča na izboljšanje vidnosti vašega spletnega mesta na straneh z rezultati iskalnikov (SERPs). Iskalniki služijo milijonom uporabnikov na dan, ki iščejo odgovore na svoja vprašanja. Če želite, da vaše spletno mesto zagotovi te odgovore, pomaga učinkovito uporabo SEO.

Ker pajki iskalnikov ne razumejo, kaj piše na vašem spletnem mestu, potrebujejo čim več pomoči, da ugotovijo, o čem gre in kako se prikažejo v SERP-jih. To lahko storite na naslednje načine:

 • Dodajte ustrezno ključno besedo in jo uporabite v celotni vsebini.
 • Poskrbite, da bodo vaše vsebine ljudi lahko berili in posledično pajki.
 • Ponujajo trdno hierarhijo znotraj vaše vsebine, zato lahko pajki učinkovito preslikajo vašo vsebino.

Obstaja veliko več načinov za optimizacijo vsebine za visoko uvrstitev. WordPress ponuja veliko orodij, ki vam lahko pomagajo, vendar smo priporočili, da najprej preizkusite Yoast SEO.

Predstavljamo vtičnik Yoast SEO

Vtičnik Yoast SEO

Yoast SEO je vtičnik WordPress, ki vam omogoča, da optimizirate svojo vsebino, da bo bolj prijazna iskalnikom, vse z vaše nadzorne plošče WordPress. Vtičnik ocenjuje vašo vsebino na dveh področjih: Berljivost in SEO:

 • Berljivost: To presodi, kako preprosto je človeško branje vsebine.
 • SEO: V tem je prikazano, kako dobro je vaše spletno mesto optimizirano za pajke iskalnikov.

Yoast SEO deluje na sistemu semaforja: zelena (Dobro), Oranžna (V redu), in rdeče (Je treba izboljšati). Vsaka posebna meritev v obeh kategorijah je tudi ocenjena na ta način, kar pomeni, da boste lahko na prvi pogled videli, kje so potrebna vaša prizadevanja za optimizacijo. Še več, številne meritve vključujejo nasvete za izboljšanje ocene in naknadno poudarjanje morebitnih problematičnih področij.

Kako uporabljati Yoast SEO za izboljšanje razvrstitve vašega iskalnika (3 preprosti nasveti)

Preden lahko izboljšate uvrstitve svojih iskalnikov, boste morali namestiti in aktivirati Yoast SEO in prebrati naš celovit vodnik za nastavitev Yoast SEO, da začnete uporabljati vtičnik. Po tem preberite tri nasvete, s pomočjo katerih lahko kar najbolje izkoristite to orodje.

1. Dodajte ključno besedo fokus, da pritegnete pravi promet

Ključna beseda fokus je zbirka besed, za katere želite, da se vaša stran uvrsti v iskalnike. Treba ga je raziskati, ne pa ugibati, in pomembno je, da pridete prav, saj neposredno vpliva na to, kako vas bodo ljudje našli. Še več, vsi vaši napori za SEO bodo temeljili na vaši ključni besedi – brez ene ne boste mogli natančno presoditi svoje optimizacije.

Če želite to strategijo kar najbolje izkoristiti, lahko uporabite tudi to ključne besede z dolgim ​​repom. To so specifični stavki, ki ponujajo nizko konkurenco v iskalnikih – kar pomeni, da bi prava izbira lahko pomenila resne količine prometa. Na primer, „varnostno kopiranje WordPress-a“ ni zelo specifično in našli boste na desetine spletnih mest z isto ključno besedo. V nasprotju s tem ima “varnostno kopiranje WordPressa z UpdraftPlusom” manj konkurence, kar pomeni, da boste opazili več prometa od vaše ciljne publike.

Če želite v Yoast SEO nastaviti ključno besedo, se morate najprej pomakniti do želene objave, nato pa se pomaknite navzdol do Yoast SEO meta polje:

Polje za ključne besede Focus v Yoast SEO.

Tukaj preprosto vnesite svojo ključno besedo v Fokusna ključna beseda polje. Videle se bodo številne lučke, ki kažejo, da lahko zdaj še bolj optimizirate svojo vsebino. Ne pozabite dodati ključne besede v stalno objavo.

2. Za opis objave vključite meta opis

Posnetek zaslona meta opisa WPExplorer.

Meta opis z bogatimi ključnimi besedami vam lahko pomaga pri višji uvrstitvi v iskalnikih.

Meta opis je besedilo, ki se pri iskanju v Googlu pojavi pod modro povezavo. Njegova funkcija je, da obiskovalce prisili, da kliknejo do vaše vsebine, tako da je to še en pomemben vidik SEO, da pridejo prav.

Veliko značilnosti vam lahko pomaga ustvariti dober meta opis. Če povzamem, bi moral vaš meta opis:

 • Dolga naj bo približno 135–160 znakov. To ponuja dostojno ravnovesje med natančno razlago vsebine, in ne da bi jo iskali iskalniki.
 • Ujemite svojo vsebino. Napačni opisi lahko privedejo do povečanja stopnje obiskov ene strani.

Če želite dodati svoj meta opis, se še enkrat pomaknite do Yoast SEO meta polje v izbrani objavi in ​​kliknite na Urejanje izrezka gumb. Ko začnete vnašati svoj meta opis, se prikaže vrstico, ki se začne polniti. Ta vrstica se obarva rdeče, če je vaš opis predolg, oranžna, če je prekratka, in zelena, če je dolga.

Posnetek zaslona funkcije meta opisa Yoast SEO.

Na kartici SEO boste opazili tudi številne dodatne semaforje, ki vam omogočajo še boljši optimizacijo opisa.

3. Izboljšajte berljivost vsebine

Posnetek zaslona za branje Yoast SEO.

Yoast SEO analizira vašo vsebino in najde področja, na katerih lahko izboljšate njeno berljivost.

Kakovostna vsebina je pomembna za SEO, zato je njena berljivost najpomembnejša. V Yoast SEO se čitljivost vaše vsebine presoja na podlagi številnih meritev in ocenjuje na podlagi semaforja.

Analiza se lahko sprva zdi preobsežna, vendar ni treba obravnavati vsega, da bi dobili zeleno oceno. Najpomembnejši vidiki so:

 • Dolžina odseka: Tukaj je ključna uporaba naslovov in podštevilk, da se prepričate, da se razdelki pojavljajo pod 300 besed na en.
 • Dolžina in struktura stavke: Stavke, daljše od 20 besed, zmanjšujejo berljivost, prav tako tudi tiste, ki so v pasivnem glasu ali ne vsebujejo prehodne besede.

Morda boste opazili tudi Lažje branje po mesu rezultat v tem razdelku. Medtem ko vpisi in merila teh meril presegajo obseg tega članka, na koncu ne bi smeli skrbeti veliko. Naš nasvet je optimizirati za vse ostalo in pisati za svojega bralca v prvi vrsti.


Na današnjem konkurenčnem trgu je SEO pomembnejši kot kdaj koli prej. Navedeno pravilno, lahko vam pomaga povečati promet na spletnem mestu. Vendar je na začetku lahko nekoliko zmedeno, zato boste morda želeli nekaj pomoči, da bi bila vaša prizadevanja za optimizacijo učinkovita. Z vtičnikom SEO – na primer Yoast SEO – lahko brez skrbi optimizirate svojo vsebino za iskalnike.

Imate kakšna vprašanja o Yoast SEO in kako vam lahko pomaga? Prosimo, delite jih z nami v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map