Kako za vedno odstraniti prekinjene povezave s svojega WordPress spletnega mesta

Pri spletnem skrbniku je nekaj slabšega kot napaka 404 Not Found (vendar imamo celoten vodič, kako odpraviti napake 404).


To bi morala biti vaša najhujša nočna mora – poslati obiskovalca nekam, ki ga ne obstaja. Pravim, da naj bi naj bo vaša najhujša nočna mora zelo namerno, saj mnogi blogerji ne razmišljajo preveč o prekinjenih povezavah in kako učinkovito lahko odpeljejo ljudi s spletnih mest.

Razmislite o svojem vedenju, ko ste predstavljeni z napako 404: kako to vpliva na vaše dojemanje spletnega mesta, na katerem ste? Kako zelo verjetno se boste poskušali kopati okoli in iskali to, kar ste bili pričakovanje videti? Ste bolj verjetno, da boste preprosto nadaljevali naprej? Zanimanje obiskovalcev za vaše spletno mesto je pogosto naporna stvar – napenjati ta odnos s ponudbo prekinjene povezave je nepopustljivo.

Čeprav lahko delate na ustvarjanju zanimive in edinstvene strani z napakami 404, je, kar se mene tiče, najboljše zdravilo preprečevanje. Glede na to vas želim v tej objavi predstaviti odličnim brezplačnim vtičnikom, ki vam bo pomagal izkoreniniti 404 strani z napakami z vašega spletnega mesta..

Predstavljamo preverjevalnik prekinjenih povezav

Preverjena povezava

Morda ste že slišali za ta vtičnik – pravzaprav sem ga posebej omenil kot del svoje funkcije v periodični tabeli WordPress vtičnikov. Je izredno priljubljen vtičnik in z dobrim razlogom: lahko vam pomaga, da 404 sporočila o napakah na vašem spletnem mestu postanejo preteklost..

Funkcionalnost preverjene povezave je preprosta, a izjemno učinkovita: preiskal bo in preizkusil vsako povezavo na vašem spletnem mestu in se prepričal, ali se vsaka pravilno odpravi do določenega URL-ja. Če vtičnik naleti na težavo (na primer napaka 404), jo bo dodal na seznam pokvarjenih povezav, ki jih lahko nato ustrezno odpravite..

Omeniti je treba, da je Broken Link Checker v zadnjem času pritegnil občasno slabo pregledovanje, nekateri pa se pritožujejo, da preprosto ne deluje. Nisem imel nobenih težav s pluginom in večina pregledov je še vedno izjemno pozitivnih. Mnogi ljudje puščajo negativne kritike zaradi težave z lastno edinstveno WordPress nastavitvijo in ne zaradi vtičnika, zato takšne ocene vedno sprejemam s ščepcem soli. Mogoče lahko pride do konflikta z določenim vtičnikom na vašem spletnem mestu, če ga uporabljate Preverjena povezava, vendar verjamem, da je vredno vredno tvegati.

Kako uporabljati preverjevalnik prekinjenih povezav

Postopek uporabe Broken Link Checker je izjemno preprost.

Vtičnik opravi vse težko delo s skeniranjem vašega spletnega mesta za prekinjene povezave v ozadju. Ko je končan, bo predstavil vse prekinjene povezave, ki so vam jih našli v WordPressu.

Na dva načina lahko hitro preverite, ali je prekinjena povezava preverjena.

Preko nadzorne plošče WordPress

Preko nadzorne plošče WordPress ali…

Preko stranske vrstice

… Prek stranske vrstice.

Kot lahko vidite, so obvestila intuitivna in jih je enostavno opaziti – če se na vašem spletnem mestu pojavi prekinjena povezava, boste o njej vedeli hitro.

Za namene te objave svoj blog uporabljam kot morski prašiček. Kot je razvidno iz zgornjih posnetkov zaslona, ​​imam trenutno na svoji spletni strani dve prekinjeni povezavi, zato je naslednji korak, da jih preverite. To lahko storite s klikom na “Najdeno 2 prekinjeni povezavi” v pripomočku na nadzorni plošči ali s klikom na element menija “Prekinjene povezave” pod Orodja v stranski vrstici.

Nato se vam prikaže zaslon, kot je ta:

Preverjena povezava

Kot lahko vidite, sta obe prekinjeni povezavi na mojem spletnem mestu posledica 404 napak, ki niso bile najdene, vendar bo vtičnik našel kaj povezava, ki se ne odpravi pravilno. Na primer bi navedel kateri koli URL, ki se ne naloži zaradi nereaktivnega strežnika.

Zgornji zaslon je precej samoumeven. Imate URL prekinjene povezave, ki ji sledi status, uporabljeno sidrno besedilo in končno objava ali stran, na kateri se pojavlja. Resnična lepota Broken Link Checker-ja je, da vam omogoča, da popravite ali odstranite te povezave med letenjem. Pokažite miško nad pokvarjenim URL-jem in prikazan vam bo seznam možnosti:

Možnosti preverjanja prekinjene povezave

Ponovno so možnosti precej samoumevne: uredite lahko URL, odstranite povezavo (obenem obdržite sidrno besedilo), označite povezavo kot pretrgano (če je na primer odpravljena začasna težava s strežnikom) ali preprosto zavrnete povezava.

V zgornjem primeru vem, da je povezava prekinjena, ker kaže na preusmeritev 301, ki sem jo odstranil. Kot tak moram urediti URL tako, da kaže na pravilno lokacijo:

Urejanje URL-ja v preverjevalniku prekinjenih povezav

To je tako preprosto! Ne da bi zapustili ta zaslon, lahko izvedete vse potrebne ukrepe, da popravite morebitne prekinjene povezave. In s pripomočkom na nadzorni plošči WordPress nobena prekinjena povezava na vašem spletnem mestu ne bo dolgo zdrobljena.

Vse povezave, ki jih zavrnete, najdete pod povezavo »Zavrženo« na vrhu strani:

Odpuščene prekinjene povezave

Kot lahko vidite, zgornji posnetek zaslona prikazuje, katera druga sporočila o napakah lahko vidite. Povezava do Life Stoked je dober primer, saj vem, da gre za redno posodobljen blog. Ko je zadnjič pregledal prekinjeno povezavo, je morala biti začasna napaka strežnika, zaradi katere je bila označena kot prekinjena povezava. Ker pa sem vedel bolje (in s preverjanjem ugotovil, da je spet na spletu), sem lahko povezavo označil kot »Ni pokvarjena«.

Včasih lahko pogledate objavo ali stran, na kateri je povezava, da bi razumeli njen kontekst. Zgornja povezava Trafficplanet je dober primer tega. Vse, kar moram storiti, je, da premaknete miško nad izvorno povezavo in kliknete »Prikaži«. Nato lahko najdem povezavo znotraj strani:

Preverjena povezava

Vidim, da povezava vodi do določenega objave na forumu, ki ne obstaja več. V zvezi z uporabniško izkušnjo je zato najboljše:

  1. Spremenite povezavo do domače strani foruma Traffic Planet
  2. V objavo dodajte opombo, ki navaja, da imenovana storitev ni več na voljo

Ena hitra sprememba prek vtičnika Broken Link Checker in majhna sprememba objave in rešila sem morebitno zmedo za obiskovalce objave.

Breznosen vtičnik?

Ne poznam nobenega drugega vtičnika, ki bi ustrezal funkcionalnosti, ki jo ponuja Broken Link Checker. V svetu, polnem neskončnih različic SEO vtičnikov in podobno, me to preseneča. Osebno bi rad videl konkurenco na področju, za katero menim, da je ključnega pomena za stalno uporabnost katerega koli bloga.

Večinoma pišem blogovske objave, za katere sem rad, da so preizkusili čas. Na splošno rad pišem “zimzelene” komade, ki so leto dni tako pomembni kot danes. Glede na to mi je zelo pomembno zagotoviti, da bodo strani, na katere se povezam v starih objavah na spletnem dnevniku, tudi v prihodnje ostale pravilne. Zato štejem Broken Link Checker za tako neprecenljivo orodje.

Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje, kot vedno, jih prosimo prek spodnjih razdelkov s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map