Najpogostejše napake v SEO WordPress na kraju samem

Pogoste SEO napake v mestu WordPress

WordPress je precej dobro optimiziran za iskalnike, vendar ni popoln. Uporabniki naredijo veliko napak v WordPress SEO na kraju samem. Natančneje, WordPress potrebuje pomoč na dveh področjih:


 1. Dodatna funkcionalnost v obliki naprednega vtičnika SEO, kot je Yoast SEO.
 2. Učinkovita uporaba SEO ukrepov na kraju samem.

Končno, ti so odgovorni za dobro optimizacijo vašega spletnega mesta za strani z rezultati iskalnikov (SERPs). Če ne sledite osnovnim osnovam SEO, bodo vtičniki ali pripomočki, ki ste jih namestili, malo koristni.

Glede na to sem napisal ta seznam najpogostejših napak v WordPress SEO in skupaj s smernicami, kako se jim izogniti. Najprej se bomo osredotočili na napake, značilne za posamezne objave in strani. Nato o napakah, ki se lahko pojavijo na celotnem spletnem mestu. Npr. vrste vprašanj, ki lahko močno vplivajo na sposobnost vašega spletnega mesta za uvrstitev v ustrezne ključne besede. Če ugotovite, da je vaše spletno mesto žrtev nekaterih teh napak, bi lahko njihovo odpravljanje močno spremenilo pretok prometa iskalnih spletnih mest na vaše mesto WordPress.

1. Ne optimizirajte svoje trajne povezave

Vaša trajna povezava je dobra za dve stvari:

 1. Obisk obiskovalcev vašega spletnega mesta označuje, o kateri strani gre
 2. Kaže ustreznost iskalnikov

Zagotovite, da je vaša struktura stalne povezave pravilno določena v Nastavitve> Povezave v zaledju:

Permalink Settings
Kot lahko vidite, trajne povezave so nastavljene na ime objave (ali strani). To je oblika, ki bi jo na splošno priporočil. Če želite, da datum na vašo spletno stran doda datum, je datum, ki je pomemben za datum (npr. Novice). Toda za večino blogov z imenom objave je najbolj smiselno.

Ko pravilno nastavite svojo strukturo trajnih povezav, boste želeli poskrbeti, da bodo trajne povezave v vaših objavah dobro optimizirane za posebne ključne besede, na katere ciljate. Na primer, tukaj je stalna povezava do te objave:

Objavi Permalink

Kot lahko vidite, preprosto ne odraža celotnega naslova (to je tisto, kar v WordPressu privzeto počne trajna povezava). Spreminjal sem ga, da se osredotočim na samo najpomembnejše ključne besede v naslovu, ki bodo koristne Googlu pri razlagi ustreznosti.

2. Ne optimiziranje predstavitve SERPs vaše objave

Eden od številnih razlogov se mi zdi vtičnik Yoast SEO (omenjen na začetku te objave) tako neprecenljiv, ker so njegove možnosti optimizacije na stran / stran. Tu je posnetek zaslona kako izgledajo Yoastine objave:

Nastavitve izrezka Yoast SEO

Če svojih objav in strani ne optimizirate z izpolnjevanjem zgornjih polj, manjkate nekaj trikov:

 • The Fokusna ključna beseda vam omogoča, da ocenite, kako dobro je optimizirana objava / stran kot celota za glavno ključno besedo.
 • The Naslov SEO vam omogoča, da prilagodite svoje naslovna oznaka (v nasprotju z naslovom znotraj same vsebine), da bo bolj prijazen iskalnikom.
 • The Meta opis omogoča ustvarjanje ročnega opisa za vašo stran / objavo. To se bo prikazalo tako v SERPs kot tudi na drugih mestih (na primer na spletnih straneh družbenih medijev). Pisanje opisov priročnikov lahko močno vpliva na hitrost klikov.

Poskrbite, da bosta vsaka stran in objava na vašem spletnem mestu optimalno urejena za prikaz v SERP-jih.

3. Slabo medsebojno povezovanje

Za povezovanje med objavami na spletnem mestu na vašem spletnem mestu obstajajo številne prednosti. To lahko vključuje stvari, kot so nižje stopnje obiskov ene strani ali povečano uporabniško sodelovanje. Toda za SEO namene smo pomembni.

Preprosto povedano, če Google vidi, da se povezujete na kontekstualno ustrezne strani na vašem spletnem mestu, bodo bolje razumeli ustreznost vašega spletnega mesta za določeno temo kot celoto. Učinkovito prepletanje lahko dokaže ustreznost določene strani do teme. Ampak to še ni vse. Rezultat je lahko tudi splošnega povečanja uvrstitev v celotni temi (saj je vaše spletno mesto priznano kot avtoriteta).

Ključno je, da se pogosto povezujejo (vendar le, kadar je to primerno) in uporabljajo sidrna besedila, bogata s ključnimi besedami. Namesto da bi “izvedeli več, Klikni tukaj“, Napišite” več o tem šolanje psov“. Vtičnik, ki se mi je zdel izredno koristen pri hitrejšem in enostavnejšem povezovanju, je Link Whisper. Oglejte si naš pregled Whisper Link, če želite izvedeti več.

4. Slaba zunanja povezava

Čeprav se morda zdi kontratuktivno, lahko redno vplivate na uvrstitev svojih iskalnikov povezavo do ustreznih in verodostojnih zunanjih spletnih mest. To je iz dveh razlogov:

 1. Faktor ustreznosti, kot je razloženo v zgornjem delu medsebojnega povezovanja
 2. Google rad vidi, da se spletna mesta nanašajo na druge – na enak način, kot je v medicinskem časopisu citirana druga študija

Preprosto povedano, če vaše spletno mesto ni povezano z zunanjimi spletnimi mesti, bo Google to sprejel kot znak, da vaša vsebina ni posebej dragocena. Zato poskrbite, da se redno povezujete z ustreznimi in verodostojnimi spletnimi mesti in spletnimi dnevniki v svoji niši. Na primer, smatramo Yoast avtoriteto za vse stvari WordPress SEO in o njih je odličen članek zakaj so pomembne izhodne povezave.

5. Slaba optimizacija slike

Ko gre za običajne napake v WordPress SEO, največkrat vidim slabo optimizacijo slike. Iskalniki ne vidijo besedila v slikovni obliki, zato jih morate, ko gre za medije, nekoliko držati za roko. Tukaj prihajajo oznake alt in title, kot je prikazano tukaj v mediju za prenos datotek WordPress:

seo-slika-optimizacija

V svetu SEO poteka neskončna razprava o tem, kako pomembni sta alt in title oznaki. A namesto da zapravljam svoj čas za to, preprosto dodajam besedilo obema. Ko gre za te oznake, bi morali osredotočite se na SEO in uporabnost.

Pri mnogih ljudeh (na primer pri slabovidnih ali mobilnih uporabnikih) slike morda ne bodo vidne, v tem primeru bodo videli alt besedilo. Zato mora biti slika opisna, hkrati pa se osredotočiti na ključne besede, pomembne za vsebino. Ne pozabite vključiti alt in naslova besedila na logotipe, oznake in vse navigacijske slike. Vsi so koristni za iskanje iskalnikov z večjim kontekstom glede teme vašega spletnega mesta. Toda to je samo vrh slike ledene gore. Ta vodič lahko uporabite za optimizacijo slik, če želite izvedeti več načinov za izpopolnitev slike za hitrost in SEO.

6. Slaba kategorizacija / označevanje

To je resnično moj ljubimec – strani, ki so povezane z ogromnim številom kategorij in oznak. Kako naj bi iskalnik imel smisel objave, ki je povezana s široko paleto ključnih besed?

Kategorizirajte in označite selektivno in posebej. Morali bi imeti zelo omejeno število kategorij (na splošno manj kot 10, z določenimi izjemami) in omejeno število oznak (morda največ 50). Če je bila kategorija oznak uporabljena le nekajkrat, verjetno ni vredna obstoja.

Kadar gre za objave in taksonomije v WordPressu, sem stvari preprost – manj je več. Na svojem blogu povežem vsako objavo samo z eno kategorijo in peščico zelo ustreznih oznak. Tako pripravim kontekstualno ustrezne strani taksonomije, za katere Google meni, da so primerne za uvrstitev.

Dobro izdelane strani z kategorijami in oznakami ponujajo iskalnikom veliko konteksta. Tako lahko ustvarijo predstavo o ustreznosti vašega spletnega mesta kot celote za določeno temo in se lahko razvrstijo tudi na individualni osnovi. Če se odločite sestaviti strani kategorij kakovosti in strani z oznakami, se prepričajte, da so nastavljene za indeksiranje. Če želite izvedeti več o najboljši praksi, ko gre za kategorizacijo in označevanje.

7. Slabo strukturirane glave

Glave HTML (npr

tag) Googlu zagotoviti veliko konteksta, ki se nanaša na ustreznost vašega spletnega mesta. Besede, ki jih postavite v oznake glave, so tehtane bolj kot tiste, ki jih vsebuje glavna vsebina na vašem spletnem mestu.

Zato je izjemno pomembno, da v te glave kadar koli vključite ustrezne ključne besede, vendar je tudi Pomembno je, da so oznake glave pravilno strukturirane. Nekatere teme v programu WordPress ne sledijo najboljši praksi v zvezi s tem, zato boste morda želeli preveriti svoje oznake glave zdaj. Na kratko:

 • Na vaši domači strani je

  mora biti ime vašega spletnega mesta

 • Na vseh drugih straneh je

  oznaka naj bo naslov (tj. objava / stran)

Tako ima vaša domača stran najboljše možnosti za uvrstitev po imenu vašega spletnega mesta, druge strani pa najboljše možnosti za uvrstitev v katero koli temo, ki jo pokrivajo..

Nadalje,

in

Oznake bi morale biti proste za uporabo kot kontekstualno ustrezne podnaslove. Kakšna je tvoja tema ne bi smel Uporabljajte te oznake za potratne namene (npr. za naslov “priporočene objave” v pripomočku stranske vrstice – kar iskalnikom sploh ne pomaga). Če želite več informacij o pravilnem strukturiranju oznak za glavo, si oglejte to poglobljeno objavo Joost de Valk.

8. Navodila iskalnikom, da indeksirajo preveč

Veliko ljudi napačno domneva, da bo Google plazil in indeksiral celotno spletno mesto. Google lahko plaziti celotno spletno mesto, pogosto ne bo indeksiral vse objav in strani. V resnici pa pravzaprav ne želite, da Google po vsebini na vašem spletnem mestu pregleduje vso vsebino – le tiste, ki jih je dejansko vredno razvrstiti. Vse drugo je odveč in ne koristi vam, če ste v Googlovem indeksu. Takšne strani natančneje vključujejo:

 • Neuporabljene strani taksonomije / arhiva (npr. Oznake, avtorski arhivi, arhivi, ki temeljijo na datumih itd.)
 • Vaša politika zasebnosti
 • Zakonske odgovornosti

Idejo dobite. “Čistejše” je spletno mesto, ki ga lahko predstavite Googlu, tem bolje. Vse, kar je nepomembno ali nekoristno za iskalce, služi le zmanjšanju ustreznosti vašega spletnega mesta. Tako bi morali zagotoviti, da so vse takšne strani nastavljene na “noindex” – tj. Sporočite iskalnikom, naj jih ne indeksirajo. To je enostavno storiti s pluginom, kot je Yoast SEO, ki vam omogoča noindex celotne taksonomije / vrste arhivov.

Z nameščenim vtičem pojdite na SEO> Videz iskanja. Nato preklopite možnost za “Prikaži (Vrsta objave) v rezultatih iskanja?” do Ne za vsako vrsto objave, ki jo želite noindex. Nato pojdite na Taksonomije in Arhivi zavihke narediti enako.

Yoast SEO: Privzete vrste vsebine

Ta možnost je na voljo tudi na podlagi objave ali strani:

Indeks SEO Yoast SEO Post

9. Ne ponujate spletnega mesta XML

Zemljevid spletnega mesta XML nikakor ni potreben. A ne zagotoviti iskalnih iskalnikov, je to, kot da bi nekomu dali zapletene napotke do vaše hiše, verbalno, ne pa na vaš naslov. Za iskalnike je veliko lažje, če jim poveste, kaj naj indeksira. Tako Google, Bing in drugi vedo, kaj je od vaših indeksiranih strani najpomembnejše.

Največji greh, če ne ponudimo zemljevida XML, je dejstvo, da je to tako preprosto storiti. Če že imate nameščen že omenjeni vtičnik Yoast SEO, pojdite na SEO> Splošno> Funkcije in preklopite na funkcijo spletnega mesta za XML:

Zemljevid spletnega mesta Yoast SEO XML

To je vse. Yoast temelji na spletnih mestih na različnih možnostih, ki jih omogočite / onemogočite v Videz iskanja odsek. Vtičnik bo zdaj na vašem strežniku ohranjal dinamično posodobljen zemljevid XML za iskalnike, ki jih bodo uporabljali pri pajkanju po spletnem mestu.

10. Osredotočenost na Meta ključne besede

To je manj napak in bolj popolna izguba časa, ker Google ne upošteva meta ključnih besed pri razvrščanju spletnih mest. Meta ključne besede so v preteklosti že uporabljali neželeni pošiljatelji do te mere, da jim Google zdaj ne daje nobene vrednosti. Če torej še vedno uporabljate meta ključne besede, je zdaj čas, da se ustavite.

11. Podvojena vsebina (in ne definiranje kanoničnih URL-jev)

Veliko ljudi vam bo povedalo, da je podvojena vsebina vaš najhujši sovražnik. Če vas Google vidi, kako objavljate vsebino, ki je na voljo drugje, bo na vašem spletnem mestu sprožil sveti pekel, dokler ne ostane nič drugega kot nekaj premetanega HTML-ja.

V resnici to ni nujno res. Google ne (vedno) kaznuje spletnih mest za uporabo podvojene vsebine. Če bo videl dve spletni strani z večinoma isto vsebino, bo poskusil ugotoviti, katera je bila prvotna založnica. Nato bo tej strani v rezultatih iskanja dal prednost pred drugo.

Po drugi strani podvojena vsebina na istem spletnem mestu ni velika. Čeprav ne gre za svetovno vprašanje, je na več straneh več primerkov iste vsebine preprosto neurejeno. Če imate dvajset člankov o pregledu Bluehost, vam ne bo pomagalo pri uvrstitvi na prvo stran. Po najboljših močeh kombinirajte podvojene članke v spletnem dnevniku in preusmerite odstranjene objave / strani na najprimernejše (ponovno, Yoast SEO je zelo primeren z vgrajenim upravljalnikom preusmeritev).

In morda veliko bolj razširjene, kot si morda mislite, da sta na obeh straneh lahko naključna podvojena strani www in ne-www (tj. https://yoursite.com/) kot tudi http in https različice, ki so v resnici ločene strani. Rešitev je opredeliti, kaj je znano kot kanonični URL-ji za vsako spletno stran vašega spletnega mesta.

12. Ne optimiziranje za hitrost

Hitrost nalaganja vašega spletnega mesta je ključnega pomena. Ljudje sovražijo spletna mesta, ki se počasi nalagajo, in to tudi Google (in verjetno drugi iskalniki). Preprosto povedano, hitrost nalaganja vašega spletnega mesta lahko dejansko vpliva na vašo uvrstitev.

Tako bi morali zagotoviti, da se vaše spletno mesto naloži v dvojnem hitrem času. Obstaja veliko priročnikov, kako pospešiti WordPress, pa tudi optimizirani WordPress gostovanje in predpomnjenje vtičnikov, ki jih lahko uporabite za pomoč.

Izkoristite lahko tudi priljubljena brezplačna orodja za testiranje hitrosti spletnega mesta, kot sta Pingdom in PageSpeed ​​Insights, da ocenite hitrost in ozka grla na svojem spletnem mestu..

13. Ne optimiziranje za socialne medije

Ne glede na to, ali vam je všeč družabni medij ali ne, se prepričajte, da so vaši profili pravilno nastavljeni in povezani z vašo WordPress prek Open Graph in Twitter Cards. Če še niste uganili, je Yoast SEO hiter in preprost način za to, saj so v vtičnik vgrajene družbene nastavitve.

Yoast SEO Social Settings

Morda se zdi nekaj manj pomembnega, vendar bo poskrbelo, da bo vaše spletno mesto pravilno povezano z vašimi socialnimi mediji, da bodo vaše objave bolj „izmenljive“. Poleg tega lahko z Yoastom dodate svoje lastne metaoznake Facebook in Twitter po meri. To vključuje naslov, opis in optimizirano sliko. To lahko spet pomaga izboljšati vidnost in skupno rabo vaše objave.

Metaoznake Yoast SEO po meri Facebook in Twitter

Zapiranje običajnih napak v SEO

SEO je lahko precej zastrašujoč – veliko se lahko zmoti. Ampak stran je v tem, da če lahko dosežeš večino stvari prav, imeli boste veliko prednost pred konkurenco. Večina napak v WordPress SEO, ki jih vidite zgoraj, ni raketna znanost. Poleg tega, ko boste razumeli osnovna načela SEO, boste lahko intuitivno opazili, kdaj je nekaj dobro za uvrstitev na vašem spletnem mestu, in obratno.

Ali imate kakšne nasvete za SEO na kraju samem za uporabnike WordPressa, ki jih nisem obravnaval niti v tej niti v drugi objavi? Če je tako, prosimo, delite z nami v razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map