WordPress SEO Guide: Första steg

WordPress har alltid berömts som ett av de mest SEO-vänliga och optimerade innehållshanteringssystemen (CMS) där ute – till och med direkt! Men det finns fortfarande några mycket viktiga och grundläggande första steg som du vill vidta vid första installationen av WordPress på din blogg eller webbplats för att hjälpa till att optimera SEO-sidan för din installation och se till att du är på rätt väg för att raka bra i sökningen motorer. Som alla vet höga rankningar = trafik och bra, trafik = pengar.


Det här inlägget är för dem som har just installerat WordPress och vill optimera deras webbplats för att se till att de inte behöver gå igenom massor av arbete senare för att fixa sin grundläggande SEO på sidan.

1. Kontrollera dina integritetsinställningar

Detta är ett väldigt grundläggande steg men mycket viktigt. WordPress har det här lilla alternativet under Inställningar -> Sekretess där du kan ställa in din webbplats till “blockera sökmotorer”. Vissa värdar som har autoinstallationsfunktioner kan installera WordPress med denna inställning som standard, vilket förhindrar dig från att indexeras i någon sökmotor.

Kontrollera att inställningen är inställd på alternativet som säger: “Låt sökmotorer indexera den här webbplatsen.”.

WordPress sekretessinställningar

2. Optimera Permalinks

Som standard använder WordPress en mycket “smutsig” URL-struktur som ser ut så här: http://www.example.com/blog/?p=70

Av SEO- och användarvänlighetsskäl bör du alltid ha en URL-struktur som består av nyckelord som berättar något om en sida bara genom att titta på den. Tack och lov har WordPress en “permalänk” -inställningssida som låter dig ändra URL-strukturen till något mer SEO-optimerat. Så gå vidare till Inställningar -> Permalänk och välj alternativet som säger “Post Name” eller ange din egen anpassade URL-struktur nedan.

WordPress Permalink-inställningar

Notera: För de flesta människor kommer WordPress att uppdatera din .htaccess-fil automatiskt för att återspegla din nya permalänkstruktur, men för vissa kan du behöva uppdatera den manuellt. Du vet det eftersom du får en liten varning också får du 404 fel på din webbplats.

3. Installera SEO-plugins

En av de bästa sakerna med WordPress är möjligheten att installera plugins som kommer att lägga till ytterligare funktion på din webbplats. När det gäller SEO finns det massor av WordPress-plugins att välja mellan, av vilka många kan vara mycket användbara för att förbättra din webbplats övergripande SEO på sidan..

Allt i ett SEO-paket eller WordPress SEO-plugin av Yoast

Först vill du få en SEO-plugin som gör att du enkelt kan lägga till metabeskrivningar och metatitlar till dina blogginlägg. Jag har provat flera där ute och minaYoast SEO favorit plugins för detta är Allt i ett SEO-paket”Och“WordPress SEO av Yoast”. Personligen använder jag All In One SEO-paket eftersom jag redan har använt det länge och det skulle vara mycket arbetsintensivt att byta till plugin av Yoast.

När du väljer det huvudsakliga SEO-pluginet för din webbplats, se till att testa några och hitta den du gillar bäst. Se till att du verkligen gillar det för när du har ett par tusen inlägg på din blogg vill du inte byta plugins och måste gå igenom alla dina inlägg för att fixa alla metatitlar och beskrivningar.

Google XML-webbplatskartor

En webbplatskarta är alltid en bra idé. I grund och botten är det en lista över alla länkar på din webbplats som du vill indexeras och du kan ladda upp den via dina Google Webmasters så att du kan berätta för Google vilket innehåll du har på din webbplats och vad de ska krypa och indexera..

De Google XML-webbplatskarta är min favorit plugin för att skapa webbplatskartor. Det kommer automatiskt att generera din webbplatskarta varje gång för att skriva ett nytt inlägg och det kommer att informera sökmotorerna om att webbplatskartan har uppdaterats.

Automatiska SEO-länkar

Enligt min mening Automatiska SEO-länkar är ett måste ha plugin. Detta plugin låter dig ange nyckelord och välja en URL för varje. Plugin kommer då att automatiskt ersätta det sökordet i dina blogginlägg med en länk till den matchande URL. Det är en mycket effektiv tvärbindningsteknik som tar mycket liten ansträngning.

De automatiska SEO-länkarna kan också användas för dotterbolag som vill marknadsföra produkter via nyckelord på din webbplats. Och ja, det finns ett alternativ att lägga till ingen följning till någon enskild sökordslänk.

Prenumerera SEO Content Plugin

Scibe SEO är ett premium-plugin som har vunnit mycket popularitet nyligen och säkert kommer att vara ett av de bästa innehålls- och länkbyggnadsprogrammen där ute. Plugin skapades av den mycket populära CopyBlogger och den fungerar på medlemsbasis. I grund och botten lägger det till ett helt SEO-analyssystem på din webbplats så när du skriver ett nytt inlägg kan det skanna det och ge dig alla typer av SEO-tips för att förbättra blogginlägget när det gäller innehåll, nyckelord, metataggar … osv. Plugin kommer också att visa dig källor från vilka du kan få relaterade länkar till dina inlägg samt identifiera inflytelserika sociala medieanvändare som kanske vill dela ditt innehåll.

Prenumerera SEO

4. Välj ett SEO-vänligt WordPress-tema

Välj ett WordPress-tema är också mycket viktigt för SEO. Många gratis teman där ute har krypterade länkar som går till otäcka spelwebbplatser som får dig att förlora värdefull sidrankning. Eftersom det här är webbplatser som kanske inte är relaterade till din kan länkning till dem skada din ranking.

En annan fråga är att vissa teman inte använder korrekt rubriktaggar (h1, h2, h3, h4 ..), innehållspositionering (inläggstext ska alltid komma före sidofältet) eller bara kodas så dåligt att sökmotorns bots har problem med att genomsöka din webbplats ordentligt.

Vad du ska leta efter i ett WordPress-tema:

Här är några saker du vill leta efter när du väljer ditt WordPress-tema.

 • Webbplatsens titel ska vara en h1-rubrik på hemsidan och en h2-rubrik på andra sidor
 • Alla inläggstitlar ska ha h1-taggen
 • Brödcrumbsnavigering
 • Nästa och föregående postlänkar
 • Relaterade inlägg på enstaka inlägg
 • Ren semantik – kolla med W3C
 • Se till att det inte finns några “fiskiga” länkar i temat som pekar på skissiga platser

Inbyggda SEO-alternativ?

Jag gillar personligen inte inbyggda SEO-alternativ i mina WordPress-teman. Det främsta skälet är att om jag någonsin vill byta teman är mina SEO-insatser på sidan nu förlorade. Så enligt min mening är det en riktigt dålig idé. Men för vissa människor som egentligen bara vill installera en snabb webbplats kanske med bara några få sidor (som en snabb landningssida för affiliate) kan inbyggda SEO-alternativ vara ok. Nedan följer en snabb titt på seo-alternativen som Nick lägger till sina teman i på Elegant Teman.

Eleganta teman SEO

Du kanske vill kolla in min eleganta temaöversikt om du är intresserad av att köpa deras bunt.

5. Lägg till Analytics-spårning till ditt tema

Det är inte nödvändigtvis ett SEO-steg, men att installera ditt spårningssystem direkt hjälper dig att hålla reda på hur många som besöker din webbplats och övervaka hur de kom dit. Om du håller dig noga med din analys kan du verkligen hjälpa dig att optimera din webbplats i framtiden.

Det finns många plugins där ute som gör att du kan ställa in din spårningskod på din webbplats / blogg (t.ex. Yoast Google Analytics-plugin). Men många av de premiumtemaen där ute inkluderar ett alternativ i deras adminpanel där du kan klistra in din kod och den kommer automatiskt att inkludera din spårning i sidhuvudet eller sidfoten på din webbplats.

Personligen skulle jag bara öppna min header.php eller footer.php-fil och infoga koden manuellt.

6. Lägg till social bokmärke till ditt tema

Vi vet alla hur viktigt socialt inflytande är när det gäller platsrankningen idag. Och även om det inte ökar dina ranking är det fortfarande viktigt för att generera trafik och följare. Så du kommer definitivt att vilja installera några sociala bokmärkningsknappar på din webbplats, som tweet-knappen, google plus-knappen och facebook-liknande-knappen samt lägga till länkar till dina sociala profiler.

Nedan finns några plugins som jag har använt och gillade.

Social Box Social Widget

WordPress Social Box

Det här är min favoritplugin för att visa upp dina sociala profiler i ditt temas widgetade sidofält. Det låter dig inte bara visa dina länkar, utan det visar också en räknare för dina följare. Dessutom har jag använt det på WPExplorer tidigare och det har fungerat bra!

Sticky Bar Social Sharing WordPress Plugin

WordPress Social Sticky Bar

Sticky Bar är ett riktigt fantastiskt WordPress-plugin som kommer att lägga till en statisk delningsfält till din webbplats så att användare enkelt kan klicka för att gilla, tweet eller vad dina inlägg än kommer. Det har några fantastiska alternativ och eftersom det lägger till en klibbig fält kommer den alltid att vara synlig för dina läsare, vilket gör det mer troligt att de klickar på knapparna.

Notera: Verkar som att detta plugin inte längre är tillgängligt (sorgligt ansikte). Här är ett snyggt gratis alternativ – Slick Social Sharing-knappar.

7. Skriv / lägg till episkt innehåll

Nu när du är klar med att ställa in grunderna, är det enda som återstår att göra att skriva Epic-innehåll. I slutändan är det största innehållet i om du kommer att få trafik och låta folk dela din webbplats. Du måste se till att din webbplats ger värde för sina läsare. Och inte bara kommer att ha bra innehåll hjälpa dig att rangordna och få människor att dela din webbplats, utan det kommer också att hjälpa dig att samla in följande. Och för vissa webbplatser är dina följare vad som kommer att generera mest inkomst för dig i motsats till passiva besökare.

Sammanfattning

Om du får grunderna gjort först och rätt kommer det att göra ditt SEO-arbete i framtiden till en enklare uppgift. Jag har sett många människor som inte ändrade sin permalänkstruktur förrän efter att de hade hundratals inlägg, vilket innebar att de var tvungna att skapa en massa omdirigeringar helt enkelt för att flytta deras sidrankning till den nya URL-strukturen. Plus, om du får all den grundläggande SEO ur vägen redan från början kan du fokusera på de viktigare saker som innehåll och sociala medier.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map