Najboljši nasveti za WordPress Business SEO

Najboljši nasveti za WordPress SEO za nova podjetja

Optimizacija iskalnikov (SEO) je široka tema in se lahko zdi nekoliko preobsežna, ko začenjate kot novi lastnik podjetja ali spletnega mesta. Ampak ne skrbi! V tem članku smo SEO razdelili na nekaj ključnih področij, da bi ga naredili bolj obvladljivega. Poglejmo!


Namestite dober vtičnik za SEO

Uporaba vtičnika SEO za optimizacijo vsebine na vašem spletnem mestu WordPress je nujna. Ponujajo vrsto odličnih funkcij, s katerimi lahko vaše spletno mesto začne z razvrstitvijo. Na srečo so na voljo številni brezplačni (in vrhunski) SEO vtičniki, ki pomagajo izboljšati položaj vaših strani in objav v spletnih iskalnikih.

Yoast SEO

Yoast SEO

Na splošno je Yoast SEO najbolj priljubljen in dobro znan vtičnik WordPress. Ta brezplačna rešitev vam omogoča nadzor nad številnimi pomembnimi dejavniki SEO, kot so naslovi in ​​metapodatki, spletna mesta XML, drobtine, stalne povezave, socialne povezave in še veliko več (o čemer lahko izveste v našem celotnem Yoast SEO vodiču).

Yoast SEO Post Meta

Yoast SEO vam omogoča tudi določitev ključne besede za fokus. Tako lahko določen del vsebine resnično optimizirate za uvrstitev po ključnih besedah ​​z visoko vrednostjo. Yoast vam bo pokazal, če ste ključno besedo uporabili dovoljkrat in na pravih mestih. Prav tako bo svetoval, kaj lahko storite za izboljšanje svoje vsebine in tako zagotovite, da se bo vaše spletno mesto borilo za uvrstitev za vaše ključne besede.

Lokalni SEO

Lokalni Yoast

Če imate lokalno podjetje s fizičnimi lokacijami, potem morate razmisliti tudi o namestitvi na Yoast’s Local SEO za WordPress premium vtičnik. Ali enako, odločite se Lokalni SEO podjetja Yoast za WooCommerce če imate poleg trgovine z opekami in maltami spletno trgovino za e-trgovino.

Ko optimizirate za lokalni SEO, ciljate na iskanje, ki je geografsko blizu vašega lokalnega območja. To vam bo pomagalo pri razvrščanju v iskalnikih za lokalna iskanja (kot je “najboljša trgovina s sladoledom v New Yorku”), prav tako pa vam bo omogočilo, da preprosto vstavite Google Maps, kontaktne podatke, lokator trgovine in odpiralni čas na svoje spletno mesto WordPress.

Opravite svojo raziskavo ključnih besed

Raziskave ključnih besed so nujne za nova podjetja. Ko določite, kaj prodajate in komu prodajate, je najpomembnejše, da ugotovite, kaj iščejo vaše potencialne stranke ali stranke. Če ste na primer oblačilnica v Denverju, ki je specializirana za poroke, se boste verjetno želeli uvrstiti med “poročne obleke Denverja” ali “kje kupiti poročno obleko v Denverju” in podobno.

S tem pribitem lahko nato napišete vsebino za vaše spletno mesto s poudarkom na teh ključnih besedah. Če napišete “Najboljši vodnik za nakupovanje poročnih oblek v Denverju”, je vaše spletno mesto lepa priložnost za uvrstitev v te pogoje. Posledično, ko nekdo išče s temi ključnimi besedami, bo v spletnih iskalnikih naletel na vaše spletno mesto.

Google načrtovalec ključnih besed

Toda del dobre strategije za ključne besede je uporaba kombinacije različic in podpornih ključnih besed. Z Google načrtovalec ključnih besed lahko hitro določite, katere ključne besede naj uporabljate v svojih objavah. To priljubljeno orodje vam omogoča, da vnesete ključne besede, povezane z vašim podjetjem. Nato načrtovalec ponuja pomembne informacije o številu ljudi, ki iščejo izbrane besede ključnih besed.

Podobno bo Google načrtovalnik ključnih besed opozoril tudi na sorodne besede in besedne zveze, ki jih iščete, ki so pomembne za vaše izvirne ključne besede. Nato jih poskusite uporabiti v svoji vsebini, da lahko vaše spletno mesto uvrsti med številne priljubljene ključne besede, ki so združljive znotraj vaše niše.

Ubersuggest orodje za ključne besede

Uporabite lahko tudi brezplačna orodja, kot so Ubersuggest najti še več povezanih ključnih besed oz Google Trends odkriti nove / trendi ključne besede v vaši bližini. To so odlična orodja, ki jih (ali avtorji vaših blogov) lahko uporabljate sproti, ne da bi se morali prijaviti v Google Račun.

Resnično jemljite Link Building

Vzpostavitev povezav je pomemben dejavnik Googlovega algoritma za razvrščanje spletnih mest. Poskrbite torej, da dodate povezave do svojega spletnega mesta, oboje interno in zunaj. Sčasoma se bodo organsko pojavile povezave, a kot novo podjetje si morate prizadevati tudi za načrtovanje, kako na začetku pridobiti povezave za vaše spletno mesto.

Notranje povezave

Notranje povezave

Notranje povezave so za druge strani ali objave znotraj vašega spletnega mesta. Če na primer dodamo povezavo do WordPress SEO, je to notranja povezava do strani znotraj našega lastnega spletnega mesta, ki govori o WordPress SEO.

Dodajanje notranjih povezav na vaše spletno mesto je preprost način za izboljšanje položaja v spletnih iskalnikih. Notranje povezave Googlu olajšajo iskanje po vašem spletnem mestu, da bi našli in razvrstili vsebino. Notranje povezave obiskovalcem olajšajo iskanje vsebin in lahko pomagajo povečati čas, ki ga preživijo na vašem spletnem mestu.

Ko ustvarjate članke ali strani na svojem spletnem mestu, se ne pozabite povezati do drugih ustreznih objav ali strani. Poleg tega uporabite notranje povezave za usmerjanje uporabnikov do vaših najpomembnejših strani. Na primer, s svoje domače strani bi morali povezati do strani, na katerih želite, da se naslednjič oglasijo vaši obiskovalci (na lastni domači strani WPExplorer smo povezani z našimi osnovnimi članki, za katere menimo, da so najbolj koristni, kot tudi na naše najnovejše objave).

Kjer koli je smiselno povezati strani in objave, izkoristite to priložnost, da na svoje WordPress spletno mesto dodate notranje povezave.

Povezave

Zunanje povezave

Zunanje povezave s spletnih mest tretjih oseb, ki se povezujejo na vašo vsebino, se imenujejo povratne. V primerjavi z notranjimi povezavami jih je zagotovo težje ustvariti. Pomembno je, da na ustrezne, ugledne strani dobite povratne povezave do svojega spletnega mesta. Po povezavi povezav bo Google prepoznal, da je vaše spletno mesto pomembno in to lahko pomaga, da se vaše mesto uvrsti v rezultate iskanja.

Odličen način za ustvarjanje povezav do vašega spletnega mesta je objava gostov na drugih spletnih mestih. Obrnite se na druga spletna mesta v svoji niši, na podobna podjetja, industrijske spletne revije in spletna mesta z novicami ter na vsa druga ustrezna spletna mesta, ki jih najdete. Če napišete objave gostov za ta spletna mesta, lahko vrnete povezavo do svojega spletnega mesta.

Dodajte blog

Blog za WordPress

Če si vzamete čas in si prizadevate za vzpostavitev spletnega dnevnika za vaše podjetje, ima lahko številne prednosti. Iskalniki radi vidijo, da se spletno mesto nenehno posodablja in dodaja. Objavljanje dnevnih ali tedenskih člankov v blogih vam bo pomagalo odkljukati to polje.

Blog tudi omogoča, da vaše spletno mesto gradi celotno vsebino, vire prometa in na koncu raste. Če dodate zanimive in dragocene vsebine, boste pritegnili nove obiskovalce in spodbudili nove uporabnike. Razmislite o uporabi različnih vrst medijev, kot so video, podcasti in spletni seminarji, da se pritožite različnim občinstvom. Promet na vašem spletnem dnevniku ne bo dobro le za vaše podjetje, temveč bo vse več obiskovalcev pripomoglo k uvrstitvi iskalnikov za vaše novo podjetje.

Nazadnje, obvezno napišite nove objave za nove teme. Ne želite podvajati vsebine. Namesto tega se osredotočite na centriranje vsake objave v blogu okoli druge ključne besede. To bo vašemu spletnemu mestu omogočilo uvrstitev po različnih ključnih besedah ​​in posledično doseglo širšo publiko. Bolj zanimiva in raznolika vsebina, ki jo objavljate, večja je verjetnost, da se povežete z novimi uporabniki.

Optimizirajte uspešnost svojega spletnega mesta

Prepričajte se, da vaše spletno mesto WordPress deluje na najvišji možni ravni. Iskalniki upoštevajo dejavnike, kot so optimizacija slike in hitrost spletnega mesta. Tako je optimizacija splošne uspešnosti spletnega mesta še en način, kako lahko izboljšate svoje spletno mesto za iskalnike.

Spremljajte hitrost spletnega mesta

Spremljajte hitrost spletnega mesta

Google se nasmehuje na spletnih mestih, ki se hitro naložijo in zagotavljajo brezhibno uporabniško izkušnjo. Če vaše spletno mesto nima kratkih časov nalaganja, bi to lahko močno vplivalo na vaš položaj v spletnih iskalnikih.

Če niste prepričani, kako dobro deluje vaše spletno mesto, boste morda želeli uporabiti brezplačno orodje za počitek. Ena odlična možnost je Orodja Pingdom. Brezplačna različica te vrhunske storitve upravljanja zmogljivosti spletnega mesta vam bo med drugimi uporabo omogočila hiter preizkus hitrosti nalaganja vašega spletnega mesta. Izdelala bo tudi podrobna poročila, ki vam bodo pomagala razumeti, kakšna vsebina upočasni vaše spletno mesto in kaj lahko storite za izboljšanje časa nalaganja. Uporabniki Premium lahko tudi stalno spremljajo hitrost vaše strani in prejemajo obvestila o izpadih v realnem času.

Drugo odlično orodje je bog ole ‘ Google PageSpeed ​​vpogled v stran. To orodje analizira vaše spletno mesto z uporabo prvega mobilnega pristopa za indeksiranje – kar pomeni, da na svojem mobilnem napravi pred namiznimi računalniki pregleda delovanje svojega spletnega mesta. Podobno kot Pingdom tudi Google PageSpeed ​​Insights ponuja »priložnosti« za izboljšanje hitrosti vašega spletnega mesta.

Izboljšajte hitrost svojega spletnega mesta

Obstaja nekaj preprostih načinov za izboljšanje hitrosti vašega spletnega mesta. Očitno upoštevajte, o katerih orodjih za hitrost strani poročate, vendar obstaja nekaj nastavitev, ki jih lahko opravite ne glede na to.

Najprej natančno poglejte na tema in gostovanje storitev uporabljate. Sodobna tema za hitro nalaganje, kot je naša lastna tema Total WordPress, bo takoj navdušila iskalnike in lahko uvrsti na vaše spletno mesto.

wpengine upravljavec wordpress ponudnika gostovanja

Informacije in prenos

Uporaba kakovostnega spletnega gostitelja je prav tako pomembna. Z gostovanjem starega pregovora “dobiš tisto, za kar plačaš” vsekakor velja. Če si to lahko privoščite, se vedno odločite za visokokakovostno podjetje WordPress, ki gostuje kot WP Engine. Ta storitev gostovanja, specifična za WordPress, ponuja impresivne izkušnje, kar omogoča hitro nalaganje številnih spletnih mest, ki jih gostijo.

Drugi najboljši nasveti za izboljšanje hitrosti vašega spletnega mesta vključujejo namestitev nekaj različnih vtičnikov na vaše spletno mesto WordPress. Razmislite o uporabi vtičnika za predpomnjenje, vtičnika za optimizacijo slike in vtičnika za leno nalaganje. Vse to lahko izboljša delovanje vašega spletnega mesta in vam pomaga pri pridobivanju prednosti pri iskalnikih.

Naj bo vaše spletno mesto mobilno prijazno

Naj bo vaše spletno mesto mobilno prijazno

Imate odzivno temo za mobilne naprave še en ključni dejavnik, če želite, da se vaše spletno mesto WordPress dobro uvrsti v iskalnike. Danes je skoraj nemogoče kupiti temo, ki še ni pripravljena za mobilne naprave.

Če niste prepričani, samo preverite. Izvlecite telefon ali tablični računalnik in obiščite svoje spletno mesto. S pomočjo teh nasvetov lahko spletno mesto mobilno prilagodite. Glede na nišo vašega spletnega mesta se boste morda želeli osredotočiti tudi na AMP za WordPress. Na kratko, AMP (Accelerated Mobile Pages) vam omogoča, da na mobilnih napravah prikažete hitrejše nalaganje, poenostavljene različice vaših strani (s predpomnilnikom, manj HTML-ja, brez JavaScript itd.). Če je vaš blog pomemben del vašega spletnega mesta, bi bil AMP lahko dobra ideja za vas.

Google PageSpeed ​​vpogled v stran

Kot smo že omenili, če želite preveriti, kako uspešno je vaše spletno mesto na mobilnih napravah, si oglejte Googlove Vpogled v hitrost strani orodje. Preprosto vtipkajte svoje spletno mesto in Google vam bo dal oceno od 100 za zmogljivost vašega spletnega mesta in priporočila, kaj izboljšati.

Končne misli za novo poslovno SEO

Mnoga podjetja, še posebej, ko šele začenjajo, nimajo časa, ki bi ga posvetili SEO-ju. V tem primeru imate proračun za to, potem je smiselno, da pripeljete strokovnjaka za SEO, ki bo pomagal optimizirati vaše spletno mesto.

Ko poskušate najti primerno SEO podjetje ali posameznika, povprašajte po priporočilih. Vedno se potrudite, da govorite s prejšnjimi strankami, s katerimi so sodelovali, ne samo preberite pričevanja. In izogibajte se vsem trditvam. Če obljubljajo nekaj, kar je predobro, da bi bilo res, potem verjetno tudi je!

Najem strokovnjaka za SEO je lahko odličen način za novo podjetje, da hitro začne svojo pot v iskalnike. Prepričajte se, da pred najemom natančno opravite raziskave.

Na katerem področju SEO mora vaše spletno mesto WordPress izboljšati ali se osredotočiti nanj? Prosimo, delite svoje misli v spodnjih komentarjih …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map