10 fantastiska saker WordPress kan göra

Jag har alltid varit ett fan av de fantastiska saker WordPress kan göra. I nästan varje online-företag som jag åtar mig hade jag blint använt WordPress som min nummer en-lösning. Så låt oss ta en titt på bara några av de många saker WordPress kan göra för dig (och dina kunder).


1. Bygg en onlinebutik med WordPress

E-handel

När en klient frågade – “Hej, jag behöver inte WordPress, varför använder jag inte en dedicerad e-handelsprogramvara?” Min klient (en skeptisk gentleman) var inte riktigt medveten om WordPress. För att utnyttja denna situation öppnade jag snabbt WooCommerce och frågade – “Vad sägs om detta, tror du att det här fungerar?”

“Det är perfekt! Hur mycket kostar den här?” Så jag svarade honom, “Ingenting!”(Tja, exklusive värdavgifterna förstås!)

WooCommerce är en av de viktigaste aktörerna inom WordPress e-handelsbransch. Deras huvudplugin är gratis och kommer med de grundläggande funktionerna som krävs för att upprätthålla en e-handelsbutik på startnivå. Du skulle ha fel att tro att som de flesta “gratis” WordPress-plugins håller WooCommerce de nödvändiga funktionerna låsta bakom ett “premium” skåp.

woocommerce jobb ombord

Det finns faktiskt ingen premiumversion av plugin. De har ett allvarligt imponerande utbud av tillägg, genom vilka de genererar intäkter. De stöder också WooCommerce-tillägg. Du kan till och med anställa en utvecklare för att bygga ett affärspecifikt WooCommerce-tillägg.

Andra fantastiska e-handel plugins inkluderar iThemes Exchange, MarketPress och Easy Digital Downloads. För en uttömmande lista, kolla in Freddys inlägg om de bästa e-handel WordPress-plugins.

2. Skapa ett jobbbräde

wpjobboard

Ett av de mest minnesvärda anförandena från college gick något liknande: “Du måste sträva efter att vara arbetsgivare och inte sökande.” Det väckte den företagande eld som vattade inuti oss.

Kom att tänka på det, människor som oss – frilansare, bloggare, designers, copywriters etc. är alla enskilda företagare. Har du någonsin velat skapa ett faktiskt jobbkort i din blogg? Som den från ProBlogger Här är en lista med WordPress jobbbrädetema som hjälper dig att komma igång om några timmar:

 1. Jobify ($ 55)
 2. Job Board ($ 79)
 3. JobRoller (99 $)
 4. Templatic’s Job Board ($ 65)
 5. JobEngine ($ 89)
 6. Hyrbi (99 $)

Om du letar efter en plugin-baserad strategi, kolla upp WP Job Manager. Det finns massor av fantastiska tillägg för ännu fler jobbkortalternativ, som WooCommerce-integration för betalda listor, en CV-chef för enkla cv-uppladdningar, dagliga eller veckovisa nya jobbvarningar och mer.

Allmänna pekare:

 • Se till att du har byggt en betydande publik inom din genre innan du startar ditt jobbtavla. ProBlogger är en av de mest populära bloggarna på planeten. Om du tror att du kan få ett par tusen besökare i månaden och börja med ditt jobbkort blir du besviken.
 • På baksidan kan dessa insticksprogram för jobbkort komma till nytta när du publicerar jobb för din egen blogg (som betalda redaktörer, copywriters, designers, etc.)
 • Många företag föredrar att hålla sina portföljer och jobböppningar åtskilda. De lägger ut en länk på sidfoten eller på toppen någonstans och meddelar att de har en öppning.
 • Den faktiska jobbsidan är antingen outsourcad till viss jobbkortprogramvara som Resumator, eller är inställd som ett “internt” jobbkort i en annan URL eller underdomän. Något som jobs.company.com.
 • För det här tillvägagångssättet fungerar ett WordPress-baserat tematabelltema bäst – men de är lite dyra på grund av alla komplexa inläggstyper och alla.
 • Men om du inte vill ha en separat installation kan du gå efter en plugin-baserad lösning.

3. WordPress Multisite

webbplatser med flera nätverk

WordPress Multisite är en av de bästa (om inte de bäst) WordPress-funktioner, någonsin. Enkelt uttryckt låter det dig skapa ett nätverk av WordPress-webbplatser från en enda WordPress-installation. Idén härstammar från konceptet nätverksbloggar. Här är ett snabbt exempel:

Säg att du vill starta en blogg som omfattar tre huvudkategorier – Böcker, serier och dikter. Men ditt team har mycket olika idéer för struktur, design och layout för var och en av dessa webbplatser. De andra aspekterna, som säkerhetsåtgärder och allmän policy för hela webbplatsen, är dock vanliga. I ett sådant fall skulle din bästa lösning vara att skapa tre olika webbplatser – dvs tre olika WordPress-installationer, inrymda under en enda WordPress-webbplats. Det ger dig administrativ kontroll över din webbplats, samtidigt som du behåller diskretion.

Du kan aktivera WordPress multisite genom att lägga till följande rad till din wp-config.php fil:

/ * Multisite * /
definiera ('WP_ALLOW_MULTISITE', sant);

Härifrån och ut, följ vår WordPress multisite installationsguide eller codex instruktioner att ordna sig.

4. Skapa ett forum

bbPress

Med bbPress WordPress-plugin som skapar ett fullt utrustat och integrerat WordPress-forum är en enkel uppgift. Plugin utvecklas och underhålls av Automattic – företaget bakom WordPress. Så när det gäller tillförlitlighet och säkerhet – du är ganska säker. Här är en snabb blick på bbPress-funktioner:

Funktioner:

 • Skapa flera forumkategorier
 • Svar på enskilda ämnen
 • Stöd för bbPress-specifika kortkoder och widgetar
 • Öka användarnas engagemang med tillägg som bbPress Meddela som skickar e-postmeddelanden till användare när nya ämnen och / eller svar publiceras; och
 • GD bbPressverktyg vilket lägger till BBCode-stöd, användarunderskrifter, offert-svar och några andra funktioner – precis som en fullskalig forumprogramvara.

Åh, och det är kompatibelt med det kraftfulla Total WordPress-temat – så att du kan skapa anpassade sidor för ditt fantastiska forum. Andra plugins som hjälper dig att skapa ett forum med WordPress inkluderar CM-svar och AnsPress.

5. Skapa ett socialt nätverk

Buddy

Om du vill skapa nästa Facebook med WordPress som plattform bör du förmodligen träffa en läkare. Skojar bara. Men allvarligt, jag beundrar dina ambitioner, men din ansträngning skulle vara mycket mer effektiv om du överväger en alternativ ram för att bygga nästa Facebook.

För andra som vill skapa ett “internt” socialt nätverk för dina college grupper, lag eller företag – Buddypress är ditt svar. Dessutom finns det till och med ett dedikerat Themeforest-avsnitt för BuddyPress-teman.

6. Skapa DIY-landningssidor

landningssida

Landningssidor är, som du kanske vet, avgörande för företagens tillväxt – särskilt onlineföretag. Väl utformade målsidor kan förvandla en tillfällig besökare till en betalande kund. Men det är inte så lätt som det låter. Att bygga en målsida är kontinuerligt evolving bearbeta. Du måste ta hand om flera funktioner och spåra hur din besökare reagerar på dem.

Eftersom de flesta bloggar på Internet använder WordPress har design av vackra målsidor aldrig varit enklare med plugins som OptimizePress, Parallax Gravity och Thrive Content Builder. Med ett bra WordPress-instickssida-plugin kan du bygga och spåra flera målsidor för din webbplats.

7. Bygg en flerspråkig webbplats

Flerspråkig-web-interface

WordPress hjälper dig att skapa och hantera flerspråkiga versioner av webbplatsens innehåll. Detta är särskilt användbart för globala företag som har valt WordPress som sin CMS-plattform. Det finns två olika sätt att översätta WordPress och bygga en flerspråkig webbplats.

7.1 Anställa en översättare

Detta är den dyrare metoden, men garanterar nästan alltid bättre kvalitet jämfört med maskinöversättning. För detta kan du använda följande plugins:

Jag skulle rekommendera Polylang WordPress-plugin eftersom det hanterar flerspråkiga versioner av dina inlägg och sidor och andra element inklusive regionala datum-tid-format, kategorier, taggar och anpassade taxonomier.

7.2 Maskinöversättning

Den här metoden är snabbare och kostar inte ett öre. Men på nackdelen är kvaliteten på den översatta texten sämre än vad du skulle få när du anställer en översättare. Det kan emellertid förändras under det kommande decenniet tack vare Googles skrämmande forskning om Natural Language Processing (NLP).

plugins:

Dessa insticksprogram ansluts till Google / Bings språköversättar-API för att konvertera webbplatsens artiklar. Om du kör en multisiteinstallation av WordPress och du behöver för varje webbplats är WPML plugin för dig. Det är ett obust-plugin som stöder grundläggande översättningsfunktioner, översättning av e-handel och hanterar distinkta filbilagor för varje språk.

8. Högsta säkerhet

säkerhet

Jag har alltid haft en regel med säkerhet – förebyggande är bättre än botemedel. För dig som är för sent måste du spendera ett betydande belopp för att återhämta dig från en hackad webbplats. Jag rekommenderar att du inte tar detta som ett DIY-projekt och får professionell hjälp – eftersom det finns otaliga sätt att gå fel.

 • WordPress är en ivrig följare av den första regeln. Det är därför det genomför olika säkerhetsåtgärder och släpper stora och kritiska säkerhetsuppdateringar då och då. Vilket är anledningen till regel nr 1 är att uppdatera alltid till den senaste versionen av WordPress.
 • De flesta WordPress-webbplatser (inklusive hanterade) uppdateras automatiskt till den senaste versionen tack vare funktionen “auto-update”. Resten ska uppdateras manuellt av administratören.
 • När du har en delad värdmiljö är du omgiven av olika okända säkerhetsbrister. Som en motåtgärd bör du installera en säkerhetsplugin som iThemes Security eller Sucuri.
 • Slutligen, om du vill vara fri från hosting och säkerhetshuvudvärk, bör du överväga Managed WordPress hosting som WPEngine.

9. Avancerad e-postmarknadsföring

växa-your-email-lista

E-postmarknadsföring som vi känner är ett av de vintergröna sätten att generera trafik. Det är som en on-demand källa till trafik som specifikt har anpassats till din webbplats – ivrigt att höra från dig. För att e-postmarknadsföring ska fungera måste du dock samla in e-post först. Det är där WordPress är praktiskt.

Med plugins som OptinMonster och Bloom kan du skyrocketa din abonnentbas. OptinMonster visar en popup-ruta för abonnemang för nyhetsbrev på besökarens skärm, precis som de:

 • Ange din webbplats
 • Lämna din webbplats – detta kallas “exit-intention” -tekniken

Du kan också placera e-postabonnemangslådor på olika platser på din webbplats – inklusive sidofältet, efter varje inlägg eller vanlig pop-up. Om du vill veta mer om OptinMonster och hur det har utvecklats genom åren, se till vår OptinMonster-granskning. Med WordPress.com kan du också samla e-postadresser från dina användare. När du publicerar ett nytt inlägg skickas ett e-postmeddelande till alla dina prenumeranter.

10. Flexibilitet för webbdesign

total WordPress tema wpexplorer

Den här egenskapen hos WordPress är min favorit. Du kan verkligen skapa allt med WordPress. Oavsett vad du behöver finns det ett plugin eller ett tema som hjälper dig att komma igång. Vill du skapa en omfattande kataloglista för din stad? Kassa på det riktigt namngivna katalogtema Behöver du lägga till recept till din blogg? Enkelt – Receptbyggaren av kokt är bara plugin för dig.

Och om du inte vet vad du vill, finns det teman för det också! Ta bara dig själv i det vi tycker är det bästa WordPress-tema någonsin – Totalt, eller någon av de andra populära mångsidiga teman som kommer med en kraftfull sidbyggare. Med dessa kan du skapa unikt designade webbplatser – allt från ett tema.

Slutsats

Jag hoppas att du gillade den här listan med de 10 (fantastiska) saker du kan göra med WordPress. Vad har du använt WordPress för? Om du har något du tycker bör inkluderas i den här listan – meddela oss!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map