12 bevisade sätt att tjäna pengar med WordPress

Bevisade sätt att tjäna pengar med WordPress

Nu har många människor hittat sätt att tjäna massor av pengar med WordPress. Det finns många olika sätt på vilka du också kan tjäna pengar online.


Har du någonsin tänkt på att tjäna pengar med WordPress? Om ja, det här detaljerade inlägget är en behandling för dig! Jag kommer att diskutera 12 beprövade sätt du kan tjäna pengar med WordPress. Metoderna nedan kräver olika kompetensuppsättningar, så även om du inte är en utvecklare kan du vara säker på att WordPress är fullt av möjligheter för dig!

Varning: WPExplorer är ett dotterbolag för en eller flera produkter som anges nedan. Om du klickar på en länk och slutför ett köp kan vi göra en provision.

1. Frilansskrivning (aka Content Creation)

make-pengar-skrivning

Börja enkelt – om du har en enhet att skriva på och internetuppkoppling kan du skapa innehåll för andra webbplatser. Det finns miljoner webbplatser och de behöver alla färskt innehåll.

Medan denna lista är full av sätt du kan tjäna pengar med WordPress, sträcker innehållsskapande sig till nästan varje nisch. Besök bara dina favoritbloggar online. Många har sidor med bidragsansökningar där du kan skicka in dina artiklar och få betalt för dem. Så inte bara får du några fantastiska bakåtlänkar från topprankade webbplatser, utan du kan få betalt för ditt hårda arbete.

Du kan också hitta WordPress-innehållsskrivjobb på webbplatser för jobbkort. Ett par värt att kolla in inkluderar Odesk och ProBlogger jobb – som båda har massor av skrivjobb tillgängliga just nu.

Innan du ansöker kan det vara en bra idé att ha en onlineportföljkonfiguration för att visa upp ditt tidigare arbete. Speciellt bör du vara säker på att inkludera en kort bio, aktiva sociala profiler och länkar till nyligen publicerade inlägg (eller om du bara börjar skapa några inlägg på din egen blogg som du kan använda som exempel). På detta sätt kan potentiella arbetsgivare titta på din skrivstil och exponera dina artiklar över bloggar och sociala medier.

2. Skapa & tjäna pengar på en blogg

WordPress webbplats

I onlinevärlden rekommenderas det alltid att starta en webbplats för ditt företag. Så vad väntar du på? Starta din egen WordPress-blogg och börja tjäna pengar!

Är du inte säker på hur du kommer igång med din WordPress-webbplats? Kolla in vår enkla guide för hur du startar en blogg där vi leder dig genom alla steg för att bygga en webbplats. Viktiga steg är att välja en domän & värd, installera WordPress, välja ett tema, installera plugins och lägga till inlägg och sidor.

Att ha en blogg är ett bra sätt att generera passiva inkomster. Du kan tjäna pengar med hjälp av affiliate-marknadsföring, sälja annonser, sponsrade recensioner osv från din blogg. Detta kräver ingen extra ansträngning från dig – det är helt enkelt ett sätt att dra full nytta av det innehåll och trafik du redan har.

De flesta marknadsplatser och tjänsteleverantörer erbjuder anslutna program. Några av våra personliga favoriter som är lätta att arbeta med inkluderar Themeforest, Shareasale, CJ Affiliate och kreativ marknad. Registrera dig bara för ett GRATIS konto och lägg till länkar till dina inlägg där det känns naturligt.

Till sälja annonser du kan erbjuda dina egna annonspaket eller arbeta genom ett företag som BuySellAds. Eller anmälan till en Google Adsense konto och sätt in din kod för att låta Googles nätverk hantera annonserna medan du får en fin liten kontroll varje månad.

Du kan också erbjuda sponsrade inlägg på din blogg. Lägg till en sida eller kontaktformulär till din webbplats så att märken kan komma i kontakt för att betala dig för recensioner, guider, lista stil inlägg eller något annat. Se bara till att ange i ditt sponsrade postavtal att alla åsikter kommer att vara ärliga, och se till att du lägger till en ansvarsfriskrivning till det slutgiltiga publicerade inlägget att det sponsras.

Du kan också utnyttja din webbplats för att marknadsföra andra pengargenererande aktiviteter (som vi täcker nedan) såsom kurser, produkter eller premiumtjänster.

3. WordPress-kurser

De bästa WordPress-kurserna för nybörjare

Ganska säker på dina förmågor? Skapa en kurs! Det finns miljoner människor som använder internet för att lära sig nya färdigheter. Allt du behöver göra är att skapa (och tjäna pengar på) kurser för att hjälpa dem. Lär människor att trädgård, dela matlagningstips eller till och med dela din egen guide om hur man startar en blogg. När du har minskat ditt ämne finns det ett par alternativ för att faktiskt skapa och tjäna pengar på din onlinekurs.

Den första är att använda din webbplats helt enkelt som en marknadsföringsplattform med dina kurser värd på en tredje part elearning webbplats. Populära alternativ inkluderar webbplatser som Udemy där du kan ladda upp dina kurser och ställa in dina egna priser, eller Lynda där din kurs är en del av ett allmänt medlemskap. Båda erbjuder enkla sätt att komma igång snabbt. Tänk bara på att med dessa plattformar behåller du inte hela beloppet som betalats för din kurs (Udemy tar 3-50% av ditt kurspris, medan Lynda betalar ut baserat på dina synpunkter per månad).

Det andra alternativet är att gå in och använda WordPress för att bygga din webbplats och vara värd för dina kurser. På detta sätt hanterar du dina kurser, ställer in dina priser och skördar alla fördelar. Och tur för dig – det finns ett antal plugins som gör det enkelt att skapa kurser med WordPress. Använd bara vår guide för att skapa en onlinekurs med WordPress för att lära dig mer. Eller så kan du använda ett medlemskapsplugin för att skapa en betald, endast medlemmar på din webbplats med exklusivt innehåll. Detta kan inkludera kurser, blogginlägg, videor, nedladdningsbara verktyg eller tillgångar – verkligen allt du vill erbjuda.

4. e-handel och dropshipping

Enkla WooCommerce-tips för att öka försäljningen

Förutom kunskap kan du också dela nedladdningsbara eller konkreta varor med dina läsare. Det kräver lite ansträngning för att komma igång, men WordPress är en fantastisk plattform för att bygga en e-handelswebbplats.

Varför e-handel? Nu shoppar fler än någonsin på nätet. Och med WordPress behöver du helt enkelt installera ett plugin som WooCommerce för att bygga en onlinebutik. Jämfört med andra alternativ för e-handel är WooCommerce helt gratis och erbjuder många användbara funktioner du kan använda för att ställa in din butik.

Förutom en vanlig butik för dina egna varor, kan WordPress också användas för att bygga en dropshipping Lagra. I det här fallet säljer du varor direkt till kunder men en tredje part skickar dem ut (liknande hur Amazon ofta hanterar frakt för mindre säljare med sin plattform). Oavsett om du använder WooCommerce eller Shopify, innebär den här metoden vanligtvis att använda ett plugin eller använda inställningar för att se till att fraktinformation skickas direkt till leverantören. Om detta låter som rätt affärsplan för dig finns det ett antal plugins som du kan använda för att skapa en dropshipping-verksamhet med WordPress.

5. Blogginställningstjänst

WordPress är mer än en bloggplattform

Är du en nybörjare eller deltidsblogger som inte har mycket utvecklingserfarenhet trots att du vill tjäna pengar med WordPress? Om ja, är en blogginställning det perfekta alternativet för dig. Även nybörjare kan erbjuda denna typ av tjänst! Men hur?

Många vill använda WordPress i sina bloggar, men de har bara ingen teknisk kunskap för att faktiskt komma igång. Så de väljer blogginställningstjänst. Din uppgift som tjänsteleverantör för blogginställningar är att installera WordPress, ladda upp ett WordPress-tema, lägga till de rekommenderade plugins osv.

För att få klienter kan du börja med en enkel sida för blogginställningar på din webbplats. För att locka kunder eller dedikerad trafik till den sidan lägg till banners för din tjänst på din egen webbplats, försök att nå ut till andra bloggar för att gästpost, lämna kommentarer på forum med en länk till din webbplats, gå på sociala medier och investera i betald reklam om du kan. Om du riktar dig till en mindre eller lokal målgrupp (till exempel “blogginställningstjänst för trädgårdsmästare” eller “blogginställningstjänst i Savannah Georgia”) är det ofta mycket billigare än du skulle tro. Om folk är intresserade av ditt erbjudande kommer de att kontakta dig.

Överväg att lägga till när du skapar din servicesida flera prispoäng med ökande servicenivåer. Du kan till exempel ha en grundläggande blogginställningstjänst för 100 $ som inkluderar installation av WordPress, ladda upp ett tema och lägga till tematets demoinnehåll. Då kan du erbjuda SEO-plugin-inställningar som $ 20 Uppgradering, eller som en del av en premiuminställningstjänst medföljande några andra funktioner (som brödsmulor, hemsidesuppsättning osv.).

Alternativt kan du ge dig blogginställningar gratis, men du måste lita på affiliate-länkar på din servicesida. Till exempel kan du erbjuda gratis blogginställning med köp av Bluehost-värd när en kund använder din specifika affiliate-länk. Bluehost erbjuder konkurrenskraftiga värdplaner som nya bloggare har råd med samt generösa affiliate-provisioner upp till $ 65 för varje framgångsrik registrering. På liknande sätt kan du sedan föreslå teman, plugins, säkerhetstjänster och andra produkter som är anslutna till användare när de registrerar sig via din servicesida. Kom bara ihåg att bara rekommendera produkter du har testat och är bra.

6. Underhåll av webbplatsen

Webbplatsunderhåll

Vi nämnde blogginställningen, men det finns en enorm möjlighet att generera löpande inkomst med underhållstjänster. Många webbplatsägare vill inte hantera de dagliga uppgifterna att driva en webbplats – de vill helt enkelt ha ett sätt för människor att hitta dem på webben. Och det är här du kommer in. Underhåll kan innebära WordPress-uppdateringar, säkerhetsövervakning, uppdateringar av teman och plugin, värdhantering, CDN-installation osv. Ganska mycket vad du redan gör för din egen webbplats kan du få en månadsavgift till göra för andra.

Det är viktigt att notera att om du går den här rutten kommer du att använda ett plugin för webbplatshantering för att göra ditt liv enklare. Några av de bästa alternativen är:

 • InfiniteWP
 • MainWP
 • ManageWP

Dessa plugins tillåter dig alla att hantera uppdateringar av kärna, teman och plugin samt övervaka SEO, webbplatshastighet, kommentarer och till och med säkerhetskopior allt från en enda instrumentpanel. På detta sätt kan du tillhandahålla en omfattande underhållstjänst till dina kunder utan att behöva övervaka varje webbplats separat.

7. SEO och marknadsföringstjänster

WordPress SEO Best Practices

Om du har spenderat tid på att lära dig hur du optimerar din egen webbplats kan du säkert sätta dessa färdigheter i arbete. SEO är en enorm del av att bygga upp en webbplats, och det kan vara mycket överväldigande för vissa människor. Vilket är anledningen till SEO-tjänster vanligtvis hämtar premiumpriser. Oavsett om du hjälper till med innehållsoptimering, länkbyggnad, webbplatshastighet eller andra webbplatsaspekter är det verkligen ett område som många webbplatsägare kommer att betala för.

Marknadstjänster gå hand i hand tillsammans med SEO. Att hantera annonser är tidskrävande, eftersom det kräver att skapa grafik, undersöka nyckelord, budstrategi, placering och mer. Dessutom innehåller en bra marknadsföringskampanj flera format – Google-annonser, nyhetsbrev, sociala medier osv. Beväpnad med kunskap och anslutningar som du redan har byggt för din egen webbplats kan du säkert ge kunderna en hjälpande hand. I de flesta fall inkluderar marknadsföringstjänster en baserad avgift plus en procentandel baserad på trafik eller ökning av omvandlingar.

8. Security Consulting & Solutions

WordPress Security

För dem som är säkra på sina säkerhetsförmågor och specifikt kodfärdigheter kan säkerhetskonsultation vara extremt lukrativ. Säkerhet är av största vikt för varje webbplatsägare. Vissa områden du kanske överväger inkluderar:

 • Säkerhetsrevision: Det finns programvarutjänster för premiumrevision, men du kan också utföra detta för hand. Oavsett vilken rutt du väljer ska du bara täcka viktiga aspekter av säkerhet som standard WordPress-inställningar, lösenord, användarrollåtkomst, filtillstånd, uppdateringar, inställningar för säkerhetsplugin, säkerhetsinställningar (via plugin eller hosting), serverkonfiguration, SSL-certifikat etc..
 • Allmän säkerhetshärdning: Detta kan vara så enkelt som att erbjuda en professionell installationstjänst för upp en pålitlig säkerhetsplugin som iThemes Security Pro, Wordfence eller Allt i ett WP Security & Firewall.
 • SSL-installation: SSL är komplicerat, så varför inte hjälpa webbplatsägare att skapa och installera sitt SSL-certifikat korrekt?.
 • Borttagning av skadlig programvara: Om du känner till WordPress-filer som baksidan av handen är borttagning av skadlig program helt uppe i gränden. Om du väljer att ta bort misstänkt kod själv manuellt eller med hjälp av ett plugin är detta verkligen något du kan lägga till dina övergripande säkerhetstjänster.

Naturligtvis finns det andra aspekter på WordPress-säkerhet men det är fantastiska platser att börja om webbsäkerhet är din passion.

9. WordPress Plugin-utveckling

10 bästa Gutenberg Plugins, Addons & Extensions

Om du har använt WordPress måste du vara medveten om en sak – du kan inte köra din blogg utan att använda minst några plugins, eller hur? Alla använder plugins för att lägga till extra funktioner som hjälper till att driva en WordPress-blogg framgångsrikt. Det finns tusentals plugins tillgängliga i WordPress – vissa är helt gratis, andra erbjuder betalade uppgraderingar och de resterande är premium.

Om du hittar en lösning på ett problem och skapar ett plugin för det (som din publik kanske är intresserad av att köpa), finns det absolut ingenting som kan hindra dig från att tjäna pengar på det. Analysera några befintliga plugins (helst i en liknande nisch) som tjänar anständiga pengar. Se om de använder en premium (betalt plugin) eller freemium (gratis plugin med betalad uppgradering). Använder de WordPress.org, en marknadsplats eller förlitar sig på sin egen webbplats för marknadsföring? Du kanske också vill kolla kommentarerna / recensionerna för att få en uppfattning om hur support kan vara för dig. Sedan räkna ut hur du kan göra samma sak för att skapa ett konstant kassaflöde!

Om du funderar på att tjäna pengar genom att sälja WordPress-plugins, se till att skapa dem genom att fokusera på ett specifikt behov. Ett av de bästa exemplen i denna kategori är Elementor-sidbyggaren. Detta mega-sidbyggnadsprogram är fokuserat på att göra det enkelt att skapa anpassade sidlayouter och har vuxit till att användas av över 4 miljoner WordPress-webbplatser. Dessutom intjänade plugin-utvecklaren deras skapelse genom att släppa en premium Elementor Pro med mer avancerade funktioner.

Du kan sälja dina WordPress-plugins på CodeCanyon. Du kan också sälja den från din egen blogg eller genom att skapa en separat webbplats för den. Du kan också tjäna pengar genom att arbeta med anpassade plugin-projekt.

10. WordPress Theme Development

utveckla-wordpress-teman

Är du webbdesigner eller utvecklare? Ja? Då kan du tjäna pengar genom att utveckla WordPress-teman. Du behöver inte vara en toppklassdesigner eller kodare för att designa ett snyggt WordPress-tema – men du bör definitivt veta vad du designar för din målgrupp. I slutet av dagen bör du veta vem du utformar ditt tema för annars kommer du att hitta noll publik för ditt tema.

Det finns så många företag som utformar fantastiska teman för WordPress-webbplatser för att göra passiva inkomstströmmar. Till exempel grundade människor som Brain Clark StudioPress (och laters sålde det till WP Engine som nu inkluderar alla StudioPress-teman GRATIS med sina värdplaner) och vår egen AJ Clarke skapade WPExplorer-teman (inklusive vårt # 1 Total WordPress-tema) för bygga kvalitet och tilltalande teman för WordPress-webbplatser. De har gjort bra under åratal nu genom att anställa få designers och sälja tilltalande teman.

Om du precis börjar när det gäller att skapa WordPress-teman och inte är tillräckligt säker på att gå ensam kan du bilda ett team. Eller så kan du gå med i ett företag som redan handlar om att skapa teman för andra. På det här sättet har du inte så svårt att tjäna pengar när du slutfört ditt arbete.

Du kanske vill sälja dina WordPress-teman på Mallmonster, Themeforest, Creative Market, eller så kan du sälja dem från din egen webbplats. Precis som plugins kan du också arbeta med anpassade WordPress-temaprojekt för kunder att tjäna lite extra dollar.

11. Temaanpassning

WordPress Theme Anpassningar

Är du en avancerad utvecklare med lite extra tid på händerna? Prova att erbjuda anpassningstjänster. Många utvecklare tjänar anständiga sidoinkomster som erbjuder anpassningstjänster för webbplats, tema och / eller plugin på WordPress-jobbwebbplatser.

I alla fall finns det många WordPress-användare som kan installera ett tema (eller kanske deras webbhotell erbjuder detta tillsammans med installationen av deras WordPress-installation) men de har inte den tekniska förmågan att göra ändringar. Till exempel:

 • Anpassade sidlayouter
 • Anpassade inläggstyper
 • Logotyp / varumärkesskapande
 • Integration av sociala medier
 • Nyhetsbrevuppsättning
 • installation av e-handel butik
 • Plugin-konfiguration

Detta är bara ett superlitet exempel, eftersom det finns så många aspekter på WordPress. Du kan erbjuda dina tjänster till ett fast pris per uppgift, eller göra din tid tillgänglig med en variabel timtakt.

12. WordPress Design Services

make-pengar rådgivning

Ett av de sista sätten vi vill prata om för att tjäna pengar online med WordPress är att erbjuda omfattande designtjänster. Det kan göras enkelt bara om du är bra på WordPress – skapa anpassade mönster för kunder och bygga en fullständig webbplats från grunden. Utvecklare som arbetar direkt med kunder på anpassade webbplatser tar ut tusentals för deras arbete. Så även om det här alternativet kan kräva mer kunskap och ansträngning så är det väldigt så värt. Och du kan i princip bundna några av de andra intäktsmetoderna som nämns i den här listan för att skapa ditt övergripande servicepaket (anpassat tema, blogginställning, säkerhetsinställningar, pågående underhåll, etc.).

Webbplatser som CodeableOdesk och Toptal är fantastiska platser att annonsera din tillgänglighet för klienters arbete. Du kan också erbjuda dina tjänster via din egen webbplats om du vill hoppa över mitten. Se till att du har en bra portfölj om du funderar på att skapa en passiv inkomstström med denna metod. Kom speciellt ihåg att be kunderna ge feedback om de är nöjda med ditt arbete eller att dela en recension av dina tjänster som du kan publicera på din webbplats eller dela på sociala medier. Detta kan verkligen öka din onlineförsäljning, eftersom vittnesmål från toppbloggarna är ett stort socialt bevis.

Slutnot

Du behöver inte vara ett WordPress-geni för att tjäna pengar. Om du kan göra något av ovanstående och vet hur du säljer dig själv eller din produkt kommer du att ha massor av chanser att tjäna riktigt bra pengar med WordPress. Ta också reda på vad din målgrupp verkligen vill ha; på det här sättet kommer du att vara på rätt väg.

Har du fler strategier för att tjäna pengar online med WordPress? Dela dem i kommentarsektionen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map