Öka trafiken till din WordPress-webbplats i 6 enkla steg

Tips för att öka trafiken till din WordPress-webbplats

Om du är något som jag är du på en ständig resa för att öka trafiken till din webbplats. Ju mer trafik din webbplats får, desto mer pengar tjänar du och desto närmare är du den eftertraktade Fyra timmars arbetsvecka livsstil.


Men att få trafik är inte lätt. Människorna är ute, men att hitta dem och sedan få dem till din webbplats är helt annat. Det tar mycket prov och fel för att slå på en vinnande formel.

Tja, jag har stött på några vinnande formler under min tid och jag skulle vilja dela dem med dig i det här inlägget. Var och en av följande tips är testade, testade och praktiskt garanterade att öka trafiken till din WordPress-webbplats. Njut av!

1. Optimera dina inlägg i SERP: er

De flesta bloggare är besatta av ranking i Google, men vad många inte inser är att det är ditt inlägg visas på sökmotors resultatsidor (SERP) i Google kan också göra en stor skillnad.

Optimera dina inlägg i SERP för att öka trafiken

I stort sett är det två saker du bör ta hand om:

  1. Titeln: du kanske vill ändra detta så att det är mer lämpligt för personer som använder Google att söka efter information.
  2. Beskrivningen: du bör alltid skriva en metabeskrivning för dina inlägg för att ge människor en klar uppfattning om vad de kan förvänta sig om de klickar.

Anpassa titeln och beskrivningen är en tårta med Yoast SEO-plugin. Gör bara ändringarna via meta rutan på skärmen Post:

Yoast SEO Snippet-inställningar

Det är allt där – Google kommer att hämta informationen och använda den inom sina SERP: er och förhoppningsvis kommer ett mer attraktivt och klickbart utdrag att hjälpa till att öka trafiken till din webbplats.

2. Lägg till brödsmulor

Brödcrumbsnavigering är bra för användbarhet – det ger besökare på din webbplats en omedelbar uppfattning om var de är relativt till din webbplatsstruktur och gör att de enkelt kan navigera genom din webbplats.

Men det finns en sekundär fördel för brödsmulor: de lägger till en annan dimension till din webbplats utseende i SERP: er.

Lägg till brödsmulor för att öka trafiken

Brödsmulor på en webbplats …

Brödmumlar i Google SERP

… leder till brödsmulor i Google.

Som du kan se visas också brödsmulor som finns på din webbplats inom SERP: erna. Detta ger sökarna mer information om din webbplats innan de ens är på den, vilket inte kan vara en dålig sak.

Att aktivera brödsmulor på din webbplats är en relativt enkel affär och använder WordPress SEO av Yoast-plugin igen. Du kan lära dig hur du lägger till brödsmulor till WordPress-webbplatsen med denna steg-för-steg-tutorial.

3. Dela Testa dina rubriker för att öka trafiken

Om du har bloggat under någon längre tid kommer du att veta allt om vikten av rubriker. Samma inlägg kan vara en komplett flopp eller bli viral på styrkan av sin rubrik ensam.

Med det i åtanke är en av de mest effektiva sakerna du kan göra för att öka trafiken till din webbplats split test dina rubriker. Detta görs enkelt med Titel Split Testing för WordPress plugin. Det gör att du kan skapa två eller flera rubriker för varje inlägg och / eller sida som du skriver och sedan presentera dem slumpmässigt för besökarna och mäter klickfrekvensen.

Efter ett antal klick kan du bestämma vilken rubrik som är den mest framgångsrika och avsluta split-testet. Fördelarna med detta är omedelbara, men ännu bättre, om du noterar trender (dvs. vilka typer av rubriker som fungerar bäst) kan du skapa bättre rubriker för dina läsare i framtiden.

4. Koppla samman dina sidor

Enligt min mening är det få saker som är viktigare för att öka engagemanget på en blogg än att länka mellan dina inlägg (dvs interlinking). Många besökare på din webbplats kommer från början vara blinda för din navigering och du kommer att upptäcka att det enda sättet att tvinga dem att utforska din webbplats ytterligare är att inkludera länkar till relaterade inlägg direkt i ditt innehåll.

Som sådan rekommenderar jag att du inkluderar så många relevanta länkar till relaterade inlägg på din blogg som möjligt när du skapar blogginlägg. Detta är emellertid inte alltid så enkelt med WordPress standard sökfunktion (vilket lämnar mycket att önska).

Det är därför jag svär vid Bättre intern länk-sökning plugin. Medan WordPress standardsökfunktioner letar efter ditt valda sökord bokstavligen var som helst inom alla dina inlägg och sidor och returnerar resultat i kronologisk ordning, kommer Better Internal Link Search att endast ta hänsyn till inlägg och sidtitlar..

Standard WordPress intern länk sökning

Detta…

Bättre WordPress internlänksökning

… blir det här.

Med tanke på att du sannolikt kommer att kunna komma ihåg minst ett eller två ord från titeln på inlägget du länkar till, blir processen för sammanlänkning mycket lättare med det här plugin.

5. Inkludera relaterade inlägg

Du känner förmodligen konceptet att inkludera relaterade inlägg längst ner i en artikel. Om du redan använder Jetpack kan du lägga till relaterade inlägg till din blogg genom att helt enkelt aktivera funktionen. De borde se ut så här:

Jetpack-relaterade inläggsmodul

Inkluderade relaterade inlägg är ett beprövat sätt att öka engagemanget genom att ge besökarna en tydlig möjlighet att fortsätta läsa innehåll på din webbplats. Men du kanske (ganska rimligt) undrar vad relaterade inlägg har att göra med att få mer trafik till din webbplats.

Det är där en relaterad inläggsplugin kommer in. De flesta av de bästa relaterade inläggspluginarna tillåter dig att ange hur du vill att dina relaterade inlägg ska genereras – via kategorier, taggar, senaste inlägg, författare etc. Dessutom finns det typiskt alternativ för vad / hur du vill information för dina relaterade objekt visas på inlägg (miniatyrbild, titel, utdrag och mer).

6. Re-Tweet arkiverade inlägg

jag är en enorm fan av Twitter – Jag tror att det är det överlägset mest tillgängliga sociala nätverket när det gäller att kunna bygga ett följande och öka trafiken (jag skrev till och med ett inlägg bara om att driva trafik till din webbplats med Twitter). Inte bara det, du kan automatisera trafikflödet från Twitter (liksom Facebook, LinkedIn, Tumbler och Xing) till din webbplats med plugin-programmet Revive Old Post.

Processen är enkel: du länkar plugin till ditt Twitter-konto och det tweeterar arkiverade inlägg på din blogg baserat på kriterier som du anger (t.ex. specifika inläggstyper, hur ofta tweets ska publiceras och inom vilka tider).

Återuppliva gamla postinställningar

Arkiverade inlägg publiceras regelbundet i din Twitter-profil och dina Twitter-följare kommer att klicka på dem och därmed upptäcka gammalt innehåll och engagera dem igen med din blogg. Dessutom kan de tweeta dina inlägg igen, vilket leder till att de upptäcks av människor som inte tidigare hört talas om dig.

Vilka tips gör Du Måste öka trafiken?

De sex tipsen ovan är några av mina favoriter, särskilt eftersom de är så handlingsbara – du kan implementera dem på ett ögonblick och börja öka trafiken omedelbart. Och det är vad vi alla vill ha i slutet av dagen: handlingsbara tips som vi kan implementera.

Men jag har egentligen bara repat ytan ovan när det gäller att använda WordPress för att öka trafiken till din webbplats. Därför vill jag ha din hjälp nu. Vad gör du gör för att öka trafiken till din WordPress-webbplats? Har du några tips att dela? Vänligen meddela oss i kommentarerna nedan!

Alternativt, om du har några frågor om ovanstående tips för att öka trafiken (eller om att bygga trafik i allmänhet), tveka inte att fråga.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me