WordPress Image SEO-fel och hur man fixar dem

WordPress Image SEO vanliga misstag
 1. 1. Den ultimata guiden för WordPress Image Management
 2. 2. 3 Mindre kända tips för bildhantering i WordPress
 3. 3. Läser för tillfället: WordPress Image SEO-fel och hur man fixar dem

Allt vi har lärt oss under de senaste två artiklarna skulle gå nerför floden om vi inte implementerar en riktig bild-SEO-strategi. Image SEO spelar en viktig roll i din övergripande SEO-strategi och är avgörande för webbplatser som delar handledning. Tänk på all trafik du skulle förlora om dina bilder inte namngavs felaktigt, inte hade “alt” -taggar eller värre, värd på olika servrar.


WordPress Image SEO misstag

Vi besöker de bästa misstagen när det gäller bild-SEO – och rekommenderar lämpliga motåtgärder.

Du använder inte relevanta bilder

Möt Ronald och företaget

Bildbilder du och dina kompisar diskuterar vilket läge du ska transportera för din kommande resa. Både den mellanstatliga bussen och flygningen verkar vara bra alternativ – men du har fastnat i budgeten mot tidsdebatten. Det finns två lag – i spetsen av Ronald och Jeremy. Ronald vill ta ett flyg så att han inte behöver planera om sina fredagsmöten. Jeremy å andra sidan, som en beundrare av Moder Jorden, bryr sig inte om att handla sitt möteskema för att njuta av den natursköna skönheten som ligger framför den mellersta bussresan. Naturligtvis väljer varje medlem i resegruppen sidor – de som inte vill ha en tio timmars lång bussresa är med Ronald på kamp. Det andra teamet som vill beundra Mother Nature’s skönhet tycker det är absolut nödvändigt att ta bussen.

Båda sidor försöker sin nivå bäst för att övertyga den andra att ta sin sida. Mitt i det som tycktes vara en av de mest kritiska diskussionerna i deras liv gjorde Ron misstaget att uttrycka följande ord:

RON: Hej killar, jag har det bra med båda transportsätten. Vem ska babysit min katt under helgen?
JEREMY: Vad? Du kan lämna det på Emily’s plats! Vänta, varför diskuterar vi det här??
GUY FRÅN JEREMY’S TEAM: Ja, ser du inte att vi är mitt i en viktig konversation?
GUY ON ROLAND’S TEAM: Kom igen mannen!
ROLAND: Vad fan Ron! Kan du inte se att vi är mitt i en kris här?
RON (skrek lite): Okej, okej, jag lämnar Sarah med Emily. Jösses.
KOLLEKTIVT: Fan, Ron! Du gör alltid detta …

Och debatten återupptas.

Du vill inte vara Ron nu, eller hur? Det är samma sak med relevans. Bilder är värda tusen ord. Men om du inte är försiktig kan du tappa personens uppmärksamhet i en annan tanke.

Du funderar förmodligen på New York just nu

En av de första reglerna för att lägga till en bild till ditt inlägg är att förbättra sätt du kommunicerar din idé. Bilderna är utformade för att leverera värde.

Det är därför WPExplorer-tutorials är fyllda med skärmdumpar och temalistor fokuserar på att visa de bästa bitarna / demoerna för varje tema..

Detta värde kan vara (a) informativt, (b) ha en visuell eller emotionell inverkan eller (c) en blandning av båda. De bästa bilderna är ofta en kombination av de tre.

Exempel på Githubs målsida – en illustration av en utvecklare vid sitt skrivbord

Med det sagt är det ingen mening att använda en bild för att lägga till en. Sådana åtgärder är ofta kontraproduktiva. Å andra sidan skulle rätt bild kunna ge flera gånger fördelar för dina konverteringar.

Ovanstående skärmdump är Githubs en av många målsidor. Låt oss undersöka bilden. Till att börja med kommer du att märka att den här bilden faktiskt är en vektorillustration. Illustrationen övervinner alla ras- / etniska barriärer. Dessutom upphäver färgen blå som är i överensstämmelse med sidans övergripande färgschema all undermedveten profilering. Ett utmärkt exempel på korrekt användning av en bild – i kombination med fantastisk kopia och CTA – vilket gör en fantastisk målsida.

Du koncentrerar dig inte på bildfilnamn

Jag förstår det – att skapa kvalitetsstudier är hårt arbete. Varje steg måste vara väl dokumenterad och ändå inte så beskrivande att dina läsare tar det som en förolämpning mot deras intelligens.

När du har arbetat med en 1800-tals tutorial och täckt över ett dussin skärmdumpar, är det väldigt lätt att bli övertygad och använda namn som screenshot-1, screenshot-17, etc..

Men i verkligheten skadar det absolut din SEO.

Inställningar för WordPress-permalänk

Tänk på det – om någon letade efter något på distans relaterat till bilden som visas ovan – skulle de använda ‘screenshot-1’ eller ‘image-1’ eller är de mer benägna att söka efter “hur man stänger av permalänk i WordPress ”

På en relaterad anteckning, om du vill ge den din 100% till SEO SEO, lägg till ett TITLE-attribut till bilderna också. Värdet på denna TITLE-tagg kan vara din bilds filnamn.

Du definierar inte ALT-taggar

ALT-taggar står för alternativ text på en bild. Det ska användas i varje bild oavsett dimension, prioritet eller något liknande. Mycket enkelt ALT-taggar är en beskrivning av din bild. Vad representerar din bild i bokstavlig mening?

ALT-taggar används av sökmotorer för att genomsöka din bild. Om bilden inte kan återges används bildens ALT-tagg på sin plats. ALT-taggar används också av skärmläsare för personer som har tappat synen.

Till exempel kan ALT-taggen eller den beskrivande texten från vår tidigare skärmdump vara:

Skärmdump av WordPress-instrumentpanelen som visar permalänkinställningarna, med standardalternativet markerat.

Att skriva detaljerade ALT-taggar kan vara en riktig bummer, men ansträngningarna lönar sig. Tyvärr kunde jag inte hitta en ny studie som visar tillväxt i organisk trafik på grund av optimering av ALT-taggar. De flesta av dem är kommentarer i forum. Om du råkar stöta på sådana studier, dela dem med oss!

Du fyller dina nyckelord i TITLE och ALT

Stoppning av nyckelord är i princip som att lägga till alla dina populära nyckelord bara för att få lite SEO-saft. Men i verkligheten är det som att använda olja av dålig kvalitet i din väloljade bil under tillverkningen. Google blir bara smartare varje dag, vilket betyder att den vet när du försöker röra med det. Resultat? Din SEO får ett straff.

Ett typiskt exempel på ett nyckelord fylld ALT-tagg skulle vara:

Skärmdump av WordPress-instrumentpanelen som visar permalänk-inställningarna, med standardalternativet markerat BÄSTFRI OCH PREMIUMORDORDTEMA WPEXPLORER

Mitt råd? Ta inte genvägen. Du har arbetat hårt för att definiera dina ALT-taggar – frukterna av ditt arbete kommer att följa.

Du använder inte bildtexter

Saken med ALT- och TITLE-taggar är att de inte är synliga för läsaren / besökaren. Sökmotorer älskar det, men som en person som läser din artikel svävar jag verkligen inte över bilden för att se din alternativa text, mycket mindre öppna bilden i en ny flik bara så jag kunde se filnamnet. (Naturligtvis, om jag sparat en bild, skulle ett trevligt, beskrivande filnamn definitivt göra min dag!)

Vi har fastställt att ALT- och TITILE-taggar, oavsett hur viktigt det är för SEO, inte riktigt spelar en viktig roll i besökarens läsupplevelse.

Det är här bildtexter kom in. Enligt a Kissmetrics-studie, Det konstaterades att bildtexter läses 300% mer än den faktiska kroppskopian. Det är en hel del fler ögonbollar än väntat.

Responsiv design. Detta är ett exempel på en bildtexter!

Om dina bildtexter är iögonfallande, finns det en god chans att läsaren kommer att hålla igenom och läsa vad du har att säga. Tänk på det så här:

 • TITLE-taggen är ett kort filnamn för bildfilen
 • ALT-taggen är en beskrivande skrivning av innehållet i bilden
 • Bildtext är för läsaren. Det är en blandning av TITLE- och ALT-taggarna utformade för att förbättra besökarens läsupplevelse.

Du har inte skickat in en webbplatskarta

En webbplats är i huvudsak en samling av ett gäng sammankopplade HTML-sidor. En webbplatskarta är ett dokument som innehåller information om hur alla sidor på din webbplats är strukturerade. Dessa innehåller vanligtvis inte information på webbplatsens bilder.

Det är här webbplatskartor för bilder kommer in Udinra webbplatskarta för alla bilder är den perfekta plugin för jobbet. Pluginet stöder inställningar för bildreglage som NextGen Gallery och Envira Gallery; eCommerce-plugins som WooCommerce, Easy Digital Downloads och sidbuilder-plugins som Visual Composer, Site Origin, etc..

Optimering av bildprestanda

En webbplatss totala prestanda är en avgörande faktor för SEO. När det gäller prestandaoptimering är ingenting perfekt – det finns alltid utrymme för förbättringar. Ta ett nytt exempel där Google reducerade sin logotyp från 14 000 byte till 305 byte och fortsätter att utvecklas.

Följande är ett par bildoptimeringstips som vi delade i våra tidigare inlägg.

Du optimerar inte dina bilder

 • Ett av de bästa sätten att optimera dina bilder är att använda verktyg som TinyPNG för att minska och optimera filstorleken.
 • Du måste också definiera en maxstorlek för alla dina bilder och ändra storlek på alla bilder som är större än maxstorleken.
 • Men innan du kommer igång med ovanstående måste du lära dig det rätt format för att spara en bild.

Jag antar att du redan har detta på plats. Om inte, gå igenom vårt första inlägg – det är allt vi pratar om!

Du använder inte responsiva bilder

Vi använder alla känsliga webbplatser. Det är helt avgörande att ha en mobilvänlig webbplats på denna dag. Om du inte gör det kan du tappa kunder och inte tala om SEO-poäng. (Ja, Google straffar dig faktiskt om din webbplats inte är mobilvänlig.)

Låt oss nu diskutera känsliga bilder. Med WordPress 4.4 är den responsiva bildegenskapen aktiverad som standard. När du laddar upp en bild skapar WordPress flera versioner av den för olika skärmstorlekar.

Med det nya stödet för responsiva bilder inkluderar WordPress alla tillgängliga storlekar på en bild till en srcset attribut. Detta gör det möjligt för webbläsaren att välja mellan alternativen och ladda ner den mest lämpliga bilddimensionen, baserat på enhetens skärmstorlek. Webbläsaren ignorerar de andra – potentiellt sparar bandbredd och påskyndar sidbelastningstider i processen.

Om du av någon anledning inte har uppdaterat till WordPress 4.4 använder du RICG-responsiva bilder plugin för att få samma uppsättning funktioner. Om du använder den senaste versionen av WordPress behöver du faktiskt inte detta plugin.

Du använder inte ett gratis CDN

Det andra sättet att förbättra prestanda är att använda ett gratis CDN som Photon från den mycket populära Jetpack-modulen. Vi älskar Jetpack av många skäl och Photon är bara en av dem. Om du undrade vad Photon är – det är en gratis bild-CDN-tjänst från WordPress. Jetpacks Photon-modul tar alla bilder från din webbplats och lagrar dem i WordPress.com: s globala innehållsdistributionsnätverk. Bilder laddas bort från din server, laddas snabbare och du sparar på bandbreddskostnader. Vad kan du önska dig mer??

Du laddar inte bilder

Illaluktande katt, lat katt, vad matar de dig?

När lat laddning är aktiverad laddas bilderna när de visas i visningsområdet. Låt oss till exempel säga att du läser en 2000-ordsartikel om de bästa podcasting-lösningarna för WordPress. Du behöver inte titta på alla bilder tills du kommer till slutet av artikeln. Genom att aktivera lat laddning drastiskt reduceras belastningstiderna och sparar både din och besökarens bandbredd.

De BJ Lazy Load plugin är ditt svar. Med över 50 000 aktiva installationer kan du inte gå fel. Ladda ner och aktivera plugin och låt magin börja med ett klick.

Men på baksidan finns det några potentiella fallgropar när det gäller bilder med lata laddningar. Om du inte är försiktig kan du riskera att skada dina SEO-poäng. Var säker på att om du använder de rekommenderade insticksprogrammen kommer du att sorteras. Om du använder andra lata inloggningsprogram kan du prova Hämta som Google för webbplatser för att se till att allt ditt innehåll kan genomsökas korrekt av sökmotorer.

Några tips om bildanvändning

Följande tips bör inte betraktas som misstag, utan mer av allmänna riktlinjer som kan förbättra kvaliteten på ditt innehåll.

Styr klart av generiska stockfoton

Vad är det första du tänker på när du ser den här bilden?

Ingenting är mer avskräckande med samma bild av en kundsupport som ler mot dig i Kontakta oss sida. Eller ett uppenbart stockfoto av modeller i ett Om oss eller värre, Gå med oss sida. Alla är så vana vid dem att vi nästan direkt kan känna igen dem. Om du vill att en kund eller en kund ska nå ut till dig – antingen ha ett bra supportteamfoto där ute eller vara enkelt – skapa ett användbart kontaktformulär. Men använd inte (för Guds kärlek) en lagerbild på dina Om oss, gå med eller kontakta oss. Idag kommer de säkert att orsaka mer skada än nytta.

Använd GIF när det är möjligt

Lycka är Nicolas Cage. Källa: GIPHY

Med den växande populariteten för GIF-enheter från 4chan till 9GAG till alla stora sociala nätverk (ja, jag tittar direkt på din Facebook och Twitter) och tangentbord som stöder det; det förnekar inte att GIF är här för att stanna. Om du funderar på att använda GIF i dina inlägg (och har gjort din lugn med det faktum) är GIPHY ett bra ställe att hitta bra GIF-bilder!

Använd licenser noggrant – # CC0

De säger att man aldrig kan vara det för försiktig. Nej, jag ber dig inte att börja bygga din post-apokalyptiska bunker. Men när det gäller licensiering av bilder är det bäst att gå för CC0-bilder som är gratis att ladda ner och använda. Om du har en bra marknadsföringsbudget, gå vidare och köpa ett Shutterstock-prenumeration och ladda ner några lysande royaltyfria fotografier för din blogg och nyhetsbrev.

Slutsats

Ladda upp den här postserien och låt oss granska vad vi hittills har lärt oss:

 1. Använd rätt bildformat
 2. Tips om att ladda upp stockfoton till blogginlägg
 3. Bildoptimering – storlek, dimensioner, kvalitet och sparande för webben
 4. Bildhantering när WordPress-webbadressen ändras
 5. Importera externa bilder i WordPress
 6. Förhindrar hotlinking av bilder i WordPress
 7. Vanliga misstag i WordPress image SEO
 8. Lazy laddar bilder
 9. Webbplatskartor i WordPress
 10. Lyhörda bilder i WordPress

Vad är dina tankar om den här postserien? Saknar de ett viktigt tips? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me