15+ tips för att köpa det perfekta WordPress-temat

Ditt tema kan skapa eller bryta ditt WordPress-baserade företag. Förutom personlig ansträngning och affärsskick är ditt WordPress-tema för det mesta drivkraften såväl som ditt online-affärs ansikte. Men hur svårt kan det vara att välja det perfekta WordPress-temat? Tja, det är inte exakt svårt – det är bara knepigt. Du borde vara försiktig för vad du ser det med vissa WordPress-teman inte vad du får. Det som är värre är de vackra demonstrationerna som inte underlättar.


Men eftersom du inte har pengar och tid att slösa, har vi förberett 15 snabba tips för att köpa det perfekta WordPress-temat. I slutet av detta inlägg bör du kunna fatta ett informerat beslut när det gäller att köpa WordPress-teman. Låter som roligt rätt? Perfecto.

Dina WordPress-teman behöver

wordpress-teman-designers

Innan du skaffar ut cirka 50 dollar på ett premium WordPress-tema måste du uppenbarligen ha definierat syftet med din webbplats. Vad förväntar du dig att uppnå med din WordPress-webbplats? Om du redan är med i spelet, varför ger du din webbplats en designmatch? Vilka är dina behov? Vad försöker du uppnå?

Ditt syfte bör vara det första som informerar ditt val om det bästa WordPress-temat för din webbplats. En gång i tiden var WordPress bara en bloggplattform, men idag kan hon göra alla slags coola saker som ett kraftfullt och robust innehållshanteringssystem.

Oavsett om du vill vlogga, podcast, sälja innehåll, produkter, tjänster eller något du vill, har WordPress ryggen täckt. Det finns många typer av WordPress-teman designade med dina specifika behov i åtanke. Gå bara till eleganta teman eller Themeforest eller till och med Google och sök efter ett tema som är i linje med syftet med ditt företag. Vill du starta en granskningswebbplats? Din sökning kan börja som “Betyg och granska WordPress-teman …”

Naturligtvis kommer en sådan term tillbaka många resultat som du kan välja från. Välj de bästa fem slumpmässigt baserat ditt urval bara på estetik. Jämför funktionerna och välj de bästa tre. Fortsätt och tunna ner ditt val till ett enda WordPress-tema som har utseendet och funktionerna för att tillgodose dina behov. Du kan välja att tro på “Lista över funktioner” som leverantören tillhandahåller eller prova demot för att sälja alla funktioner i aktion.

Oavsett om din webbplats handlar om ditt steakhouse, bilhandlare, reseföretag eller bara vanlig gammal e-handel så får du ett tema och det kommer att blåsa bort dig – garanterat. Tja, om du inte är så lycklig kan du alltid anställa en WordPress-utvecklare för att bygga ett eget tema från grunden. Du väntar i dagar och betalar en förmögenhet, så gör matematiken i förväg. Men innan vi går in på frågor om pengar, låt oss backa upp lite där vi nämnde estetik.

Estetik

Kvinna som håller fotoalbum

Det finns teman som ser bra ut men som gör dåliga resultat i funktionsavdelningen. Andra teman spricker i sömmarna med funktioner men saknar allvarligt wow-faktorn i utseende-avdelningen. Du bör sträva efter att få den perfekta balansen mellan estetik och funktionalitet.

Om ett tema inte behagar nästa person visuellt är det så lite du kan göra för att ändra det. Om du bestämmer dig för att försöka, kommer du att spendera timmar på slutet att krossa designen och skriva om raderna efter rader med CSS. Å andra sidan kan en vacker design som erbjuder dig massor av anpassningskraft vara en stor tillgång även om den är begränsad med funktionen. När allt kommer omkring kan du alltid utöka alla teman med plugins.

Att ändra hela layouten för ditt tema är ingen enkel uppgift, så välj klokt. Eller snarare gå till ett WordPress-tema “… som uppfyller 80% av dina visuella, layout och innehållsbehov.” Ditt val bör levereras med en lättanvänd alternativpanel som låter dig märka temat utan att förlora designen eller det estetiska värdet. Du kan bara lita på ditt tema för att locka och engagera kunder.

Vi kommer att komma in på teman anpassning på några, men låt oss få frågan om pengar från våra bröst en gång för alla.

Prissättning och licensiering

Tjäna pengar med WordPress

Bör du leta efter att spara några dollar eller spilla på WordPress-teman? Beror helt på din smak och naturligtvis storleken på din budget. Den allmänna tumregeln är dock att du inte borde gå ut och köpa ett dyrt WordPress-tema oavsett hur bra det är.

Frågor att ställa dig själv inkluderar: Passar det ditt syfte? Kommer pris- och licensvillkoren att gynna dina affärsmål? Om du till exempel är en utvecklare, kan du använda temat på flera webbplatser? Får du gratis support och uppdateringar eller måste du betala för dessa funktioner senare? Vilka andra godsaker får du med temat? Paketade premium-plugins? Andra WordPress-teman? Ett helt års prenumeration på viss tjänst?

Beroende på dina behov bör du kontrollera pris- och licensvillkoren för att få ett tema som fungerar för din affärsmodell och plånbok. Det finns temabutiker som ElegantThemes, Themefuse, StudioPress, ThemeIsle och många andra som ger dig tillgång till temabuntar för så lite som $ 39 dollar per år.

Om du bor under en sten, innehåller ett temapaket vanligtvis ett antal WordPress-teman och kanske några andra resurser. Exempelvis innehåller Elegant Themes-paket cirka 87 teman i skrivande stund. Temapaket är populära bland WordPress-utvecklare med ett antal kunder att betjäna.

Många temalicenser för engångsbruk på Themeforest kostar cirka 58 $ och de flesta har gratis livstidssupport och uppdateringar. Generellt kostar ett stort WordPress-tema mellan $ 40 och $ 70 dollar, med $ 55 dollar som det genomsnittliga priset. Smutsiga WordPress-teman kan bara betyda problem, så håll dig borta från dessa. Spela inte billigt, investera i ditt WordPress-tema men du behöver inte heller bryta banken.

Vissa WordPress-teman använder premium-plugins som du skulle ha köpt separat. Det är stort värde för pengarna att få ett tema med medföljande premium-plugins, eftersom några av dessa teman kan spara upp till 500 dollar! På samma gång, leta efter teman som påstår sig levereras med premium-plugins men inte, vilket tvingar dig att köpa plugins självständigt.

Enkel temaanpassning

Visual Composer Dra & Drop Layouts

Det är den här gången jag försökte ändra den övergripande layouten för ett tema som byggdes runt WooCommerce. Jag skulle göra ändringar på en sida med hjälp av CSS men när jag laddade in några av de andra sidorna skulle de krossas dåligt. Tydligen hade temautvecklaren använt samma sidmallar och CSS-klasser på olika sidor, så varje förändring som jag gjorde påverkade flera andra sidor och därmed bryter temat. Det var en verklig smärta i [du vet var] eftersom jag slösat bort mycket tid och ansträngning att gräva in i koden, vilket inte var exakt lätt eftersom vissa element dynamiskt skapades av WooCommerce.

Innan du sitter fast med ett WordPress-tema, se till att det enkelt kan anpassas till din anpassning. Det första du ska leta efter är en temalternativspanel eller support för WordPress Theme Customizer, som kommer att vara ovärderlig, särskilt om du inte hittar din kod eller CSS. Du borde kunna märka alla premium WordPress-tema med dina färger, logotyper osv.

Du bör också kunna anpassa din rubrik utan problem. Kan du enkelt lägga till navigeringslänkar eller något annat som en bannerannons i din rubrik? Om du inte kan välja ett tema som ger dig full kontroll över din rubrik bland andra avsnitt.

Vad sägs om den allmänna temainformningen? Hur lätt kan du anpassa layouten för ditt aktuella tema? Med så många multifunktionella teman som vårt helt eget professionellt utvecklade Total responsiva tema får du flera layouter och design som passar olika behov. Bara för att lägga till en skamlös plugg, kommer Total med Visual Composer Drag & Drop Page Builder som låter dig bygga en webbplats ur dina drömmar.

Om det är svårt att anpassa, vill du inte ha det. Hyr på något sätt en designproffs för att anpassa ditt tema om du har pengar och inte kan släppa temat av dina egna personliga skäl. Vill du spara pengar? Gå med ett tema som är extremt lätt att anpassa.

Nämnde någon bannerannonser eller var det bara jag?

Intäktsgenerering och annonser

Reklamkoncept på taggmoln

För ett antal bloggare är reklam en bra källa till passiva inkomster. Det finns WordPress-användare som tjänar nästan uteslutande med annonser. Åtgärder för företag, företag och portföljer å andra sidan har inte annonser, så du kanske inte bryr dig om annonser om ditt företag handlar om en mjukvara eller produkt / tjänst.

Om du kommer att tjäna pengar på din webbplats genom att säga, Google AdSense, är det bäst att gå med ett WordPress-tema optimerat för intäktsgenerering. AdSense-klara WordPress-teman kommer vanligtvis med massor av fastigheter för att vara värd för annonser i olika storlekar. Dessutom är de utformade för att visa annonser på alla enheter, vilket är en win-win. Om du behöver en topplistaannons för ditt rubrikavsnitt, se till att ditt temaval är tillräckligt med utrymme för detta.

Tjäna passiva inkomster med annonser men glöm inte att gå med ett tema som kompletterar dina affärsmål. Om du behöver annonsintäkter, gå med ett tema optimerat för intäktsgenerering. Om du klarar dig utan annonsintäkterna är ett affärs- eller företagstema det bästa alternativet.

Recensioner och betyg

review-pro-plugin

Themeforest och andra temabutiker på internet har bra betyg och granskningssystem som låter dig se hur ett visst tema passar innan du köper. Det säger sig självt att ett tema är utmärkt om det har en hög rating, och mera om kärleken kommer från ett antal köpare.

Många kunder kommer inte att bry sig om att granska ett tema såvida det inte verkligen suger, i vilket fall kommer de snabbt att skriva avsnitt av klagomål. Men det skadar inte Googles “[infoga temanamn] recensioner” för att ta reda på köpareupplevelsen med ditt tema du väljer.

Om din sökning inte ger önskat resultat kan du försöka leta efter professionella recensioner. På den här bloggen granskar vi ständigt alla typer av teman och plugins, så att du kan starta din sökning här. Använd bara sökrutan längst upp till höger. Professionella recensioner kan avslöja problem som du inte hittar på temasidan på Themeforest till exempel.

Om du undrar, har vårt WordPress-tema med flera ändamål ett imponerande köparrangemang på 4,82 / 5,00 baserat på mer 400 betyg. Den har över 5,5k webbplatser och från kundrecensioner kan du berätta exakt varför den växer i popularitet varje ny gryning.

Om du inte hittar kund- eller professionella recensioner om ditt favorit WordPress-tema kan du försöka söka “diskussion om [infoga temanamn]” på Google. Många teman har supportforum där användare diskuterar temat och tillhörande problem i längden. Du kan berätta så mycket om ett tema och dess författare genom att läsa kommentarerna och trådarna kvar på dessa diskussionsbrädor. Du kommer också att kunna ta itu med problem du kan stöta på med ditt tema genom att följa konversationen.

SEO vänlighet

Hipster Writing SEO-koncept på sin anmärkning

När jag granskar WordPress-teman (och plugins) kontrollerar jag alltid om de är SEO-vänliga. SEO är viktigt när marknadsföringen av din webbplats går. Medan du kan optimera din WordPress-webbplats med något av SEO-tricks i boken, är det mycket bättre att börja med ett SEO-klart tema för att spara tid, pengar och ansträngning.

Men hur berättar du om ditt val av WordPress-tema är SEO-vänligt? Utvecklare kommer uttryckligen att förklara att deras tema är SEO-vänligt, men det är bara det enkla sättet. SEO-vänliga WordPress-teman använder ren och semantisk kod som följer strikta webbstandarder. Andra element att leta efter inkluderar:

  • rubrikerna
  • Kategorier och taggar
  • Paketerade SEO-plugins
  • Titlar och beskrivningar för inlägg och sidor
  • Etc

Om du inte har någon aning om vad SEO är eller varför det är viktigt kan din SEO-expert hjälpa dig att avgöra om ett tema är SEO-vänligt innan du investerar dina pengar. Sikta efter ett tema med ett antal SEO-vänliga funktioner. Vill du lära dig mer om SEO och optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer, kolla in WordPress SEO: Ranking högre i sökmotorer.

Integration av sociala medier

Sociala media

Förutsatt att ditt tema stöder plugins kan du använda något av dessa bästa sociala medie-plugins för att lägga till sociala medieknappar och mer till din WordPress-webbplats. Dessutom kan du dra fördel av JetPacks delningsmodul för att lägga till olika och vackra sociala konton till din webbplats.

Vissa teman har dock inbyggda sociala medieknappar. Vad betyder detta för dig? För det första behöver du inte spendera pengar på premium-plugins för sociala medier (gratis är ofta bra för små webbplatser). För det andra, även om du väljer gratis sociala media-plugins, slösar du inte tid på att leta efter den perfekta. För det tredje är knapparna för sociala medier redan anpassade för att komplettera webbplatsens utseende, känsla och stil, vilket är ett enormt plus när du får sömlös användarupplevelse. För det fjärde behöver du bara lägga till dina sociala medielänkar via en lättanvänd administratörspanel, vilket gör ditt arbete extremt enkelt.

Sammantaget är sociala medier en stor källa till webbtrafik, engagemang och varumärkesmedvetenhet. Som sådant bör ditt val av tema enkelt integreras med sociala medier. Gå till ett tema som ger dig massor av alternativ i sociala medier, även om du kanske inte behöver allt tema �� .

Stel eller lyhörd WordPress-tema

Responsive Web Design är här

Det är frågan, är det inte? Här är en fråga eller två till dig. Skulle du gå till ett starkt eller lyhört WordPress-tema, och i denna tid och era, vad tycker du om WordPress-utvecklare som fortfarande gör teman med fast bredd?

Det är absolut inget fel med ett WordPress-tema med fast bredd om du bara vill rikta in sig på stationära användare. Vet bara enligt Google, du kommer att gå miste om cirka 61% av webbtrafiken utan en mobilvänlig webbplats. Naturligtvis kan du fånga denna trafik med en separat mobilwebbplats, men gränserna överväger meriterna.

Dina kunder går på mobil – ett stort och växande antal människor har nu tillgång till internet på sina mobila enheter, och det är lite som ditt tema med fast bredd kommer att göra för att förhindra att kunderna trycker på bakåtknappen. Vem vill rulla horisontellt och zooma in / ut bara för att de inte kan ange detaljer i jQuery-formulär som är utformade för att fungera med stationära datorer? Ingen. Absolut ingen.

Använder responsiv webbdesign och din dag sparas. Med ett lyhört WordPress-tema kan du skapa en webbplats som ser fantastisk ut och fungerar fantastiskt på alla enheter – stora eller små. Du behöver inte bygga en separat mobilwebbplats från grunden, omdirigera länkar från din huvudsida och slösa bort tid på att optimera två separata webbplatser.

Det är 2014, inte 1998, och lyhörd webbdesign är framtidens väg. Det perfekta WordPress-temat för ditt företag bör vara fullt lyhörd. Fullständigt lyhörd = varje element är lyhörd vare sig det är layout, bilder, innehåll osv.

WordPress Theme Framework eller Premium WordPress Theme?

Ska du köpa ett temaramverk eller ett premium WordPress-tema? Det beror helt på dina preferenser och vad du vill uppnå. Om du vill bygga ditt tema från grunden men inte har tid att skriva baskoden är ett temaramverk ett lämpligt alternativ.

Med hjälp av underordnade teman kan du bygga din WordPress-webbplats block för block eller exakt hur du ser det i ditt sinne. Du behöver dock lite WordPress-utvecklingsupplevelse för att använda temaramverk. Ovanpå kommer individuella temaramar med en inlärningskurva, som kräver ansträngning och tid.

Toppklassiga WordPress-teman är å andra sidan älskade av många webbutvecklare och webbplatsägare. Kan du gissa varför? Medan du i princip får ett enda tema, är det en komplett produkt som du enkelt kan anpassa efter dina olika behov.

Du kan till och med använda några premium WordPress-teman som ramar för att tillgodose komplexa och varierande designbehov. Var bara försiktig, inte alla premiumtema kan göra bra föräldertema. Premium WordPress-teman är bra om du inte har kodningsförmåga eller bara behöver en effektiv och snabb lösning på dina designproblem.

Cross-Browser-kompatibilitet

Bestäm ditt WordPress-temas webbläsarkompatibilitet

Att be dina möjligheter att ladda ner en annan webbläsare för att njuta av att vara på din webbplats är som att be besökare till ditt hem att ta med sina egna platser – det är inte meningsfullt, det är irriterande och kommer att skicka dem bort. Tänk två gånger innan du skriver “Denna webbplats visas bäst i Mozilla Firefox”.

Besökare på din webbplats använder alla typer av webbläsare och enheter för att komma åt din webbplats. Om din webbplats är oförenlig med åtminstone de stora webbläsarna kommer det att resultera i olika användarupplevelser för dina besökare. Det här är dåligt. Väldigt väldigt dålig.

Moderna designtekniker gör det möjligt för webbutvecklare att bygga webbplatser som är kompatibla med Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari bland andra. Ditt val av WordPress-tema bör vara kompatibelt med åtminstone de ovannämnda fyra webbläsarna. Gör de fem, Opera är också bra.

Du kan välja att tro tematets marknadsföringsmaterial eller ta vägen mindre reste och prova live demo på olika webbläsare. Njut av ett tema som garanterar bra och liknande prestanda i alla webbläsare du testar.

Testa, testa och testa allt från layout, innehåll, bilder och andra element innan du fattar köpbeslutet. Bara för att lägga ut det där, är Total kompatibel med IE8 till IE11, Firefox, Safari, Opera och Chrome. Fortsätt, testa Total-demot på olika webbläsare om du kan spara några sekunder.

Plattformens kompatibilitet

Om du har läst några av våra tidigare inlägg måste du ha hört en eller två saker om BuddyPress, bbPress, WPML, WordPress Multi-site och WooCommerce bland andra. Vi har visat hur WordPress blev och hur det har utvecklats genom åren. Vi saknar knappast en uppdatering, och om den är tillräckligt betydande skriver vi ett helt inlägg om det.

Förresten, WordPress-teman gjorda för WordPress 2.5 fungerar inte bra med WordPress 4.0. Det är just därför utvecklarna fortsätter att kasta ut uppdateringen efter uppdateringen – för att försegla säkerhetshål och förbättra sina teman.

Till att börja med bör temat som du slutligen slå dig ner på vara kompatibelt med den senaste versionen av WordPress. Om du bygger en flerspråkig webbplats behöver du WPML-kompatibilitet. Kommer du att använda WooCommerce? Ditt val av tema bör också vara kompatibelt med det. Vill du starta en gemenskap eller ett nätverk? Ditt tema bör stödja sådana som BuddyPress och WordPress Multi-Site för att nämna några.

Allt som allt behöver du ett WordPress-tema som är kompatibelt med så många plattformar som möjligt. Bättre ha det och inte behöva det än att behöva det men … du vet hur det går.

Helt nytt eller populärt gammalt tema?

how-to-välj-a-wordpress-tema

Helt nya teman erbjuder färskhet och nya designidéer men kan ha många buggar. Å andra sidan har populära teman som har funnits på marknaden länge färre buggar men kan vara överanvända. Hur bestämmer du då vilket tema du ska välja? Det kommer till personliga preferenser. När allt kommer omkring kan ett helt nytt tema vara mycket populärt samma gång nästa vecka.

Hur som helst, gå till ett populärt tema om du är säker på att det inte används för mycket i din nisch eller prova ett helt nytt tema och hjälpa författarna att förbättra det genom feedback. En fördel som populära teman har jämfört med helt nya motsvarigheter är att du kan se om det förra är bra bara genom att titta på antalet försäljningar och köparnas betyg. Innan ett helt nytt tema får försäljningen eller betyg, kan du inte “gissa” hur bra det är förrän du provar det.

Stöd för widgets och WordPress-funktioner

Som en välmenande WordPress-användare vill du tro att alla teman stöder widgetar och andra kärnfunktioner i WordPress, t.ex. presenterade bilder, flera inläggstyper, extramenyer, flera sidfält, författarlådor, webbplatskartor och 404-felsidor bland andra. Den bittra pillen att svälja är några WordPress-teman som inte stöder några av dessa funktioner, vilket ger ett problem senare om du behöver dem.

Läs tematets marknadsföringsmaterial och recensioner, men utforska demot noggrant för att avgöra vilka funktioner du får. Måste jag upprepa att du bör gå till ett tema som stöder så många funktioner som möjligt? Och utan widgets, ska du utöka din WordPress-webbplats med magi? Om du inte är Oz eller Dylan Rhodes, var uppmärksam.

Temasupport och dokumentation

WordPress Theme Support

Topputvecklare kommer att erbjuda snabb support när du sitter fast. En utvecklare som tar åldrar för att svara på kundfrågor bryr sig inte mycket om produkten. Varför ska du bry dig heller? Kolla in supportforum som tillhandahålls av utvecklaren så informerar du omedelbart om de är värda att köpa från.

Ingen utvecklare ska ta betalt för support så länge det gäller ett tema du tidigare köpte från dem. Om du förälskar dig i ett visst tema men utvecklaren inte vill ge grymt bra stöd, lägg ner det och springa åt andra hållet klicka till nästa utvecklare. Annars kommer du att få ett trasigt hjärta.

När det gäller dokumentation bör alla professionella WordPress-teman ha full dokumentation inklusive detaljerade videor och liknande. Du kan bara inte släppa en teknisk produkt på marknaden utan dokumentation – användarmanualen. Det skriker att du inte bryr dig om dina kunder eller ens produkten.

Uppdateringar och framtida korrektur

Det perfekta WordPress-temat för din online-verksamhet bör kunna stå tidens test. Det måste vara framtidssäkert. Utvecklaren bör tillhandahålla ofta uppdateringar i linje med WordPress “… för att se till att du alltid har den senaste och bästa versionen av temat.” Din utvecklare bör inte debitera dig för uppdateringar eftersom de i princip förbättrar sin produkt. Samtidigt, kontrollera att uppdateringsvillkoren är på den säkra sidan.

Här är vi…

Du är nu redo att ta rätt val när du väljer det perfekta WordPress-temat för din online-verksamhet. Är du WordPress-temautvecklare eller köper du teman regelbundet? Vilka är några av de faktorer som du skulle råda andra WordPress-användare att se upp för? Hur använder du WordPress-användare för att välja dina teman? Vänligen dela liberalt i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map