Kako ustvariti in dodati svoj zemljevid WordPress

Spletna mesta so na voljo v različnih velikostih. In večja kot je spletna stran, težje je krmariti po spletni strani brez učinkovitih navigacijskih menijev. To je s človeškega vidika. Z vidika pajka (bota, ki ga pošlje iskalnik, da preveri vaše spletno mesto), enako velja zelo.


Zemljevid strani je zelo podoben pravemu zemljevidu. Upoštevajte ga kot e-zemljevid za iskalnike, saj pomaga iskalnikom enostavno najti in dostopati do vseh zaznamkov vašega spletnega mesta.

Zakaj so pomembni ?

 • Vaše spletno mesto je resnično veliko ali vsebuje veliko vsebine v več različnih kategorijah. Ko spletna mesta postanejo večja, iskalnikom otežujejo navigacijo in iskanje po novejših vsebinah.
 • Če imate veliko vsebine, ki je med seboj slabo povezana, če imate kakršno koli vsebino, ki je izolirana od vašega spletnega mesta. Ta vsebina, ki sicer nima nobene reference, je v bistvu sirota in nima dostopa do obiskovalcev. Naj za trenutek predpostavimo, da v tej izolirani vsebini manjkajo tudi nobene vhodne povezave z drugih spletnih strani. V takšnih razmerah, če iskalniki ne zagotovijo povezave zanje, bodo popolnoma izolirani in brez prometa nikoli več. Zemljevid spletnega mesta bo zajemal nereferenčno izolirano vsebino na vašem spletnem mestu.
 • Zemljevidi spletnih mest upoštevajo tudi obsežne medijske informacije in metapodatke o bogatih spletnih mestih. To pomaga iskalnikom razumeti, za kaj gre na vašem spletnem mestu in tudi o pomembnosti določenih URL-jev na vašem spletnem mestu glede na druge URL-je na istem spletnem mestu.
 • Google nas tudi obvešča, da lahko zemljevidi sami pomagajo spletnim mestom, čeprav zemljevid spletnega mesta ne zagotavlja, da je vsaka spletna stran indeksirana.

Skratka, vsekakor je bolje imeti zemljevide spletnih strani, kot jih je, ne pa jih imeti. Delo iskalnika nekoliko olajšajo in večina spletnih skrbnikov, ki predložijo svoje zemljevide spletnih strani, ima koristi od tega pogosteje kot ne.

Kako ustvarite zemljevid spletnega mesta ?

Lahko ga ustvarite s pomočjo posebnega vtičnika za zemljevide spletnih strani ali pa uporabite vtičnik za optimizacijo iskalnika. Glede na to, da veliko število WordPress blogerjev uporablja Yoast SEO (prej poznan kot WordPress SEO), začel bom z razpravo, kako lahko ustvarimo in pošljemo zemljevide spletnih mest z uporabo Yoast SEO.

Yoast SEO

Če uporabljate vtičnik za optimizacijo iskalnika ali Yoast SEO ali kaj podobnega, vam običajno ne bi bilo treba storiti ničesar. Ustvarjanje zemljevidov spletnih mest je običajno omogočeno privzeto.

YoastXML

Ne zadostuje zgolj ustvarjanje zemljevidov zemljevidov – o spremembi je treba obvestiti iskalnike. Yoast to olajša, saj vtičnik samodejno napne Google in Bing.

Yoast SEO izdeluje tudi XML tabelo stilov, ki jo je mogoče brati kot datoteko HTML. Pomembnost tega je v tem, da lahko dejansko preverite, ali so pravi URL-ji predstavljeni in ustrezno vključeni na zemljevidih ​​spletnih mest..

Styled-XML-Sitemap

Pomembno je zagotoviti, da se vaš zemljevid spletnega mesta pogosto posodablja ali vsaj toliko pogosto, ko objavljate vsaj nove objave. Na zgornji tabeli stilov XML boste opazili, da obstaja prednostna ocena za vsak URL, pogostost za ustvarjanje zemljevida spletnega mesta s številom slik in zadnjim datumom spremembe..

Vse te informacije so zelo pomembne za uvrstitev v iskalnikih. Na primer svežino vaše vsebine, vključno s količino sprememb na vašem spletnem mestu, pogostostjo sprememb in starostjo vsebine. Vsi trije od teh dejavnikov lahko močno vplivajo na uvrstitvi vašega spletnega mesta.

To odlično objavo na Mozu lahko preberete o Googlovi politiki, ko gre za svežino vsebine. Posodobitev in ustreznost vsebine v povezavi s pogostim ustvarjanjem zemljevidov spletnih mest je zelo učinkovita pri zagotavljanju, da se vaša vsebina nikoli ne izgubi na rezultatih iskanja, saj se lahko vsebina šteje za ustaljeno.

XML generator zemljevidov

Še en vtičnik, ki bi ga rad predstavil, je XML generator zemljevidov. Če ne uporabljate Yoast SEO in trenutni vtičnik za optimizacijo iskalnih spletnih mest ne ponuja spletnega mesta. Ta vtičnik ustvari zemljevid spletnega mesta, ki je shranjen in na voljo iskalnikom pajkov. Kot lahko vidite na spodnjem posnetku zaslona, ​​je zemljevid spletnega mesta shranjen na arnebranchhold.de/sitemap.xml.

XML1

XML Generator zemljevidov zemljevidov samodejno obvesti Google in Bing, tako kot to počne vtičnik Yoast SEO. URL spletnega mesta je dodan v datoteko robots.txt, ki je prvi cilj iskalnega računalnika, da najde več informacij o spletnem mestu (in če se sprašujete, datoteka robots.txt v bistvu govori, kateri iskalniki ne smejo plaziti. , kjer je kot zemljevid spletnega mesta zasnovan ravno obratno).

Z vtičnikom generatorja XML Sitemap lahko določite, kaj od naslednjega je vključeno v vaš zemljevid spletnega mesta. Podobno lahko izključite tudi določene posebne objave in določene kategorije:

 • Domača stran
 • Objave
 • Strani objav na več straneh
 • Statične strani
 • Kategorije
 • Arhivi
 • Avtorske strani
 • Strani z oznakami

Poleg tega, da lahko določite, kateri deli vašega spletnega mesta bodo vključeni kot del spletnih zemljevidov spletnih mest, lahko dodelite tudi posebne vrednosti prednosti in pogostosti ustvarjanja zemljevidov spletnih mest za vsakega od zgoraj omenjenih vidikov spletnega mesta WordPress.

Ročni zemljevidi spletnih strani

Oba vtičnika samodejno pošljeta vaš zemljevid spletnega mesta iskalnikom, tako da vam tega ni treba storiti. Zdaj obstaja možnost, da bo to delovalo brezhibno. Toda iz nekega razloga, če jih ni in je vaša sreča tako gnila kot moja;), lahko vedno prenesete kopijo spletnega mesta in jo naložite na Google Search Console ali lahko to storite iz svojega računa za Google Webmaster. In če raje ne uporabljate vtičnika za ustvarjanje zemljevidov zemljevidov zemljevidov, lahko uporabite tega spletnega ustvarjalca zemljevidov.

Je dokaj preprost postopek, vendar nenehno ustvarjanje zemljevidov spletnih strani in njihovo ročno pošiljanje traja veliko časa. Veliko bolj produktivno izkoristite svoj čas, če uporabite enega od dveh vtičnikov, omenjenih v tej objavi, za ustvarjanje in pogosto posodabljanje spletnih mest. Tako bo vaše spletno mesto vedno v dosegu Googlovega iskalnega objektiva (in vam dalo več časa za ustvarjanje vsebine!).

Dodane ugodnosti

Številna spletna mesta zdaj sodelujejo v združevanju vsebine, nekatera pa celo aktivno kradejo vsebino in jo objavljajo na svojih spletnih mestih brez kakršnega koli uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta (imenovano tudi strganje vsebine). Zaradi novih sprememb, vključenih v Googlove algoritme iskanja, se spletna mesta, ki kopirajo vsebino, kaznujejo precej ostro. To je dobra stvar – samo zagotoviti moramo, da je delo vašega spletnega mesta prepoznano kot prvotni generator vsebine.

Če ustvarite zemljevide spletnih strani, ko in ko objavite nove objave, boste lahko to storili prav. Ne glede na to, kolikokrat je ukradena vsebina spletnega mesta, bodo Googlovi rezultati iskanja odražali dejstvo, da je vsaka vsebina, ukradena z vašega spletnega mesta, upravičeno vaša.

Končne misli

Vedno večji poudarek je na razvoju boljših algoritmov, ki temeljijo na strojnem učenju, iskalniki, kot je Google, dobesedno postajajo pametnejši. Ne glede na to, kako pametni so, lahko zemljevid spletnega mesta vedno pomaga pajkom, da delujejo inteligentno, in vam daje nekaj kvantnega nadzora nad tem, kako resno jemlje različne dele vašega spletnega mesta. Navdušeni ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map