Nybörjarhandbok för SEO för WordPress: Intro, Prep & Jargon

 1. 1. Läser för tillfället: Nybörjarhandbok för SEO för WordPress: Intro, Prep & Jargon
 2. 2. WordPress sökordsforskning och användning för SEO
 3. 3. Förbättra SEO med bakåtlänkar, webbplatshastighet och mer

I den här kortfattade guiden lär du dig hur du optimerar din WordPress-webbplats och betalar in de besökare du har lämnat på bordet. I den här delen kommer du att presenteras för SEO och visa några steg att vidta för att förbereda det kommande arbetet. Om du har problem med att förstå några termer eller Jargon, se avsnittet “Avkoda jargon”.


Vad är SEO och varför ska du spendera tid på det??

Om du inte vet, står SEO för sökmotoroptimering, och det är i princip disciplinen att få sökmotorer, ofta med stort fokus på Google, för att skicka besökare.

SEO är komplicerat, och det kan vara svårt att förklara allt det innebär utan att dra vidare, så vi håller det kort och sött. Det enklaste sättet att förklara SEO är att säga att det handlar om kommunikation. Å ena sidan, att känna din potentiella publik och kommunicera till dem på sitt språk, å andra sidan kommunicera till sökmotorerna att ditt fantastiska innehåll är värt deras bots uppmärksamhet och vördnad.

SEO är ofta utformade för att låta som någon form av mystisk, magisk strävan. En resa genom skumma hav som bara “guruerna” och experterna kan navigera (eller spela resultaten genom att “fuska systemet”). Och när det gäller att bryta in de 10 bästa resultaten på Google för de mest konkurrenskraftiga villkoren där ute och behålla din rang, kanske detta är sant.

Men det är inte det som denna WordPress SEO-guide handlar om. Den här guiden visar dig några bästa metoder som kan börja få lite, men betydande, söktrafik som kommer att läggas upp över tid.

När det gäller huruvida du ska spendera tid på SEO som nybörjare verkar blogggemenskapen delas i hälften. Människor som bloggar om SEO “kan inte förstå hur viktigt det är att göra SEO”, medan människor som gör sociala medier, nätverk, säger du det, alla slags ignorerar det.

Även om jag har sett några övertygande statistik som visar att gästbloggtrafik konverterar bättre än söktrafik, är den potentiella volymen också en helt annan. Medan gästposter kan få några hundra besökare, tusentals till och med, är den potentiella livstidstrafiken för att få en enda postrankning av ett annat räckvidd. Till och med för ett “mjukt” sökord som bara får 30 dagliga sökningar, det är tusentals potentiella besökare per år (och naturligtvis krävs det tack vare nätverk / kall e-post). Så låt oss gräva till WordPress SEO!

Jag trodde att WordPress redan var SEO-optimerat?

WordPress SEO av Yoast

Ja, ja … och nej. Korrekt struktur är en viktig del av SEO, och WordPress har många viktiga strukturer på plats som gör det innehåll mer attraktivt för sökmotorer. Med extra plugins, till exempel WordPress SEO av Yoast, kan du kontrollera många rutor med nästan ingen ansträngning alls. Men det finns några saker som måste göras, åtminstone för nu, mer eller mindre manuellt. Som att optimera dina bilder och se till att din webbplats laddas så snabbt som den kan. Eller använda rubriktaggar korrekt när du skriver innehåll. Och se till att ditt innehåll är verkligen användbart och får en del eller tre och en baklänk eller två.

Men inget av det här betyder om ingen söker efter det du skriver om på samma sätt som du skriver om det.

Även om Google har gjort några framsteg när det gäller att känna igen innehåll som är användbart för användaren även när söktermerna inte exakt matchar din användning av sökord, finns det fortfarande inget riktigt substitut för sökordsforskning. Oavsett hur optimerad din sida är, om ingen letar efter det du skriver om, finns det ingen som kommer att hitta den, även om du rankar högst upp. (Så var inte för stolt över att rangordna nummer 1 för det exakta matchningsnyckelordet för namnet på din webbplats. Även om det kan vara användbart för att hjälpa tidigare besökare att komma tillbaka till din webbplats, är det mycket osannolikt att du får nya ögonbollar. )

Nyckelordforskning

Google AdWords nyckelplanerare

Om du funderar på hur en sökmotor fungerar, genom att genomsöka och indexera dina sidor och ditt innehåll och sedan matcha det med önskemål från sökarna, kan du få en känsla för vad det handlar om. Sökmotoroptimering handlar på ett sätt om att kommunicera effektivt till en potentiell publik. du måste veta hur du kommunicerar med publiken.

Och det är där nyckelordsforskning kommer in. Sökordforskning handlar om att tala den potentiella besökarens språk. En något annorlunda frasering kan innebära en skillnad på 1000% i potentiell publik. Ibland mer (men det betyder inte att du alltid ska rikta in dig på den mer populära, mer om det senare).

Även om det finns ett stort antal program för att utföra sökordsundersökningar där ute, kommer vi i den här guiden att använda det fria alternativet till Googles nyckelplanerare (du kommer att behöva ett aktivt AdWords-konto för att använda det, vilket är tillräckligt enkelt om du redan har ett Google-konto – det är gratis).

En av mina favoritfunktioner för sökordsplaneraren är att du kan använda den för att få förslag och insikter om språket som din publik använder när du söker efter innehåll, genom att bara skriva in ett bredare ämne eller problem.

Den andra delen av sökordsforskning är att utvärdera tävlingen. Detta är nyckeln, eftersom det kommer att hjälpa dig att avgöra om det är värt din tid att försöka gå efter ett specifikt nyckelord, eller om du helt enkelt ska spara det för senare och gå vidare till grönare betesmarker.

SEO bästa metoder enligt Google

Google fraråder “artificiell länkbyggnad”, inklusive gästbloggning för att bygga backlinks. Istället råder Google dig att:

 • Optimera din webbplatsstruktur
 • Skriv exakta sidtitlar
 • Förbättra dina webbadresser
 • Använd metabeskrivningar på rätt sätt
 • Skriv kick ass-innehåll, eller leverera kick ass-tjänster
 • Använd korrekt taggtaggar
 • Optimera dina bilder

Förberedelse

Och nu på själva gör. Följande grejer hjälper dig att göra din webbplats redo för att implementera SEO bästa metoder som vi kommer att ta itu med i nästa del av guiden.

Steg 1 Se till att du tillåter sökmotorer att indexera dig.

wordpresssearchenginevisibility

Låt det här fältet hakats! Oavsett hur bra du gör alla de andra sakerna, om du röra dig åt det här steget spelar det ingen roll alls. Din webbplats kommer att berätta för googlebots och bingbots och yahoobots att de inte är “välkomna här”. Och de kommer att gå vidare, vilket gör dig effektivt osynlig för de flesta (om inte alla) sökmotorer.

Steg # 2 Installera ett SEO-plugin som hämtar var WordPress släpper.

En av de mest använda och rekommenderade pluginsna, och den vi använder här är WP Explorer, är WordPress SEO av Yoast (du kommer att lära dig att använda det senare, i detalj, så det finns inget att oroa sig för).

Steg 3: Få din webbplats indexerad om den inte redan är

För att bli indexerad av Google behöver du en redan indexerad webbplats för att länka till din webbplats, eller så måste du manuellt få din webbplats indexerad. Du kan göra detta genom att skicka in din webbplatskarta (skapas enkelt genom att använda ett plugin som WordPress SEO av Yoast, eller XML-webbplatskartor) använder sig av Googles verktyg för webbansvariga (för att bli indexerad i Bing-användning Bing Webmaster Tools för att skicka in din webbplatskarta). Mer om skapa en XML-webbplatskarta och lämna in det här.

Steg # 4 Lämna de fula permalänk bakom

Standardstrukturen (p = 999) är inte bara dålig för utseende, det skadar också indirekt din ranking, eftersom det att hjälpa lite sökord i din webbadress hjälper lite. Det är en så enkel lösning också. Gå bara till inställningar> permalänk och välj länkstrukturen “postnamn” så är du redo.

wordpresspermalinks

Avkryptering av jargongen

Det är här vi försöker dechiffrera en del av Jargon som ofta används när vi talar om SEO. Om du har en term undrar du vad som betyder, känn dig fri att lämna en kommentar!

 • Sökvolym = Mängden sökningar som ett specifikt sökord får per månad.
 • Nyckelord = Ofta hänvisar till ett ord eller en fras som letas efter i, i samband med att du lägger det till ditt innehåll.
 • Sökfras = något som någon söker i sökmotorer.
 • Exakt matchande nyckelord = Nyckelord som är den exakta matchningen till en sökfras (‘Organic Cat Food’ är en exakt matchning men ‘Natural Cat Food’ är inte).
 • Backlink = En länk från en extern webbplats till en webbplats eller sida.
 • Permalink = Hela webbadressen för ett inlägg (eller sida). I grund och botten där du hittar ett inlägg när det inte längre finns på första sidan.
  I den här kortfattade guiden lär du dig hur du optimerar din WordPress-webbplats och får extra besökare som du kanske lämnar på bordet.

Slutsats

Du har en bra start och på god väg till bättre förståelse och implementering av bra WordPress SEO-metoder. Förhoppningsvis har du nu en idé om var du ska börja med SEO för din webbplats. I mitt nästa inlägg tar vi upp nyckelord, deras betydelse och hur du väljer de bästa för din WordPress-webbplats – så håll dig uppdaterad! Och om du har något att lägga till lämnar du bara en kommentar nedan. Vi skulle gärna höra vad du har att säga om SEO-prep.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map