WordPress SEO bästa metoder för 2020 & Beyond

WordPress SEO Best Practices

Framtidens SEO-landskap är en flyktig plats. Och vet du varför? De befogenheter som finns (aka Google) gör sitt bästa för att bygga en bättre, snabbare och säker webb för oss alla. Naturligtvis kommer de att gynna tio gånger mer, men vem bryr sig? Tja, du borde varför WordPress SEO bästa metoder är så viktiga.


Åtminstone om du äger en WordPress-webbplats och fortfarande vill ranka högt (eller bra) för dina villkor. För att kunna erbjuda en förbättrad sökupplevelse (och tjäna miljarder dollar i vinster vid ett framtida datum) måste Google fortsätta uppdatera sina sökalgoritmer, mycket till SEO-experternas skam (ja, det inkluderar dig).

På senare tid kunde jag enkelt få toppplaceringar på Google (SERP: er – sökmotors resultatsidor) genom att bokstavligen “pumpa” sökord i mitt innehåll. Vad? Det var vad som skedde – det var så SEO-experter gjorde det till vänster, höger och mitt. Jag rörde inte ens länkbyggnad men min rangordning steg högt som örnar på steroider.

Sedan knäckte Google pisken och fyllning av nyckelord visades dörren. Utan tvekan sjönk min ranking precis som Icarus, men det är inte poängen. En ny era i SEO föddes: era med relevant och värdefullt innehåll, alt-taggar, titelattribut och vad inte.

Fortfarande höll Google algoritmuppdateringarna på väg och förnekade SEO: er och webbmästare all saftig information som definitivt skulle hjälpa din SEO-kampanj. Idag behöver du bara gå lite ur raden och Google tvekar inte att hänga dig för att torka.

Men det finns fortfarande hopp för dig att se Google visar dig exakt vad du behöver göra för att få bästa möjliga placering. Det är dessa bästa praxis för WordPress SEO som vi kommer att beskriva i det här inlägget, så gör dig redo att ha kul och bygga en formidabel SEO-profil som tål nästa algoritmskakning. Nu kör vi…

Vad är de bästa metoderna för WordPress SEO?

Innan vi börjar använda WordPress SEO bästa praxis, låt mig nämna några saker du kanske vill veta om s som den perfekta nybörjaren.

För det första innebär SEO två strategier, nämligen optimering på sidan och utanför sidan. Optimering på sidan består av alla optimeringsaktiviteter som du gör på din webbplats (eller webbsidor). Detta inkluderar skapandet av innehåll, lägg till nyckelord och optimerar titel- och metataggar. Off-side optimering är alla andra SEO-aktiviteter som involverar tredje parts webbplatser som bloggkommentarer, gästbloggning, kataloginlämningar, länkbyggnad och social bokmärke.

För det andra har vi vit och svart hatt SEO. Den förstnämnda är en SEO-strategi som följer SEO-regler som fastställts av Google och andra sökmotorer. Å andra sidan, blackhat SEO involverar spel sökmotorer, som bara kommer att landa dig i varm soppa. Du bör sträva efter att bygga en SEO-strategi för vit hatt och aldrig en gång tänka på att manipulera sökmotorer med hjälp av svart hatt-tekniker. I enklare termer, prova inte andra smutsiga trick som inte finns i, till exempel, detta resursstarka SEO-guide från Google.

Med det här ur vägen, låt oss gå vidare till bästa praxis för WordPress SEO du behöver ha i åtanke och implementera 2020 framöver.

1. Genomför nyckelordsundersökning

Nyckelordstoppning brukade fungera som en SEO-teknik under de närmaste dagarna, men idag rynkar Google på denna praxis. Samtidigt är sökordet som rankningsfaktor inte dött. Google och andra sökmotorer förlitar sig fortfarande på nyckelord för att rangordna webbplatser, vilket innebär att din SEO-strategi bör styras av skräck forskning.

WordPress SEO Best Practices Keyword Research

Vill du rangordna högt i Google för frasen “WordPress-teman” eller “WordPress-plugins”? Ett verktyg som Google AdWords nyckelplanerare kan hjälpa dig att bestämma konkurrenskraften för dina termer och härleda sökordalternativ att använda i ditt innehåll. Du kan också använd Google Analytics för att kontrollera nyckelord som folk använder för att hitta din webbplats. Din WordPress-webbplatsstatistik är en annan källa till sökordsidéer.

För vart och ett av dina sökord, sträva efter att hämta tio (10) alternativ. Till exempel, om ditt val av nyckelord eller fras är “WordPress-teman”, kan du härleda alternativ som “responsiva WordPress-teman”, “multifunktiva WordPress-teman”, “premium WordPress-teman” och så vidare.

Ubersuggest sökordsverktyg

Behöver du hjälp med att besluta om dina sökord? Prova Ubersuggest. Detta gratis verktyg från en av världens bästa SEO-experter hjälper till med relaterade sökordsidéer och ger användbar insikt. Om du klickar på Sökordsidéer -länken ser du en uppskattad framgångsrate för ditt sökordmål samt den nuvarande rankningstävlingen. I skärmdumpen ovan kan du se att ranking för nyckelordet “WordPress” är tufft – särskilt eftersom de nuvarande toppsidorna för det termen har bra domänpoäng och solid social närvaro.

När du gör din forskning, tänk longtail nyckelord. Sträck ditt nyckelfras till maximalt fyra (4) ord, så har du en högre chans att ranka bra för dina sökord med ett ord. Till exempel är “WordPress-teman” mer konkurrenskraftiga än “lyhörda WordPress-teman med flera ändamål”, vilket innebär att det blir svårare att ranka först för de förstnämnda i stället för det senare.

Strö några av dessa nyckelord i ditt innehåll och du bör börja njuta av bättre ranking på ungefär en månad. Ja, det stämmer, SEO tar tid – du kommer inte att njuta av resultaten över en natt. Varje SEO-expert som lovar dig den gyllene numero uno-positionen på Google på ett “par dagar” tar dig för en tur. SEO är en långsiktig och kontinuerlig process som varar hela din webbplats.

Tillbaka till att spruta nyckelord i ditt innehåll kommer vi att prata om sökordstäthet som en del av WordPress SEO bästa praxis på ett ögonblick så svett inte det.

2. Fokus på innehåll – kungen av SEO

Innehållet är fortfarande. Unikt, värdefullt och relevant innehåll som är. Bortsett från att vara den största av alla SEO-rankningssignaler, är innehåll av hög kvalitet framför allt livsnerven på din webbplats.

En webbplats utan innehåll är inte en webbplats. På samma sätt är en webbplats med innehåll av dålig kvalitet som en trubbig kniv – den kan göra jobbet men du måste utöva mer kraft. En webbplats med inaktivt innehåll är död både för sökmotorer och mänskliga besökare. Detta förstår jag från första hand eftersom jag allvarligt gick långa perioder utan att publicera på min egen blogg. Resultaten? Lägre användarengagemang och förlorade SEO-ranking.

Vi nämnde just att ditt innehåll måste vara unikt, värdefullt och relevant. Vad betyder det här? Först bör ditt innehåll vara unikt eftersom sökmotorer, i synnerhet Google, inte underhåller plagiering – eller duplicerar innehåll. Ditt innehåll borde föra något nytt till bordet – det bör vara unikt om du vill ranka bra.

Utan tvekan kan du dra ut offert från var som helst på internet, men att kopiera in en hel sida kommer bara att landa dig i problem.

Med andra ord, eliminera duplicerat innehåll på din webbplats inklusive webbadresser. Google ser inte http://yoursite.com och http://www.yoursite.com som samma enhet, vilket innebär att dina placeringar är uppdelade mellan de två webbadresserna. Du kan till och med bli straffad för samma sak.

Jag stod inför denna utmaning en gång och löste den lätt. Om du känner igen din server och WordPress-mappar bör du lägga till följande kod i din .htaccess-fil:

RewriteEngine On
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ example.com [nocase, OR] RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www.example.com [nocase] RewriteRule ^ (. *) Http://www.example.com/$1 [last, redirect = 301]

Ersätt exempel.com med ditt domännamn. Ovanstående kod kommer att omdirigera alla din site.com och www.yoursite.com förfrågningar till http://www.yoursite.com, vilket innebär att sökmotorer inte kommer att förväxlas. Du kan också använda en teknik som kallas URL-kanonisering som förklarats av Matt Cutts.

Det unika innehållet du skapar bör vara värdefullt, inte bara fluff eller fyllmedel som är avsedd att lura sökmotorspindlar. Vänta … vilka spindlar? Google och andra sökmotorer använder speciell typ av programvara (skript) som kallas sökrobotar eller spindlar för att hitta och indexera ditt innehåll.

Men eftersom vårt mål är att ranka högre och högre i Google (och Bing och Yahoo!), hur skapar vi unikt och värdefullt innehåll som inte är tänkt att locka eller “lura” de nu smartare sökmotorspindlarna? Det enkla svaret är att du aldrig ska undersöka hur du skapar innehåll för sökmotorer. Skapa istället innehåll för dina mänskliga läsare, och sökmotorer följer. Trhrefy ditt bästa för att tillhandahålla värdefullt innehåll eftersom …

Sökmotorer utvecklar snabbt intelligensen för att urskilja webbplatser som ger värde från webbplatser som skapar en illusion av värde. – James McDonald, Lyons Consulting Group.

Misför mig inte. Du bör inte skapa värdefullt innehåll eftersom sökmotorerna blir smartare. Skapa värdefullt innehåll för att hjälpa dina verkliga mänskliga besökare. Det är vad fantastiska varumärken gör.

Om vi ​​pratar om att skriva för mänskliga besökare först (och sökmotorerna andra), bör ditt innehåll vara relevant för din målgrupp. Detta är en av orsakerna till att du måste definiera din målgrupp utifrån ordet. Skapa unikt och värdefullt webbinnehåll som är relevant för din målgrupp. Skriv på sitt språk, använd terminologi som de förstår och om du har gjort din sökordsundersökning bra, bör du inte ha problem att lägga till nyckelord till ditt innehåll.

Om ditt innehåll är välskrivet och värdefullt kommer dina läsare att dela detsamma med familj och vänner, och poängtera dina varumärken på nätet, vilket om du undrar är ännu en SEO-rankningssignal.

När du lägger till nyckelord i ditt innehåll bör du göra det naturligt – inte tvinga nyckelord till ditt innehåll. Det är därför viktigt att ha tio (10) alternativa nyckelord. Om ett nyckelord inte passar har du nio (9) andra alternativ ��

Men detta gör att SEO låter styvt, tvärtom, det är mycket flexibelt. Efter att jag tappat min rangordning tack vare nyckelordstoppning, tänkte jag på en ny metod som aldrig har lyckats ge önskat resultat sedan.

WordPress SEO Best Practices Content är King

Jag börjar med en del sökordundersökningar och härleder flera alternativ till mitt primära nyckelord. Men istället för att skriva innehåll först och lägga till nyckelord senare, gör jag båda samtidigt. På vilket sätt? Jag begår mitt primära nyckelord och några alternativ till minne och skriver sedan bort. Förutsatt att du har undersökt dina nyckelord såväl som ditt innehåll, kommer de förstnämnda att falla direkt i det senare. Nyckelorden passar rätt in. Jag tänker inte på nyckelorden men när jag är färdig med att skriva är inlägget SEO-klart. Naturligtvis är detta min egen personliga teknik och kanske inte fungerar i ditt fall. Och jag har perfekterat tekniken över tid, så ta gärna med din egen teknik – se bara till att dina nyckelord visas naturligt i ditt innehåll.

Hur många gånger ska du nämna ditt sökord i ditt innehåll för att göra det redo för sökmotorer? 2,5% är den vanliga sökordstätheten men du kan ta det till cirka 4% när som helst. Detta betyder att om ditt inlägg är 2000 ord långt bör ditt primära nyckelord (fras) visas femtio (50) gånger. Naturligtvis.

Annat än så lägger du till ditt nyckelord till inlägg / sidtitlar, som snabbt kommunicerar till sökmotorer (såväl som mänskliga besökare) vad inlägg / sida handlar om. Som en illustration visas ‘WordPress SEO’ tydligt i titeln på detta inlägg, som säger att detta inlägg har att göra med WordPress och SEO. Om ditt inlägg / sida har rubriker och / eller underrubriker, lägg till nyckelord till dessa också. Håll bara saker naturliga så blir du okej.

När du skapar engagerande och delbart innehåll, glöm inte att blanda det genom att lägga till media som videor, bilder, presentationer, infografik, podcast etc. Dessa förbättrar användarengagemanget tiofaldigt och ger värde till ditt innehåll, som båda är viktiga för SEO.

Google älskar WordPress-bloggar – uppdateras regelbundet bloggar – så håll din bloggsektion färsk. Gör ett försök att uppdatera ditt statiska webbinnehåll, t.ex. om och produktsidor också. Även om det kan ta några webbansvariga att Messias kommer tillbaka för att uppdatera innehållet på deras statiska sidor, gör bloggfunktionen i WordPress dig möjlighet att mata din webbplats med färskt innehåll regelbundet. Använd bloggen!

Att publicera en eller två gånger i veckan borde vara tillräckligt för att få en anständig plats i SERP på cirka två månader. Du kan också posta dagligen, bara se till att du inte äventyrar kvaliteten i namnet på kvantiteten, eftersom den senare inte räknar lika mycket som den förra i den nya världen av SEO.

När du skapar dina inlägg lägger du till SEO-vänliga taggar och kategoriserar inläggen i enlighet därmed. Om du använder SEO-plugins som Yoast SEO, du får fält för att lägga till metabeskrivning, SEO-titel och fokusord på ditt inlägg. Använd dessa funktioner för att SEO-up din post. Medan du optimerar ditt innehåll hjälper Yoast SEO-pluginet dig också att bestämma SEO-poängen för din artikel långt innan du trycker på publicera-knappen.

Lägg till metatitlar, nyckelord och beskrivningar till dina andra sidor, inte bara inlägg. Den här typen av information finns i avsnitt på din webbplats, där den enkelt kan hämtas av sökmotorspindlar för indexering.

Notera: Meta nyckelord, beskrivningar och titlar diskonterar inte platsen och värdet för att lägga till nyckelord i ditt innehåll.

Skriv unikt och värdefullt (delbart) innehåll som är relevant för din målgrupp. Om du behöver mer vägledning, se till att kolla in dessa inlägg:

Och som en påminnelse, skriv aldrig för sökmotorer; skriv istället för dina mänskliga läsare – prata med dem via ditt innehåll som om de stod framför dig. Skulle du släppa onaturliga sökord då? jag tvivlar.

SEO på sidan involverar både kreativ och teknisk expertis. Som marknadsförare måste du skapa fantastiskt innehåll för din webbplats som din publik kommer att älska. Och du vill se till att din webbplats hjälper Google (och mänskliga användare) att hitta och dela det innehållet lätt. – Justin Deaville, verkställande direktör på Receptional.

Bild och video SEO

Innan vi går vidare till nästa avsnitt vill jag nämna några saker om de bilder och videoklipp du kommer att använda i ditt innehåll för att förstärka din SEO.

Till att börja med är att lägga till bilder och videor till ditt innehåll en av SEO bästa metoder som många sällan implementerar. Och det är bara tråkigt eftersom optimerade bilder ger dig stor trafik från Google Bilder och liknande. Videor kan skaffa dig trafik, länkar, omnämnanden och mer från webbplatser som YouTube, Vimeo, Tumblr och mer.

Vi har talat om att optimera bilder för WordPress tidigare, men hur optimerar du bilder för sökmotorer? Detta är den enklaste delen. Till att börja med bör du optimera dina bilder för snabb laddning. Använd inte tunga bilder som bara bromsar din webbplats. Om du behöver en bild på 650 x 300 för ditt nästa inlägg, ladda upp en som är 650 x 300 och inte en pixel mer.

För det andra, se till att dina bilder är relevanta för ditt innehåll. Förutom att du får bättre placeringar bör bilder förbättra ditt innehåll – deras ursprungliga syfte.

För det tredje, ge dina bilder lämpliga filnamn. Är bilden om WordPress SEO? Namnge bilden som sådan – låt inte dina bilder se ut som IMAGE001_2020.jpg. Varför? Det är dåligt för användarupplevelse och SEO eftersom sökmotorer inte ser bilder som mänskliga läsare gör. Försök dessutom att klämma in ditt sökord i bildfilens namn.

På tal om sökmotorer som “ser” dina bilder måste du lägga till ALT-taggen till dina bilder för att göra det lättare för spindlarna. ALT-texten representerar alternativ (alternativ) text, texten som visas ska bilden inte laddas av någon anledning. ALT-taggen har ett annat syfte. Det var tänkt att hjälpa skärmläsare att “se” dina bilder. Skärmläsare används av visuellt utmanade människor för att konsumera innehåll på din webbplats. Sökmotorsspindlar använder informationen i ALT-taggen för att ”se” dina bilder också.

Att optimera bilder i WordPress är lätt arbete. Klicka bara på “Lägg till media” i din inläggsredigerare och välj din bild på skärmen som visas. När bilden är vald kommer du att märka områden på höger sida som låter dig lägga till titel, bildtext, alt och beskrivning. Fokusera bara på “alt” -fältet, men fyll gärna i de andra uppgifterna om du har tid.

ALT-text är bra för SEO, skapar giltig HTML när den används och hjälper visuellt utmanade läsare att assimilera ditt innehåll i sin helhet. Som sådan, gör ALT-texten beskrivande (och relevant för bild och inlägg) men kort.

3. Använd SEO-klara WordPress-teman och plugins

Totalt Premium WordPress temaramverk

WordPress är så populärt idag eftersom du kan ha en webbplats igång under den tid det tar att tappa en varm kaffe. Tack vare WordPress-teman och plugins kan vem som helst (och jag menar vem som helst) bygga en professionell webbplats på kort tid. Men det är bara sant om du väljer det perfekta temat och plugins. När det gäller WordPress SEO bör teman och plugins som du väljer vara SEO-vänliga från början.

Uppenbarligen kan du börja med alla teman och alla uppsättningar av plugins, men SEO-klara sådana ger dig det försprång du behöver för att ta Google med storm. Vad behöver du se upp när du väljer WordPress och plugins?

För det första bör ditt val använda ren och giltig HTML. Om strukturen för ditt tema är överallt kommer du att ha problem inte bara med din WordPress SEO, utan också med din design. Leta efter teman som använder den kanoniska metataggen för URL. En kanonisk URL-meta vad? Detta är bara ett fint uttryck för en viss typ av metatagg som lagrar den översta webbadressen på din sida. Om det är din hemsida kommer den kanoniska metataggen för URL att lagra ditt domännamn. Om det är ett inlägg kommer taggen att lagra inläggets URL.

Temat bör också stödja korrekt användning av rubriker (h1, h2, h3 … h6) och titeltaggar. Du bör också följa WordPress-teman som integrerar Öppna metataggen för graf att förbättra delningen av sociala medier.

Hur bestämmer du alla dessa faktorer? Du kan läsa utvecklarens marknadsföringsmaterial, kontakta dem direkt eller inspektera demot. Vad ska jag leta efter? Högerklicka på demonstrationen och välj “Visa sidkälla” eller något motsvarande. Du måste fokusera på den första delen av koden – området mellan och taggar. Hitta taggar t.ex.. eller.

Kom inte ihåg om ditt favorit tema inte har dessa områden men. Du kan alltid lägga till dem taggar senare med SEO-plugins eller manuellt genom att redigera koden. Jag skulle gå efter plugins varje dag. Ett tema som inte stöder sidtitlar och rubriker är ett komplett nej, vet du om ett sådant tema finns i första hand.

4. SEO-vänliga webbadresser

Också känd som Pretty Permalinks i WordPress, SEO-vänliga webbadresser är en viktig komponent i WordPress SEO bästa praxis såväl som användarupplevelse. Vilken URL är till exempel lättare att komma ihåg:

  • https://www.yoursite.com/article300152
  • https://www.yoursite.com/?p=3424
  • https://www.yoursite.com/wordpress-seo

Av de tre, vilken URL tror du kommer att “väcka” sökmotorspindlar? Den tredje webbadressen på listan är den absoluta vinnaren. Det är nedslående att se webbansvariga som använder webbadresser som http://www.example.com/?p=123 när WordPress gör det så enkelt att skapa SEO-vänliga webbadresser (och där det finns fantastiska plugins som Ganska länk som du kan använda för att skapa externa länkar som är lätta att komma ihåg).

Gå bara till Inställningar> Permalinks och välj Postens namn eller Månad och namn. Gör detta länge innan du lägger till innehåll till din blogg för att undvika trasiga länkar. Om du inte hade någon aning är trasiga länkar dåliga affärer för SEO, och om du vill lära dig mer publicerade eleganta teman ett bra inlägg om varför du borde Använd aldrig standardpermellänkinställningen.

5. Mobilvänlig webbplats

Kanske buggar mig något för att varje gång jag är på en bra webbplats ändrar jag alltid min webbläsare för att kontrollera om webbplatsen svarar. Samma fel måste också ha bitit någon på Google, för om du inte har lagt märke till har de redan infört mobilvänliga etiketter i sökresultaten.

Vad betyder det? Om din webbplats inte är mobilvänlig kommer du att ha sämre ranking än mobilvänliga webbplatser. Dina läsare vet också att din webbplats inte är mobilvänlig länge innan de kommer till din hemsida, vilket minskar din klickfrekvens.

Google rekommenderar att anta responsiv webbdesign (RWD) – en webbdesignteknik som gör det möjligt för utvecklare att bygga en webbplats efter en mobil-första strategi. Webbplatser byggda kring RWD-tekniker kommer alltid att se ut och fungera bra på alla enheter.

Om RWD inte fungerar för din affärsmodell, vilket är osannolikt, kan du gå till en hybridmobillösning. Se bara till att mobila besökare kommer till din mobilwebbplats och att det inte finns några innehållskonflikter (eller URL) som kommer att leda till din WordPress SEO. Detta Google SEO Guidebook har ett helt avsnitt som förklarar hur man gör det.

Annars väljer du bara ett lyhört WordPress-tema och plugins från början. Vet du inte var jag ska börja? Total Responsive Multipurpose WordPress-tema är ett utmärkt val för många företagare som du.

Mobiloptimeringstips

6. Sociala mediesignaler

Tillväxten av sociala medier under de senaste åren har skapat en ny och lönsam kanal för WordPress SEO. Även utan att kämpa kan du se den stora trafikpotentialen på sociala medier. Det ger dig också chansen att bygga ett samhälle kring ditt märke och / eller produkter.

Sökmotorer använder varumärkes- och innehållsnämnanden för att bestämma ranking. Anledningen bakom denna strategi är enkel: Om fler människor gillar, retweet, pin, snubblar etc ditt innehåll, måste det vara värdefullt och vice versa.

Var dock försiktig med sociala medier. Du vill öppna tvåvägskommunikation i stället för att prata med dina möjligheter. Du behöver människor för att engagera sig med ditt varumärke för att “… förbättra vidarebefordrandet och online word of mouth.”

Använd sociala medier för att skapa din egen publik och arbeta hårt för att driva konversation och användarengagemang. Ju mer nämner, desto bättre.

7. Slå din tävling

När du anger ditt sökord i Google är de första tio (10) webbplatserna som visas dina hårdaste konkurrenter. För att besegra den svårfångade första positionen måste du slå dem alla.

Kommer du ihåg det kloka ordstävet som håller dina vänner nära och dina fiender närmare? Ta dig tid att studera din tävling. Få svar på frågor som: Varför slår nummer ett mig? Vad gör de annorlunda? Implementerar de SEO-tekniker för vit hatt som jag kanske saknar?

Kanske är de inte så bra som du skulle föreställa dig – kanske deras innehåll är inaktivt till exempel. Det här kan vara din möjlighet att få den ranking du förtjänar. Studera tävlingen och slå dem i sitt eget spel. Lite konkurrenskraft är fantastiskt. Plus om belöningen är bättre placeringar, mer trafik och i slutändan bättre konverteringar, är jag uppe på utmaningen varje dag. Är du?

8. Förbättra sidbelastningshastigheter

Om din webbplats tar ett millennium att ladda förlorar du utsikterna till vänster, höger och mitten. Vidare spolar du SEO-punkter ner i avloppet, och de är svåra att komma med.

Långsamma sidor leder till högre avvisningsfrekvenser, förlust av trafik och kundförtroende, så minska din sidbelastning redan. Det inlägg som jag har kopplat i ovanstående uttalande kommer att visa allt du behöver göra för att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats. Om du ville göra en snabb webbplatshastighetskontroll på din webbplats för att se hur snabbt det är kan du använda Googles insiktverktyg för att kontrollera din webbplats och se vilken typ av rekommendationer Google har för dig för att öka din webbplatshastighet (det är viktigt att notera att sidan insikter är inriktade på många mikrooptimeringar som ibland inte är mycket meningsfullt för din webbplats att göra eller det påverkar inte din webbplats lika mycket som att bara få en bättre värdplan, den viktigaste faktorn är din faktiska laddningstid, så du bör jämföra din laddningstid med dina bästa konkurrenter och se till att din webbplats är snabbare).

9. HTTPS som en rangeringssignal

I inledningen nämnde vi att Google gör allt för att skapa en bättre, snabbare och säkerare webb för alla. Genom att uppgradera sina sökalgoritmer gör de sökupplevelsen bättre. Med deras mångsidiga Kunskapsgrafik, sökmotorn har vuxit snabbare. Och nu vill de att varje webbansvarig ska anta HTTPS för att förbättra säkerheten för webbegenskaper.

Även om HTTPS inte är en viktig rankningssignal genomför Google fortfarande tester och kanske beslutar att stärka den inom en snar framtid. Bara förleden publicerade de en artikel om säkra din webbplats med HTTPS. Inlägget beskriver vikten av webbplatssäkerhet, bästa praxis när du ställer in HTTPS och hur du ställer in HTTPS på din HTTP-webbplats. Du borde vara i goda händer.

10. Lokal SEO

Lokal SEO är precis som vanlig (organisk) SEO. Den enda skillnaden är att du måste gå ett steg längre med din lokala SEO-kampanj. Glöm inte till exempel att lägga till din stad / stat i titeltaggar, rubriker, innehåll, URL och alt-text. Glöm inte att hävda en Google My Business sida för din outfit. Det är gratis, så vänta inte.

WordPress SEO bästa metoder Lokal SEO

Du kan lära dig mer om lokal SEO på Moz eller Sökmotor Land.

11. Skicka din webbplats till sökmotorer

Som vi redan har etablerat kamrar sökmotorspindlar på nätet efter innehåll. Sedan indexerar de innehållet enligt de olika SEO ranking signaler. Att skicka in din webbplats till sökmotorer manuellt förbättrar dina chanser att få bättre ranking snabbare. Att skicka in din webbplats manuellt minskar också dina chanser att märkas som skräppost.

Det bästa är att processen är snabb och enkel. För att skicka din webbplats till Google kan du använda Lägg till URL-sida eller Verktyg för webbansvariga. Att skicka din webbplats till Yahoo! och Bing, känn dig fri att använda Bings webbplatsinsändningssida. Bli inte rädd, Yahoo! sökningen drivs av Bing Search Engine. Det betyder att du kommer att visas i Yahoos sökresultat när du skickar in din webbplats till Bing.

12. Sitemaps

En webbplatskarta är bokstavligen en karta över din webbplats – som visar alla sidor, kategorier och mer. Du bör skapa en webbplatskarta för både mänskliga besökare och sökmotorer. Publicera webbplatskartan på din webbplats så att läsarna kan hitta ditt innehåll när det går förlorat. Du kan till och med länka till din webbplatskarta från din 404-felsida. Du kan skapa din webbplatskarta manuellt eller använda ett plugin som Google XML-webbplatskartor.

Medan sökmotorer kan hitta webbplatskartan på din webbplats bör du skicka den via Googles verktyg för webbansvariga för att förbättra dina chanser. Det är en smart sak att göra, särskilt med en ny webbplats.

Oavsett vad folk säger är länkbyggnad en viktig del av WordPress SEO bästa praxis. Så här fungerar länkbyggnad. Du publicerar innehåll och webbplats A-länkar till dig i processen som delar länkjuice med dig. Om det är en auktoritativ webbplats märker Google dig med en högre länkprofil och din ranking går upp. Sedan om du går vidare och länkar till webbplats B, delar du också länken juice. Om webbplats B emellertid är helt ur din nisch (spammy) eller innehåller innehåll av låg kvalitet kommer du bara att plocka dina rankningar och förmodligen få en straff.

Acceptera endast länkar från högkvalitativa webbplatser i din nisch eller från auktoritativa webbplatser. Länka bara till webbplatser av hög kvalitet (innehåll) som ger mervärde till din webbplats.

Framtiden för SEO kommer att vara vikten av länkkvaliteten. Webbplatsen som länkar måste vara socialt aktiv och ha en användbar och interaktiv användarbas. Vikten av länken kommer att vara värdet på webbplatsen som tillskriver den sociala sidan av internet. – Nick Anderson, grundare av Hostoople.

Lär dig att bygga länkar naturligt. Om du köper länkar kommer Google att ta reda på och straffa dig. Du bör sträva efter att skapa fantastiskt innehåll som tjänar länkar naturligt. Länkodling (sådd av många länkar samtidigt eller inom en kort period) kommer bara att landa dig i problem.

Förutom att använda naturlig förankringstext i dina länkar. Stäng av “Klicka här” och använd text som ger betydelse istället. Behöver du ett exempel? Titta bara på länkmönstret vi har använt i vår blogg. Slutligen, om du vill länka till en webbplats men inte vill dela länken juice, kan du använda rel = “nofollow” attribut i dina länkar.

Exempel: Meningsfull förankringstext

WordPress SEO verktyg och resurser

Nu när vi har bästa praxis för WordPress SEO ur vägen, vad är några av de verktyg du behöver för att driva WordPress SEO framåt?

Här är en snabblista:

Vid slutet av dagen…

… kom ihåg att WordPress SEO tar tid. När du har implementerat dessa bästa metoder för WordPress SEO måste du ge tillräckligt med tid för att se resultaten. Synd att vi inte har en SEO-lösning ännu. Dessutom måste du fortsätta uppdatera din WordPress SEO-strategi enligt branschomfattande förändringar. Glöm inte att följa de fastställda SEO-riktlinjerna för att undvika påföljder. För att sammanfatta det, skapa innehåll av hög kvalitet och marknadsföra din webbplats som en galen man.

Det är vårt hopp att vi har gett dig tillräckligt med foder; bollen är nu på din domstol. Har vi lämnat viktiga bästa praxis för WordPress SEO? Vilka bästa metoder för WordPress SEO använder du? Vänligen dela med oss ​​i kommentarerna. Alla de bästa, och må Gud välsigna dina händer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me