10 helgprojekt för att göra din WordPress-webbplats mer användarvänlig senast på måndag

Gör din WordPress-webbplats mer användarvänlig senast på måndag

För vissa är helgerna avsedda för fest. För företagare är helgerna när de sticker ut från tävlingen.


Helgprojekt är fullständigt vettigt för en ägare av ett litet företag, eftersom det är betydligt mindre tryck att träffa en tidsfrist Kort sagt, helgerna känns mer som roligt arbete.

Helger är bra för att fokusera på användarvänligheten på din webbplats. Oavsett om du har en myndighetsblogg eller en tusentals produkt e-handelswebbplats, är användarvänlighet ofta en eftertanke när du väljer ditt företag.

Det är därför helgen är så bra, eftersom du kan ta lite tid att pressa in ett helgprojekt för att göra din webbplats mer användarvänlig före måndag. Låt oss ta en titt på några av dessa potentiella projekt.

1. Få feedback från användare på din webbplats

Det första steget att ändra din användarupplevelse är att förstå vad du kan förbättra. När allt kommer omkring vill du inte byta om något som inte är trasigt.

Vissa av dessa kräver betalningar, medan andra är gratis. Du kan också söka efter mer testerverktyg för användarupplevelse via Google. Hela poängen är att se vad folk säger om din webbplats, så att du kan fatta utbildade beslut när det gäller att ändra UX. Det är inte heller en dålig idé att skicka ut en enkät till dina nuvarande användare, eftersom de är de som använder din webbplats.

2. Gör varje sida och inlägg “läsbar”

I den digitala världen är människor inte lika intresserade av att läsa. Det är synd, men det betyder att webbplatschefer måste konstruera innehåll som är läsbart. Därför måste vi skapa en hel helgplan för att skura din webbplats och justera allt som kanske inte klarar testet “läsbarhet”.

Här är några tips för att komma igång:

 • Hitta trasiga länkar och omdirigera dem till andra sidor eller placera innehåll på dessa sidor. För externa länkar kan du helt enkelt ta bort dem. Du bör också överväga att ställa in fina 404 sidor för personer som hamnar på fel sidor på din webbplats.
 • Gör dina teckensnitt vackra genom att konvertera det mesta av din onlinetekst till San Serif-teckensnitt. Läsbarheten minskar när du hoppar från ett teckensnitt till ett annat, så håll dig med enhetliga teckensnitt hela tiden. Inte bara det, utan börja använda korta rubriker för att få uppmärksamhet och vägleda användaraktiviteten.
 • Utvärdera alla sidor till se om tillräckligt med vitt utrymme används. Ibland behöver du fler utrymmen, medan andra gånger måste du bli av med sidofältet.
 • Se till att du har några kontrasterande färgscheman när du placerar text över bilder eller färger. Annars kommer människor inte att kunna läsa texten.
 • Använd skannbara tekniker till exempel rubriker, korta stycken, mediepunktsmedier för att bryta upp text och mer.

3. Testa och justera navigerings- och sökfältet

Om du saknar en navigationsmeny eller sökfält är det dags att inkludera båda. Oftare än inte har du redan dessa. Men menyer och sökfält har sällan den optimering de behöver.

Under helgen kan du implementera en A / B-testprogram eller a värmekartningssystem. På så sätt kan du köra några tester för att utvärdera var dina kunder klickar när det gäller din navigationsmeny och sökfältet.

Du kanske kommer att märka att inte en enda person rörde din sökfält. Betyder det att det är för långt nere på din hemsida? Skulle det hjälpa om du lägger den i rubriken istället för sidofältet? Efter att ha ställt frågor som dessa, kör fler tester nästa helg för att se om något förändras.

4. Om du inte säljer online börjar du acceptera onlinebeställningar

Detta gäller fysiska produkter, digitala produkter och tjänster. En av de viktigaste punkterna med att ha en webbplats är att skära ut onödiga processer.

Till exempel brukade en massageterapeut ta upp telefonen om och om igen för att boka klienter i hans schema. Men en enkel bokningsplugin skulle skära ut alla dessa telefonsamtal.

Detsamma gäller för fysiska produkter. Även om det kan vara skrämmande att sälja online med din lilla tegel- och murbrukbutik, börja med bara fem av dina bästsäljande produkter och se hur det fungerar.

5. Om du säljer online, erbjuda ytterligare betalningsmetoder

En onlinebutik bör absolut acceptera alla större kreditkort. Det är en given. Flera andra betalningsmetoder kan emellertid öka din försäljning genom att få tillgång till mindre samhällen med människor med mer oklara betalningsmetoder.

PayPal är ett av de bästa exemplen eftersom många användare känner sig säkrare att betala online med sina PayPal-konton. Ett annat exempel är Bitcoin, den decentraliserade, anonyma digitala valutan. Du kan inte bara konvertera Bitcoin till vanliga valutor, men det minskar bedrägeriet eftersom kunderna inte kan begära återbetalning.

Men för vilken gateway (er) du vill lägga till är det lika enkelt som att installera ett plugin. WooCommerce och Enkla digitala nedladdningar båda erbjuder ett stort utbud av premiumtillägg för populära gateways, och det finns ännu fler alternativ tillgängliga från tredje part.

6. Konstruera ett lättillgängligt, omfattande supportområde

Inte alla webbplatser kräver kunskapsbaser, men varje webbplats på internet bör ha ett slags supportområde eller en övertygande kontaktsida.

FAQ-sidor är trevliga för små bloggar, och alla supportsidor bör ha direkta länkar i navigationsområdet. Som ett helgens projekt uppmuntrar jag dig att göra en lista över dina tio största konkurrenter (eller liknande webbplatser). Ta en titt på hur de ger support och vilka sidor som används för att dela kontaktinformation, sidor på sociala medier, viktig information till frågor och mer. Använd sedan det som en guide för att skapa sidor för din egen webbplats.

7. Skapa och fylla sociala konton (Länk sedan till dem på din hemsida)

Den här är enkel, men det handlar mer om att spendera tid på att utveckla en innehållsplan.

Den första helgen kan handla om att fylla Facebook- och Twitter-sidorna. Efter det kan du fråga hur ofta du kommer att posta. Vilken typ av innehåll kommer att få flest aktier? Saker sånt.

När det har installerats kan du gå vidare till att lägga till din sociala ström i WordPress, få fler sociala följare och till och med automatisera din sociala delning.

8. Gå igenom de steg som behövs för att påskynda din webbplats

Att lära sig hur man påskyndar din webbplats imponerar inte bara Google utan den håller dina användare kvar under en längre tid. Jag föreslår att du går igenom de många olika guider vi har om att påskynda WordPress-webbplatser:

 • Hur man påskyndar WordPress
 • Hur du påskyndar din WordPress-webbplats med CDN77
 • 10 sätt att påskynda din WordPress-webbplats

9. Använd relevanta ikoner för att bryta upp bitar med text

Detta binder till läsbarhet, men det handlar mer om att presentera dina produkter och tjänster på hemsidan. Alltför ofta ser vi välskriven kopia som förklarar dina tjänster på ett kreativt sätt. Paragraferna smälter emellertid samman och du saknar en sak: branschrelaterade ikoner.

Dessa är de mest grundläggande av bilderna, men de gör så stor skillnad när det gäller UX. De WP SVG Ikoner plugin är ett underbart ställe att börja, men du kan i allmänhet titta runt på Google för att hitta alla typer av gratis och premium ikonpaket.

10: Gör din webbplats lyhörd

Om du inte redan har hört det älskar mobilanvändare mobilvänliga webbplatser. Dessutom kommer Google att belöna dig för en.

Jag föreslår att du hittar ett WordPress-tema som är helt lyhört. De flesta utvecklare som skapar välkodade teman gör att de blir lyhörda från start (som vårt totala tema till exempel). Men om du är nöjd med ditt aktuella tema att det inte är redo för mobilen kan du överväga gör din nuvarande webbplats lyhörd med hjälp av Jetpack.

Ha kul i helgen!

Där har du det! Du har nu flera helgprojekt för att göra din webbplats mer användarvänlig till måndag. Om du har några frågor angående dessa projekt, låt oss veta det i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map