10 vanliga e-postmarknadsföringsfel som ska undvikas till varje pris

10 vanliga e-postmarknadsföringsfel som ska undvikas till varje pris

Jag tror att du kommer att hålla med när jag säger: e-postmarknadsföring är inte för svag hjärta. Men det är bara giltigt om du inte vet vad du gör och slutar göra några eller alla vanliga e-postmarknadsföringsfel i det här inlägget.


Du kan ta det från oss; e-postmarknadsföring är fortfarande ett av de bästa sätten att driva trafik och öka försäljningen. Och om du gör dina läxor bra kan du undvika dessa vanliga fallgropar och förvandla e-postmarknadsföring till en guldgruva.

Låter som en hel del, eller hur? Jag antar att du precis börjar eller tänker på e-postmarknadsföring. Om du är en proffs, bra och bra, är du välkommen också.

Utan vidare, låt oss komma igång och bygga en e-postlista som ger konkreta resultat. Här är 10 mycket vanliga e-postmarknadsföringsfel som du verkligen bör undvika.

1. Starta e-postmarknadsföring sent

Vanligtvis ser de flesta nybörjare inte det enorma värdet i e-postmarknadsföring. Så istället för att fördela e-postmarknadsföring av tid och resurser den förtjänar, fokuserar du på att skapa innehåll, sociala medier och lite SEO.

Som sådan lägger du e-postmarknadsföring på den bakre brännaren och slutar lämna mycket pengar på bordet. Du glömmer att en majoritet av människor som kommer till din webbplats från sökmotorer och sociala medier inte ofta kommer tillbaka.

Du kan dock vända tabellerna genom att distribuera e-postmarknadsföring när du startar din webbplats. Som ett resultat förbättrar du oddsen för att fånga leads du annars skulle missa från ordet. Genom att använda en plugin-plugin för exit-avsikt kan du hjälpa dig att fånga nya leads innan de lämnar din webbplats.

Coschedule Intelligent Scheduling

Och eftersom vi talar om timing, kom ihåg att du inte bara kan skicka e-postblåsningar när du vill. Studier visar att det är specifika dagar och tider när dina e-postmeddelanden har störst inverkan på dina prenumeranter. Verktyg som CoSchedule erbjuder även “intelligent schemaläggning”För att hjälpa dig veta när det är den bästa tiden att posta på olika plattformar.

Vänta därför inte att starta e-postmarknadsföring vid ett framtida datum; börja genast och fortsätta förbättra, vilket leder till att vi pekar numero dos.

2. Att inte testa och förbättra

Kunskap är makt de säger, vilket betyder att det är viktigt att undersöka och testa olika aspekter av din e-postmarknadsföringsstrategi. I de flesta fall smälter e-postmarknadsföring nybörjare ihop ett registreringsformulär, placera det någonstans på deras webbplats och låt det sedan vara.

Då undrar de varför deras e-postlista inte växer så snabbt som de önskar. Är du i samma båt? Du måste köra lite A / B-test så att du kan fokusera på de områden som har den mest betydande effekten.

OptinMonster A / B-rapporter

Exempel på OptinMonster A / B-rapporter

Topp marknadsföringsverktyg som Hej Bar och OptinMonster har inbyggd A / B-spittestning. På detta sätt kan du bygga och testa olika registreringsformulär, formuleringar och platser för att se vad som fungerar bäst för din webbplats.

På liknande sätt kan du lära dig av ditt e-postinnehåll med inbyggd rapportering från din e-postleverantör. Öppna kurser är viktiga!

I enklare termer, lev, lära och förbättra kompisen. Kom också ihåg att hålla ett noga öga på senaste trender för e-postmarknadsföring så att du kan dra nytta av metoder med bästa resultat.

3. Köpa e-postlistor

Jag vet inte varför du vill köpa en e-postlista om du naturligtvis inte är en av de nigerianska Yahoo-pojkarna eller en spammare med låg livslängd. Men när du ser att du inte är någon av dem, är du bättre på att bygga din e-postlista från början.

Att köpa en e-postlista är alltid en dålig idé, oavsett hur mycket tid du tror att du sparar. Du behöver inte ha en doktorsexamen. i explosiv teknik för att veta att att köpa en e-postlista kommer att spränga i ansiktet stor tid.

För det första vill ingen någonsin få e-postmeddelanden från en lista som de inte prenumererade på. Det avger den skräppost / scammer-vibe som du ser med e-postmeddelandena “Video avslöjar hur man tjänar 10X från din webbplats”. Jag kan satsa alla mina pengar på att du inte bryr dig om att öppna den här typen av e-post, plus att de hamnar vanligtvis i skräpmappen.

För det andra är att köpa en e-postlista ett säkert sätt att mörda ditt märke. Om du driver ett företag (och skulle dra nytta av ett starkt varumärke), vänligen undvika att köpa e-postlistor. Det, plus din e-postmarknadsföringsleverantör kommer att förbjuda dig och hindra dig från att skicka e-post till listan du köpte.

För det tredje spolar du i huvudsak pengar ner i avloppet och köper en lista med falska e-postadresser. Även om ett par av kontakterna är verkliga, ger de inget hopp om ditt företag, vilket, återigen, betyder slöseri med tid och pengar.

Men viktigast av allt, Det är olagligt att sälja (och köpa) e-postadresser. De CAN-SPAM agera innehåller ett antal regler för e-postöverensstämmelse (såsom inga vilseledande titlar, enkla borttagningsalternativ osv.) och förbjuder strängt försäljning eller överföring av e-postadresser. Så gör det bara inte.

4. Att ignorera Lead Generation

För att skapa en e-postlista måste du registrera dig. Ditt fantastiska innehåll är en del av ekvationen. Användarupplevelsen är den andra och en ledningsgenerationslösning är den tredje. Sätt ihop de tre, och din e-postlista växer exponentiellt.

För att förtydliga kan du erbjuda det mest spännande innehållet och användarupplevelsen, men om du inte lyckas märka dina registreringsformulär är alla dina ansträngningar för ingenting så långt som e-postmarknadsföring går. Folk måste se dina registreringsformulär!

WP Optin Wheel Review: Hur du ökar dina opt-in-priser direkt

Ange lead generation plugins som WP Optin Wheel (kolla in vår djupgående granskning), Thrive Leads och Optin Monster, så sparar du dagen. Naturligtvis ökar verktygen ovan dina opt-in-priser betydligt, så du behöver aldrig klaga på att människor inte prenumererar på din e-postlista.

5. Kontrollerar du dina statistik?

Att spåra dina öppna priser är otroligt och allt, men vet du om läsaren kommer till din webbplats, där de kan göra ett köp? Om du inte hade någon aning kan du spåra e-postprenumeranter med Google Analytics.

Till exempel kan du se de prenumeranter som kom till din webbplats från varje e-postkampanj. Du kan också titta på e-postmeddelanden med den mest betydande inverkan, köp på din webbplats och så mycket mer. Big data.

Konstant kontaktrapportering i realtid

Konstant kontaktrapportering i realtid

Det bästa är de flesta e-postmarknadsföringsleverantörer som MailChimp och MailPoet erbjuda sin egen inbyggda rapportering samt integrering av Google Analytics i farten. Konstant kontakt är ett annat bra exempel, med flygrapportering och till och med kampanjjämförelsealternativ. Så du kan när som helst se hur dina marknadsföringsinsatser går.

I slutet av dagen handlar spårning om att bekräfta att din e-postkampanj är framgångsrik.

6. Segmentering, eller brist på det

Nej, gör det inte. Gör inte e-postmarknadsföringsfelet att skicka massmeddelanden, såvida det inte är en rutinuppdatering som passar alla användare. Att ha en enorm lista räcker inte, du vill segmentera din lista på parametrar som geografisk plats, inkomst, kön, tidigare köp osv.

Uppenbarligen kan du inte be om all denna information i förväg så att du inte skrämmer bort prenumeranter tack vare din inte så korta form. När allt kommer omkring behöver du bara e-postadressen för att registrera en läsare till din lista. Du kan samla in data senare med enkäter, formulär på plats och sådana kreativa metoder.

Poängen är att ju mer data du har om din läsare, desto bättre kan du segmentera din lista. Skicka sedan laserinriktade meddelanden till olika segment. På något sätt vill du inte skicka kunder och icke-kunder samma e-postmeddelanden, till exempel.

Ju tidigare du segmenterar din lista, desto bättre.

7. Använda e-post som inte svarar

I en värld som är chockful av enheter med olika storlekar och alternativ, har du inte råd att missa märket med lyhörd design. Vilket innebär att du på toppen av en lyhörd WordPress-webbplats måste skicka ut responsiva och mobilvänliga e-postmeddelanden.

Utan tvekan läser några av dina mottagare ditt e-postmeddelande på sina mobila enheter, så avancerar inte någon given grupp beroende på vilken enhet / klient de använder. Med andra ord, använd en mobil-först-strategi när du skapar dina e-postkampanjer.

Dessutom ska du investera tid i att testa hur e-postmeddelandet ser ut på så många enheter du kan. Skicka bara ut kampanjen när du är säker på att din e-post ser bra ut på flera enheter. Som nybörjare använde jag en gång stora bilder i rubrikavsnittet och låt oss säga att läsarna inte kunde läsa e-postmeddelanden på smartphones.

I linje med det kan du använda ett verktyg som t.ex. Lackmus att testa din e-post innan du skickar en full e-postkampanj. Tjänsten låter dig kontrollera hur din e-post ser ut på mer än 90 e-postklienter, till exempel Gmail, Google Android, iPhone och Outlook bland andra.

8. Spamming

Jämförelse av AntiSpam WordPress Plugins

Att bombardera dina prenumeranter med e-post kommer inte att leda din agenda snabbare. Tvärtom, att skicka många e-postmeddelanden för ofta är ett av de största e-postmarknadsföringsfelen som stänger av dina läsare och kan öka prenumerationsgraden. Om det inte räcker kan det att skicka e-post för ofta utlösa spam-blockerare och förstöra dina chanser att ansluta till läsaren.

Ett schema varje vecka, månad eller två månader fungerar otroligt bra förutsatt att du skickar värdefullt innehåll och erbjudanden. Din kampanj studs, öppna och klickfrekvensen bör vara ett bevis på att du har fått ett bra schema.

9. Inkonsekvens

Å andra sidan har vi den andra gruppen e-postmarknadsförare som skickar ut e-post sporadiskt så att dina läsare inte vet när de kan förvänta sig innehåll från dig. Du kan undvika inkonsekvens genom att ställa in och följa ett strikt schema eller skapa e-post-droppkampanjer för att se till att du håller kontakten under en viss tid.

Annars hamnar du frustrerande mottagare eftersom dina e-postmeddelanden är förutsägbara, vilket också betyder att ditt företag är lätt att glömma. Trots allt är målet här att hålla ditt varumärke relevant genom att skicka e-post till dina läsare regelbundet, men utan att skicka dem.

WordPress-plugin för redaktionskalender

Ta lite tid att planera är inte bara en del av en bra strategi för innehållsmarknadsföring, det är också nyckeln till att se till att dina e-postkampanjer förblir på rätt spår också. En gratis plugin som Redaktionell kalender är ett bra verktyg för att hjälpa till.

Om du skickar e-postmeddelanden inkonsekvent är det bara en tidsfråga innan abonnenterna tappar intresset och avbokar. Det är värre att de kan markera dina e-postmeddelanden skräppost även om de verkligen var intresserade av ditt företag från början.

10. Skicka e-postmeddelanden “Filler”

Du har antagligen blivit offer för detta misstag en miljon och en gång tidigare; Jag vet att jag har det. Så här spelar det typiska scenariot ut: Du hör om e-postmarknadsföring och du går till jobbet. Några dagar senare har du ett par prenumeranter, och det känns fantastiskt.

Vissa internetmarknadsföringsguruer sa att du borde skicka ett välkomstmeddelande först, men aldrig berättade vad du ska göra efter det. Så du skickar ut två e-postmeddelanden och du har inget mer att säga för den tredje veckan. Du vill fortfarande förbli konsekvent, så att du sätter ihop ett meningslöst e-postmeddelande, eller vad jag gillar att kalla “filler e-post,” och slå skicka.

Uppenbarligen ser dina läsare genom fasaden och börjar lämna. Jag slår vad om att du har sett detta hända även med blogginlägg. Har du någonsin varit på en blogg med till synes bra innehåll och sedan hittat ett inlägg som inte verkade tjäna något annat syfte än att fylla schemat?

Tja, maila inte dina prenumeranter utan ett specifikt mål i åtanke. Var professionell; planera ditt schema, så att du kan leverera ett värdefullt e-postmeddelande varje gång.

När allt kommer omkring, dina abonnenter är dina kunder, och du skulle inte vilja döda dem med värdelös skräp, nu skulle du?

Slutord om vanliga misstag för e-postmarknadsföring

Vår lista är bara ett litet urval av alla vanliga e-postfel du kan göra. Vårt hopp är dock att hjälpa dig att undvika dessa tio fallgropar som är skadliga för framgången för din e-postmarknadsföringskampanj. Om du är intresserad av andra vanliga e-postmarknadsföringsfel välkomnar vi dig att dela i kommentaravsnittet nedan.

Skål till glad e-postlista!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map