Prvo indeksiranje za WordPress za mobilne naprave – kaj to je in kako se nanjo pripraviti

Večina nas se zaveda, da iskalniki, kot sta Yahoo in Google, ohranjajo ogromen indeks, ki sega na milijone strani. Tako lahko najdejo in predložijo vsebino, ki je pomembna za iskalno poizvedbo. Če želite, da vaše spletne strani najdejo mesto v rezultatih iskanja, morate najprej zagotoviti, da so vključene v indeks. V prihodnosti pa boste morali razmisliti tudi o indeksiranju za WordPress za mobilne naprave.


Iskalniki delujejo z uporabo zapletenih algoritmov, ki se nenehno razvijajo. Google za enega nenehno dela na izboljšanju svojega algoritma iskanja, da bi uporabnikom ponudil najboljšo možno izkušnjo iskanja. Kot del tega procesa se Google postopoma premika v smeri indeksa za mobilne telefone. Brez skrbi – nekaj preprostih korakov lahko sledite, da se pripravite na prvo indeksiranje za WordPress za mobilne naprave.

Kaj je prvo indeksiranje mobilnih telefonov?

Kazalo za WordPress za mobilne naprave: Kaj je to?

Do nedavnega je večina ljudi na internetu iskala vsebino na svojih namizjih. Zato so Googlovi iskalni algoritmi seveda (in še vedno) usmerjeni v obravnavo teh iskalnih poizvedb s namiznih računalnikov. Rezultati iskanja iz „indeksa namizja“ so bili nato prilagojeni dejavnikom razvrstitve za mobilne naprave. Ne glede na to, ali se iskanje začne na namizju ali mobilnem telefonu, bi Googlebot poiskal znotraj tega „indeksa namizja“ in poiskal ustrezne spletne strani.

Google je zdaj spremenili svoj pristop, začelo bo iskati po spletu iz brskalniškega brskalnika, kar pomeni, da morate razmišljati o indeksiranju za WordPress za mobilne naprave.

Google bo še naprej vzdrževal enoten indeks za vsa spletna mesta. Hkrati bo še naprej natančno prilagajal svoje algoritme, da se bo bolj zanašal na mobilne vsebine

 • uvrstite strani s tega spletnega mesta
 • razumeti strukturirane podatke
 • da se v rezultatih prikažejo odrezki s te strani.

Ta način iskanja bo uporabljen za iskanje, ki se sproži celo z namiznih računalnikov.

Če želite izvedeti, ali je spletno mesto pripravljeno za vključitev v indeks prvi mobilni telefon, Google uporablja »klasifikatorje«. Klasifikatorji določajo, kako enako je ali primerljivo spletno mesto za mobilne računalnike v primerjavi z vsebino, povezavami, shemo, večpredstavnostjo itd..

Zakaj prehod na prvi mobilni indeks?

Googlova sprememba pristopa je odziv na pomemben premik v smeri iskanja iz mobilnih naprav. Sedanja metoda iskanja ne ponuja idealne uporabniške izkušnje za mobilne uporabnike. V glavnem je to zato, ker namizne in mobilne različice mnogih spletnih strani nimajo ustrezne vsebine. S klikom na rezultat iskanja iz mobilne naprave lahko uporabniki preidejo na stran, ki ne obstaja v mobilni različici. Ali vsebine morda ne bo mogoče videti na mobilnih napravah. Lahko pa uporabite WordPress temo, ki ne reagira. To ima za posledico slabo uporabniško izkušnjo, česar se Google zelo trudi, da bi se ji izognil.

Google si želi, da bi internet postal mobilno prijazen kraj in indeksiranje mobilnih telefonov je še en korak v to smer. Google pravzaprav navaja, da so nekatera spletna mesta že v tem indeksu, ki jim bodo sledile.

Vpliv indeksiranja na prvem mestu za mobilne naprave

Indeksiranje za WordPress za mobilne naprave: Vpliv

Pojasnimo eno stvar – Google bo preiskal namizno različico vašega WordPressa, tudi če nimate spletnega mesta za mobilne naprave. Trenutni premik preprosto pomeni, da bo Google v prihodnosti preučil predvsem mobilno vsebino za določitev uvrstitev. V praksi to pomeni, ko gre za prvo mobilno indeksiranje za WordPress:

 • Mobilna različica vašega spletnega mesta WordPress postane osnovna različica vašega spletnega mesta (vsaj za iskalnike). Google bo najprej poiskal v mobilni različici in se vrnil na namizno različico le, če mobilna različica ni na voljo. Zato bo spletno mesto z boljšo uvrstitvijo za mobilne naprave videti višje od mesta z nižjo uvrstitvijo za mobilne naprave, tudi ko se začne iskanje na namizju.
 • Mobilna različica vašega WordPressa bo začela bolj vplivati ​​na znamko vašega spletnega mesta.
 • Spletni skrbniki bodo opazili povečanje pajkanja za Pametni telefon Googlebot. Posledično bodo odrezki, ki se pojavijo v rezultatih iskanja, z vaših mobilnih strani. Enako bo z vsebino na Googlovih straneh predpomnilnika.
 • To vam resnično ne preostane drugega, kot da zagotovite, da je vaša WordPress prijazna do mobilnih naprav. Dejansko je odvisno od občinstva, ki mu ustrezate, pristop, ki je prvi za mobilne naprave, morda boljša alternativa. Ne pozabite, Google prijaznost vašega spletnega mesta za mobilne naprave že obravnava kot faktor razvrstitve.

Priprava spletnega mesta WordPress za prvi indeks za mobilne naprave

Kar je lepo pri Googlu, je, da vsakič, ko pride do večjih sprememb v algoritmih iskanja, ti povedo kako se pripraviti na to.

1. Odziven dizajn

Če že uporabljate odzivno temo WordPress ali če imate dinamično serviranje spletno mesto na mestu, vam res ni treba storiti ničesar več za ta del indeksiranja za prvo mobilno napravo za WordPress. Morali boste le zagotoviti, da sta vsebina in oznaka enaka v obeh različicah spletnega mesta WordPress.

Odziven spletni dizajn (RWD) je nastavitev, v kateri strežnik vedno pošlje isto kodo HTML vsem napravam, CSS pa se uporablja za spreminjanje upodabljanja strani na napravi.

Dinamično prikazovanje je nastavitev, kjer se strežnik odziva z različnimi HTML (in CSS) na istem URL-ju, odvisno od uporabniškega agenta, ki zahteva stran.

Kazalo za prvo mobilno napravo za WordPress: implementacija mobilnih spletnih mest

2. Preglejte svojo vsebino

Če se zgodi, da sta osnovna vsebina in označitev različni, potem zagotovite, da je strukturirana oznaka enaka tako za namizne kot za mobilne različice. Spletni skrbniki pogosto odstranijo velik del strukturiranih podatkov z mobilnega spletnega mesta. To ne bo več kvalificirano kot dobra praksa. Vse to boste morali dodati nazaj. Posodobite tudi URL-je znotraj strukturiranih podatkov na mobilnih straneh.

Če želite preveriti, ali je vsebina enaka v vseh različicah, lahko uporabite Orodje za testiranje strukturiranih podatkov. Vnesite URL-je obeh verzij WordPress-a in primerjajte izhod, da preverite, ali je vsebina v obeh različicah enaka. Google tudi svetuje, da preskočite dodajanje ogromnih količin označevanja, ki niso pomembne za vsebino dokumenta.

Prvo indeksiranje za mobilne naprave za WordPress: orodje za testiranje strukturiranih podatkov

Nato obiščite robots.txt.tester da preverite, ali vaša datoteka robots.txt blokira Googlove spletne pajke iz določenih URL-jev na vašem spletnem mestu. To orodje preverja, ali je vaša mobilna različica dostopna Googlu.

3. Metapodatki

Metapodatki ponujajo namige iskalnikom o vsebini na strani. Zato mora biti prisoten v obeh različicah spletnega mesta. Preprosti previdnostni ukrepi, kot so podobni naslovi in ​​meta opisi na vseh straneh v obeh različicah WordPress-a, lahko gredo daleč.

4. Notranje povezave

Ni treba spreminjati povezav z ločenimi URL-ji za mobilne naprave (spletnimi mesti s točkami). Če uporabljate ločene URL-je za mobilne naprave, obdržite obstoječo povezavo rel = kanonično in nato povežite rel = nadomestne elemente med dvema različicama.

5. Jeziki

Če je vaša WordPress večjezična, preverite povezave hreflang na ločenih URL-jih za mobilne naprave. Med mobilnimi in namiznimi URL-ji boste morali povezati ločeno.

6. Gostovanje

Če je mobilna različica vašega spletnega mesta WordPress na ločenem gostitelju, se prepričajte, da lahko gostiteljski strežniki obravnavajo morebitno povečanje števila pajk.

7. Preverjanje

To ni dovolj, da preverite spletno mesto namizja sam na Googlovi iskalni konzoli za prvo indeksiranje za WordPress za mobilne naprave. Za preverjanje boste morali predložiti svojo mobilno različico svoje WordPress na Googlovo iskalno konzolo.

8. Osredotočite se na SEO

Upoštevajte, da bo Google še naprej indeksiral vašo različico namizja, tudi ko jo bo preverjal z vidika mobilnega uporabnika. Tako nadaljujte z vrhunsko vsebino in praksami SEO.

9. Mobilnost prijaznost

Ključnega pomena je, da vaš WordPress postane prijazen za mobilne naprave, da zagotovite, da ste pripravljeni na prvo indeksiranje za WordPress na mobilni napravi. Google meni, da je spletno mesto prilagojeno mobilnim napravam, ko lahko mobilni uporabnik naloži vse dele vsebine na vašo stran, prebere besedilo, ne da bi ga bilo treba povečati ali prilepiti, in lahko enostavno pritisne kateri koli gumb.

Poskrbite, da bo vaša mobilna različica prešla test mobilnosti. Tu je pomembno opozoriti, da Google zdaj sprejema vsebino, ki je skrita za jezički in harmonike, da pakira več vsebine. Če uporabljate pojavna okna na mobilnih telefonih, morate vedeti, da pojavni okni lahko vplivajo na SEO.

Zaključne besede o indeksiranju za WordPress na mobilnikih

Brez dvoma sprejetje mobilnega indeksiranja za WordPress (in vsa spletna mesta v tej zadevi) pomeni veliko spremembo za lastnike spletnih strani in SEO strokovnjake. Vendar trenutno ni potrebe po zaskrbljenosti, še posebej ne pri tem seznamu nasvetov za pripravo na mobilno prvo indeksiranje za WordPress.

Pričakuje se, da bo prehod na prvi mobilni indeks postopen, kar bo omogočilo, da se spletna mesta prilagodijo novemu pristopu. Google bo vsako spletno mesto ocenil neodvisno, da preveri, ali je pripravljen za premik, in ga premaknil, ko je pripravljeno. Medtem ko ni določene časovne premice za dokončanje postopka, je potrebno, da vsa spletna mesta sprožijo postopke in se uvrstijo visoko na indeks mobilnih telefonov.

Imate vprašanja o indeksiranju za WordPress za mobilne naprave? Kako lahko pripravite svojo spletno stran? Ali kakšne druge nasvete, za katere menite, da bi jih morali dodati? Zvok izključite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map