Priročnik za začetnike glede SEO za WordPress: Intro, Prep & Jargon

 1. 1. Trenutno bere: Priročnik za začetnike glede SEO za WordPress: Intro, Prep & Jargon
 2. 2. Raziskovanje in uporaba ključnih besed za SEO za WordPress
 3. 3. Izboljšajte SEO s povratnimi povezavami, hitrostjo spletnega mesta in še več

V tem jedrnem priročniku boste izvedeli, kako optimizirati spletno mesto WordPress in vplačati obiskovalce, ki ste jih pustili na mizi. V tem delu se boste seznanili s SEO in pokazali nekaj korakov, ki jih je treba sprejeti za pripravo dela. Če imate težave pri razumevanju katerega koli izraza ali Jargona, glejte razdelek »Dešifriranje žargona«.


Kaj je SEO in zakaj bi porabili čas za to?

Če ne veste, SEO pomeni optimizacijo iskalnih spletnih mest, zato vas obiskovalci pošiljajo v disciplini, pogosto s poudarkom na Googlu..

SEO je zapleten in težko je razložiti vse, kar vključuje, ne da bi ga povlekli, zato bomo ostali kratki in sladki. Najpreprostejši način razlage SEO je reči, da gre za komunikacijo. Po eni strani poznavanje svojega potencialnega občinstva in komuniciranje z njimi v njihovem jeziku, po drugi strani pa sporočanje iskalnikom, da je vaša super vsebina vredna pozornosti in spoštovanja njihovih botov..

SEO je pogosto zasnovan tako, da zveni kot nekakšna mistična, čarobna prizadevanja. Potovanje po mutnem morju, po katerem lahko krmarijo samo ‘guruji’ in strokovnjaki (ali igranje rezultatov s ‘varanjem sistema’). In ko gre za preboj med najboljših 10 rezultatov v Googlu za najbolj konkurenčne pogoje in ohranjanje uvrstitve, je morda to res.

Vendar to ni tisto, kar je v tem priročniku za WordPress SEO. Ta vodič vam bo pokazal nekaj najboljših praks, ki vam lahko začnejo prikazovati majhen, a pomemben promet v iskalnem omrežju, ki se bo sčasoma povečal.

Ko gre za to, ali bi morali kot začetnik porabiti čas za SEO ali ne, se zdi, da je skupnost blogerjev razpolovljena. Ljudje, ki pišejo o SEO, “ne morejo podceniti pomena dela SEO”, medtem ko ljudje, ki delajo Social Media, Networking, poimenujete, vse vrste ne upoštevajo.

Medtem ko sem videl nekaj prepričljivih statističnih podatkov, ki kažejo, da se gostujoči blog blog pretvori bolje kot iskalni promet, je tudi potencialni obseg precej drugačen. Medtem ko lahko objave gostov privabijo nekaj sto obiskovalcev, pa tudi tisoče, je potencialni promet v celotni razvrstitvi ene objave drugačnega obsega. Celo za nek iskriv iskalni izraz, ki dobi le 30 dnevnih iskanj, je na tisoče potencialnih obiskovalcev na leto (in seveda na srečo ni potrebno omrežje / hladno pošiljanje e-pošte). Torej, pojdimo v WordPress SEO!

Mislil sem, da je WordPress že optimiziran za SEO?

WordPress SEO by Yoast

No, ja… in ne. Pravilna struktura je pomemben del SEO in WordPress ima veliko ključnih struktur, zaradi katerih je vsebina bolj privlačna za iskalnike. Z dodatnimi vtičniki, na primer WordPress SEO by Yoast, lahko preverite veliko okenc, pri čemer skoraj nič ne poskušate. Je pa nekaj stvari, ki jih je treba, vsaj za zdaj, narediti bolj ali manj ročno. Tako kot optimiziranje slik in zagotavljanje, da se vaše spletno mesto naloži čim hitreje. Ali pravilno uporabljate oznake glave, ko pišete vsebino. In prepričajte se, da je vaša vsebina resnično koristna in si priskrbite delež ali tri in povratno povezavo ali dve.

Toda nič od tega ni pomembno, če nihče ne išče tega, kar pišete, na enak način kot pišete.

Čeprav je Google dosegel določen napredek pri prepoznavanju vsebine, ki je uporabniku v pomoč, tudi ko se iskalni izrazi ne ujemajo z vašo uporabo ključnih besed, še vedno ni pravega nadomestka za raziskave ključnih besed. Ne glede na to, kako optimizirana je vaša stran, če nihče ne išče tistega, o čemer pišete, nikogar, ki bi ga našel, tudi če bi se uvrstili na vrh. (Torej ne bodite preveč ponosni na uvrstitev na prvo mesto za ključno besedo z natančnim ujemanjem imena vašega spletnega mesta. Čeprav je lahko koristno za pomoč prejšnjim obiskovalcem, da se vrnejo na vaše spletno mesto, je malo verjetno, da bi dobili kakšno novo očesno kroglico. )

Raziskave ključnih besed

Načrtovalnik ključnih besed Google AdWords

Če razmišljate o tem, kako deluje iskalnik, tako da se plazite in indeksirate svoje strani in svojo vsebino ter nato ujemate z zahtevami iskalcev, lahko občutite, za kaj gre. V določenem smislu optimizacija iskalnikov pomeni učinkovito komuniciranje s potencialnim občinstvom. vedeti moraš, kako komunicirati s publiko.

In tu prihaja do raziskovanja ključnih besed. Raziskovanje ključnih besed govori o govoru jezika potencialnega obiskovalca. Nekoliko drugačno fraziranje lahko pomeni 1000-odstotno razliko v potencialni publiki. Včasih več (vendar to ne pomeni, da morate vedno ciljati na bolj priljubljenega, več o tem kasneje).

Čeprav obstaja veliko programske opreme za raziskovanje ključnih besed, bomo v tem priročniku uporabili brezplačno alternativo Google načrtovalec ključnih besed (za uporabo boste potrebovali aktiven račun AdWords, kar je dovolj enostavno, če že imate Googlov račun – brezplačen je).

Ena izmed mojih najljubših funkcij pri načrtovanju ključnih besed je, da lahko z njo dobite predloge in vpogled v jezik, ki ga vaše občinstvo uporablja pri iskanju vsebine, tako da preprosto vnesete eno širšo temo ali težavo.

Drugi del raziskovanja ključnih besed je ocenjevanje konkurence. To je ključno, saj se boste lažje odločili, ali je vredno svojega časa poskusiti po določeni ključni besedi ali pa jo preprosto shranite za kasneje in se premaknite na bolj zelene pašnike.

Najboljše prakse SEO glede na Google

Google odsvetuje “umetno gradnjo povezav”, vključno z gostujočim bloganjem za ustvarjanje povratnih povezav. Namesto tega vam Google svetuje:

 • Optimizirajte svojo spletno stran
 • Napišite natančne naslove strani
 • Izboljšajte URL-je spletnega mesta
 • Pravilno uporabljajte meta opise
 • Napišite vsebino rit rit ali dostavo storitev rit rit
 • Pravilno uporabljajte oznake naslovov
 • Optimizirajte svoje slike

Priprava

In zdaj na dejansko početje. Naslednje informacije vam bodo pomagale pripraviti vaše spletno mesto za izvajanje najboljših praks SEO, ki se jih bomo lotili v naslednjem delu vodnika.

1. korak 1. Prepričajte se, da lahko dovolite, da vas iskalniki indeksirajo.

wordpresssearchenginevisibility

Pustite to škatlo nepreverjeno! Ne glede na to, kako dobro počnete vse druge stvari, če se boste zapletli v ta korak, to sploh ne bo pomembno. Vaše spletno mesto bo googlebotom, bingbotom in yahoobotom sporočilo, da tukaj niso dobrodošli. In nadaljevali se bodo tako, da boste učinkovito nevidni na večini (če ne vseh) iskalnikov.

Korak # 2 Namestite vtičnik SEO, ki izbere mesto, kjer WordPress odide.

Eden najpogosteje uporabljanih in priporočenih vtičnikov in tisti, ki ga tukaj uporabljamo, je WP Explorer, je WordPress SEO by Yoast (izveste ga, kako ga boste uporabljali pozneje, podrobno, tako da vam ni treba skrbeti).

3. korak: Indeksirajte svoje spletno mesto, če ga že niste

Če želite indeksirati Google, potrebujete že indeksirano spletno mesto za povezavo do svojega spletnega mesta ali pa ga boste morali ročno indeksirati. To lahko storite tako, da pošljete zemljevid spletnega mesta (ustvarjen je enostavno z uporabo vtičnika, kot je WordPress SEO by Yoast, ali XML Sitemaps) z uporabo Google Orodja za spletne skrbnike (da se indeksira v Bing uporabi Bing Orodja za spletne skrbnike da pošljete svoj zemljevid spletnega mesta). Več o tem ustvarjanje spletnega mesta XML in ga predloži tukaj.

Korak # 4 Pustite za seboj grde trajne povezave

Ne samo, da je privzeta struktura (p = 999) slaba za videz, ampak tudi posredno škodi uvrstitvi, saj ima ključno besedo v URL-ju strani nekoliko pomagal. Tudi to je enostavno odpraviti. Preprosto pojdite na nastavitve> stalne povezave in izberite strukturo povezave »ime objave« in vse ste pripravljeni.

wordpresspermalinks

Dešifriranje žargona

Tu poskušamo razvozlati nekaj žargonov, ki se pogosto uporabljajo pri SEO. Če imate izraz, ki se sprašujete, kaj pomeni, lahko pustite komentar!

 • Obseg iskanja = količina iskanja določene ključne besede na mesec.
 • Ključna beseda = Najpogosteje se nanaša na besedo ali besedno zvezo, ki jo iščete v kontekstu, ko jo dodate v svojo vsebino.
 • Iskalna fraza = nekaj, kar nekdo išče v iskalnikih.
 • Ključna beseda natančno ujemanje = ključna beseda, ki se natančno ujema z iskalno besedno zvezo („organska mačja hrana“ je natančno ujemanje, vendar „naravna mačja hrana“ ni).
 • Backlink = povezava z zunanjega spletnega mesta na spletno mesto ali stran.
 • Permalink = Celoten URL objave (ali strani). V bistvu tam, kjer najdete objavo, ko je ni več na prvi strani.
  V tem jedrnatem priročniku boste izvedeli, kako optimizirati spletno mesto WordPress in pridobiti dodatne obiskovalce, ki jih morda puščate na mizi.

Zaključek

Začeli ste dober začetek in na poti do boljšega razumevanja in izvajanja dobrih praks WordPress SEO. Upajmo, da imate idejo, kje začeti s SEO za vaše spletno mesto. V naslednji objavi bomo prebrali ključne besede, njihov pomen in izbiro najboljših za vaše WordPress spletno mesto – zato bodite pozorni! In če imate še kaj dodati, pustite spodaj komentar. Radi bi slišali, kaj imate povedati o predpripravi za SEO.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map