WordPress sökordsforskning och användning för SEO

 1. 1. Nybörjarhandbok för SEO för WordPress: Intro, Prep & Jargon
 2. 2. Läser för tillfället: WordPress sökordsforskning och användning för SEO
 3. 3. Förbättra SEO med bakåtlänkar, webbplatshastighet och mer

Vi har redan konstaterat att allt börjar och slutar med sökordforskning, eller hur? Men hur gör du det? Och vad gör du med de sökord du hittar? Det är vad vi kommer att ta reda på i det här kapitlet i guiden. För vissa människor uppgår sökordforskning till att skriva sin nisch i Googles nyckelplanerare och titta igenom relaterade termer. Det är inte så bra idé. Medan Google kan skapa smarta anslutningar på andra områden, är sökordsplaneraren förvånansvärt rakt fram. Det kommer sannolikt bara att visa relaterade termer som redan har nyckelordet i sig.


Om jag skriver in “fotboll” och frågar nyckelordsplaneraren om idéer, se till att det listar “fotbollsspel” eller “fotbollsbollar”, men det listar inte “dribbling”, “Messi”, “World Cup 2014” eller något annat andra termer som är mycket relaterade till ämnet. För de flesta ämnen betyder det att om du bara litar på nyckelordsplaneraren kommer du att ha ett mycket begränsat utbud av olika sökord att välja mellan. Därför måste du …

Bli kreativ med dina sökord

Tänk utanför lådan. Vad kommer jag att tänka på när du tänker på din nisch? Något som inte har nischordet alls? Oroa dig inte. Testa för att se om det är genomförbart. Om du bara inte kan tänka på någonting, är ett bra sätt att hitta idéer för nyckelord att gå till forum om ämnet, eller en yahoo svar / quora-kategori, och se vad folk ofta ber om hjälp med. (Inte möjligt för alla nischer.) Då kan du låna deras ord och se om sökvolymen intygar att det är ett värdefullt nyckelord att följa. Ett annat bra sätt att komma framför din tävling är att …

Vet verkligen vad du skriver om

Många människor som går in i en nisch med enbart avsikt att tjäna pengar kommer bara att ha nyckelordverktyg att lita på för sökord. Men om du har kunskap om ämnet kan du använda det till din fördel. Du kan dra in till synes oberoende ämnen, som du vet är relaterade till, och använda nyckelord som en utomstående aldrig kunde tänka på i en miljon år. Kall det hemmafältets fördel. I vissa nischer finns det till och med specifik lingo som kan gå över huvudet för de flesta, utom de som verkligen är intresserade av det.

Tyvärr finns det ingen verklig genväg här, såvida du inte redan vet vad du skriver om, kommer du att behöva lägga tid och ansträngning för att nå en nivå där det enkelt kommer till dig. En sak som dock kan hjälpa är att välja något du åtminstone är intresserad av, om inte brinner för, att skriva om. Men om ditt huvudmål är lönsamhet, bör du alltid testa en produkts livskraft innan du sjunker för mycket tid i ett projekt.

Använd rätt typ av nyckelord

WordPress SEO-nyckelord

När du letar efter nyckelord är den bästa typen de som har liten konkurrens och som har en underförstådd eller specificerad avsikt att köpa en produkt eller tjänst. (Det finns vanligtvis en hel del konkurrens där avsikten specificeras, men inte alltid lika mycket där avsikten bara antyds av sökningens specificitet.) Breda nyckelord är vanligtvis otroligt konkurrenskraftiga och också för allmänna. Människor kommer ofta att söka efter dessa nyckelord av nyfikenhet, och känner sig troligtvis inte köpta något.

Låt oss ta “copywriting” som ett exempel. Siffrorna är ganska bra. Cirka 30 000 månatliga sökningar. Men det är där de goda nyheterna slutar. Tävlingen är hård … och för att förvärra är sökordet lite för allmänt. Det finns inget riktigt bevis på avsikt här. Människor letar kanske bara för att de såg termen som används (eller hörde det används i Mad Men) och ville veta vad det betydde. Eller kanske har de fått höra att det är något de borde veta mer om.

Å andra sidan har vi ”copywriting coach” med ett måttligt 30 sökningar per månad. Även om vissa kanske hävdar att detta helt enkelt är för få för att vara värdefullt, finns det en underförstådd avsikt här, och du kan föreställa dig livslängden på att få bara en coachingklient. Och tävlingen är (inte förvånansvärt), mycket mjukare. Att komma in på framsidan är inte längre en rördröm .. om du spelar dina kort rätt är det ganska mycket garanterat. Även om du kanske väljer att höja tröskeln för sökvolym högre, exemplifierar detta vad du vill sträva efter. Låg konkurrens, och underförstådd eller specificerad avsikt.

Ett annat exempel skulle vara ”torr is” kontra ”var kan jag köpa torr is”. Torris får fler sökningar, cirka 90 000 per månad. Men återigen kanske människor undrar vad det är gjorda av eller vill se en torris + tvål “bomb” på video. ”Var kan jag köpa torris” säger dock specifikt en avsikt att köpa, samtidigt som jag har mindre konkurrens. Och inte bara det, det har fortfarande tusentals uppskattade månatliga sökningar. Detta är ett exempel på ett nyckelord med lång svans. En fras, snarare än ett ord eller två, som du kan rikta in dig när du skriver innehåll.

Tyvärr, med tanke på att vårt huvudfokus ligger på WordPress, har vi bara tid för en snabb introduktion till sökordsforskning, men det kommer att vara mer än tillräckligt för att komma igång. Om du vill lära dig mer om sökordsforskning, nyckelord med lång svans och vilka typer av sökord du bör gå till, kolla in Backlinkos definitiva guide för sökordsforskning eller detta omfattande guide för lång svans nyckelord av Fat Joe.

Vad du ska göra med sökord på din WordPress-webbplats

Vid denna tidpunkt borde du redan ha installerat WordPress SEO av Yoast-plugin, eller en annan med liknande funktionalitet. Om inte, gör det nu, eftersom det verkligen är nödvändigt för det första steget.

Använd nyckelord i post / sidtitel

Om du inriktar dig på den typ av nyckelord med lång svans som ofta är det enklaste att rangordna för kan det ofta räcka för att ha det som hela titeln. Om du redan har en publik kanske du vill använda något mer uppmärksamhet än en vanlig sökfras, men du vill fortfarande optimera för sökmotorer.

I det här fallet kan du använda SEO-plugin för att ändra titeln. För just detta inlägg kan vi till exempel ändra sidtitel till “WordPress SEO For Beginners” om vi fick reda på att det var en mer önskvärd sökfras att rikta in.

bild av seotitel

Optimera bildfilnamn och Alt-text

Till exempel heter den bild jag tog för att ändra titeln “seotitle.jpg” och alt-texten är “bild av seotitel”. Detta kan inte bara påverka rankningen på din sida utan också hjälpa din bild att rangordna relevanta termer i Googles bildsökning.

Skriv innehåll 100% relaterat till titeln

Tyvärr är det inte så lätt som att ta en bit innehåll som du redan skrev om något annat, ändra titeln, skriva om den en liten bit och rikta in sig på ett helt nytt nyckelord. Inte bara kommer du att irritera dina potentiella besökare till slut och förstöra dina chanser att de någonsin blir prenumeranter eller kunder, utan du kommer också att skada dina chanser att bli rankade tillräckligt höga för att bli märkta i första hand. Så förbli relevant.

Använd nyckelord i post / sidadress

Du kan göra detta genom att helt enkelt låta inläggets / sidans titel bli permalänk, men Google rekommenderar faktiskt att använda hela fraser och rekommenderar istället att du bara använder några få (3-5) nyckelord för varje inlägg. Du kan göra detta enkelt inifrån WordPress-postredigeraren. Klicka bara på redigeringsknappen bredvid url och ändra permalänk från något liknande:

permalink

Till något mer på följande sätt:

ändra permalänk

Skriv en exakt metabeskrivning

Försök inte pressa in så många nyckelord som möjligt. Beskriv vad innehållet kommer att göra för den potentiella besökaren om möjligt på ett övertygande sätt. (Eftersom metabeskrivningen kan vara vad personen ser när din sida dyker upp i sökresultaten.) Om du är osäker, gå med en ganska rak frambeskrivning av vad inlägget handlar om. Du gör detta i posten / sidredigeraren, i WordPress SEO by Yoast-rutan under huvudtexten.

Använd underrubriker för att strukturera ditt innehåll

Och också för att betona nyckelord som är direkt relaterade till det du skriver om. Lägg alltid dina underrubriker i rätt tagg.

för bredare ämnen, och

för något mer specifikt.

taggar är reserverade endast för sidtitel. Till exempel:

Kända fotbollsspelare

Lionel Messi

Christiano Rinaldo

Använd bredare nyckelord för kategorier

Detta är ett sätt att skicka signaler till sökmotorerna om att detta är ett ämne du skriver om mycket på din webbplats och att de kanske borde överväga att ge dig högre ranking för söktermen, utan att behöva rikta in sig på de bredare nyckelorden (och får inte trafik) i de enskilda inlägg och sidor. Om du tittar på våra kategorier här på WP Explorer kan du se denna strategi i aktion.

Överanvänd inte dina sökord

Ofta kallas nyckelordstoppning, att använda nyckelord för mycket i ditt innehåll är helt enkelt en dålig idé. Detta skapar inte bara en fruktansvärd, fruktansvärd läsupplevelse för alla besökare, det hjälper inte dina ranking alls. Det kan och kommer att skada dem istället om du går för långt.

Slutsats

Det avslutar kapitlet om nyckelord. I nästa del av guiden kommer vi att lära oss mer om bakåtlänkar, webbplatshastighet och andra faktorer som kan bidra till att förbättra våra sökmotors ranking. Och som alltid, om du har några frågor eller något att lägga till ovanstående lämnar du bara en kommentar nedan. Vi skulle gärna höra dina tankar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map