10 sätt att automatisera WordPress-uppgifter på din webbplats

Sätt att automatisera WordPress-uppgifter på din webbplats

Det finns mycket arbete som ska göras när din webbplats är igång – innehållsskapande, underhåll, säkerhetskontroller, malware-rensning, säkerhetskopior, moderering av kommentarer och mer. Det bästa med det är att du inte behöver göra allt själv. Det finns verktyg som hjälper dig att automatisera WordPress-uppgifter, och med hjälp av dessa verktyg kan du automatisera en bra del av webbplatshantering. Utan att slösa bort tid, låt oss ta reda på hur du kan automatisera WordPress-uppgifter för att spara dig lite tid.


1. Uppdateringar

Att uppdatera din WordPress är viktig för både webbplatsens säkerhet och prestanda. WordPress släpper uppdateringar regelbundet och de visas som aviseringar på din instrumentbräda. När du väljer att automatisera WordPress-uppdateringar har de ganska mycket tagit hand om i bakgrunden, vilket sparar produktiv tid.

Som standard sker mindre uppdateringar av WordPress automatiskt, men det är inte fallet med större uppdateringar. När det gäller teman och plugins inaktiveras automatiska uppdateringar som standard. Det är möjligt att justera alternativ eller använda lite kod för att slå på eller stänga av automatiska uppdateringar till kärnan, teman och plugins. Vår snabbguide för uppdatering av WordPress kan hjälpa till med detta.

Automatisera WordPress: Easy Updates Manager

Du kan också aktivera automatiska uppdateringar med Easy Updates Manager – allt på en gång eller selektivt. Denna plugin åsidosätter alla uppdateringsrelaterade inställningar. Det låter dig hantera alla uppdateringar till WordPress-kärnan, teman och plugins, utvecklingsuppdateringar, översättningsuppdateringar samt vissa tredjeparts plugins.

När det gäller premiumtema eller plugins från Themeforest eller Codecanyon kan plugin Envato Market hjälpa till att automatisera WordPress-installationen och uppdateringar. Vi har behandlat detta ingående i vår Envato Market-pluginguide.

2. Säkerhetskopiering

Säkerhetskopior är verkligen det som låter dig sova på natten utan att vara orolig för din webbplats. Hur ofta du säkerhetskopierar din webbplats beror på hur ofta du publicerar innehåll. Det är en bra säkerhetsvanor att skapa ett schema för säkerhetskopiering av din webbplats. Det är inte allt, du bör förvara flera kopior av de säkerhetskopierade versionerna på olika platser och testa dem en gång i taget.

Om du inte har en hanterad värdplan är plugins dina bästa alternativ för att säkerhetskopiera WordPress. BackupBuddy kan säkerhetskopiera hela WordPress-installationen och du kan ställa in säkerhetsscheman för att köras automatiskt. Du kan lagra säkerhetskopiorna på en säker plats utanför webbplatsen och återställa dem efter behov.

Backup Buddy

Om du föredrar ett gratis plugin, Updraft Plus är ett bra alternativ. Vår postserie Nybörjarhandbok för WordPress innehåller ett detaljerat inlägg om hur du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats.

3. Schema inlägg

Visste du att det inte är nödvändigt att du är inloggad på ditt WordPress för att publicera innehåll. WordPress har inbyggda funktioner som gör att du kan publicera ett inlägg när som helst.

Planera ett inlägg

När du har slutfört ett inlägg letar du efter alternativet Publicera i postredigeraren och klickar på länken Redigera. Efter det kan du ange datum och exakt tidpunkt då inlägget ska publiceras. Om du vill kan du också planera om inlägg. Du kan göra detta för valfritt antal inlägg, men det är inte bra att schemalägga för mycket in i framtiden. Du kan behöva ändra schemat så att det passar inläggets relevans till tidpunkten för publiceringen.

Om det är ett plugin du föredrar kan du prova gratis Redaktionell kalender. Det låter dig helt enkelt dra och släppa dina redo att publicera inlägg i ett schemaläggningsformat. Du har också en översikt över de schemalagda inläggen och kan hantera dina utkast och dina inlägg från flera författare, se status för varje inlägg och göra snabba ändringar av dem.

CoSchedule

Ett annat alternativ är  CoSchedule, ett premium-plugin som inte bara tillåter dig att schemalägga publicering av inlägg, utan också automatiskt publicera till sociala medier. Läs mer om hur du bygger en redaktionskalender i det här inlägget.

4. Auto-publicera sociala medier

Mycket av de sociala medierna kan automatiseras. Du kan ordna det så att dina sociala mediekonton uppdateras och ditt innehåll delas automatiskt på olika sociala medieplattformar. Du kan också automatisera WordPress RSS-flöden efter att ha formaterat dem för sociala plattformar.

Helst bör automatisering av sociala medier publicera en del av din övergripande strategi för sociala medier. Det låter dig ta en paus från sociala medier utan att läsarna saknar din närvaro. För mer hjälp med att automatisera WordPress sociala medieuppgifter, slå upp vårt tidigare inlägg.

Återuppliva gamla posten

En plugin som kan hjälpa här är Revive Old Post-plugin. Efter en engångsinställning delar den automatiskt både nytt och gammalt innehåll till dina sociala nätverkskonton.

5. Sluta skräppost

Skräppost kan vara ett drag på dina SERP: er. Men spammare är en bestämd mycket, de kommer alltid att leta efter sätt att komma in på din webbplats. Det är därför WordPress har förinstallerat sin kraftfulla Akismet-antispam-plugin i varje WordPress-nedladdning.

Akismet

När du har installerat WordPress måste du aktivera plugin och få en API-nyckel. Därefter kontrollerar plugin-programmet regelbundet efter skräppost i kommentarerna och kontaktformuläret.

Men om du inte är en fan av Akismet, bör du veta att det finns andra insticksalternativ för att förhindra WordPress-spam och att de som kan hantera inloggningsförsök, prenumerationer, registreringar, bokningar och mer.

6. Komprimera bilder

Alla dessa glansiga bilder på din webbplats – de måste komprimeras innan du laddar upp dem till ditt mediebibliotek. Byte tunga bildfiler kan bromsa din webbplats. Plugins som Kort Pixel Image Optimizer och EWWW Image Optimizer låter dig komprimera bilder automatiskt medan du laddar upp dem till mediebiblioteket. De kan också komprimera bilder som för närvarande finns i din WordPress.

EWWW Image Optimizer

Om din webbplats är hård på bilder kan dessa plugins visa sig vara realtidsparare. Om du vill kan du hänvisa till vår detaljerade guide för optimering av bilder för att veta mer.

7. Databasoptimering

När du lägger till mer och mer innehåll på din webbplats kan databasen börja uppblåsa. En viktig del av rutinmässigt underhåll av webbplatsen är att städa upp din databas regelbundet. En uppblåst databas saktar ner din webbplats, medan en mager databas är mer effektiv när det gäller att svara på frågor.

WP Optimera

Du kan lita på WP Optimera att rensa upp databasen för dig så ofta du vill att den ska. Du kan anpassa vad som behöver rengöras och konfigurera det för att rensa redundanta data. För att säkerställa att dina data alltid är säkra kan du ställa in plugin för att automatiskt spara en säkerhetskopia i UpdraftPlus innan du optimerar din databas.

8. Kommunikation

En bra del av vår tid går genom att skriva brev till våra teammedlemmar och kollaboratörer. Du borde testa Slak, ett online produktivitetsverktyg som hjälper till att effektivisera kommunikation mellan alla dina onlinemiljöer, organisationer, grupper och mediekonton från en enda plats.

Att göra det enklare för WordPress-användare är plugins som Slackbot som fungerar som en kanal mellan ditt WordPress- och Slack-konto. Dessutom kan du ställa in anpassade aviseringar i Slack för olika WordPress-händelser som uppdateringar, användarregistrering eller publicering av ett inlägg.

Slak

Slack fungerar bra med sociala medieplattformar som Twitter och Dribble samt appar som spårar webbplatsens prestanda eller drifttid. Vi har gjort ett inlägg om att integrera WordPress med Slack, så att du kan läsa mer om det där.

9. Skapande av innehåll

Låter otroligt inte, det kan du lägga till innehållsskapande på autopilot. Även om det i många fall inte är riktigt bra, kan det avlägsna innehållsskapandet för vissa webbplatser som finns mest för att sammanställa innehåll från flera källor. Autoblogging plugins som WP RSS Aggregator kan hjälpa dig att sammanställa innehåll och publicera det automatiskt.

Till exempel kan du göra det prenumerera på RSS-flöden för vissa YouTube-kanaler och presentera kuraterat innehåll på din webbplats för prenumeranter.

10. Bruten länkkontroll

Trasiga länkar på din webbplats kan göra att din blogg eller webbplats ser uprofessionell och föråldrad. En enkel plugin, Bruten länkkontroll kan skanna din webbplats och fixa trasiga länkar och saknade bilder automatiskt.

Dessutom är plugin enkelt att konfigurera och konfigurera och kan inaktiveras när det inte krävs.

Hur man automatiserar WordPress Wrap-up

När du börjar automatisera WordPress-uppgifter ska du kolla in dem då och då för att vara säker på att de fungerar som avsett. Medan dessa insticksprogram är fantastiska sätt att automatisera WordPress och frigöra din tid för mer produktivt arbete (som att skapa kvalitetsinnehåll), måste du fortfarande dubbelkontrollera efter plugin-uppdateringar och kompatibilitet (om du använder mer än ett plugin).

Vilka andra uppgifter vill du automatisera med WordPress? Eller finns det några viktiga automatiseringsplugins som du helt enkelt inte kan leva utan? Låt oss veta i kommentarsavsnittet – vi vill gärna veta hur du hanterar din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me