2 steg för att få trafik till din WordPress-blogg med Twitter

Jag är ett stort fan av Twitter – inte för att jag tycker att det är ett fantastiskt socialt medienätverk för att hålla jämna steg med mina vänner utan för att det (a) är ett bra ställe att nätverka med dina läsare och likadana bloggare och (b) kan vara en bra källa för riktade hänvisningar till din webbplats.


Det finns mycket att älska med den blå fågeln. Du kan använda Twitter för att snabbt och enkelt nå ut till din bloggs läsare. Om du inte gör det ha några läsare ännu, Du kan använda Twitter för att bygga ett följande ur ingenting. Och när det gäller att använda effektiva tekniker och plugins för att öka besökarna till WordPress-bloggar är Twitter överlägset mitt föredragna alternativ.

Med det ovanstående i åtanke, i det här inlägget vill jag visa er några av de sätt som jag använder Twitter för att driva trafik till min blogg.

Steg 1: Bygg ett följande

Det första steget är inte WordPress-specifikt – det bör följas av alla som vill bygga ett följande på Twitter. i alla fall, måste du bygga ett stort antal innan du kan dra nytta av teknikerna och plugins i steg 2, så det verkar bara rätt att jag pekar dig i rätt riktning innan du går in på de goda sakerna.

Jag har skrivit en hel del om att bygga en Twitter som tidigare följde eftersom det är något som jag har haft lite framgång med – till och med 2012 växte jag min egen profil från cirka 500 följare till över 9 000. Detta är kanske inte särskilt imponerande jämfört med Barack Obama eller Lady Gaga, men de hade ett enormt varumärke att bygga på – jag gjorde inte.

Steg 2: Att köra trafik till din webbplats

När du har några följare kan du börja tänka på hur du kör dem (och andra) till din webbplats. Jag antar att du har fått de grundläggande sakerna; som att länka till din webbplats från din Twitter-profil och så vidare:

Tom Ewer på Twitter

Med allt det ur vägen bör din strategi baseras på två koncept.

Första konceptet: dela ditt innehåll effektivt

Att bara trycka på Publicera på ditt senaste blogginlägg och gå vidare med din dag kommer inte att resultera i något mer än ett besvär av besökare (såvida du inte redan har en väl etablerad blogg). Du måste lägga hårda varv för att marknadsföra ditt innehåll. En sådan väg för att dela ditt innehåll är naturligtvis sociala medier, och mer specifikt, Twitter.

Det första du bör tänka på är det det är helt acceptabelt att dela varje nytt blogginlägg du publicerar mer än en gång. Så länge du inte är det endast med din profil för att marknadsföra ditt eget innehåll kommer mycket få av dina följare att tänka på om du marknadsför nya inlägg två eller tre gånger, med varje tweet fördelat rimligt. Detta innebär också att ditt inlägg får exponering i flera tidszoner.

WordTwit

WordTwit

Jag har nyligen börjat använda ett utmärkt WordPress-plugin som gör processen att tweeta ut nya inlägg extremt enkel (faktiskt automatiskt) – WordTwit. Medan det finns en gratisversion rekommenderar jag varmt att du går pro, vilket gör att du automatiskt kan schemalägga flera tweets av samma inlägg. Med det här insticksprogrammet trycker du på Publicera och det tweetsar ut ditt nya inlägg automatiskt – du behöver inte lyfta ett finger. Det finns också ett gäng ytterligare funktioner som tweeting till flera konton, anpassade hashtags och mycket mer.

Så det är nya inlägg som tas om hand, men hur är det med dina gamla saker? Om du publicerar vintergrönt innehåll bör inlägg som du publicerade för sex månader sedan vara lika relevanta idag som de var då. Att manuellt tweeta ut gammalt innehåll kan vara ett riktigt jobb, så istället vända dig till ett plugin som Tweetily, som tweetsar automatiskt och regelbundet ut gammalt innehåll via din Twitter-profil.

Det är de två plugins som jag rekommenderar för att effektivt dela ditt innehåll via Twitter. När du har täckt dessa grunder uppmuntras dina Twitter-följare regelbundet att kolla in din blogg. Se dock till att all denna självpromotering är konsekvent blandad med användbart innehåll från tredje part och andra unika tweets.

Andra konceptet: Gör det enkelt för människor att dela ditt innehåll

Med ovanstående åtgärder på plats bör Twitter nu driva ett bra flöde av trafik till din webbplats. Dessa besökare är dock din Twitterföljare – nästa steg är att hitta människor som inte för närvarande följer dig och kör dem till din webbplats. Det bästa sättet att göra detta är att få dina befintliga läsare att göra det hårda arbetet för dig genom att dela ditt innehåll.

Med detta i åtanke är nyckeln att göra delning (1) enkel och (2) inbjudande – lätt genom att människor kan dela innehåll med bara ett par klick, och bjuda in att de faktiskt känner sig tvungna att dela ditt innehåll.

Låt oss börja med att göra delning lätt. Det finns ett stort antal populära plugins för social delning tillgängliga (jag har testat de flesta av dem), min rekommendation är en Digg Digg. Det är gratis, välutrustat, lätt och utvecklat av de fantastiska killarna på Buffert (om du inte har hört talas om den appen bör du definitivt kolla in den). Med Digg Digg installerat och korrekt konfigurerat, har dina läsare alltid möjlighet att dela.

Digg Digg om att lämna jobbet bakom

Digg Digg i action på min blogg.

När du har gjort delningen lätt vill du fokusera på att göra det inbjudande. Att skapa bra innehåll är uppenbarligen en bra start, men det är inte allt du kan göra. I slutändan vill folk tweeta något intressant, och en postens rubrik är inte alltid särskilt övertygande. Med det i åtanke vill jag bädda in förbefolkade tweets i mina inlägg, så här:

Inbäddad Tweet

Länken…

Inbäddad Tweet

… och den förbefolkade tweeten.

Ett intressant textutdrag följt av en länk tillbaka till ditt inlägg – vad som kan vara enklare?

Jag kunde inte hitta ett plugin som låter mig enkelt skapa sådana länkar så jag och en vän skapade en – det heter Enkel Tweet Bädda in. Nyckeln till att bäst använda plugin (och därmed öka andelen av ditt innehåll) är att inkludera intressanta förbefolkade tweets så att människor kan skicka ut fantastiskt innehåll till sina följare med bara ett par klick. Jag har upptäckt att berömda citat och dina egna vishetspärlor lockar till mycket delande åtgärder. När jag inkluderar förbehållna tweets i ett inlägg tenderar jag att upptäcka att antalet tweets ökar med 20-40% eller ännu mer.

Fyra plugins = mycket mer trafik

Jag har nämnt fyra plugins ovan, varav endast en är premium. Det här är allt jag använder för att driva trafik till min webbplats från Twitter och de fungerar mycket bra för mig.

Men om du har några ytterligare förslag (vare sig det är specifika tekniker eller plugins) för hur människor kan driva ännu mer trafik till sin webbplats via Twitter, berätta för oss i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me