15 skäl att använda Jetpack för WordPress 2020

Behöver jag JetPack för WordPress? 15 skäl till att du ska använda Jetpack 2018

Vad händer när människorna bakom WordPress.com träffas för att skapa ett WordPress-plugin? Du får Ryggraket.


Med över 5 miljoner aktiva installationer är Jetpack designad för att vara en allround-plugin för personer som använder WordPress, oavsett deras expertis. Tänk på det som en allt-i-ett-plugin, med funktioner som sträcker sig från prestandaförbättringar, säkerhetsprotokoll, temaanpassning och många fler.

Personer som är nya i WordPress kan använda Jetpacks webbplatsstatistik, kontaktformulär och andra användbara moduler – utan att behöva installera ett separat plugin för varje funktion. På baksidan kan kraftanvändare dra fördel av funktioner som relaterade inlägg, lat laddning och CDN – allt gratis! Även om uppgradering till Jetpack premium läggs till ännu mer användbara funktioner för Google Analytics, reklam, prioritetsstöd och mer.

Denna artikel publicerades ursprungligen 2013 med titeln 10 skäl till varför du ska använda Jetpack för WordPress. Fem år senare uppdaterar vi den här guiden med 15 av de bästa funktionerna som erbjuds av Jetpack – och varför du bör använda dem på din WordPress-webbplats.

Innan du börjar skulle det vara bra att känna till några av de synonymer som används för Jetpacks “funktioner”. De sträcker sig från ”moduler”, till ”inställningar”, till bara ”funktioner”. Vi kommer att begränsa våra synonymer till “moduler” och “funktioner” under resten av denna artikel.

Låt oss gå vidare med det!

Contents

1. CDN (Free Content Delivery Network) för WordPress med Photon

fotonfritt innehållsleveransnätverk med jetpack

Den allra första funktionen som kommer att tänka på är det gratis innehållsleveransnätverket som tillhandahålls av Jetpack. Till skillnad från andra leverantörer av CDN kräver Jetpacks Photon CDN ingen registrering, ger dig obegränsad CDN-bandbredd och är helt gratis – för livet!

Vem ska använda Photon?

Kort sagt, alla. Oavsett om du är en strömanvändare, eller en nybörjare eller någon som precis är igång; att använda ett CDN påskyndar dramatiskt laddningstiden för din webbplats. Detta ger dig en trefaldig fördel:

 1. Google belönar snabbare webbplatser med bättre SEO-poäng. Du rankar snabbare för dina målsökord.
 2. Du sparar serverns bandbreddresurser; eftersom bilderna serveras från Photon-innehållsleveransnätverket.
 3. En snabbare webbplats ger en trevlig besökareupplevelse. Detta ökar i sin tur chanserna för en konvertering – oavsett om det är en e-postregistrering, nedladdning av e-bok eller något så enkelt som en social andel!

Hur aktiverar jag Jetpack Photon?

jetpack-cdn-lata-lastbilder

Photon CDN och Lazy laddar bildermodul från Jetpack

Allt du behöver göra är att aktivera Photon-modulen från Snabba upp din webbplats inställningar, hittade under WordPress Dashboard> Jetpack> Inställningar> Writing flik.

2. Lat laddning av bilder i WordPress

lat laddning av bilderillustration med ett gris

Lazy Loading är en funktion som har funnit ett omnämnande under varje trovärdig inlägg för optimering av prestanda i WordPress. Du förstår, idén bakom lat laddning är enkel. Ladda bilden bara när besökaren ser den.

Detta har en tvåfaldig fördel.

 1. För det första laddas webbplatsen snabbare eftersom sidstorleken på webbplatsen sänks. Detta i sin tur ger oss bättre SEO och lägre bandbreddförbrukning från serversidan.
 2. thden andra fördelen gynnar slutanvändaren direkt genom att spara bandbredd.

Hur kan lat laddning spara mobil bandbredd?

Låt oss säga att Samantha surfar på en artikel om de “bästa mode WordPress-teman” på sin telefon. När Samantha öppnar webbplatsen börjar sidan ladda alla 25 bilder på en gång.

Men när lat laddning är aktiverad laddas dock bara de bilder som är synliga i visningsområdet. De andra bilderna laddas bara när Samantha rullar ner för att se dem. Således slutar Samantha med att spara sin dyrbara mobila bandbredd medan hon njuter av en supersnabb webbplats.

Vem ska använda lat last?

Återigen alla!

Hur aktiverar jag latpack med Jetpack?

Den här modulen finns precis under Photon-modulen. Växla helt enkelt för att aktivera det!

3. Prenumerera på nya inlägg via e-post i WordPress

prenumerera och följ wordpress blogg jetpack

Detta är en personlig favorit. Jetpack har en serie vackra funktioner när det gäller besökarnas engagemang. Vi täcker dem en och en från och med den här.

Jetpacks funktion för e-postabonnemang gör det möjligt för besökare att prenumerera på dina blogginlägg via e-post. Det visas som en Följ bloggen knapp. Personer som klickar på den ombeds att dela sin e-postadress för att prenumerera eller “följa” dina bloggs inlägg.

Dessutom kan du använda Följ kommentarer för att ge dina läsare möjlighet att prenumerera på dina bloggs kommentarer via e-post.

Varje gång ett nytt inlägg publiceras eller en ny kommentar publiceras får dina följare ett e-postmeddelande med en länk till ditt inlägg / kommentar.

Vilka är fördelarna med Jetpack-prenumerationer??

Tja, till att börja med behöver du inte använda en e-posttjänstleverantör (ESP) som MailChimp. Även när din e-postlista växer behöver du inte betala för e-postmeddelanden. Kom ihåg att ESP: er med en evigt fri plan vanligtvis sätter en begränsning av antalet prenumeranter eller antalet e-postmeddelanden som skickas per månad – som de borde! (De måste äta, eller hur?)

På baksidan kommer du dock inte att kunna skicka enskilda e-postmeddelanden (dvs utan att publicera ett inlägg) till dina prenumeranter med hjälp av denna Jetpack-modul. Det är när du måste anmäla dig till en ESP.

Vem ska använda prenumerationer?

Beror, verkligen. Personer som helt enkelt vill fokusera på sitt skrivande och inte på att växa sin e-postlista kan välja den här modulen. Men om du ser allvar med din e-postlista från första dagen (det är bra om du är det!) Börjar du använda en gratis ESP som MailChimp.

Hur aktiverar jag Jetpack-bloggsprenumerationer?

Prenumerera på modulen Blogg och kommentarer från Jetpack

Prenumerera på modulen Blogg och kommentarer från Jetpack

Gå över till prenumerationsmodulen under WordPress Dashboard> Jetpack> Inställningar> Diskussion flik.

4. WordPress Site Uptime & Downtime Monitoring

wordpress webbplats upptid och driftstopp övervakning av jetpack

Funktionen för övervakning av driftstopp från Jetpack övervakar regelbundet din webbplats och meddelar dig via e-post när det är driftsstopp.

Inte bara det, det fortsätter att övervaka och skickar e-postmeddelanden som påminner dig om att din webbplats fortfarande är nere. Slutligen, när din webbplats är tillbaka online – skickar Jetpack ännu en bekräftelsemail – som informerar dig om att din webbplats är online igen!

Jag älskar absolut denna funktion – särskilt eftersom det hjälpte mig att vinna ett argument och få en full återbetalning från min WordPress-webbhotell. Allt jag behövde göra var att dela skärmdumpen på min inkorg och bam, de var tvungna att bearbeta min återbetalning!

Vem ska använda övervakning?

Alla! Om du naturligtvis inte använder ett premiumövervakningsverktyg för webbplatsupptid och inte vill installera ett extra plugin.

Hur aktiverar jag Jetpack-driftstoppövervakning?

jetpack-driftstopp-övervakning

Downtime Monitoring-modul från Jetpack

Växla helt enkelt till alternativet för övervakning av nedtid under WordPress Dashboard> Jetpack> Inställningar> Säkerhet flik.

5. Relaterade inlägg för WordPress

relaterade inlägg i jetpack

Funktionen Relaterade inlägg föreslår automatiskt relaterat innehåll efter varje inlägg på din WordPress-webbplats. Det är ett utmärkt sätt att hålla dina besökare engagerade, förbättra tid på plats och minska avvisningsfrekvensen (till en viss grad).

Men vänta, det finns ett problem:

Att beräkna dessa relaterade inlägg är dock en resurskrävande uppgift. Problemet multipliceras när det finns flera kategorier och taggar och flera inlägg under var och en av dem. Beräkning av relaterade inlägg blir allt mer CPU-intensiv. Koppla ihop allt detta i en delad värdmiljö och du har fått en e-postmeddelande om “kränkning av resursen”, eller ännu värre – att få ditt konto tillfälligt inställt.

Så vad är fixen? Jetpack naturligtvis!

Jetpack laddar ner all denna komplexa, CPU-intensiva beräkning till molnet och returnerar de färdiga resultaten – det vill säga relaterade inlägg – till vår WordPress-webbplats. Allt detta gratis !. Du kan ytterligare anpassa utseendet på relaterade inlägg (med eller utan bild, utdrag etc.) med WordPress Customizer.

Vem ska använda relaterade inlägg?

Bloggar med snyggt organiserad taxonomi, tillsammans med tillräckliga inlägg och sidor under varje tagg och kategori. Du bör inte använda Relaterade inlägg när du bara har en handfull inlägg på din webbplats. I sådant fall skulle jag rekommendera att manuellt länkar till ditt innehåll.

Hur aktiverar jag Jetpack-relaterade inlägg?

Enkel! Växla bara alternativet Relaterade inlägg under WordPress Dashboard> Jetpack> Inställningar> Trafik flik.

6. Oändlig rullning i WordPress

oändliga rulla wordpress inlägg jetpack

Infinite Scroll är en funktion som automatiskt laddar nya inlägg utan att uppdatera sidan, eftersom besökaren rullar ner till botten av det aktuella inlägget. Liknande relaterade inlägg, denna funktion är utformad för att öka besökarnas engagemang och tid på webbplatsen.

Dessutom ger Jetpack dig möjlighet att konfigurera hur nästa inlägg laddas. Du kan till exempel konfigurera dem för att laddas automatiskt – beroende på tema / användarbeteende. Du kan också presentera besökarna med en “läs / ladda mer” -knapp, som när du klickar laddar nästa uppsättning av inlägg.

Vem ska använda oändlig rullning?

Alla med ett par inlägg publicerade på sin WordPress-webbplats kan använda den här funktionen. Detta rekommenderas starkt för nyhets- och mediebloggar.

Hur aktiverar jag Jetpack oändlig rullning?

Oändlig rullmodul från Jetpack

Oändlig rullmodul från Jetpack

Du kan aktivera den här inställningen från Temaförbättringar inställningen hittades under WordPress Dashboard> Jetpack> Inställningar> Writing flik.

7. Bygg ett kontaktformulär i WordPress

kontaktformulärillustration av jetpack

Med denna Jetpack-modul kan du bygga kontaktformulär med anpassade fält direkt från WordPress-standardredigeraren. Med ett enda klick kan du infoga och anpassa kontaktformulär direkt från WordPress-redigeraren.

Vem ska använda ett kontaktformulär?

De flesta webbplatser bör ha ett lättanvänt kontaktformulär, särskilt om du handlar med kunder. Så alla som inte redan använder ett kontaktformulär-plugin på sin WordPress-webbplats.

Hur kan jag aktivera Jetpack-kontaktformulär?

Jetpack-kontaktformulär infogat direkt från WordPress-redigeraren

Goda nyheter – denna modul är som standard aktiverad i Jetpack.

8. Publicera inlägg via e-post i WordPress

publicera wordpress-inlägg via e-post i jetpack

Föreställ dig att du befinner dig på en avlägsen plats och du ha att publicera en artikel på din WordPress-webbplats. Medierika webbplatser som WordPress-redigeraren laddas inte på grund av långsam Internetanslutning. Det finns inga WiFi-kaféer i närheten. Det enda som verkar fungera är e-post. Du har knappt tillräckligt med Internethastighet för att skicka ett e-postmeddelande.

Det är här Jetpack’s inlägg via e-post funktionen är praktiskt. Det ger dig en dedikerad e-postadress som du kan publicera i din WordPress-blogg. När den är aktiverad kan du skicka ditt inlägg till den här adressen och det kommer att publiceras i din blogg.

Hur skulle det fungera? Enkel. Ämnesraden för din e-postadress är inläggets titel, och e-postkroppen är innehållet i blogginlägget. Du kan också skicka ytterligare information som kategorier, taggar och mer med dessa fördefinierade kortkoder.

Vem ska använda Jetpack-inlägg via e-post?

Publicera inlägg i WordPress via e-post med Jetpack!

Alla som behöver snabb täckning utan att investera för mycket tid i att formatera eller bearbeta våra områden med begränsad Internetanslutning.

 • Resebloggare som vill dela sina erfarenheter från avlägsna platser med begränsad internetanslutning.
 • Rapporter som vill dela snabb täckning utan att öppna WordPress-appen varje gång.

Ibland är det bara lättare att publicera ett inlägg via e-post.

9. Automatiserad social delning i WordPress med publiceringsmodul

sociala medier automatisering med jetpack

Med Publicize-modulen från Jetpack kan du automatiskt publicera ditt nyligen publicerade innehåll på dina sociala mediesidor. Det sparar dig besväret med att manuellt skriva in i varje socialt nätverk.

Vem ska använda Publicera?

Nåväl, alla som marknadsför sitt innehåll på sociala medier är välkomna att prova den här modulen. Det är dock viktigt att välja rätt sociala medienätverk beroende på webbplatsens nisch och sedan skapa innehåll som är specifikt för varje nätverk.

Hur kan jag aktivera Jetpack social delning?

Jetpack inställningar för delning av sociala medier

Du måste upprätta en engångsanslutning med dina sociala medienätverk från Publicera-inställningarna under WordPress Dashboard> Jetpack> Inställningar> Dela flik.

10. Säker autentisering och WordPress.com-inloggning

jetpack säkerhet

Jetpacks säkra autentiseringsmodul gör det möjligt för dig (eller dina användare) att logga in på din WordPress-webbplats med WordPress.com-konto.

Du kan också konfigurera modulen så att bara användare kan logga in om deras e-postadress för WordPress.com-konto stämmer överens med det e-post-ID som används för att skapa användarkontot på din WordPress.site. Dessutom kan du kräva att webbplatserna användare loggar in med tvåfaktorautentisering med WordPress.com.

Vem ska använda inloggningsverifiering?

Logga in med WordPress.com

Logga in med WordPress.com

Om du är den enda person som driver din WordPress-blogg kan du hoppa över att aktivera den här modulen. Men om du har flera bidragsgivare till din WordPress-webbplats kan detta vara en användbar funktion att ha!

11. Media inbäddas i WordPress

innehåll inbäddat i wordpress av jetpack

Detta är en av de funktioner som är aktiverade som standard i Jetpack. Det hjälper dig i huvudsak att klistra in medierikt innehåll som YouTube-videor och SoundCloud-ljudfiler – i deras ursprungliga form – utan att skriva en enda rad kod / kortkod.

Allt du behöver göra är att kopiera och klistra in länken i ditt inlägg i WordPress-redigeraren, och Jetpack kommer att ta hand om resten.

Jetpack har utvecklats för att stödja flera webbplatser med medierikt innehåll inklusive Instagram, Slideshare, Twitter, Google Docs, TED, DailyMotion, CodePen, Medium, Pinterest och mer. För en detaljerad, aktuell lista, kolla in deras officiell dokumentation om innehållsinlägg.

Vem ska använda medierikt innehåll?

Alla! ��

12. Verifiering av webbplatser och webbplatskartor i WordPress

webbplatsverifiering med jetpack

Jag har rätt med dig – Jetpack är inte den bästa SEO-plugin där ute. Till att börja med är själva SEO-modulen en betald funktion i Jetpack. WordPress SEO av Yoast är ett mycket bättre, gratis plugin med en mängd funktioner och Handledningar, lita på över fem miljoner WordPress-webbplatser.

Som sagt, för användare som inte är redo att spendera tid med en dedikerad SEO-plugin kan använda Jetpacks moduler för webbplatsverifiering för att verifiera sin webbplats med flera sökmotorer inklusive Google, Bing, Pinterest och Yandex.

Inställningar för webbplatskarta och webbplatsverifiering från Jetpack

Dessutom skapar Jetpack också en webbplatskarta som gör det lättare för sökmotorer att genomsöka din webbplats.

Vem ska använda Jetpack-webbplatskartor?

Personer som inte vill investera tid i en särskild WordPress SEO-plugin bör använda Jetpacks webbplatskarta. Vi rekommenderar dock starkt att du använder en separat plugin. Med bara några timmar varje vecka kan du få grunderna för Yoast SEO spikade ner. På det här sättet har du implementerat SEO på sidan korrekt från första dagen. Det är ett stort uppsving för dina långsiktiga sökrankningar!

13. Widgets, Widgets och fler WordPress Widgets

extra widgetpaket i jetpack

Widgets är en av de mest populära funktionerna som erbjuds av Jetpack-plugin. Det ger en mängd unika användbara widgetar som kan användas på flera sätt. De sträcker sig från flöden från sociala medier, GDPR-cookie-aviseringar och mer. Gå över till din WordPress-instrumentpanelen> Utseende> Widgets för att få åtkomst till dessa ytterligare widgetar.

En annan spännande widgetfunktion som erbjuds av Jetpack är villkorade widgetar. Det gör att du i princip kan konfigurera widgeternas synlighet baserat på sidan, inlägget, taggen eller kategorin.

Du kan definiera ett villkor, och bara om villkoret är giltigt visas widgeten.

Jetpack Custom Widgets

Till exempel kan du konfigurera en prenumerationswidget för nyhetsbrev så att den endast är synlig i inlägg under kategorin Finans. På det här sättet kan du bygga superinriktade adresslistor.

Vem ska använda Jetpack-widgetar?

Detta beror mest på användaren. Om ditt WordPress-tema kommer med anpassade widgets – som sociala aktier eller prenumerationer på nyhetsbrev – bör du använda dem istället för Jetpack, eftersom de har utformats och kodats för att fungera bra med ditt tema.

Du kan dock alltid använda Jetpacks villkorade widgetar för att skapa engagerande innehåll på din webbplats.

14. Flera webbplatser från en enda instrumentbräda på WordPress.com

hantera flera wordpress-webbplats jetpack

Kom ihåg hur vi talade om att använda WordPress.com för att skörda de fulla fördelarna med Jetpack? Du kommer att älska den här funktionen.

När du har anslutit dina webbplatser till Jetpack kan du hantera dem alla från din WordPress.com-instrumentpanel. Detta inkluderar saker som att titta på webbplatsstatistik, publicera inlägg, svara på kommentarer, uppdatera plugins och mycket mer.

Vem ska använda detta?

Människor som hanterar en handfull WordPress-webbplatser kan få värde ur denna funktion. Till exempel kan du hantera dina bloggar och personliga webbplatser under ett tak – i WordPress.com.

Jag skulle dock inte rekommendera att du använder den här funktionen om du hanterar flera WordPress-webbplatser för klienter. Verktyg som ManageWP och InfiniteWP är byggda för att hantera flera WordPress-webbplatser i skala, med mycket mer inbyggda funktioner och premiumstöd.

15. (Premium) WordPress Backup and Restore av Jetpack

wordpress cloud backup och återställning av jetpack

WordPress säkerhetskopiering och restaurering är en allvarlig fråga. Under åren har vi sett en hel del WordPress-backup-plugins och -tjänster som är specialiserade på timliga säkerhetskopior, inkrementella säkerhetskopior och mer.

Backup and Restore från Jetpack är en premiummodul som börjar på $ 39 / år. Det tar automatiska säkerhetskopior och stöder återställning med ett klick. Det som är intressant är på vilket sätt säkerhetskopian görs.

Jetpack tar i huvudsak en säkerhetskopia närhelst en händelse inträffar. En händelse kan omfatta skapande / modifiering av sidor och inlägg, inlämning / ändring av kommentarer, installationer av plugin- och teman, ändringar eller uppdateringar och tillägg till eller ändringar av användarkonton.

Jetpack upprätthåller också en Aktivitets logg av alla händelser, listade i kronologisk ordning. Varje post i denna aktivitetslogg fungerar som en återställningspunkt. Klicka bara på en händelse och välj mellan att ladda ner säkerhetskopian, eller återställa din webbplats till den punkten.

Vem ska använda JetPack-säkerhetskopior som drivs av VaultPress?

Säkerhetskopiering är en viktig komponent för att upprätthålla en WordPress-webbplats. Jag skulle rekommendera att du väljer en betald backup-plugin om du föredrar säkerhet och trygghet än att spara några dollar varje månad. (Roligt faktum – kostnaden för en backup-plugin är vanligtvis kostnaden för en kopp kaffe). Men med en liten bit av tippning bör du kunna få samma funktioner gratis.

Hur får jag det här??

Detta är en betald funktion som börjar på $ 39 per år. Du måste köpa en Jetpack-plan, konfigurera plugin-programmet med dina webbserver-referenser och koppla av. Jetpack börjar automatiskt ta säkerhetskopior.

Finns det ett bättre backupalternativ?

Om du är villig att spendera lite extra på din WordPress-värd, överväg en hanterad webbhotell som WPEngine. Inte bara får du snabba snabba hastigheter, bättre tillförlitlighet och snabb kundsupport – du får också en dedikerad iscensättningsmiljö och säkerhetskopiering och återställning med ett klick. Planerna börjar på $ 35 / månad för upp till 25 000 besök per månad och kommer med 2 månader gratis om du väljer årsplanen. För att inte tala om en 60-dagars riskfri prövning!

Jetpack-prissättning

Jetpack-prissättningsalternativ från juli 2018

Jetpack-prissättningsalternativ från juli 2018

Även om de flesta av Jetpacks funktioner erbjuds gratis, finns det vissa premiummoduler som säkerhetskopiering och återställning, elasticsearch, avancerat skadligt program för skadlig programvara som endast finns tillgängliga under den betalda planen.

Priserna börjar på $ 39 / år för den personliga planen och kommer med backup och återställning (med ett 30-dagars backup-arkiv) tillsammans med prioriterat stöd.

Skaffa Jetpack Premium

Får det en värd Jetpack-plan?

Om du är en tillfällig bloggare med en växande blogg kan det vara värt pengarna att välja Jetpacks personliga plan. Du behöver inte oroa dig för säkerhetskopieringar och återställa, och om saker går fel kan du alltid kontakta det prioriterade kundens framgångsteam.

Men om du bloggar på heltid rekommenderas Jetpacks Professional-plan. Du får avancerat skydd mot skadlig programvara och möjligheten att acceptera betalningar via PayPal med denna plan.

En anteckning på Jetpack och WordPress.com

Det är viktigt att notera att Jetpack är ett plugin som fungerar tillsammans med WordPress.com även om du kan installera och använda det med WordPress.org-webbplatser. Detta innebär att du måste skapa ett WordPress.com-konto för att skörda de fulla fördelarna med Jetpack (men oroa dig inte – du behöver inte vara värd för din webbplats på WordPress.com). De avancerade anpassningsalternativen för ett par Jetpack-moduler kan bara konfigureras med WordPress.com.

För de som bara börjar med WordPress är det värt att veta skillnaderna mellan WordPress.com och WordPress.org. För det första är WordPress.com det kommersiella alternativet till WordPress.org – CMS-plattformen med öppen källkod. Vi har täckt andra viktiga skillnader mellan de två lösningarna i ovannämnda artikel.

Avslutar

jetpack i framtiden

Jag skrev ursprungligen den här artikeln 2013 och jag är glad över att se de nya funktionerna och förbättringarna i Jetpack-plugin. Medan de har infört en betald plan, älskar jag absolut att de har hållit de bästa funktionerna som Photon och Downtime Monitoring gratis. Dessutom har de inte avskrivit någon av de tidigare modulerna som Vacker matematik, Stavning och grammatik, och WP.me ​​Kortlänkar.

Som alltid – vad är dina favorit Jetpack-moduler? Använder du (eller planerar du att använda Jetpack)? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Älskar du WordPress-plugins? Kolla in vår lista över de mest rekommenderade WordPress-pluginsna för att se om du hittar något nytt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map