Video SEO-tips för att få ut mesta möjliga av dina WordPress-videor 2020

Video SEO-tips för att få ut det mesta av dina WordPress-videor 2017

Låt oss prata om video-SEO, effekterna av videoklipp på användarupplevelsen och sökrankingen och hur du kan optimera dina videoklipp för att få bästa möjliga SEO-juice.


Snabbt kommer jag att släppa ett par statistik för videomarknadsföring för att – du vet – bygga lite fart. Visste du:

 • En tredjedel av all online-aktivitet spenderas på att titta på video?
 • 90% av användarna säger att produktvideor är till hjälp i beslutsprocessen?
 • Njutande av videoannonser ökar inköpsintentionen med 97% och varumärkesassociationen med 139%
 • Att inkludera en video på en målsida kan öka konverteringen med 80%?
 • Artiklar med videor får tre gånger fler länkar än artiklar i vanlig text?

källor: Hubspot & Moz

Ins och outs of Video SEO

Medan denna statistik är imponerande, vad har detta att göra med video-SEO? Tja, SEO (eller sökmotoroptimering till de oinitierade) är bara en bland de många delarna av det digitala marknadsföringspusslet. Den andra och viktigaste delen är att få den trafik du lockar till att faktiskt konvertera.

Videor kan hjälpa dig att överbrygga klyftan mellan sökmotortrafik och konvertering. Med andra ord har videor en enorm positiv inverkan på din sökrankning och konverteringsfrekvens.

Videoklippet är inte längre en “framtida” marknadsföringstaktik – det är här och det är ett kraftfullt sätt att kommunicera din varumärkeshistoria, förklara ditt värdeförslag och bygga relationer med dina kunder och framtidsutsikter. – Lindsay Kolowich

I det inte så långa förflutna skisserade vi ett par WordPress SEO-tips i ett antal inlägg inklusive:

 • Bästa WordPress SEO-verktyg
 • WordPress SEO Best Practices
 • Nybörjarguide till WordPress SEO [Post Series]
 • 10 viktigaste funktionerna för WordPress SEO av Yoast
 • WordPress SEO: Ranking högre i sökmotorer

Den viktigaste takeaway från ovanstående inlägg är SEO som sträcker sig långt utöver vanlig text SEO. Du bör optimera din text, bilder, videor och ta hand om andra tekniska SEO-detaljer för att få ut mesta möjliga av dina SEO-ansträngningar. Men låt oss inte tappa oss här, vi ska fokusera på video-SEO och bara det för resten av detta inlägg.

Hur du får ut det mesta av video-SEO

Låt oss nu fördjupa oss i video-SEO och titta på stegen du bör vidta för att få ut mesta SEO från dina WordPress-videor (till och med dessa tips gäller för alla videoklipp).

Nyckelord för video SEO

Sökmotoroptimering börjar med sökordsundersökningar som inte är bra. Om du till exempel säljer WordPress-teman, vill du uppenbarligen ranka högt för termen “WordPress-teman”, “premium WordPress-teman” och andra relaterade termer. Detta gäller även video-SEO.

Numera berikar Google sökresultaten med hjälp av rika medier som videor med mer än 90% av nämnda videor kommer från YouTube (som också ägs av Google). Studier av MarketingLand och Searchmetrics visa att över 50% av Googles universella sökningar inkluderar videor. Detta innebär att en enorm bit av sökare utsätts för en YouTube-video vid varje tidpunkt.

Videoutgivare som YouTube är bland andra enorma trafikkällor särskilt när du tänker på:

 • Videorsökresultat har 41% högre klickfrekvens än resultat i vanlig text (Källa aimClear) och
 • Videor är 50 gånger mer benägna att få organiska rangordningar på Google-sidor än vanliga textresultat (Forrester Research)

Men det hela börjar med otrolig SEO SEO sökord forskning. Du ska fokusera på nischspecifika nyckelord som har videoresultat på Googles första sida.

Åt sidan: Google har en mjuk plats för hur man gör videor, recensioner, självstudier och roliga videor. Videor med titlar som “Hur man ställer in WordPress”, “Skapa WordPress-tema”, “Ställa in WordPress-tema” och roliga videor som “roliga katter” kommer att få fantastiska platser i Googles sökresultat.

Om du optimerar din video kring nyckelord som har videoresultat på första sidan av Google och är värd för videon på YouTube får du riktad trafik både från Google och YouTube. Och om du inte visste det, är YouTube den näst största sökmotorn.

Hur man hittar video SEO-nyckelord

Men hur får du video-SEO-nyckelord som är relevanta för din nisch? Det är enkelt. Om du till exempel befinner dig i WordPress-temanisch, letar du efter video-SEO-nyckelord med sökningar som “skapa ett WordPress-tema”, “WordPress tematutorial” och så vidare.

För att lägga mina pengar där min mun är, gav jag detta en testkörning och sökte “Skapa ett WordPress-tema” på Google. Nyckelordet ger ett YouTube-resultat i Google. Inte dåligt:

hitta video seo nyckelord

Beväpnad med ett SEO-nyckelord, behöver du bara kontrollera om det finns tillräcklig sökvolym för det sökordet. Här kan du använda Googles verktyg för sökordsplanerare (fri).

Enligt Brian Dean från Backlinko, se till att ditt sökord får minst 300 månatliga sökningar. Från vår Google Keyword Planner ser vi att ”skapa WordPress-tema” får i genomsnitt mellan 1 och 10 000 månadsvis sökningar. Det här är riktigt bra:

google-nyckelord-planerare

Bonus: Från denna helt instrumentpanel får vi relaterade sökordsidéer och genomsnittliga månatliga sökningar samt nivå konkurrens för varje relaterat sökord:

google-sökordet-planner relaterade-video SEO-sökord

Varför är detta viktigt? Fler nyckelordsidéer innebär fler idéer för dina videor och annat innehåll. Så länge ett sökord har mer än 300 månadssökningar, är det ett bra nyckelord att skapa en video runt. Ju fler sökningar, desto bättre, bara se till att konkurrensen för det specifika sökordet är låg till medel.

Om du skapar en video kring ditt sökord och får den att rankas bra i Google, är du gyllene när det gäller SEO SEO.

Nu när du har ett nyckelord (och relaterade nyckelord) är det dags att skapa dina videoklipp.

Skapa fantastiska videor

Precis som vanlig textinnehåll, ju mer du lägger in i din video, desto mer kommer du att få ut det. Dåligt arbete får du inte någonstans. Kom ihåg att dåligt innehåll inte rankas i denna tid och era, så förvänta dig inte att din video ska rankas om den är ointressant, ororisk, irrelevant och / eller inte ger något värde alls.

Att skapa en video av hög kvalitet kostar mindre än $ 200 dollar även om du anställer en videograf och en grafikredigerare. Om du arbetar med en begränsad budget kan du starta om och använda många tillgängliga skärminspelningsverktyg (vi gillar Screencast-O-Matic).

Du behöver verkligen inte anställa skådespelare för dina videor. Animering är ganska populär och fotomontage kan hjälpa dig att berätta en historia, speciellt om du kastar lite parallaxmagi i mixen, men många gånger att ge användbart och direkt innehåll är allt du behöver fokusera på.

Ge värde, göra din video intressant / rolig och förbli relevant för din målgrupp för att öka användarnas engagemang, vilket är den viktigaste rankningssignalen för YouTube-videor.

Fler visningar = Bättre video SEO

Om fler människor fortsätter att titta på, prenumerera, kommentera, gilla och dela dina videoklipp kommer du att fortsätta stiga i Google. Om din video suger kommer det inte att bli oavsett hur mycket SEO du kastar bakom den.

Fantastiska videor ger fantastiska resultat för video SEO, länkbyggnad och varumärkesmedvetenhet. Fallet i fråga är Dollar Shave Club-video som blev viral för ett tag sedan, och nu tjänar företaget (dollarshaveclub.com) tiotusentals länkar (vissa från enorma webbplatser som Mashable, Forbes, BusinessWeek, The Next Web etc.), mycket exponering för varumärken och andra återkommande SEO-fördelar med just denna dag.

Nämnda video har över 23 miljoner visningar, och i juli 2016 köpte Unilever Dollar Shave Club för en miljard dollar. Cha-ching!

När det gäller videolängd skulle jag inte oroa mig själv en bit. Vissa SEO-experter hävdar att kortare videor är bättre än längre och vice versa, och jag säger låt dem argumentera. Så länge din video är fantastisk kommer folk att titta på den oavsett varaktighet. Jag vet, jag tittar på videospel rygg mot rygg och de flesta är mer än en timme långa. Hundratusentals andra människor tittar också på dessa videor, så gör dem två timmar lång eller två minuter lång – det spelar ingen roll.

Optimera din video-SEO

Du kan välja att ladda upp videor till din domän men jag förespråkar att ladda upp till Youtube. Låt mig exponera. Nedan visas en graf som visar de vanligaste domänerna för videobitar. På lekmannens språk visar det vilka webbplatser Google föredrar när det gäller videoresultat i SERP: er (sökmotors resultatsidor) går.

youtube-får-92-procent-av-google-video resultat

Från ovanstående diagram, var vill du vara värd för dina videor? YouTube eller din egen domän? Jag röstar YouTube varje dag, för siffrorna ligger inte.

För det andra, och vi nämnde detta tidigare, är YouTube den näst största sökmotor som ägs av Google. Är det mer troligt att folk hittar dina videor på din domän eller på YouTube? Du behöver inte svara. Google vill ha mer och mer affärer, och ju fler människor de kan få till YouTube-videor, desto högre vinstmarginal.

För det tredje kan du skapa bakåtlänkar från YouTube – en i din kanalprofil och en i varje videobeskrivning du skriver därefter. Aldrig har en bakåtlänk varit en dålig sak, särskilt om den är från den näst största sökmotorn. Exponering på YouTube som utlöser sekundär åtgärd (läs personer som klickar igenom till dina webbegenskaper) är bäst för små och stora företag i en era som domineras av Google detta och Google som.

Sist men inte minst sparar du din webbplats (och din server) den extra belastningen, vilket kulminerar med snabbare sidbelastningshastigheter, därmed bättre SEO-poäng. När allt kommer omkring är YouTube-videor lätta att bädda in och kompatibla med de flesta om inte alla webbläsare. Andra människor kan också bädda in dina videor enkelt att tjäna dig inkommande länkar och i följd mer trafik.

Nötter & bultar av video SEO

Grundläggande video-SEO

Så, hur optimerar du videor för SEO? Det är den stora frågan, rätt?

Gör dina videor ljusa

När du laddar upp dina videor, uppenbarligen ladda upp den högsta kvalitet du kan. Även om många vloggers kan ledas till 4k-riket, finns det inget behov att gå så långt när man laddar upp WordPress-tutorials och guider. Spela in videor i 720p (om möjligt) med 16: 9-bildförhållande för att säkerställa optimal visning.

Men när du bäddar in dina videor använder du en lätt touch. Google betonar hastigheterna för sidbelastning som en rankningsmetrik, så du kan bättre använda de verktyg och tekniker som står till ditt förfogande för att säkerställa att dina videoklipp inte stör din webbplats. Du kan till och med använda videominiaturer som bara laddar spelaren när användaren startar uppspelningsknappen. Gör vad du kan optimera inbäddade videor så de laddar snabbt.

Detta är också bra för användarupplevelsen, särskilt med den exponentiella ökningen av mobilanvändare som lämnar din webbplats efter fyra sekunder av väntan. Ingen har tid för en webbplats som tar en ålder och en rundtur till solen att ladda.

Märk dina videor på lämpligt sätt

Se hur du strö över nyckelord i hela ditt textinnehåll? Du måste ge mer information för att söka spindlar så att de kan identifiera och indexera dina videor. Inkludera dina SEO-nyckelord i dina filnamn, titlar, taggar och beskrivningar för att säkerställa att du rankar för sammanhang och relevans.

Dessutom när du laddar upp dina videor välj en miniatyrbild som är vettig. Tills din YouTube-kanal har verifierats måste du nöja dig med en ram från din video, men efter verifiering kan du ladda upp anpassade miniatyrbilder med tillagd text eller överlägg för att bättre beskriva

Lägg till videokontroll och webbplatskartor

Med vårt exempel på WordPress-teman igen, om du skapar en video som kretsar kring WordPress-teman, kommer du självklart att nämna “WordPress-teman” någonstans där inne. Sökmotorns sökrobotar “ser” inte dina videoklipp som människor gör, vilket för oss till transkript och webbplatskartor.

Ett transkript av ljuddelen av din video erbjuder dig mer fastigheter att inkludera dina sökord, vilket förbättrar sökförmågan. Transkript erbjuder dina användare också möjligheten att “läsa” din video om de inte kan lyssna vid en viss tidpunkt. Dessutom kan du till och med använda ett specifikt transkript som bas för ett inlägg som länkar till ditt andra innehåll. När allt är sagt och gjort kan transkript låsa upp textinnehållet i dina videoklipp – det innehåll som sökmotorerna förstår.

Videokortkartor är en förlängning av din webbplatskarta för innehåll, som hjälper sökmotorer att hitta och indexera dina videor tillsammans med ditt andra innehåll. Det bästa är att du kan anpassa videokortkartor för att inkludera metadata, vilket ökar relevansen för dina videor för sökfrågor. Yoast erbjuder en stor Video SEO-plugin bara för detta ändamål.

Gör dina videor lätt att hitta

Först bör du dra nytta av beskrivningsrutan och taggarna när du laddar upp en video till YouTube. Var säker på att använda nyckelord och inkludera relevanta länkar till din webbplats där tittarna kan hitta mer information om ämnet du behandlar. Lägg till relevanta taggar så din video är lätt att hitta för YouTube-användare och sökmotorer.

Från en synfunktion och användarupplevelse, måste du också göra dina inbäddade videor enkla att hitta på din webbplats. Bädda in en video per inlägg / sida och följ det upp med relevanta kategorier och taggar. Detta gör det enkelt för användare och sökmotorer att hitta dina videor.

Lägg till interaktiva element dina videor

Även om aktier, gillar och favoriter är bra indikatorer på att du gör något rätt, betyder det inte nödvändigtvis att du kommer att träffa dina SEO-mål. Du kan fånga tittare i viktiga ögonblick i dina videoklipp. Jag pratar om interaktiva element som formulär, länkar och frågesporter i video som leder dina tittare till nästa logiska steg långt innan videon slutar.

Dela dina videor för mer video SEO-juice

Det räcker inte med att skapa videor; det är bara den första och lättaste delen av ekvationen. Människor måste se dina videoklipp eftersom 1) det gör att du må bra och 2) fler visningar innebär bättre ranking. Så skäm dig inte för marknadsföra din video kraftfullt, eller lika mycket som du marknadsför dina blogginlägg.

Dela dina videor på sociala medier eftersom sociala signaler betyder något för Google. Det är en indikator på relevans och värde eftersom ju mer du har, desto bättre är din video. Markera dina videor överallt på en rad.

Sista ord

Google fortsätter att fästa mer vikt vid videor så långt rankningen går. Dessutom växer onlinevideokonsumtion allt eftersom fler konsumenter gillar, använder och kommer ihåg video. Faktum är att YouTube rapporterar att mobilvideokonsumtionen ökar 100% varje år. [Källa: Hubspot]

Dessutom har video blivit mer tillgängligt och prisvärd för små företag. Vilket ställer frågan: Varför har du inte implementerat Video SEO ännu?

Har du en fråga eller ett förslag? Vi lyssnar. Släpp oss en rad i kommentarerna nedan så kommer vi tillbaka till dig på nolltid. Tack på förhand!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map